*
21.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Patrik Blahút po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po Plzni
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Co se píše o Slovácku v dnešních novinách?

16.03.2009, pondělí, 11:33
noviny_velky.jpg

V jarní vítězné sérii pokračují fotbalisté Slovácka. Po domácí výhře 3:0 nad Jihlavou tým trenéra Josefa Mazury neinkasoval gól ani na hřišti HFK Olomouc, odkud si přivezl vítězství 1:0. Co o zápase píší dnešní české deníky (Mladá fronta DNES, Sport a Slovácký deník)?

 

Mladá fronta DNES

Slovácko zvítězilo i venku. Letos vůbec poprvé

Spolu s beznadějně posledním Fulnekem byli fotbalisté Slovácka jediní, kteří v letošním druholigovém ročníku nedokázali naplno bodovat na hřišti soupeře.

Až do soboty, kdy devítiměsíční čekání ukončilo vítězství 1:0 na půdě HFK Olomouc. „Bylo to vítězství bojovnosti, herní kvalita nebyla tentokrát z naší strany nic moc. Musíme na ní v tréninku zapracovat,“ uvědomoval si záložník Lukáš Fujerik.

Kouč Josef Mazura se zřejmě poučil od svého předchůdce Ladislava Jurkemika. Pod jeho vedením se Slovácko na podzim i při venkovních zápasech pravidelně pouštělo se soupeři do vyrovnaných partií.

A výsledek? Třeba prohry 0:3 v Třinci, 1:3 v Mostě nebo 0:4 v Ústí.

„Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany, tomu jsme přizpůsobili hru,“ přiznal brankář Miroslav Filipko.

Ten se po domácím vítězství 3:0 nad Jihlavou na druhé jarní čisté konto nadřel mnohem víc. „Už v prvních deseti minutách, kdy na nás domácí vletěli, měli dvě tři zajímavé šance,“ připomněl slovenský gólman.

Ospalý vstup svého týmu do zápasu potvrdil i trenér Mazura: „Ale předpokládali jsme, že na nás domácí přece jen zatlačí a my budeme hrát trošku zezadu. V naší hře mi každopádně chyběla podpora od středu, větší organizace hry,“ doplnil kouč.

Slovácko přežilo úvodní nápor olomouckého týmu a pak samo udeřilo. V 17. minutě vyústil závar po rohovém kopu nejprve v neúspěšnou hlavičku Formánka, po níž se míč odrazil k Dejanu Jurkičovi, který se nadvakrát přece jen prosadil. „Byl jsem ve správný čas na správném místě,“ pousmál se slovinský obránce.

O výsledek se pak více než tři stovky fanoušků Slovácka, kteří svému týmu na skromně zaplněném hanáckém stadionu vytvořili domácí prostředí, musely strachovat až do konce. Holice však hrozila jen střelami z trestných kopů.

„Hráči zápas odmakali, ale třicet metrů od brány už nebyla žádná narážečka nebo jiná nástavba od hráčů, u kterých se to čeká,“ povzdechl si domácí kouč Josef Mucha, kterého po druhé jarní porážce bezprostředně po zápase nahradil Miroslav Kouřil.

Autor: Radek Štěrba

 

Sport

HFK OLOMOUC - SLOVÁCKO 0:1

Utkání začalo převahou domácích. Z několika příležitostí vyčnívala akce Korčiana ze 4. min., kdy nastřelil Filipkovy nohy. Hosté se k první příležitosti dostali v 15. min., kdy Šrom bravurně zlikvidoval šanci Perůtky. V 17. min. Lukášek ukopl v poslední chvíli míč Chmelíčkovi na roh. Po jeho zahrání vznikl před domácí brankou velký závar, míč se dostal k Jurkičovi, který tvrdou střelou poslal hosty do vedení. V 74. min. z trestného kopu vystřelil tvrdý projektil Dadák a hosté si hlasitě vydechli, když střela lízla tyč. Závěr utkání proběhl v režii domácích. Dvě minuty před koncem měl vyrovnání na kopačce znovu Dadák, ale jeho střela ze 35 metrů mířila těsně vedle. Poslední slovo měli hosté. Po úniku Kazára se Sládek dostal do vyložené šance, ale výborný Šrom míč za svá záda nepustil.

Nejlepší hráči: Šrom - Nascimento, Filipko.

Autor:
Jan Andrés

 

Slovácký deník

Slovácko na jaře válí. Vyhrálo i druhý zápas

Druholigoví fotbalisté Slovácka vyhráli i druhý jarní zápas. Po domácím vítězství nad Jihlavou porazili venku HFK Olomouc a rychle se vzdalují sestupovému pásmu.

1. HFK OLOMOUC - 1. FC SLOVÁCKO 0:1 (0:1)

Úvodní šanci zápasu zahodil domácí útočník David Korčián, který obešel dva protihráče, ale brankář Filipko jeho ránu vyrazil. HFK svého soupeře zaskočil aktivní hrou a snažil se často zakončovat. Nejpilnější byl v tomto ohledu Peter Krutý, ale jeho střely létaly mimo tyče. Nakonec rozhodující moment celého utkání přišel už v 17. minutě. Možnost Chmelíčka skončila rohovým kopem, z něj vznikl před holickou brankou závar, který vyřešil gólem obránce Dejan Jurkič. Hosté se pak zaměřili především na hlídání náskoku a nepouštěli se do žádných velkých akcí. Po změně stran byla na domácích znát snaha o vstřelení branky, ale ze hry se moc prosadit nedokázali.

„Do zápasu jsme vstoupili dobře, byli jsme až do obdržené branky aktivní. Za bojovnost klukům nemůžu vytknout nic. Ale chybělo mi dohrávání akcí. Třicet metrů před brankou soupeře jsme nedali žádnou nástavbu. Měli jsme sice první šanci, ale potom nic,“ litoval trenér HFK Josef Mucha.

„Věděli jsme, že to bude hodně těžké utkání. Holice měla před zápasem o dva body méně. V naší hře mi trošičku chyběla organizace. Možná by to vypadalo jinak, kdyby domácí Korčián na začátku proměnil šanci. Předpokládali jsme, že budeme schopni dát gól ze standardky, což se nám podařilo,“ mnul si ruce kouč Slovácka Josef Mazura.

Autor: Petr Pelíšek

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
20.03.2009, pátek, 14:20 - Juniorka Slovácka chce co nejdříve do bezpečných vod
19.03.2009, čtvrtek, 14:15 - Vojácí se blíží... V sobotu všichni modrobílí!
17.03.2009, úterý, 10:06 - Slovinec Jurkič slaví první český gól
16.03.2009, pondělí, 13:16 - Slovácká záplava na Hané! + VIDEO
14.03.2009, sobota, 17:20 - Slovácko si z Hané veze tři body
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace