*
včera
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Hradci Králové
11.04.2024
Rozhovory | Hradec - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Slovácko do ligy nepostoupilo. Co na to dnešní noviny?

06.06.2008, pátek, 10:52
noviny_velky.jpg

Mladá fronta DNES


Slovácko na postup nedosáhlo

Fotbalisté Slovácka jen zklamaně padli k zemi a stále nemohli uvěřit tomu, že propásli obrovskou šanci. Jejich smutek ostře kontrastoval s bujarou radostí příbramských hráčů, kteří uprostřed hřiště vytvořili slavící kroužek.

Tak to vypadalo po závěrečném hvizdu na stadionu v Uherském Hradišti. Slovácko v posledním kole druhé ligy podlehlo Příbrami 0:1, zavřelo si bránu do nejvyšší soutěže a propadlo se na konečné pátémísto. Naopak mezi elitu se vrací středočeský klub, který dokonale využil toho, že třetí aspirant na postup z Opavy prohrál 2:3 v Jihlavě.

„Jsem zklamaný z toho, že soupeř slaví na našem hřišti postup, zatímco naši hráči jsou smutní,“ posteskl si trenér Slovácka Jiří Dekař.

Slovácko opět doplatilo na svůj tradiční problém v jarní části. Srazila ho neproduktivní koncovka. V prvním poločase promarnil dvě tutovky Chmelíček, nevedlo se ani Gondovi. Po přestávce pohrdli ideálními možnostmi Šultes s Chmelíčkem. „Příbram skvěle zvládala defenzivu, přesto jsme se dostali do stoprocentních šancí. Pokud takovému soupeři nedáme gól, zbudou nám jen oči pro pláč,“ uznal Dekař.

Příbram toho v Hradišti moc nepředvedla. Dlouho se nikam nehnala. Jako by spoléhala na to, že v případě opavské porážky jí stačí bod. Udeřila až v 59. minutě. Klesovu ránu z dálky vytáhl brankář Marek na roh, po něm přesně hlavičkoval De Oliveira.

„Věděl jsem, že šance si vytvoříme,“ nepochyboval italský trenér Příbrami Massimo Morales, který výkon domácích ocenil. „Byl to nejtěžší soupeř, proti němuž jsem letos vedl svůj tým.“

Zbytek zápasu už Slovácko dohrálo v křeči. Příbram si postup do ligy pohlídala. Ani jí nevadilo, že diváci odměnili její zdržovací taktiku nespokojeným pískotem.

Autor: Tomáš Železník



Mladá fronta DNES


„Hlavy nám nikdo neutrhne. Ale je to škoda“

Ze sta takových situací Aleš Chmelíček minimálně 99 promění. „A právě ta jediná přišla teď,“ povzdechl si útočník fotbalového Slovácka.

Ve včerejším duelu proti Příbami stál metr od zcela prázdné brány. Kdyby ji trefil, poslal by tým do ligy. „Měl jsem to rozhodně proměnit, to vím. Sice mi míč skočil na koleno, ale kdybych měl jen trochu štěstí, tak se musel odrazit do brány. Ach jo,“ nadával si 28letý hráč, s devíti góly nejlepší střelec týmu.

Vyložených šancí jste měli obrovské množství. Svázala vám důležitost toho zápasu znovu nohy?
Vůbec ne. Řekli jsme si, že nebudeme nervózní. Když se nepostoupí, tak nám nikdo hlavy neutrhne. V koncovce se nám tentokrát fakt nedařilo, smůly bylo až moc. Příbram byla šťastnější a postoupila.

Jaké pocity pár chvil po závěrečném hvizdu zažíváte?
Nic moc, náš cíl se nepovedl. Ale je to sport, život jde dál. Musíme se o postup pokusit příští sezonu. Dnes jsme na to měli, jen já jsem měl dvě stoprocentní šance. Jenže z jediné standardky jsme dostali gól, od té chvíle už to byla spíš křeč.

Jako byste pak nevěděli, co s tím zápasem dělat.
Chtěli jsme, ale bylo to jen nakopávání dopředu. Zkoušeli jsme nějakou trmu vrmu, ale nic nevyšlo.

Přitom jste vlastně měli postup ve svých rukou, že? Výhra by vás posunula do ligy.
No jo, tím víc to mrzí.

Měl tým sílu na nejvyšší soutěž?
Minimálně na postup jsme rozhodně měli. Kdybychom hráli ligu, tak by se kádr určitě musel posílit. Základ, ten je velice dobrý. Je to škoda.

Vy i váš útočný parťák Pavel Šultes jste ve Slovácku na ročním hostování ze Sigmy Olomouc. Zůstanete?
Co vím, tak Slovácko uplatnilo opci, takže pokud se s klubem dohodnu já, tak rád zůstanu. A Šulty? To nevím, musíte se zeptat jeho.

Autor: Radek Štěrba



Sport


Návrat slaví Příbram!

Příbram nahoru a Hlučín dolů. To jsou poslední vyluštěné tajenky druholigového ročníku. Středočeský tým si návrat mezi elitu zajistil výhrou 1:0 na Slovácku, které také mohlo pomýšlet na postup, ale klíčové utkání před vlastním publikem nezvládlo.

„Byl to ale nejlepší zápas, který tým pode mnou odehrál,“ litoval na čtyři utkání zaskakující kouč Jiří Dekař. „Příbram výborně bránila, měli jsme šance, ale nic se neujalo. Taky mě štve, že jsem ani neviděl gól, který nás popravil. Pořád stál přede mnou ten kašpar s kamerou,“ pokáral kameramana ČT, zajišťujícího přímý přenos.

Příbram se po roce vrací a její boss Jaroslav Starka tvrdí: „Ligu hrát stoprocentně budeme. A taky s trenérem Moralesem, s nímž jsem se dohodl na roční smlouvě už před minulým zápasem s Ústím.“

„Vývoj utkání v Jihlavě jsem nesledoval. Věřil jsem svým klukům a oni to zvládli,“ chválil příbramské hráče Massimo Morales. „Dnes jsme hráli proti nejlepšímu soupeři,“ vysekl poklonu Slovácku.

Zatímco Příbram slaví, smutek zahalil Opavu, která měla situaci ve svých rukou. Stačila maličkost: vyhrát v Jihlavě, která na jaře doma válí a udolala mj. i vítěze druhé ligy Bohemians. A Vysočina soupeře přehrála ve druhé půli, vedla už 3:0 a jen polevením koncentrace v závěru dovolila soupeři dvěma zásahy korigovat.

„Srazil nás první gól, byla to náhoda, ale po naší chybě,“ hledal začátek opavského konce stoper Jan Pejša. „Přestali jsme hrát a už to dál prostě nešlo,“ lamentoval dál. „Jihlava byla v této fázi jednoznačně lepší,“ přiznal po duelu opavský kouč Jiří Neček. „Teď nás čeká smutná cesta domů,“ přidal.

Přitom ještě v poločase se jak na Vysočině, tak i na Slovácku hrálo bez branek, což by znamenalo postup Opavy. „V šatně o přestávce jsme to věděli, ale pak jsme se už o výsledek nezajímali,“ říkal Pejša. „V momentě, kdy jsme prohrávali, už to bylo stejně jedno,“ přiznal, že ho vlastně ani nezajímala výhra Příbrami na Slovácku.

O druhém sestupujícím se rozhodlo v Hlučíně, kde domácí nedokázali porazit Fulnek. Ani případné vítězství by jim ale nebylo nic platné, neboť Dukla v pražském derby přehrála kocovinou oplývající Bohemians a zajistila si tak druholigovou příslušnost pro příští sezonu.

Autor: Michal Koštuřík, Jan Hrabálek



Slovácký deník


Slovácko na ligu nedosáhlo

Fotbalisté Slovácka nedokázali dotáhnout do úspěšného konce své snažení a v příští sezoně si první ligu nezahrají. Jihlava jim sice výhrou nad Opavou otevřela dveře do nejvyšší soutěže, svěřenci trenéra Dekaře si je ale vzápětí sami přibouchli, když na domácím hřišti nedokázali zdolat Příbram. Postupové oslavy tak sice hradišťský stadion včera večer prožil, ovšem ne takové, jaké by si všichni představovali. 1. FC SLOVÁCKO – PŘÍBRAM 0:1 (0:0)

Slovácko začalo podle očekávání náporem a už po dvou minutách hry hradišťským stadionem zaburácelo mohutné „góóól“, jenže radost domácích fandů byla předčasná, Fischer totiž zakončoval z ofsajdu. Další vlnu hněvu si rozhodčí vysoudili v 9. minutě. Ineman byl jasně sražen ve vápně, místo penalty se ale k nevoli domácího publika dočkal pouze žluté karty.

V polovině prvního dějství měl velkou šanci otevřít účet zápasu Chmelíček, jeho zakončení ale bylo slabé. Vzápětí Gonda připravil Chmelíčkovi tisíciprocentní tutovku, jenže domácí kanonýr tentokrát totálně zklamal a ze dvou metrů poslal míč vedle tyče.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako ten první. Domácí několikrát zahrozili, jenže gólový efekt scházel. Navíc krátce potom, co se publikem začala šířit zpráva, že Jihlava doma vede nad Opavou, uhodili po rohu hosté. Hloušek posadil míč na hlavu Oliveirovi, a ten lehkým líznutím poslal míč k zadní tyči – 0:1.

Fanoušci sice hnali Slovácko nadále na zteč příbramské brány, jenže domácím jakoby nervozita najednou začala svazovat nohy. Chmelíček a spol. se až do konce zápasu přes zhuštěnou obranu soupeře nedokázali prosadit a cennou výhru tak slavili hosté.

Autor: Michal Sladký
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
09.06.2008, pondělí, 08:37 - Jurkemik nejžhavějším kandidátem na post trenéra
08.06.2008, neděle, 08:17 - Ženy vyhrály v Hlučíně 6:0
07.06.2008, sobota, 11:36 - TVS: Rozhovory po posledním zápase
06.06.2008, pátek, 23:52 - !!!VIDEO!!! Byl to náš nejlepší výkon, povzdechl si Dekař
05.06.2008, čtvrtek, 19:30 - Vše nám hrálo do karet, postup ale slaví Příbram
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace