*
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Hradci Králové
11.04.2024
Rozhovory | Hradec - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Co se píše o aktuální "kauze" aneb noviny plné Slovácka

22.10.2008, středa, 12:46
noviny_velky.jpg


Mladá fronta DNES

Nastane fotbalová revoluce?
 
Pamatujete si ještě, jak v roce 2000 vzniklo fotbalové Slovácko, či spíše jeho předchůdce 1. FC Synot? Sloučily se dva kluby, mezi nimiž panovala obrovská řevnivost - Uherské Hradiště a Staré Město, a vznikl nový, mimořádně silný subjekt.
Možná i proto se začínají objevovat názory, že na východní Moravě by mělo dojít k dalšímu a mnohem většímu spojení. Ke spojení dvou hlavních klubů v regionu - prvoligového Zlína a druholigového Slovácka. Podle jeho iniciátorů by to Zlínskému kraji přineslo silné mužstvo, které by se v prvoligovém měřítku stalo více než konkurenceschopným. „Bylo by vhodné sloučit oba kluby a vytvořit jeden finančně stabilní a silný,“ tvrdí výkonná ředitelka Slovácka Marcela Mrázková.
Zlínský klub spojení odmítá
Ovšem nabízejí se otázky, zda je to správná úvaha.
Za prvé jsou Hradiště a Staré Město souměstím, zatímco Zlín leží o 30 kilometrů dál.
Tehdejší fúze zachránila Uherské Hradiště od krachu, protože klub živořil. Dnes je situace úplně jiná, Zlín i Slovácko jsou finančně stabilní, jejich rozpočet je vyrovnaný.
Na sloučení by mohla doplatit mládež ve Zlíně. Bez návaznosti na seniorský fotbal by talenti prchali jinam, jak to nedávno zažil vsetínský hokej.
A hlavně. Zlínský klub jakékoliv sloučení odmítá.
„Podobné zprávy jsou jen snůškou nesmyslů,“ tvrdí majitel Zlína Zdeněk Červenka. „Dokud budu majitelem já, k fúzi nikdy nedojde.“
Podle informací MF DNES se v projektu angažovaly politické špičky v kraji. Hejtman Libor Lukáš, který po prohraných volbách opouští funkci, ale aktivní roli odmítá.
„Podobné úvahy jsem slyšel, ale v žádném případě nejsem iniciátorem,“ uvedl Lukáš. „Ovšem pokud by se projekt posoudil ze všech hledisek a bylo by jasné, jaké výhody by z něj plynuly, podporoval bych ho. Z ekonomického hlediska by byl výhodný.“
Červenka prý chce klub prodat
Ale i když se myšlenky o sloučení rozplynou, ve Zlíně může dojít k velkým změnám. Podle dobře informovaného zdroje MF DNES nabízí Červenka klub k prodeji.
„Oslovil několik lidí s nabídkou na 40 až 50 milionů korun. Existuje skupina, která je připravena klub koupit. Ale nabízí jen 20 milionů,“ popsal zdroj.
„Jsem obchodník. Pokud nějaká nabídka přijde, budu o ní uvažovat. Ale žádnou jsem nedostal, ani jsem nic neinicioval,“ odpověděl Červenka.
Největší problém - vyhřívaný trávník
Zlínský klub ovšem trápí jeden problém. Ato zásadní. Už od příští sezony musejí mít všichni účastníci nejvyšší soutěže vyhřívaný trávník. Ve Zlíně není a nejsou na něj ani peníze. Je potřeba zhruba 20 milionů, radnice slibuje polovinu.
„Jsme ochotni poskytnout deset milionů korun, ale nemůžeme zaplatit celých sto procent,“ uvedl náměstek zlínské primátorky Martin Janečka. Co se stane, když FC Tescoma peníze nesežene? Opravdu přijde krajské město o první ligu?
„Pevně věřím, že to dopadne dobře. Ani ostravský Baník nebude mít vyhřívanou trávu, takže bychom třeba mohli dostat odklad,“ doufá Pavel Chwaszcz, ředitel Sportovních klubů Zlín, které jsou majitelem stadionu.
Autor: Tomáš Železník s přispěním redaktorů MF DNES
 
 
Slovácko: Silný klub prospěje všem
 
Všechny závěry jsou předčasné, jednání jsou teprve na začátku.  Tak lze shrnout postoj Slovácka k možnosti sloučení se Zlínem. „Titulky o tom, že kupujeme licenci od Zlína, jsou předčasné,“ říká výkonná ředitelka Slovácka Marcela Mrázková.

* Za jak dlouho by mohlo být jasno?
Možná v polovině příštího roku. Pánové Červenka a Zemek už se sešli a jednali. Jaký bude výsledek, to nechci předjímat.

* Majitel zlínského klubu Zdeněk Červenka ale MF DNES řekl, že fúze obou klubů nepřipadá v úvahu.
Samozřejmě neříkám, že s touto myšlenkou souhlasí. Ani to nikomu nepodsouvám. Jen jsem řekla, že oba majitelé už spolu jednali. Pokud pan Červenka tvrdí tohle, musíme jeho rozhodnutí respektovat.

* Kdy vás poprvé napadlo uvažovat o spojení Slovácka se Zlínem?
Když jsme před rokem vstoupili do fotbalového klubu v Hradišti, podobné úvahy se objevily na úrovni kraje. Bylo by vhodné v budoucnu spojit oba fotbalové kluby a vytvořit v regionu jeden finančně stabilní a silný fotbalový a hokejový klub.

* Takže fotbal by se hrál v Hradišti a hokej ve Zlíně?
Ano. Fotbal má větší tradici u nás. A hokej je zase neodmyslitelně spjatý se Zlínem. Má to svoji logiku. Výsledkem by byly dva konkurenceschopné kluby. Ale opakuji, vše je hodně předčasné.

* Nemáte strach z negativní reakce fanoušků?
Ne, proč? Fanoušci nesli nelibě i fúzi Uherského Hradiště a Starého Města. Pak si uvědomili, že je lepší fandit silnějšímu a kvalitnějšímu klubu. Zvykli by si.

* Podobnou myšlenku by prý podpořil i bývalý šéf 1. FC Synot Ivo Valenta, který by poté mohl sponzorovat i zlínský hokej.
To je nesmysl. Byla jsem překvapená, že se to objevilo v novinách. Nic takového jsem neříkala. Pan Valenta podporuje pouze naši mládež. Pokud vím, jiné aktivity nemá v úmyslu.
Autor: Petr Skácel
 
Zlín: Fúze nepřichází v úvahu
 
Informace o tom, že chystá sloučit klub se Slováckem, přiměla majitele zlínských fotbalistů Zdeňka Červenku k ráznému kroku. Na včerejší odpoledne svolal představenstvo.
„Podobné informace jsou jen snůškou nesmyslů. Ale přesto je chci probrat s kolegy a všechny uklidnit,“ uvedl Červenka.

* Opravdu nechystáte sloučení Zlína se Slováckem?
Ne. Všechno je to iniciativa Slovácka, já jsem žádnou aktivitu nevyvíjel. Hrát na Slovácku je pro mě nepřijatelné. Jednám pouze o tom, abychom co nejdříve měli nového trenéra.

* A s majitelem Slovácka Zdeňkem Zemkem jste o případné fúzi nejednal?
Pan Zemek mě vyzval k jednání, sešli jsme se asi dvakrát. Prý je příznivá politická situace, aby se liga hrála u nich. Politická reprezentace by tam možná ráda ligu viděla, ale pro mě slučování obou klubů nepřichází v úvahu. Pokud budu majitelem klubu, nikdy na ni nepřistoupím. Odnesla by to mládež a další lidé. Jediné, co bych zvažoval, je prodej klubu.

* A už jste dostal nějakou nabídku?
Ne, ani jsem žádnou iniciativu nevyvíjel. Ale jsem obchodník. Pokud by přišla, bude se jí zabývat.

* Ovšem Zlínu chybí zásadní podmínka pro to, aby mohl v lize pokračovat také za rok. Nemá vyhřívaný trávník a zatím vám na něj schází peníze. Co se stane, když se vám nepodaří získat je?
Nedovedu si představit, že by se ve Zlíně nehrál ligový fotbal. Jednali jsme se zástupci radnice, část peněz máme přislíbenou. Věřím, že všechno dobře dopadne.

* Naznačil jste, že momentálně vás víc zajímá otázka nového trenéra. Kdy přijde Stanislav Levý, který je hlavním kandidátem?
V pondělí jsme spolu seděli v Praze a debatovali. Ale dokud mu nevyprší kontrakt v Plzni, nechce jednat. I tak šlo poznat, že si docela rozumíme. Věřím, že od začátku listopadu povede Zlín pan Levý, že premiéru zažije na Bohemce.
Autor: Tomáš Železník
 
 
K věci: Konec fotbalu je cesta do záhuby
 
Když jsem poprvé zaslechl informace o tom, že fotbalové kluby ze Zlína a Slovácka by se měly sloučit v jeden a že první liga by se měla hrát jenom v Uherském Hradišti, zdráhal jsem se jim uvěřit. To přece nikdo nemůže myslet vážně, říkal jsem si. Vždyť zlínský fotbal, který vychoval řadu reprezentantů, by se ocitl na pokraji záhuby. Proč by tady měli zůstávat nadějní fotbalisté, když by neviděli žádnou návaznost, když by neměli možnost kopat ligu? Jako by tvůrci této podivné myšlenky vůbec neviděli, co se stalo v hokejovém Vsetíně. Šestinásobný mistr sice přežíval s obtížemi, ale měl své seniorské mužstvo, kde si mladí hráči mohli udělat jméno. Jakmile nuceně skončil, ti nejlepší mladíci utekli. A ti, co to nestihli hned po vyloučení Vsetína z extraligy, to udělali za rok. Také proto se teď vsetínští junioři i dorostenci plácají na dně tabulky a budou bojovat o záchranu. Zpráva o tom, že Zlín by mohl z nejrůznějších důvodů ztratit nejvyšší fotbalovou soutěž, je ovšem varováním také pro městské a krajské úřady, stejně jako pro všechny firmy ve městě a okolí. Navzdory tomu, že sportovní jedničkou ve Zlíně je hokej, světovým sportem číslo 1 je fotbal. Vím, že na fotbal ve Zlíně moc lidí nechodí, že je často nudný a že hráči nepodávají právě oslnivé výkony. Ale pokud by se v krajském městě nepodařilo z ekonomických důvodů udržet první ligu, znamenalo by to jediné. Potvrdily by se názory, které občas slýchám a které nejsou právě příjemné. V nich se mluví o tom, že Zlín je totální zapadákov někde na periferii v pohraničí.
Autor: Tomáš Železník, redaktor MF DNES

Slovácký deník

Koupí 1. FC Slovácko první ligu?
 
Krajské město může přijít o prvoligový fotbal. Důvod? Tescoma Zlín nebude mít vyhřívaný trávník. Bez něj se totiž od příští sezony podle nařízení Českomoravského fotbalového svazu nemůže hrát nejvyšší soutěž a Zlín je jedním z řady klubů, který jej nemá. Vlastník FC Tescoma Zdeněk Červenka proto nevyloučil prodej prvoligové licence. Vybudování nové plochy stojí přibližně dvacet milionů korun, které Tescoma stále ještě nesehnala.
Bez vyhovujícího stadionu je prodej jednou z možností
„Mámeod města ústní příslib, že nám pomůže. Sháníme finance ale i jinde. Pokud však nebudeme mít vyhovující stadion, je prodej jednou z možností. Byla by to ale až ta nejzazší varianta,“ uvedl Červenka.
Ten na včerejšek svolal mimořádné představenstvo klubu. Už před ním ale dementoval informace o tom, že se Zlín spojí s druholigovým týmem 1. FC Slovácko, které vyhřívaný trávník má.
„Dokud budu majitelem FC Tescoma, žádná fúze nepřichází v úvahu,“ prohlásil kategoricky.
Silný regionální klub by vznikl fúzí Slovácka a Zlína
Představitelé 1. FC Slovácko, které vlastní známý podnikatel Zdeněk Zemek, však tvrdili včera dopoledne pravý opak. „Asi před měsícem začala jednání mezi pány Zemkem a Červenkou o možném vytvoření silného regionálního klubu, který by vznikl sloučením Slovácka a Zlína. Kraj totiž není natolik silný, aby uživil dva fotbalové kluby. Vize je taková, že ve Zlíně by se hrál špičkový hokej a v Uherském Hradišti zase fotbal,“ vyložila jednu z možností Mrázková.
V reakci na Červenkova slova svoje vyjádření odpoledne poopravila. „Žádná dohoda na stole není. Pokud jde o prodej prvoligové licence, tak zájem máme. K propojení by mohlo dojít následně,“ dodala Mrázková.
Autoři: Michal Sladký, Petr Fojtík
 
 
Příznivci Tescomy a Slovácka spojení nechtějí
 
Dva regionální fotbalové týmy se včera dostaly nechtěně do centra pozornosti české fotbalové veřejnosti. Lavinu otázek a spekulací spustila zpráva o sloučení prvoligové Tescomy Zlín a Slovácka. V sídlech obou klubů se telefony až do večera netrhly.
„Nechápu, proč někdo něco takového píše a ani se mě na to nezeptá,“ prohlásil boss zlínských fotbalistů Zdeněk Červenka.
„Žádná teorie o spojení Slovácka a Zlína nepřipadá v úvahu. O spojení nebylo jednáno a ani jednáno nebude,“ doplnil Ladislav Valášek, předseda představenstva FC Tescoma po včerejším mimořádném zasedání klubové generality. Informace o sloučení dvou sousedních oddílů zasáhla zlínskou kabinu jako blesk z čistého nebe. „Je to pro mě šok. Něco takového jsem nečekal. Vůbec si to nedokážu představit,“ pronesl brankář Vít Baránek, který obléká dres Tescomy už šestou sezonu. Proti fúzi mluví i současný kouč druholigových Bohemians 1905 Pavel Hoftych, který vedl v posledních třech letech oba celky. „Slovácko i Zlín by měly jít svojí vlastní cestou. Je jenom škoda, že teď nehrají ve stejné soutěži,“ pravil Hoftych.
Svůj protest proti spojení přišli před podvečerní mimořádné zasedání představenstva vyjádřit i příznivci Tescomy, kteří zapálili vlajku klubu z Uherského Hradiště. „Slovácko tu nechceme,“ skandovali při tom. „Jsem z toho celý den špatný,“ napsal na webových stránkách zlínských ultras fanoušek pod jménem Aldaaa.
Také příznivci Slovácka spojení rázně odmítají. „Já fúzi se ševcama nechcu. Probuďte se, šak Zlíňáci su naši rivalové,“ řekl za všechny na diskusním fóru klubu Keikin.
Autor: Petr Fojtík
 
 
Nad Jurkemikem visí Damoklův meč vyhazovu
 
Fotbalové Slovácko prožívá své možná vůbec nejkrušnější chvíle. Místo aby se ambiciózní celek pral na špici tabulky druhé nejvyšší soutěže o postup, krčí se na třetí příčce od konce. I trenér Jurkemik už přiznal, že se teď mužstvo musí soustředit spíš na boj o záchranu. Pokud se ale hradišťský tým velice rychle nezvedne, nemusel by u toho slovenský kouč být. „Musíme zabodovat v Karviné a pak doma porazit Fulnek, jinak trenér Jurkemik končí,“ nechala se slyšet předsedkyně představenstva 1. FC Slovácko Marcela Mrázková. „Ano, toto ultimátum padlo a já to musím respektovat,“ potvrdil i Ladislav Jurkemik, který byl ale překvapený, že se tato informace dostala na veřejnost. „Myslel jsem si, že si to paní Mrázková nechá pro sebe.“
Fakta jsou neúprosná. Slovácko v letošním ročníku až neskutečně tápe. Sice dokáže zahrát dobrý zápas a porazit silného soupeře, jenže výsledky neumí zopakovat. Mužstvo očividně nemá kvalitu, která by byla pro boj o postup potřeba. Vedení klubu v čele s Mrázkovou však stále trvá na svém: „Hráčský kádr je kvalitní, zatím se z něj ale nepodařilo dostat maximum.“
Jako největší chyba se ovšem jeví „posílení“ mužstva. Nikdo z nově příchozích hráčů se totiž nestal očekávaným tahounem. Randa s Formánkem zapadli do šedého průměru, výkony Psohlavce, Bergera a Hrotka jsou pak vyloženým zklamáním. Jediný, kdo odvádí solidní práci, je gólman Filipko.
Kde se stala chyba? Těžko říct. Špatnou práci ale očividně odvedlo sportovní vedení klubu. Část viny rovněž leží na bedrech trenéra Jurkemika, který si důrazněji neprosadil „své“ posily. Situaci ohledně příchodu nových hráčů zřejmě podcenil, když -jak se sám nechal slyšet - nemohl do přestupové politiky před sezonou mluvit.
Situace nakonec dospěla tak daleko, že Slovácko místo o postup hraje o záchranu. A vedení klubu nad hlavu trenéra Jurkemika pověsilo Damoklův meč. Setne ostří třeba už o víkendu jeho hlavu? Kouč Slovácka se toho neobává. „Věřím, že když poctivě pracujete, tak to musí přinést ovoce. Vím, že naše výsledky nejsou dobré. Na druhou stranu už jsme odehráli výborná utkání proti silným soupeřům, jen naši výkonnost musíme stabilizovat,“ říká Ladislav Jurkemik, podle kterého si jeho mužstvo ještě „nesedlo“. „Už na jaře byly výsledky Slovácka špatné. Pak odešlo sedm hráčů a jiných sedm přišlo. A za dva měsíce kompaktní tým nevybudujete,“ jakoby Jurkemik ještě žádal nějaký čas, i když ví, že při dalších selháních už žádný nedostane. „Chápu, že je tlak na výsledky. Já ale pořád věřím, že to zvládneme a začneme vyhrávat.“
I kdyby se tak nestalo, nemusel by Ladislav Jurkemik Slovácko zcela opustit. „Dokázala bych si jej představit v roli sportovního ředitele. Pan Jurkemik je ve fotbalovém světě velká osobnost a určitě by nám v takové funkci mohl hodně pomoci,“ uvedla Marcela Mrázková. Jak se na nabídku šéfky klubu dívá sám slovenský internacionál? „Abych řekl pravdu, tak se tím vůbec nechci zabývat, protože věřím, že budu pořád na lavičce,“ nechtěl spekulovat Jurkemik.
Přestože současnému kouči Slovácka teče do bot, v žádném případě nemíní apelovat na hráče, že teď hrají za něho. „Nikdy jsem to nedělal a ani to dělat nebudu. Hráči totiž hrají především za Slovácko, za fanoušky, za sebe, za peníze a až teprve pak možná za trenéra,“ vysvětlil Jurkemik s tím, že by hráči měli makat hlavně kvůli „jedné tribuně za brankou“, čímž myslel, že by ze sebe měli dostat vše kvůli nejvěrnějším příznivcům klubu.
První osudový zápas čeká hradišťské fotbalisty v sobotu v Karviné. Na severu Moravy by mohla Slovácku pomoci nová akvizice Shkumbin Arsllani. Makedonský obránce se solidně uvedl v dresu béčka, když v utkání proti BrnuB přihrál Chmelíčkovi na jediný gól zápasu. Nevýhodou osmadvacetiletého hráče při bleskovém začlenění do mužstva však může být nerozehranost a také jazyková bariéra.
Autor: Michal Sladký
 

Sport

Prodej? Zlín se brání

Majitel Zlína Zdeněk Červenka popírá, že by nyní plánoval prodej klubu Zdeňku Zemkovi, majiteli 1. FC Slovácko. Podle informací Sportu ale jednání probíhala a budou pokračovat, pokud prvoligový účastník nesežene peníze na vyhřívaný trávník. „Celou částku fotbalistům rozhodně dát nemůžeme,“ potvrdil Martin Janečka, náměstek primátorky města.
Rokováním se Slováckem, které má o první ligu eminentní zájem, chce Červenka údajně zatlačit na zlínskou radnici, aby zaplatila instalaci vyhřívaného trávníku. Bez něj nebude moci za dva roky hrát žádný klub nejvyšší soutěž. Město na to v rozpočtu vyčlenilo sumu, ale ta nebude stačit na pokrytí všech výdajů. „Je nesmysl, abychom platili všechno. Fotbal musí hledat finanční zdroje také jinde,“ vzkázal Janečka.
Podnikatel Červenka se ohradil proti tvrzení deníku Sport, že jedná o sloučení obou klubů. Pojem „sloučení“ či „fúze“ je ale legislativní termín, na jehož základě svaz projekt případně odsouhlasí.
Je jasné, že když Červenka prodá své akcie, přejdou veškerá práva na 1. FC Slovácko v čele s hutním magnátem Zemkem. A pak bude záležet jen na podobě kupní smlouvy, jestli by Zemek nechal ve Zlíně aspoň druhou ligu. Nejvyšší soutěž by se v případě dohody obou mužů každopádně hrála v Uherském Hradišti.
„Dokud budu stoprocentním vlastníkem, tak bude prvoligový fotbal ve Zlíně. Zabýváme se jen našimi problémy, soustřeďujeme se na náš klub a nadcházející utkání s Ostravou. A také třeba na to, jak vybudovat vyhřívaný trávník,“ uvedl včera pro ČTK Červenka, který se domnívá, že podobná kauza klub stmelí. „Jedná se pouze o spekulace. Snad někdy do budoucna by se dalo uvažovat o vytvoření jednoho silného regionálního týmu na Zlínsku, ale nyní to není na programu jednání,“ tvrdil Červenka.
Existence vrcholového fotbalu ve Zlíně je ovšem nadále vážně ohrožena.
Autor: Michal Koštuřík

 

Stane se z kouče Jurkemika ředitel Slovácka?
 
Po porážce s Bohemians 1905 nabídl kouč 1. FC Slovácko Ladislav Jurkemik svou rezignaci. Vedení ji nepřijalo. Ale dalo mu bodové ultimátum.
Trenér musí s týmem získat v příštích dvou kolech aspoň čtyři body. Jinak poletí. „Nemohla bych za ním dál stát. Nabídla bych mu funkci sportovního ředitele,“ uvedla šéfk a klubu Marcela Mrázková.
Bývalý trenér slovenské reprezentace v ředitelské kanceláři? To je vize předsedkyně představenstva klubu z Uherského Hradiště. Když Slovácko nevydoluje z bitev v Karviné a doma s Fulnekem minimálně čtyři body, může se proměnit v realitu. „V té funkci by se mi pan Jurkemik líbil. Už proto, že je manažer Pojezný dlouhodobě nemocný. Ale nevím, zda by tu nabídku přijal. Rozhodně by to pro něj nebyla žádná trafi ka,“ zdůraznila Mrázková.
Přísný trenér ale ještě lavičku neopustil. Ačkoliv dal svou funkci o víkendu k dispozici. „Nebylo mým úkolem hrát se Slováckem o záchranu. Tento tým je momentálně schopný hrát o střed tabulky, ale ne o špici,“ prohodil smutný realista Jurkemik. „Na schůzce po utkání trenér prohlásil, že pokud by to pomohlo, tak odstoupí,“ informovala Mrázková. Ta se Jurkemika na oplátku zeptala, zda má energii k pokračování své obtížné mise. A slyšela kladnou odpověď. „Domluvili jsme se na nějakých podmínkách. A jedeme dál,“ podotkla.
Sama Mrázková je pořád optimistkou. Je přesvědčena o tom, že se mužstvo zvedne a začne naplňovat předsezonní ambice. Šéfová klubu dokonce tvrdí, že bitva o postup ještě není prohraná. „Nevzdáváme to, i když je nyní vše proti nám,“ sdělila s tím, že je ze zainteresovaných nejspíš největší optimistkou. „Když vidím po zápasech ty zklamané tváře, přijde mi, že jsem asi nejmíň zlomený člověk v klubu. Emoce jsou hodně silné,“ pousmála se.
Kdo by mohl případně Jurkemika nahradit? Slovácko má v záloze asistenta Jiřího Chytrého, který vlastní potřebnou kvalifi kaci. „Určitě si v té roli dokážu představit pana Vrbu. Ale ten už je v Plzni,“ posteskla si. „S výměnou trenéra na mě nechoďte,“ ohradil se kapitán Pavel Němčický.
Za trápícím se týmem už nestojí ani fanoušci. V průběhu duelu s Bohemians 1905 členové „kotle“ opustili svá místa i stadion. „Mají právo odejít,“ komentovala to Mrázková. „Udělali to kultivovaně, čehož si cením. Nic nerozbili. Jen prostě odešli,“ dodala. „Představovali jsme si sezonu jinak. Nic nám nespadne z nebe. Musíme si to sami vydřít na hřišti,“ prohlásil obránce Němčický. „Strašně se nadřeme na gól. Chtěli jsme hrát o postup, ale od začátku jsme na špici nebyli,“ upozornil Jurkemik. 
Autor: Michal Koštuřík
 

Blesk

Slovácko chce ligu!

Rádi by znovu hráli nejvyšší soutěž, ale ve druhé lize musejí spíš myslet na záchranu, než na boj o špici tabulky. A tak ve fotbalovém Slovácku věří, že dojde ke sloučení s regionálním rivalem ze Zlína.
„Není to nic nového, jednáme spolu už od začátku sezony,“ přiznala ředitelka slováckého klubu Marcela Mrázková deníku Sport. Ve Zlíně vyvolala její slova zlou krev. V rozehrané soutěži považují vypuštění takové informace málem za velezradu.
O možné fúzi obou klubů však vědí i na svazu. „Jejich zástupci tu možnost u nás konzultovali. Do konce března příštího roku totiž musejí podat projekt celé transakce,“ vysvětlil ředitel ligy Ivo Lubas.
Ve Zlíně fotbal netáhne. Klub by navíc musel v příštím roce investovat zhruba dvacet milionů korun do vyhřívání hrací plochy. Majitel Zdeněk Červenka je chce od radnice, ta však dá nanejvýš polovinu. „Nejsme tak bohatý kraj. Do fotbalu jsme dali za poslední roky sedmdesát milionů korun,“ naznačil náměstek primátorky Martin Janečka, že by se stěhování ligového fotbalu do Uherského Hradiště radní nebránili.
Co by přesun znamenal? Určitě nevoli zlínských fanoušků. A kdo ví, s jakým zápalem by hráli fotbalisté v lize...
Autor: Libor Pospíšil
 
 
Fúze je nesmysl, tvrdí zlínský šéf
 
Téměř dva roky se spekuluje, že majitel zlínského klubu Zdeněk Červenka fotbal ve městě »zabalí«. „Nepopírám, že někdy klub prodám, ale fúze se Slováckem je naprostý nesmysl,“ tvrdí Červenka. 

* S šéfem Slovácka panem Zemkem jste se ale sešel?
„Jistě, ale o tomhle jsme nemluvili. Žádného kupce v tuto chvíli nemám.“ 

* Tak proč byli zástupci obou klubů na svazu sondovat možnost sloučení? Chtěli se zdokonalit v legislativě?
„Možná tam byl Laďa Valášek (předseda představenstva zlínského klubu - pozn.), dělá pro nás. Já jsem ho tím však nepověřil.“
Autor: Libor Pospíšil
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
23.10.2008, čtvrtek, 09:32 - „Fúze se Zlínem? Tomu nevěřím“
23.10.2008, čtvrtek, 09:28 - Slovácká férovka proběhla v klidu
23.10.2008, čtvrtek, 09:27 - Červenka: Zlín bude mít vyhřívaný trávník
22.10.2008, středa, 12:20 - Dvě hráčky Slovácka v nominaci na baráž s Itálií
22.10.2008, středa, 05:59 - Příznivci Slovácka a Tescomy spojení nechtějí aktualizováno o anketu
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace