*
25.07.2024
Rozhovory | Boleslav - Slovácko
22.07.2024
SESTŘIH | 1.FC Slovácko 0:0 SK Slavia Praha
21.07.2024
Tiskovka | Milan Heča po Slavii
21.07.2024
Tiskovka | Filip Vaško po Slavii
21.07.2024
Tiskovka | Roman West po Slavii
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
včera
Fanoušci v zápase proti Slavii III
20.05.2024
Loučení s legendami klubu
20.05.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii
07.05.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě podruhé
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni

Začíná SYNOT liga aneb 1. FCS - SK Slavia Praha a představení soupeře

26.07.2014, sobota, 12:59
4165

Vážení fanoušci 1. FC Slovácko (a nejen Vy, zdravím i příznivce TJ Rudá záře Žítková), vzhledem k nespornému faktu, kdy nám začíná nový ročník první ligy, která se po 57 letech již nebude nazývat po lahodném pivu Gambrinus, který jste si na fotbalových stadionech mohli dávat za symbolickou cenu cca 30 Kč z plastového kelímku a vychutnávat si tak pocit naprostého komfortu, luxusu a pocitu nedotknutelnosti, jelikož tento nápoj vychutnávalo jen dalších 2700 zoufalců ( v Příbrami 15 a na Dukle 19), přičemž bylo slyšet nemístné narážky na Gambrihnus apod., se dá říci, že to byla epocha vydařená. Vedení některých klubů však přišlo s inovací (mezi nimi i 1. FC Slopácko) a dosud velmi oblíbené a nepostradatelné plastové kelímky nahradily nové, zmodernizované, z kvalitnějšího materiálu a dokonce i s obrázkem a názvem klubu. Ty se daly i zavěsit buď na sedačku diváka před vámi, kterého pak tlačila záda  a v pondělí si zažádal o invalidní důchod (pokud však sedačka nebyla prázdná, což např. v Příbrami rozhodně nehrozilo), či zavěsit na železnou zeď, což bylo praktičtější – toto bylo výhodou Drslavice City Fans, kteréžto odjakživa sídlí v nejvyšší řadě (toto je pozvánka jak pro nezadané slečny, tak pro roznašečky roznášející tento mok, který se podobá pivu). Výhodou této vítané inovace byl však smutný fakt zaplatit 30 Kč zálohu. Jak jistě uznáte, v nejchudším regionu se jedná o zcela přemrštěnou částku a počet střízlivých na stadionu tak zákonitě poklesl o 1,7 promile (http://cs.wikipedia.org/wiki/Promile), což bohatě vynahradil Oněk z Bálešova se svou cisternou.

Společnost Gambrinus nahradil SYNOT, který měl svého času i nepatrné dočinění s naším oblíbeným klubem. Toto nepatrné dočinění přetrvává dodnes, avšak bohužel ještě v daleko menší míře, než by bylo záhodno, nicméně i tak SYNOTu děkujeme a věříme, že mu tato marketingová aktivita přinese další ekonomický a marktetingový prospěch.

Nová SYNOT liga má i nové patrony, jimiž je Ivan Horník, Petr Drobisz a Miroslav Cinklý jaro Pelta. Hlavním bookmakerem soutěže se stal nám dobře známý pracovník SYNOTu Radek Nedbal (přezdívaný Zanedbal), na internetových diskusích vystupující pod dosud anonymní přezdívkou RNA (promiň Radku, ale ten tiket mi zase nevyšel).  Visí však nad ním Damoklův míč. Tedy Damoklův meč. Vedení Synotu, v čele s Ivem Valentou mu pohrozili, že pokud bude stále dávat tajné tipy na výsledky zápasů v internetových diskusích (přičemž 97,5 % nevyjde), bude ze SYNOTu propuštěn a umístěn do nejbližší Základní školy, kde bude pracovat jako učitel a pedagogický dozor. Vzhledem k jeho značné přízni k dospívajícím dívkám (byť na prvním stupni, kde se toto týká zejména romské části osazenstva), se ředitel a učitelé bouří, jelikož nemají rádi mladou, vyspělou a pohlednou konkurenci. Pane Nedbal, to jste Zanedbal!

Pojďme však k nejbližšímu soupeři našeho klubu, jímž není nikdo jiný, než druhdy slavný klub SK Slavia Praha. Po pražské Spartě a VTJ Tábor zřejmě nejslavnější celek však v poslední době nezažívá zrovna zářné období. Mezi fanoušky se šíří známé a ohrané historky typu, kdy fotbalisté Slavie navštívili Dětský domov. "Bylo smutné vidět ty bezduché tváře bez špetky naděje", komentoval situaci šestiletý Dežo. Pojďme však trošku do historie. Klub vznikl jako Cirkus Eden, což měla být přímá konkurence hokejové Spartě, která sídlí v pražských Holešovicích, kde se každoročně koná pověstná Matějská pouť. V té době, na začátku 20. století, vznikl i hokejový klub Sparta Praha, kterému se právě kvůli Matějské pouti přezdívalo "Kolotočáři". Sparťané toho však využili k marketingové propagaci a do reklamní upoutávky na fejsbuku sebevědomě tvrdili, že to je díky tomu, že proti každému soupeři udělají pořádný kolotoč. Vznikající klub v Edenu nechtěl být zahanben, a jelikož tehdy v těch končinách pořádal představení slavný cirkus Humberto, bylo jasno. Ze dvou šapitó, z nichž jedno bylo bílé a druhé červené, sešili dresy a od té doby se jim říká „Sešívaní“, nebo „Slátanci“. V té době vznikl slavný klub SK Cirkus Eden, později odkoupen židovskými obchodníky, kteří změnili logo ze slona na pěticípou hvězdu a přejmenování na Slavia podle slavné pražské kavárny, kde rozměňovali hodinky, zlato a šperky za kus žvance. Po nástupu komunistů se bolševikům zalíbila pěticípá hvězda, otočili ji k obrazu svému a klub přejmenovali na Dynamo Praha, podle Dynama Moskva, Dynama Kyjev, Dinama Tbilisi, Dinama Minsk a Dynama České Budějovice, i přes odpor Karla Poborského. V další etapě se vršovičtí opět vrátili k dřívějšímu, avšak nikoliv původnímu názvu Slavia Praha.

Tento klub získal řadu titulů a posbíral nespočet evropských úspěchů, nicméně kvůli chaotickému vedení, chybějící koncepci a ne zrovna zřejmě komfortní finanční situaci je již bohužel však jen stínem kdysi slavného klubu, který si nyní do Hradiště pravidelně (2x po sobě) jezdí pro tříbrankové příděly.

Před touto sezonou však mocně posílil a má podobně jako loni vysoké ambice. Přijde obroda Slavie, nebo si sešívaní opět prožijí noční můru, podobající se loňské sezoně?

Již dnes v 20:15 uvidíme na vlastní oči! 1. FC SLOVÁCKO!!!

Jméno Heslo
text
  • Šovkovskij - 31.07.2014, čtvrtek, 19:09
    (0)

    Berte to tak, že drtivá většina mých článků žádný reálný základ nemá, jsou to povětšinou takové fantasmagorie...

  • vacha - 28.07.2014, pondělí, 19:34
    (0)

    já mam gramatiku v poradku a vzhledem k tomu ze pisu z telefonu tak se na nejakou diakritiku nebo styl nesoustredim. no píšete ze se snažíte o vtip asi ano ja nevim ale jak uz jsem podotknul vzhledem k tomu ze jste v podstate nasledovnik Slavie UH tak popisujete vlastne sami sebe. Jinak z mého pohledu by ta vase nadsázka mela mít alespoň nejaký realny zaklad. A to nemá. Jinak teda proti Slovacku jako akovemu nic nemam , support mate vybornej a ja vam fandim. Jen vy jste me nasra.l

  • Šovkovskij - 28.07.2014, pondělí, 18:24
    (0)

    Pane Vácha, při přečtení Vašeho ctěného příspěku bych s tou negramotností byl opatrný:-) Jinak byste si mohl všimnout, že se jedná o Fansblog a jistě jste si všiml, že já v tomto fansblogu za ta léta se snažím psát s nadhledem, žertovně, vtipně a aby to čtenáře alespoň trošku pobavilo. Rozhodně není mým cílem někoho urazit, nebo hanit. Za ta léta jsem si tu kolikrát dělal legraci z kde koho, i ze Slovácka, nebo sám ze sebe. Chce to prostě trošku nadhledu, nicméně, děkuji za poznámku:-)

  • vacha - 28.07.2014, pondělí, 10:19
    (0)

    Sovkovskij ty musíš bejt dobrej negramot. Hlavne ze jste nasledovnik Slavie Uherské Hradiště a hadej kdo byl tomuto klubu inspirací? Trosku pokory by neuskodilo

pristi
 Další články:
24.08.2014, neděle, 20:46 - Report z výjezdu do Hradce Králové
18.08.2014, pondělí, 17:33 - Report ze zápasu s Vysočinou Jihlava
03.08.2014, neděle, 14:12 - Report ze zápasu s Bohemians
31.07.2014, čtvrtek, 12:12 - Report ze zápasu se Slavií Praha
22.07.2014, úterý, 18:30 - Nebuď výjezdová nula!
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace