*
21.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Patrik Blahút po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po Plzni
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024

Co píší dnešní noviny o remíze Slovácka s Mostem?

20.04.2009, pondělí, 16:40
noviny_velky.jpg

Co píší pondělní české noviny o domácí bezbrankové remíze fotbalistů Slovácka ve 23. kole druhé ligy s Mostem?

Mladá fronta DNES

Ač úporně dobývalo, má Slovácko popáté jen bod

Pískat nebo tleskat? Zápas fotbalistů Slovácka proti Mostu skončil 0:0 a více než tři tisícovky fanoušků na stadionu v Uherském Hradišti nevěděly, jak reagovat. Domácí tým totiž hrál nerozhodně i v předchozích čtyřech utkáních druhé ligy a vstřelil v nich jen jeden gól.

„Je to nepříjemné,“ hodnotí kouč Josef Mazura narůstající počet remíz, kterých má Slovácko nejvíc ze všech týmů v soutěži. „Ztrácíme tím body. Je to chyba, ale když už to nejde výhrami, aspoň tak nějak sbíráme bodík po bodíku,“ usmívá se.

Hráči Slovácka přitom znovu ukázali enormní snahu o vstřelení branky. V prvním poločase, než došlo na dvě brzké změny v sestavě, jim sice vázla kombinace, příležitostí však měli dost a tutových.

„Už je to ale ohraná písnička. Na nic se nemůžeme vymlouvat. Je vidět, že zakončení nám dělá velké problémy. Fotbal je přitom jen o tom, jestli gól dáte, nebo ne. A my jich v posledních zápasech střílíme strašně málo,“ povzdechl si trenér Mazura.

Zprovoznit zaseknutý střelecký stroj nedokázal ani mladík Sládek pálící po průniku odražený míč jen do brankáře. A zmar „nejlépe“ demonstroval už na konci úvodní čtvrthodiny zvučný kanonýr Holub, který před odkrytou bránou vůbec netrefil míč po Fujerikově šikovné křížné přihrávce.

Záložník Lukáš Fujerik byl dlouho velkým tahounem domácího týmu - než jej krátce po pauze mostecký Fleišman nešetrným zákrokem ve vyložené pozici poslal na několikatýdenní marodku s pohmožděným kotníkem.

Skvělou ránou z následného přímého kopu zatřásl Tomáš Kazár jen břevnem a v totožné situaci o dvě minuty později těsně minul.

„Takové pozice já už beru za poloviční gól,“ litoval svých pokusů slovácký záložník.

Po změně stran už hostující hráči vyrazili k protiútoku jen jednou, a to se brankář Filipko blýskl při bravurní likvidaci Oboyovy střely do horního růžku. Jinak se utkání změnilo v úporné, leč neúspěšné dobývání mostecké pevnosti.

„Za závěr můžu Slovácku jen pogratulovat. V Mostě jsem nezažil, že by diváci tým takto povzbuzovali a hnali až do konce. U nás je to spíš naopak,“ hořce se pousmál kouč Severočechů Robert Žák. „Kluci v Hradišti pak pro diváky chtějí opravdu umřít a rvou se o gól do posledních vteřin. I proto jsme rádi, že se nám podařilo remizovat,“ doplnil.

Autor: Radek Štěrba
 

Dobrý den s Kurýrem

Slovácko stále jen střílí slepými

Most domácí v úvodu zaskočil aktivní hrou. Díky kombinaci se dostával mnohem častěji k bráně, kde ohrožoval Filipka. Domácí začali tradiční spalování šancí už v 11. minutě. Fujerik si narazil s Cleberem, který mu poslal do šestnáctky nadýchaný centr. Fujerikova hlavička brankáře Palečka vystrašila, ale nadvakrát ji dokázal zkrotit. Do další šance se dostal už za pět minut Holub. Tentokrát mu z pravé strany připravil tutovku Fujerik. Zkušený útočník ve vyložené pozici míč promáchl a hosté se tak opět ubránili. Domácí bojovali s řadou nepřesností, které pomáhaly hostím v klidu přežívat a dokonce mohli i sem tam zahrozit. Filipko v bráně byl však pozorný. Slovácku skřípala především rozehrávka ve středu hřiště, kde operoval Görner. Na jeho výkon se trenér Mazura vydržel dívat jen pětatřicet minut. Pak jej nahradil Stýskalou a maličký záložník se mohl hned zapsat mezi střelce. To by však nesměl ideální zpětnou přihrávku Kubáně od rohového praporku poslat jen do boční sítě. Po změně stran vyběhlo na hřiště v domácích dresech jiné mužstvo. Svého soupeře dokonale zamklo na jeho polovině. V 50. minutě trefil z trestného kopu Kazár břevno a složit reparát mohl vzápětí. Hosté se ze zámku dostali jen na chvíli, ale stačilo to k tomu, aby Oboya vyprášil Filipkovi rukavice. Tlak domácích pokračoval. A hosté se bránili jen odkopy. V 75. minutě si do šestnáctky naběhl Němčický a svoji hlavičku poslal jen těsně vedle. Pak měl na noze gól Sládek. Jeho střelu po zemi Paleček zázračně vykopl. Hosté nakonec to, proč na Slovácko přijeli, docílili a odvezli si cenný bod.

Autor: Aleš Mazúrek

Zakončení nám dělá problémy

Most po sestupu z první ligy vsadil na konsolidaci a letošní ročník druhé ligy chce odehrát v poklidu. Na Slovácku se dlouho prezentoval sympatickým dojmem. Pak jej však domácí zatlačili před bránu a zůstalo mu jen odkopávání míčů. Potvrdil to svými slovy i trenér Robert Žák. „Nechtěli jsme tady jen bránit, ale od první minuty jsme se snažili hrát aktivně. Zvýšeným presingem jsme chtěli atakovat obranu domácích a v prvním poločase se nám to dařilo. Snažili jsme se těžit z chyb soupeře a kombinační hrou se dostávat do zakončení. Ve druhém poločase jsme vlastními chybami umožnili soupeři nadechnout se a začít hrát víc nátlakově. Po změnách v naší sestavě se hra zlepšila. Dostali jsme se i do zakončení Oboyou. K závěru můžu domácím jen pogratulovat k divákům. U nás nezažiju, aby nás diváci tak povzbuzovali a hnali do poslední minuty. A my jsme byli rádi, že jsme utkání nakonec zremizovali.“

Domácí trenér Josef Mazura mohl žehrat opět jen na koncovku. V ní totiž domácí už poněkolikáté propadli. „Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Problémy nám dělalo napadání, agresivita soupeře. V prostředu hřiště jsme si nedokázali poradit s kombinační hrou. Nevěřili jsme si, nehráli jsme fotbal. Byli jsme zakřiknutí. Na druhé straně je škoda, že šance, které měl třeba Radim Holub, jsme neproměnili. Ale to už je obehraná písnička. Ve druhém poločase jsme začali hrát hodně aktivně, ale šance, které jsme si vypracovali, ať to byl Sládek, trestňák, břevno, jsme neproměnili a musíme se rvát dál. Dnes bylo vidět, že útočná fáze a zakončení nám dělají problémy,“ posteskl si Josef Mazura.

Autor: Aleš Mazúrek


Hamé o sport nestojí. "Větší význam má podpora dětí a kultury," říká ředitel

Vedení potravinářského gigantu potvrdilo, že o sponzoring sportu, obzvláště pak druholigového 1. FC Slovácko, skutečně nestojí. Martin Jagoš, generální ředitel Hamé, tak reagoval na rozhovor s majitelem fotbalového klubu Zdeňkem Zemkem, který DOBRÝ DEN zveřejnil před týdnem.

„Samotná marketingová podpora je v Hamé tvořena širokým marketingovým mixem, do něhož v minulosti spadal i sportovní sponzoring extraligového hokejového klubu HC Hamé ve Zlíně. Tento sponzoring byl ukončen v roce 2007 a v současné době vedení společnosti neuvažuje o žádném takovémto projektu, protože má ve svých strategických plánech pro značku Hamé a ostatní její prémiové značky naplánovány jiné marketingové aktivity k zajištění jejich kladných hospodářských výsledků,“ uvedl exkluzivně pro náš týdeník Martin Jagoš.

Podle jeho slov má z pohledu vlastníků potravinářské firmy i jeho samotného daleko větší význam například podpora dětských domovů, kulturních aktivit nebo aktivit zaměřených na činnost dětí. „Cílem společnosti Hamé není sponzoring sportovních aktivit za každou cenu, ale udržení stability společnosti a její vysoké ziskovosti, která je zárukou trvalé zaměstnanosti pro řadu obyvatel v našem regionu,“ dodal jednoznačně Jagoš.

Hamé nejen v České republice, ale také v dalších částech Evropy a Ruska zaměstnává přibližně 2 500 lidí. Vloni koupila firmu islandská společnost Nordic Partners. „Po změně vlastníků nedošlo k žádným změnám v systému řízení společnosti. Do TOP managementu ještě před touto změnou byli dosazeni bývalými vlastníky pracovníci z řad vyššího managementu, kteří již předtím v Hamé působili a byli na tyto pozice připravováni. Marketingová strategie zůstala nezměněná a jejím cílem je zachovat co nejvyšší profitabilitu společnosti a zajistit rozvoj společnosti v následujících letech,“ ohlédl se do nedávné minulosti Jagoš, pod jehož vedením dosáhlo Hamé doposud nejvyššího zisku, celkové tržby se přehouply přes 5,2 miliardy korun. To mimo jiné podle Jagoše umožnilo, že k letošnímu lednu Hamé zvýšilo mzdy svým zaměstnancům v dělnických i nižších technických pozicích.

Autor: Michal Dvouletý


Slovácký deník

Slovácko je remízovým králem

Jestli chcete získat bod, zahrajte si se Slováckem. Taková poučka možná brzy přibude do fotbalových učebnic. Svěřenci trenéra Mazury totiž už popáté za sebou ve druhé lize remizovali, z toho počtvrté bez branek.

1. FC SLOVÁCKO - MOST 0:0

Domácí nastoupili bez vykartovaných Chmelíčka s Formánkem, za kterého naskočil uzdravený Němčický. Možná i proto patřil začátek zápasu hostům, kteří se usadili na polovině Slovácka. „Domácí jsme presinkem donutili k chybám, škoda, že nám ve střeleckých příležitostech chybělo více klidu,“ podotkl mostecký trenér Robert Žák.

Góly tak mohly paradoxně padat na druhé straně. Fujerikovu hlavičku po Cleberově nadýchaném centru ale Paleček nadvakrát zlikvidoval, Holubovi o chvíli později střela vůbec nesedla.

„Jinak jsme se ale proti kombinační hře soupeře vůbec nemohli prosadit, hráli jsme zakřiknutě,“ zlobil se domácí kouč Josef Mazura, který proto už po půlhodině hry stáhl ze hřiště tragického Görnera. A právě Stýskala, který jej nahradil, mohl těsně před přestávkou otevřít účet zápasu, jenže z dobré pozice mířil jen do boční sítě.

Do druhé půle vlétli domácí jako velká voda. Ve 48. minutě byl metr od šestnáctky faulován Fujerik, a jelikož se zranil, musel kouč Slovácka už potřetí střídat. Pomstit jej mohl Kazár, jenže z trestňáku pouze orazítkoval břevno. „Po změně stran jsme hráli mnohem lépe a byli aktivní. Zakončení nám bohužel dělá velké potíže,“ pokrčil rameny Mazura.

Most se soustředil takřka výhradně na obranu, jedinou výjimkou byla Onyangova šance z 56. minuty, kterou mu ale zlikvidoval Filipko. „Vytáhl to opravdu parádně,“ ocenil zákrok domácího gólmana Robert Žák, který ale mohl být i tak maximálně spokojen. „Fantastičtí fanoušci hnali v závěru domácí za výhrou a jsem rád, že jsme bod ubojovali,“ poděkoval svým hráčům kouč Mostu.

Zlomit zápas mohl ještě po Cleberově rohu Němčický, jeho hlavička ale o kousek minula pravou tyč. A když Sládkovi s Cleberem chyběly centimetry ke Stýskalově přihrávce, zrodila se ve slováckém pekle další bezbranková remíza. „Nedá se nic dělat, musíme pracovat dál a tu střeleckou smůlu konečně zlomit,“ uzavřel Josef Mazura.

Autor: Michal Sladký

Kazár: Pocit zmaru je tu znova

V utkání Slovácka proti Mostu Byl u všeho důležitého. Jenom centimetry ho dělily od jeho druhé branky v dresu domácích. Na trefu z minulého kola ve Vítkovicích ale nenavázal. Jeho trestný kop z hranice šestnáctky totiž pouze rozezvučel břevno soupeřovy brány.

Slovácko mělo i další šance, ale pohrdalo jimi. Tomáš Kazár tak byl po zápase pořádně nespokojený.

Zdálo se, že jste začali hrát až v druhém poločase….
V první půli jsme vyrobili řadu nepřesností. Most hrál dobře kombinačně, ale paradoxně jsme to byli my, kdo si vytvořil dvě čisté gólové šance. Jenže opět jsme tam, kde v uplynulých kolech. Defenzíva výborná, vzadu hrajeme s nulou, ale je nám to „prd“ platné, protože nedáváme góly. Doma nemůžeme hrát třikrát za sebou bez branek.

A přesto se to znovu stalo. Je nějaký recept na to znovu začít dávat branky?
Já nevím. Co se týče konkrétně mě, tak k tomu přímému kopu ze šestnáctky můžu říct, že taková šance je poloviční gól. Stačí přestřelit zeď a dobře to trefit. Z tohoto pohledu jsem vyloženě zklamal – gól z toho nebyl. Toto jsou situace, které by měly rozhodovat zápas. Pořád se ale nemůžeme dostat k tomu, co se nám dařilo v prvním jarním kole proti Jihlavě, kdy jsme vedli po dvaceti minutách dva nula. I když točíme útočníky, v zakončení se nám zoufale nedaří.

O trenérovi Mazurovi se říká, že je obranář, ale v něm ta střelecká impotence asi nebude…
Pokud jste viděl trenéra Mazuru dneska na hrotu útoku, tak to v něm je. Já si ale myslím, že to je čistě věc nás, hráčů. Jako mančaft bráníme zodpovědně, o čemž hovoří nuly na našem kontě, ale my se musíme také jako mužstvo tlačit víc dopředu, kde zatím vycházíme naprázdno. Někde ten pes zakopaný být musí. Všichni chceme, ale teď to prostě nejde.

Přece jenom, není taktika trenéra Mazury příliš defenzivní?
Abych byl upřímný, trenér nám dal o poločase celkem „čočku“ a jeho hlavní pokyn byl, abychom se ve druhé půlce víc tlačili dopředu. Nemyslím si, že by to bylo o tom, že nás trenér nabádá k defenzivní hře.

Zvyšoval trenér o poločase v kabině hlas?
Samozřejmě. Naše hra v prvním poločase určitě nebyla ideální.

Světlý bod vaší hry je obrana, která téměř neinkasuje. Pokud udržíte čisté konto i ve středečním pohárové odvetě na Baníku, tak byste asi byli spokojeni?
Troufám si tvrdit, že zápas v Ostravě bude docela o něčem jiném. Tam nás v defenzívě opravdu prověří. To, že jsou v malé krizi, nic neznamená. Pořád je to mužstvo ze špičky naší ligy. Pokud mám mluvit upřímně, tak si myslím, že to nebude zápas bez branek. Důležité bude vydržet co nejdéle bez inkasovaného gólu, aby soupeř znejistěl.

Říkáte, že Ostrava je v malé krizi. Slovácko zoufale hledá střelce. Nejste v podobné krizi také?
My jsme narozdíl od Baníku ještě neprohráli. Co nám opravdu nejde, tak to je střílení branek. Ty lidi tady nás ženou dopředu a dneska nám opravdu pomohli, ale chtějí vidět góly. Bohužel, zatím to vyznívá naprázdno. Kdybychom dali v první půlce gól, tak věřím, že zápas bude úplně jiný. Místo toho je tu znovu pocit zmaru. Snažíme se uspokojit diváky, bohužel nám to ale v současné době nejde.

Autor: Stanislav Dufka


Sládek si myslí, že gól asi nikdy nevstřelí

Reflektory na stadionu Slovácka už svítily jenom na „půl plynu“. Domácí fotbalisté měli za sebou už třetí jarní bezbrankovou remízu na svém hřišti a téměř všichni už zmizeli v kabině. Až na jednoho. Petera Sládka. Dvacetiletý útočník rozebíral přes zábradlí dělící hřiště od hlediště zápas se svými nejbližšími, kteří ho přijeli povzbudit z jeho rodné Myjavy.

„Byl tam otec a jeho bratr. Pořád si mě dobírají, kdy prý už konečně dám gól. Byl jsem plný emocí a moc jsem jim toho neřekl. Když se nevyhraje, tak nemůžou být pozitivní. Z mého pohledu to měl být z naší strany jednoznačně vyhraný zápas. Pátá remíza za sebou, to není žádná sláva,“ uvědomuje si mladý útočník.

Peter Sládek naskočil do zápasu o poločase, kdy nahradil zkušeného Radima Holuba. Ten pravděpodobně nechtěl o svém výkonu vůbec mluvit. „Holub už je pryč, asi prchl zadním východem,“ hlásil po utkání tiskový mluvčí klubu. Sládek zadním vchodem neprchl a mohl se tak svěřit se svými pocity.

„Já ten gól asi už nikdy nedám. Při mojí největší šanci ze začátku druhého poločasu mně balon divně skákal. Ono se to možná nezdá, ale terén nebyl úplně ideální. Ale asi jsem to měl nekompromisně napálit do sítě a nic nevymýšlet. Já ten gól opravdu asi nikdy nedám,“ zopakoval po zápase mladý útočník, který byl přesvědčený, že po jeho souboji s jedním z obránců Mostu se měl pískat deset minut před koncem pokutový kop. „Byla to jasná penalta! (Důrazně.) To bych podepsal na rodinu. Já jsem byl v gólové šanci, kdy jsem mohl hlavičkou skórovat, a soupeř mě srazil k zemi. Nevím, proč bych padal, když jsem měl míč na hlavě?“ divil se rozhodnutí hlavního arbitra Sládek.

Za vykartovaného Formánka si v sobotním duelu navlékl kapitánskou pásku jeden z nejzkušenějších hráčů domácích Tomáš Randa. Svoji „posádku“ ale k výhře nedovedl. „Nula vzadu je sice pěkná, ale máme nulu i v útoku, a to je špatné. Dneska jsme chtěli vyhrát, bohužel se to znovu nepodařilo. Soupeř hrál v první půlce dobře kombinačně. My jsme nepodrželi balon a ještě štěstí, že jsme neinkasovali. Jinak nevím, nevím, jestli bychom byli schopni reagovat. Most je jedním z těch týmů, které chtějí hrát fotbal, a nepřijel jenom bránit v deseti lidech. Přesto je pro nás remíza ztrátou, vítězstvím jsme se mohli odrazit k lepším výsledkům. Takovou remízovou sérii si za celou svoji kariéru nepamatuji,“ přiznal ostřílený fotbalista. Jaký je podle něj recept na prolomení střelecké smůly? „Měli bychom víc střílet z dálky. Nesmíme to vodit až do kuchyně a raději to zkoušet už před šestnáctkou,“ prohlásil Randa.

Autor: Stanislav Dufka

Sport

SLOVÁCKO – MOST 0:0

Na jaře ještě neprohráli. Inkasovali jediný gól. Ale myslíte, že se z toho na Slovácku radují? Kdepak. Pět remíz v řadě, z toho čtyři bezgólové, ambiciózní tým ze druhé poloviny tabulky nevymrštily. A to je zklamání. Obrana je zákon, razí kouč Mazura. A opravdu důsledně. Jeho soubor se střelecky soužil také proti Mostu. Kazár trefi l břevno, Holub s Fujerikem nedali velké šance. Zato Most se z remízy těšil. A kdyby Filipko nevychytal ve druhé půli Oboyu, mohla být cesta Žákova souboru na sever Čech ještě veselejší.

Nejlepší hráči: Filipko, Fujerik – Paleček.

Autor: Michal Koštuřík

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
24.04.2009, pátek, 16:00 - Jedeme do Prahy na Spartu B (posledních 13 míst)
21.04.2009, úterý, 08:25 - Co se píše o Slovácku v úterních českých novinách?
21.04.2009, úterý, 08:04 - Slovácko se v kauze Lička obrací na FIFA
20.04.2009, pondělí, 21:46 - Fanoušci při zápase s Mostem
19.04.2009, neděle, 10:22 - HLASOVÁNÍ: ohodnoťte hráče v zápase s Mostem
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace