*
21.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Patrik Blahút po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po Plzni
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
včera
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024

Co psaly úterní noviny o prohře Slovácka v Jablonci?

04.08.2009, úterý, 23:49
noviny_velky.jpg

Zajímavé články rozebírající utkání fotbalistů Slovácka v Jablonci se objevily v úterních denících. Přečtěte si...
 

Mladá fronta DNES

Dvě trefy Slovácku opět nestačily

Je to k vzteku. Znovu předvedli výborný fotbal, znovu vstřelili dvě branky. A znovu to hráčům Slovácka nestačilo k zisku prvních ligových bodů. Stejně jako před týdnem s Plzní, i v Jablonci staronový účastník nejvyšší soutěže prohrál 2:3.

„Šest gólů za dva zápasy je moc. Soupeřům navíc šance většinou sami připravujeme, což mě mrzí ze všeho nejvíc,“ povzdechl si útočník Petr Švancara.

Slovácko
se přitom v utkání opět ujalo vedení. V 10. minutě si Švancara narazil s Alešem Chmelíčkem, vybíhajícího brankáře Špita chytře přehodil a pak míč lehce doklepl do brány.

„Byl to nádherný gól. Co provedli s naší obranou, bylo moc povedené,“ uznal i jablonecký kouč František Komňacký.

Domácímu týmu se však povedlo rychle odpovědět. O pět minut později totiž Pavlík proměnil přísně nařízený pokutový kop po kontaktu Valenty s jabloneckým Drskem.

„Pak nás soupeř zatlačil,“ uznal slovácký trenér Josef Mazura.

Krátce před přestávkou navíc přišla velká chyba hostující obrany. Při Pavlíkově kolmici nezvládl situaci stoper Šimáček, Lafatovu šanci ještě zlikvidoval brankář Filipko, ale Vošahlík poté pohodlně střílel do prázdné brány.

„Byly tam nějaké chyby, čehož ve druhé lize soupeř využil jen někdy. V první lize se všechno okamžitě trestá,“ poznamenal záložník Jiří Perůtka.

Slovácku
mohlo být po pauze ještě hůř, když v 55. minutě Jablonský ve vyložené šanci trefil nohy padajícího brankáře. A z následného brejku hosté srovnali, když tentokrát Švancara bravurní přihrávkou vyzval ke skórování Chmelíčka.

Jablonec přesto dokázal udeřit i potřetí, když se čtvrt hodiny před koncem po rohu prosadil Drsek.

Dramatické a hodně kvalitní utkání mělo změnit stav ještě jednou. V 83. minutě totiž slovácký hrdina Švancara mohl srovnat, obešel i brankáře Špita, ale přízemní střelu mu z brány vytáhl skluzem Pavlík.

„Škoda toho,“ hlesl kouč Mazura. „Kdyby branku dal, máme bod. Peťa má velkou kvalitu, což v utkání mnohokrát potvrdil, ale zrovna v šanci, která je tisíciprocentní, selže. Jen aby mu to vydrželo i dál a dával góly i v příštích zápasech,“ doplnil smířlivě.

Křivdu naopak hosté neskrývali poté, co v závěru sudí Paták neodpískal pro Slovácko už druhý pokutový kop v zápase po faulu Loučky na Perůtku.

„Jasná penalta, stáhl mě za dres. Jsem z toho pěkně naštvaný,“ kroutil hlavou mladý slovácký záložník. „Ptal jsem se pana rozhodčího a ten mi tvrdil, že všechno viděl úplně jasně a že tam žádný faul nebyl. Nevím, co si mám o tom myslet.“

Autor: Radek Štěrba
 
 
Švancara znovu exceloval. Ale jsem viník prohry, namítl
 
Milionový Petr Švancara. Přesně tohle úsloví platilo i ve druhém utkání fotbalového Slovácka. Jeden gól vstřelil, druhý připravil. Po prohře 2:3 v Jablonci však neměl slovácký střelec sám se sebou slitování.

„Jsem bohužel viníkem dnešní porážky,“ připomněl Švancara, že v 83. minutě mohl srovnat. Obešel brankáře Špita, jeho střelu však z prázdné brány vytáhl vracející se Pavlík.

Co bylo při té šanci špatně?

Sypu si popel na hlavu. Když taková situace neskončí gólem, tak je špatně vyřešená. Rozhodl jsem se to vzít na sebe a pak už to musím proměnit. Taky jsem se za to klukům v kabině hned proměnil. Tomáš Abrahám tam byl totiž úplně sám, v první chvíli jsem uvažoval, že nahraju jemu.

Už jste se při té střele radoval?

To ne, ale je možné mluvit o tom, že jsem situaci podcenil. Ne, že bych to zakončil laxně, ale slabě. Slyšel jsem, že zákonem futsalu je střílet hlavně nahoru. To jsem měl udělat. A kdyby to skončilo gólem, tak už bychom, možná, zvládli toto utkání remizovat.

Místo toho jste podruhé prohráli o gól.

Je v naší hře hodně dobrého, ale taky hodně špatného. I vy asi budete hodnotit, že to není z naší strany špatný fotbal, ale hraje se na body. Dvě porážky o gól jsou nepříjemné. Od toho jsme my zkušení, abychom tým zvedli. Musím se na zápas zase pořádně nachystat.

Jiří Perůtka se zlobil, že na něj v závěru byla jasná penalta. Souhlasíte?

Já bych se o rozhodčích vůbec nechtěl bavit, tak jsem se rozhodl už před sezonou. Tentokrát jsem jednou rozpažil ruce a hned jsem dostal žlutou kartu, což ve třicáté vteřině není nic příjemného.

Těšit vás aspoň musí, že už jste vstřelil tři branky, ne?

Nějakého kanonýra mi vůbec nepřišijete. Pro útočníka ale samozřejmě je důležité, když branky dává. A ty naše dvě? Tak nějak si představuju kombinační zakončení, to bylo v pořádku. Krásné akce. Jen naší hře musíme dál věřit. Výsledky přijdou.

Autor: Radek Štěrba

 


Sport

Švancara se omlouval. Střelec Slovácka filigránsky skóroval, pak ale zazdil tisíciprocentní tutovku

Co je mu to platné! Útočníkovi Slovácka Petru Švancarovi se letos daří. Má formu. Po dvou kolech nastřílel tři góly a je v čele tabulky střelců. Ale jeho Slovácko zatím nemá ani bod. V Jablonci mohl Švancara nahrát na téměř jistý gól, ale rozhodl se vystřelit a nedal. Skóre zůstalo 3:2 v dohrávce 2. kola Gambrinus ligy pro Jablonec. V kabině se pak za to spoluhráčům omlouval.

Ta situace bude Švancaru asi ještě dlouho mrzet. Sedm minut před koncem šel spolu s Tomášem Abrahámem sám na jabloneckého gólmana Špita. Parťákovi mohl nahrát a ten by téměř jistě dal do prázdné branky gól. „Byl to tisíciprocentní gól,“ povdzechl jen kouč hostů Josef Mazura.

Jenže muž s přezdívkou „mercedes“ se rozhodl střílet sám. Podobně se mu to povedlo už na začátku první půle, kdy poslal hosty do vedení.

Brankáři Špitovi udělal kličku. Před ním odkrytá brána. Stačilo ji jen trefit. I to se mu podařilo. Bohužel pro Slovácko ale vystřelil slabě.

Petr Pavlík zázračně stihl míč z brankové čáry skluzem vykopnout! Jabloneckému kapitánovi pomohlo, že se Švancarou hrál v Brně a dokonale ho zná.

„Věděl jsem, že to bude dávat po po zemi a že to nebude dávat někam do vzduchu. Šel jsem proto dopředu a naštěstí se to potvrdilo. Poslal to jen tak lehce,“ radoval se Petr Pavlík. Ihned poté bojovně mával pažemi na znamení vítězství. Jablonec nakonec těsně 3:2 vyhrál.

„Kdybych Švanciho neznal, tak bych možná zkusil jít k němu, ale takhle to bylo úplně jednoznačné a rovnou jsem běžel do brány. Nemusel jsem udělat ani krok navíc,“ vysvětlil Pavlík svou zázračnou předvídavost. Vítězný zápas pak věnoval své nemocné tetě.

Petr Švancara se hned po zápase spoluhráčům omluvil. „Když taková situace neskončí gólem, tak je špatně vyřešená. Samozřejmě jsem věděl o tom, že tam Tomáš Abrahám je, ale prostě jsem se to rozhodl vzít na sebe. Sypu si popel na hlavu,“ litoval neproměněné šance Švancara.

„Asi můžeme mluvit o tom, že jsem to podcenil. Zakončil jsem to, nechci říct laxně, ale slabě. Slyšel jsem, že zákonem futsalu je střílet hlavně nahoru. Kdybych se podle toho řídil, tak jsme si asi odvezli bod,“ dodal Švancara.

Slovácko
tak i druhý zápas prohrálo těsně 2:3. Nehraje špatně, ale po prvních dvou utkáních nemá ani bod. Další šanci na bodový zisk má v příštím kole doma proti Olomouci.

Autor: Hynek Preisler


Abrahám: To se vždy zlobíte...

Záložník Slovácka TOMÁŠ ABRAHÁM se už radoval. Petr Švancara mu sice do jasné šance nenahrál, ale myslel si, že na 3:3 sám vyrovnal.

* Myslel jste, že je to už gól?

„Přiznám se, že ano. Kdyby mi už první balon přepustil, tak jsem tam byl sám. A kdyby to dal pod sebe, tak jsem tam byl zase sám. Ale udělal to fantasticky. Jen škoda, že z toho nebyla branka, byl by to nádherný fotbalový okamžik.“

* Nezlobíte se, že vám nenahrál?

„Udělal to výborně, ale když z toho nedá gól, tak se člověk vždycky zlobí, protože jsme tam byl volný... Akorát to mohl dát trochu prudčeji. Pavlík to vlastně vykopával z brankové čáry. Škoda, bylo by to na 3:3 a myslím, že by to už remízou skončilo.“

* Chvíli předtím jste se hodně zlobili na sudího...

„Myslíte stažení Jirky Perůtky? To byla jasná penalta. Stál jsem přímo na úrovni. I hráči Jablonce říkali, že to asi měl být pokutový kop.“

Autor: Hynek Preisler

 

 

Slovácký deník

I druhý zápas skončil pro Slovácko porážkou

Také ve druhém podzimním kole první ligy fotbalisté Slovácka vyšli naprázdno. I v Jablonci totiž prohráli 2:3, ačkoliv opět předvedli nadstandardní výkon, který snesl velmi přísná měřítka. Slovácko se přitom mohlo po právu zlobit i na sudího Patáka, který v klíčových situacích jednoznačně stranil Severočechům.

Slovácko prohrálo podruhé v řadě 2:3, je bez bodu, ale vzhledem k tomu, co předvádí, je to až trochu nespravedlivé…

V Jablonci se hosté ujali vedení v 10. minutě, kdy si Švancara ťukl míč s útočným partnerem Chmelíčkem, po jeho zpětné přihrávce parádně přelstil vyběhnuvšího brankáře Špita a dokázal i doklepnout před dobíhajícími obránci.

Vyrovnání přišlo hned za pět minut. Po špatném odkopu Šimáčka zasáhl na hranici pokutového území Valenta Drska a Pavlík bezpečně proměnil nařízenou penaltu - 1:1. V 41. min. jablonecký Lafata atakoval brankáře Filipka, ten neudržel míč, který Drsek poslal Vošahlíkovi, a ten zakončil na 2:1.

V 55. minutě mohl Jablonec zvýšit, po rozebrání obrany Slovácka měl na noze gól Kovařík, avšak Filipko byl proti. A z protiútoku hosté vyrovnali na 2:2. Postaral se o to Chmelíček po přihrávce Švancary.

Čtvrt hodiny před koncem si však obrana hostů nepohlídala všudybyla Drska, jenž naskočil na Haurdičův roh a vstřelil rozhodující gól - 3:2.

Slovácko
již nevyrovnalo, ačkoli k tomu mělo v závěru blízko. Nejprve rozhodčí Paták nepotrestal v 80. min. Loučkovo zatažení za dres Perůtky penaltou. O tři minuty později Švancara obešel i brankáře Špita, z úhlu zakončoval do prázdné branky, nicméně vracející se kapitán Jablonce Pavlík zachránil svůj tým na brankové čáře.

„Jsem zklamaný. Přijeli jsme bodovat a vracíme se s prázdnou. Mrzí mě zejména neproměněná šance Petra Švancary v samotném závěru. Útočník jeho kvalit by měl s podobnými příležitostmi naložit mnohem lépe. Bod za remízu by byl spravedlivý pro obě strany,“ uvedl trenér Slovácka Josef Mazura.

S tím souhlasil i jeho protějšek. „Stálo při nás štěstí. Slovácko předvedlo velmi kvalitní výkon. Do utkání jsme vstoupili špatně, pak jsme sice skóre otočili, ale opět jsme si nechali dát po naší chybě vyrovnávací gól. Ani po třetí brance jsme nedohráli zápas podle mých představ a až do konce jsme se potýkali s útočnou dvojicí Švancara - Chmelíček, která naši obranu několikrát dostala do úzkých,“ vypozoroval jablonecký kouč František Komňacký.

Autor: Jaroslav Sedlák (Jablonecký deník)


Petr Švancara si sypal popel na hlavu

Dlouho byl hlavním hrdinou slováckého kolektivu. Jednu branku sám vstřelil, druhou připravil. A kdyby sedm minut před koncem zakončil svůj blafák důraznou střelou vyrovnávacím gólem na 3:3, stal by se bezesporu mužem atraktivního zápasu. Jeho slabé zakončení však na brankové čáře vystihl domácí Pavlík a pohromu z pohledu Severočechů odvrátil.
 
„Sypu si popel na hlavu. Měl jsem zápas rozhodnout, měl jsem to na kopačce. Měl jsem to dát nahoru nebo přihrát Tomáši
Abrahámovi. Podcenil jsem tu situaci, myslel jsem, že už tam za gólmanem nikdo nebude,“ popsal klíčovou situaci z hlediska konečného výsledku útočník Slovácka.
 
Fotbalisté z Uherského Hradiště tak i po dalším úchvatném představení opouštěli hřiště se sklopenými hlavami. Opět prohráli 2:3. „Nebylo to špatné stejně jako v prvním utkání. Ale zase nemáme body, znovu prohra 2:3. Je škoda, že jsme to nedotáhli do konce,“ smutnil momentálně nejlepší střelec první ligy.
 
Mnohem spokojenější byl domácí kapitán Pavel Drsek. Po faulu na něj se pískala sporná penalta, ve druhé brance měl také prsty, když Vošahlíkovi servíroval míč před prázdnou bránu. Své galapředstavení pak korunoval vítězným gólem po rohovém kopu.
 
„Jsem spokojený především se třemi body, protože jsme je nutně potřebovali. Slovácko hrálo dobrý fotbal a my jsme to dotáhli do šťastného konce. Dozadu jsme hráli všichni špatně a musíme se zlepšit. Byl to můj první zápas před domácím jabloneckým publikem, a tak jsem rád, že jsme vyhráli a že jsem dal rozhodující gól,“ řekl po utkání jablonecký spasitel.

Autor: Ladislav Janata (Jablonecký deník)


Právo

Jabloneckou výhru uchránil kapitán Pavlík

Dohrávku 2. kola fotbalové Gambrinus ligy rozhodla hlavička stopera Drska ve druhém poločase. Jablonec se radoval z prvního vítězství v sezóně, Slovácko zůstává i nadále bez bodu.

„Po rozpačitém začátku, kdy vázla kombinace, jsme se postupně zlepšili. Slovácko bylo těžkým soupeřem, úspěchu si vážíme,“ oddechl si jablonecký trenér František Komňacký.

Hosté šli záhy do vedení, když po spolupráci s Chmelíčkem skóroval Švancara. Haurdičovi ve vyrovnání zabránil Filipko, vzápětí byl ale faulován Drsek a Pavlík nařízenou penaltu proměnil – 1:1. V závěru poločasu Jablonec pohotově využil nedorozumění obrany a Vošahlík zajistil domácím obrat ve skóre.

Po pauze Pavlík a Kovařík promarnili obrovské šance. Místo toho přišel úder v podobě Chmelíčkova gólu na 2:2. Jablonec nakonec vydřel tři body. Po rohu Haurdiče se hlavou trefil Drsek. Srovnání měl na noze Švancara, ale Pavlík vykopl míč z brankové čáry. „Náš útočník měl být důraznější,“ posteskl si Josef Mazura, trenér Slovácka.

Autor:
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
08.08.2009, sobota, 09:54 - Co píšou dnešní noviny před zítřejší bitvou s Hanáky?
07.08.2009, pátek, 19:40 - Na nedělní zápas se Sigmou všichni v bílém!
05.08.2009, středa, 23:45 - Přehled středečních článků o Slovácku
05.08.2009, středa, 00:10 - Oznámkujte hráče za výkon proti Jablonci
04.08.2009, úterý, 23:10 - Slovácko podává protest a posunulo utkání s Olomoucí
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace