*
25.07.2024
Rozhovory | Boleslav - Slovácko
22.07.2024
SESTŘIH | 1.FC Slovácko 0:0 SK Slavia Praha
21.07.2024
Tiskovka | Milan Heča po Slavii
21.07.2024
Tiskovka | Filip Vaško po Slavii
21.07.2024
Tiskovka | Roman West po Slavii
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
včera
Fanoušci v zápase proti Slavii III
20.05.2024
Loučení s legendami klubu
20.05.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii
07.05.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě podruhé
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni

Slovácká férovka proběhla v klidu

23.10.2008, čtvrtek, 09:28
fans2_velky.jpg
Lepší termín snad ani nemohl být zvolen. Další „Slovácká férovka“, na které mají fanoušci 1. FC Slovácko možnost diskutovat s vedením, trenéry a hráči o problémech klubu, totiž připadl na dobu, která nenechává nikoho chladným. Klub jejich srdce totiž místo postupu bojuje o záchranu, trenér Jurkemikmáhlavu v oprátce, a navíc se objevily spekulace o spojení hradišťského klubu se Zlínem.
 
Na hlavní tribuně Městského fotbalového stadionu čelila lavině otázek za vedení klubu generální ředitelka Marcela Mrázková, nechyběl ani trenér Ladislav Jurkemik se svým asistentem Miroslavem Hlahůlkem. Fotbalovou akademii zastupoval šéf trenér Jiří Chytrý a z řad hráčů se dostavili kapitán Pavel Němčický, Michal Gonda a Aleš Chmelíček. I přes mnohá ožehavá témata proběhlo úterní setkání v poměrně klidném duchu a bez větších emocí.

Fůze Zlína a Slovácka

K tomuto tématu se vyjadřovala výhradně generální ředitelka klubu Marcela Mrázková.
 
„To, co vyšlo v novinách, je zatím předčasné. Někdy v budoucnu by to byl určitě zajímavý projekt, ale nic není domluveno a zatím nejsou žádné konkrétní závěry. Všechno je věc dalšího jednání,“ řekla doslova šéfová Slovácka.

Výkony Slovácka

Nejbouřlivější debata se pochopitelně točila kolem špatných podzimních výsledků Slovácka. Hlavní slovo měl sice trenér Ladislav Jurkemik, ale nejpodstatnější informaci sdělila znovu Marcela Mrázková. „Jsem poslední, kdo by si přál, aby trenér odešel, ale v následujících dvou kolech musíme získat alespoň čtyři body, abychom se vyhnuli přímému ohrožení sestupu. Těžko může vedení stát za trenérem, když si s hráči nerozumí, a pokud se nebude bodovat, tak se budeme muset rozejít,“ řekla šéfka klubu.
 
Pak už se točila řeč okolo výkonů jednotlivých hráčů Slovácka. Trenér Jurkemik pochválil Randu. Řekl, že čekal víc od Bergera a výkony Psohlavce jsou pro něj největším zklamáním. Upozornil, že na víc má ještě mladý Kubáň. Kapitán Pavel Němčický výtky na špatnou hru celého mužstva přijal. „Kritika je oprávněná, těžko se hledají příčiny, ale můžu vám slíbit, že budeme dělat všechno proto, aby se to zlepšilo,“ řekl ostřílený fotbalista a slíbil, že to bude tlumočit kabině. „Máme problémy s agresivitou a nejvíc nám chybí hráč, který by to na hřišti vyburcoval a třeba seřval kabinu,“ dodal ještě kouč Jurkemik.

Posily klubu

„Racko a Kaspřák ukončí na podzim pravděpodobně hostování na Slovensku a v současné době probíhají jednání o jednom hráči z Makedonie,“ připustil šéftrenér Jiří Chytrý, a znovu vysvětlil kauzu Faldyna. „My jsme o něho měli zájem už v létě, ale nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo. Hráč měl neprůhlednou smlouvu, která je podle nás neplatná, ale to je spíš otázka na Faldynova agenta,“ prohlásil Chytrý a naznačil příchod dalších hráčů. „Máme vyhlédnuté typy do útoku a potřebovali bychom ještě defenzivního záložníka. Jenže ne každý má zájem jít do druhé ligy na štaci, která je ještě na konci republiky. V první řadě ten fotbalista musí chtít za Slovácko hrát.“

Generální ředitelka Marcela Mrázková

Spousta otázek směřovala na samotnou šéfku klubu. Ta nejpodstatnější zněla, jestli si ona sama myslí, že zvládá fotbalové prostředí v Uherském Hradišti. Lidově řečeno, jestli má na to vést klub. „Fotbal je velmi konzervativní prostředí. Je to ale také o tom, jak kdo umí pracovat,“ soudí Mrázková. „Slovácko je jako každá jiná normální firma a já se rychle učím. Osobní odpovědnost za to, že hráči nehrají naplno, ale necítím a nemyslím si, že tomu pomůže, kdybych z klubu odešla.“

Financování klubu

Schopnost financovat klub samotným Zdeňkem Zemkem. „Pan Zemek tady chtěl zachránit fotbal a ujal se toho. Nevěřím, že by od fotbalu odešel. Otázka financí celého klubu není otázka jeho síly. On sám si přál, aby se na rozpočtu podíleli alespoň z jedné třetiny regionální podnikate é. Zatím to táhne tak na 80–90 % sám,“ prozradila Marcela Mrázková.

Firma Synot

„Několikrát jsme panu Valentovi nabízeli spoluvlastnictví klubu, zatím sponzoruje fotbalovou akademii,“ vysvětlila Marcela Mrázková.

Platy fotbalistů

„Jan Berger rozhodně nemá takový plat, jak se tady po Hradišti říká,“ vyvrátila šéfka klubu zvěsti o stopadesátitisícovém platu převážně na lavičce vysedávajícího záložníka. „Ať si každý nasmlouvá, kolik umí,“ doplnil Pavel Němčický.

Jako to vidí hráči

„Kabina stojí za trenérem,“ řekl jasně kapitán Slovácka Pavel Němčický. „Nedaří se nám, prostě to nejde. Podle mě se ale snaží všichni,“ dodal Michal Gonda.

Autor: Stanislav Dufka (Slovácký deník)

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
25.10.2008, sobota, 09:14 - Juniorka jede pro další body do Ostravy
25.10.2008, sobota, 09:10 - Skvělý debut slováckých mladíků v reprezentaci
23.10.2008, čtvrtek, 09:32 - „Fúze se Zlínem? Tomu nevěřím“
23.10.2008, čtvrtek, 09:27 - Červenka: Zlín bude mít vyhřívaný trávník
22.10.2008, středa, 12:46 - Co se píše o aktuální "kauze" aneb noviny plné Slovácka
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace