*
včera
Rozhovory | Budějovice - Slovácko
21.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Patrik Blahút po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po Plzni
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024

Co se píše o Slovácku v úterních českých novinách?

21.04.2009, úterý, 08:25
noviny_velky.jpg

Přinášíme vám přehled dozvuků sobotního remízového zápasu fotbalistů Slovácka s Mostem i zpráv o aktuální "Kauze Mario Lička" v úterních českých novinách.

Slovácký deník

1. FC Slovácko se obrátil na FIFA

Středeční odveta čtvrtfinále Poháru ČMFS s Baníkem Ostrava fotbalisty Slovácka teprve čeká, hradišťský klub ale svádí s Baníkem ještě jiný boj, a to u zeleného stolu. Ostravský klub totiž stále nesplnil rozhodnutí Mezinárodní sportovní arbitráže CAS v Lausanne, která mu nařídila vrátit neoprávněně vyplacené peníze za přestup Maria Ličky. Marné čekání na miliony korun už vedení Slovácka přestalo bavit, a tak podalo podnět k disciplinárnímu řízení u FIFA.

„Baník nám měl podle zákona vrátit peníze do deseti dnů od rozhodnutí CAS (9. 2. 2009 - pozn. aut.), stále se tak ale nestalo. Arbitráž v Laussane je přitom nejvyšší soudní autoritou, kterou musí respektovat svaz i kluby, což jasně říká článek 23 stanov ČMFS,“ uvedl Vladimír Krejčí, ředitel 1. FC Slovácko.

Hradišťský klub čekal pomoc od Českomoravského fotbalového svazu, jenže ten se prý zcela nepochopitelně postavil na stranu Baníku Ostrava. „Svaz a zvláště jeho generální sekretář (Rudolf Řepka - pozn. aut.) zde sehrávají negativní roli. Vstoupil do sporu dvou fotbalových subjektů jako ,obhájce FC Baník Ostrava‘ a snažil se zpochybnit rozhodnutí CASu, což je nejenom neetické, ale hlavně nepřijatelné z pohledu úlohy ČMFS,“ píše se v prohlášení 1. FCSlovácko.

„V této souvislosti je nutné upozornit, že příslušná ustanovení FIFA ukládají národním svazům a asociacím jednotlivých států povinnost, aby v rámci své územní působnosti zajistili respektování rozhodnutí příslušných orgánů FIFA a CASu,“ pokračuje se v prohlášení.

Podle Vladimíra Krejčího dluh Baníku díky úrokům a arbitrážním poplatkům narostl z původních necelých pěti milionů na zhruba 5 700 000 korun.

FIFA by podle Slovácka měla rozhodnout o postihu Baníku, který nerespektoval rozhodnutí CAS, a zároveň pomoci k navrácení peněz.

Co na to říkají v Ostravě? „Abych řekl pravdu, tak o tom nic nevím a slyším to od vás poprvé,“ byl překvapený Igor Bruzl, manažer pro komunikaci a vnější vztahy FC Baník Ostrava. Podle něj neměl ostravský klub možnost předložit u arbitráže v Lausanne své argumenty. „Proto jej nebereme jako konečné,“ dodal Bruzl.

Autor: Michal Sladký
 

Mladá fronta DNES

Hrát doma třikrát v řadě 0:0? To nejde, štve Kazára

Na jaře ještě neprohráli. V osmi zápasech včetně pohárového inkasovali pouhý jeden gól. Velice slušná bilance, že?
Ale druholigoví fotbalisté Slovácka nad podobnými slovy jen ledabyle mávnou rukou. Už pětkrát v řadě se totiž museli spokojit jen s remízou. Naposledy hráli 0:0 doma sMostem.

„Navázali jsme na minulá kola. Opět jsme zvládli zápas dobře v defenzivě, udrželi nulu, zase nás v bráně skvěle podržel Mira Filipko, ale znovu je nám to prd platné, protože nedáváme góly. Hrát doma třikrát za sebou bez branek, to prostě nejde,“ hromuje čtyřiadvacetiletý ofenzivní štírek Tomáš Kazár.

* Jaký recept by měl na gólovou impotenci platit?

Když se budu bavit konkrétně o mně, tak ve druhé půli jsem to dvakrát zkoušel z trestného kopu kousek za šestnáctkou. To už je podle mě poloviční gól. Stačí přestřelit zeď, dát to aspoň trošku pod břevno a musí to být gól. Z tohoto pohledu jsem vyloženě zklamal, protože gól z toho nebyl. Pokud hrajeme tak těžké utkání, a přesto bijeme soupeře, ve druhém poločase ho vůbec nepustíme za půlku, měly by podobné situace utkání rozhodnout.

* Co Slovácku chybí?

Je to jen o gólech. Jihlavě jsme v prvním jarním kole vstřelili do 25. minuty dva góly, pak už jsme zápas kontrolovali a přidali i třetí branku. To se nám od té doby nedaří doma ani venku. Na trénincích se snažíme pracovat, trenér nám dává prostor. I když točíme útočníky, tak se nám v zakončení nedaří.

* Trenéra Josefa Mazuru předchází pověst, že je to obranář, ale podle toho, jakou spoustu šancí si zápas co zápas vytvoříte, tak hra defenzivní není, že?

Přesně tak. On přece nebyl v zápase proti Mostu na hrotu, tam jsme byli my hráči. (usměje se) Je to čistě náš problém. Jako mančaft všech jedenáct lidí dokážeme zodpovědně bránit, za to hovoří udržené nuly. Ale podobně se jako mančaft musíme tlačit i dopředu. Proti Mostu jsme se tam tlačili ve 2. poločase, soupeře jsme zmáčkli, ale opět jsme vyšli naprázdno. Pes je někde zakopaný. Všichni chceme, ale prostě to teď nejde.

* A k taktice stanovené trenérem Mazurou?

Za všechno mluví třeba to, jakou čočku jsme od trenéra dostali o přestávce zápasu s Mostem. Jeho hlavním pokynem bylo, abychom se tlačili dopředu, na bránu. Hráli jsme pak de facto na tři útočníky. Nic jiného jej nezajímalo. Nemyslím si, že problém by byl v nějakém trenérově nabádání k defenzivní hře.

* Ale obranu máte výbornou a pokud nulu udržíte i ve středu při odvetě pohárového čtvrtfinále v Ostravě, byli byste nadmíru spokojeni, ne?

Troufám si ale říct, že zápas na Bazalech bude něco úplně jiného. Ten nás v defenzivě prověří opravdu kvalitně. Baník je ligové mužstvo, absolutní česká špička a už u nás předvedl, že fotbal opravdu hrát umí. Že jsou teď v malé krizi, to může vyústit v to, že se proti nám dvojnásobně motivují, protože se do Evropy mohou přes domácí pohár dostat. Myslím, že v Ostravě nás čeká hodně hustá atmosféra. Klíčem k úspěchu bude, abychom co nejdéle vydrželi bez obdržené branky, aby soupeř znejistěl, a čekat na brejky, jako to bylo už v domácím zápase. Výsledek 0:0 nám stačí, ale upřímně moc nepočítám s tím, že na Bazalech takové skóre bude. I když se samozřejmě budeme snažit, abychom neinkasovali.

* Říkáte, že Baník je v malé krizi. Jak hodnotíte vaše remízové čekání na další výhru?

Na rozdíl od Baníku jsme na jaře ještě neprohráli. Každopádně lidé na Slovácku chtějí vidět góly, ženou nás za nimi, v zápase proti Mostu nám ohromně pomohli, ale my stejně vyšli naprázdno. Snažíme se uspokojit sebe i diváky, ale bohužel nám to teď gólově nejde.

Autor: Radek Štěrba
 

Slovácko čeká na peníze a žádá pro Baník další trest
Mezinárodní fotbalová federace FIFA se bude zabývat sporem dvou českých klubů. Podnět k disciplinárnímu řížení podalo druholigové Slovácko, které žádá trest pro Baník Ostrava.

Příčinou je verdikt mezinárodní sportovní arbitráže CAS, která letos v únoru rozhodla, že Baník má vrátit Slovácku necelých šest milionů korun za přestup Maria Ličky do Southamptonu. Ostravský klub ale peníze neuhradil. Navíc podle Slovácka se vedení Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS), zejména generální sekretář Rudolf Baťa, jednoznačně postavilo na stranu Baníku. „O stavu a úloze ČMFS v tomto případu svědčí i to, že zamezil vykonat rozhodnutí mezinárodní arbitráže, čímž porušil své stanovy,“ uvádí Slovácko v prohlášení, jímž informuje o podnětu na FIFA.

Autor: Tomáš Železník
 

Sport

Slovácko poslalo stížnost na Baník kvůli Ličkovi

„Kauza Mario Lička“ nekončí. Druholigový 1. FC Slovácko se obrátil na FIFA se stížností na Baník Ostrava, který mu nevrátil šest milionů korun za záložníkův přestup. Negativní roli prý v celé věci sehrál Českomoravský fotbalový svaz.

Sportovní arbitráž CAS ve švýcarském Lausanne na začátku února rozhodla, že Baník musí vrátit Slovácku peníze, které předloni dostal za Ličkův přestup z Ostravy. Podle CAS neměl na částku, kterou v dubnu 2007 potvrdil verdikt arbitrážní komise ČMFS, nárok. Baník však do dnešního dne šest milionů nevrátil a Slovácku došla trpělivost.

Komplikovaný případ předalo vedení druholigového klubu k disciplinárnímu řízení na světovou federaci FIFA. „Negativní roli sehrál generální sekretář ČMFS, jenž se v dopisech na FIFA a CAS jako,obhájce Baníku Ostrava‘ snažil zpochybnit rozhodnutí CAS,“ stojí v prohlášení Slovácka. Fotbalový svaz přitom podle regulí nesmí vstupovat do sporu dvou jeho členů.

Autor: Michal Koštuřík

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
21.04.2009, úterý, 15:03 - Pohár ČMFS: Slovácko jede do Ostravy s jednobrankovým náskokem
21.04.2009, úterý, 08:04 - Slovácko se v kauze Lička obrací na FIFA
20.04.2009, pondělí, 21:46 - Fanoušci při zápase s Mostem
20.04.2009, pondělí, 16:40 - Co píší dnešní noviny o remíze Slovácka s Mostem?
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace