*
DNES
Ženy | Miroslav Zbořil a Markéta Klímová před utkáním se Spartou
včera
Rozhovory | Slovácko - Slavia
17.03.2024
Milan Heča a jeho hodnocení utkání v Teplicích
17.03.2024
Z PLOCHY | Jan Kalabiška po zápase v Teplicích
16.03.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Teplicích
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 978 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku
06.11.2023
Fanoušci v zápase proti Hradcu

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

13.04.2024 od 15:00

Městský stadion MB

Přihlášeno
18
fanoušků

Přehled středečních článků o Slovácku

05.08.2009, středa, 23:45
noviny_velky.jpg

Již tradičně přinášíme přehled dnešních článků, které se týkají Slovácka. Pusťte se do toho...

Mladá fronta DNES

Vážnou situaci zklidní výhra, věří trenér fotbalistů Slovácka Mazura

Všechno naruby. Právě to teď platí o fotbalovém Slovácku. Josef Mazura dokázal v úvodních dvou ligových kolech přesvědčit, že není jen "trenérem - obranářem". Hráči vstřelili čtyři góly, jenže už šest inkasovali. Oba zápasy s Plzní i Jabloncem byly strhující a jsou hodnoceny jako ozdoby obou ligových kol, jenže co je to Slovácku platné, když v nich nováček nejvyšší soutěže nezískal ani bod. "Když taková pochvala přijde po prohře, je to vždycky špatné," povzdechl si trenér Mazura.

Do ligy jste vstoupili dvěma porážkami 2:3. Je to vážná situace?
Myslím, že to je vážná situace. V domácím zápase jsme měli získat tři body, nebo aspoň jeden, a nebyl z toho žádný. V Jablonci se nám to pak nepovedlo napravit. Nemáme body, proto věřím, že v neděli doma Olomouc porazíme a tím se nám situaci zase podaří zklidnit.

Hodně s týmem dvě smolné prohry na úvod zamávaly?
To si nemyslím. Dostáváme sice špatné góly, ale hra je vcelku dobrá. Když kluci vydrží, zkoncentrujeme se na obrannou fázi, udržíme v jednom zápase nulu a nějaký gól zase dáme, bude všechno v pořádku.

V čem je zatím problém?
Útočná fáze byla z naší strany zase dobrá, ale směrem dozadu to je špatné, tam nám to teď nesedí a budeme s tím muset něco dělat. Šest inkasovaných branek ve dvou zápasech je hodně.

Co stojí za tak vysokým číslem?
Některé věci se nám opakují. Například s Plzní jsme špatně odkopli balon a byly z toho dva góly, v Jablonci jsme zase špatně odkopli balon a byla z toho penalta. Někdy je hráč pod tlakem, takže se to stát může. Ale teď toho bylo skutečně moc.

Jaké další chyby hráči dělali?
U druhého gólu si brankář zařve mám, náš hráč nehraje, pustí balon gólmanovi, ale předskočí ho i soupeř. To bylo špatné vyhodnocení situace, jejich špatná komunikace. Kdyby do toho balonu Tomáš Abrahám šel, normálně by jej odkopl, to pak i sám přiznal. Fotbal je zkrátka o chybách a ty jsme udělali.

Vidíte i přes čtyři vstřelené branky nějaké nedostatky ve hře dopředu?
Samozřejmě. Konstruktiva ve středu pole není optimální. Noví hráči, které tam máme, si na sebe teprve zvykají. Nevím, jestli je to kvůli tomu, ale chyb v jejich hře je zatím skutečně dost.

Zdálo se mi, že záloha akce dost často brzdila, jako by jí chyběl skutečný tah na branku.
To bych ani neřekl. Zrovna v Jablonci měl Lukáš Fujerik dobrý tah, pár věcí sice i on zkazil, ale dvakrát třikrát se dostal do zajímavých akcí.

A další tři záložníci?
Valenta si svoje odehraje, Abrahám si zatím na českou ligu trošičku zvyká. Bohužel Cleber nám v Jablonci ze hry celkem vypadl. Dívali jsme se na jeho kontakty s balonem a on byl u něj za celý první poločas jen pětkrát. Až ve druhé půli šel trošku nahoru, měl nějaké akce, ale očekával bych jich ještě víc.

Myslíte, že se na něm mohlo projevit vyjádření Baníku, který minulý týden prohlásil, že má Cleber podepsanou profesionální smlouvu i v ostravském klubu a předal celou věc disciplinární komisi?
To se dá těžko zhodnotit. Samozřejmě, že to je starost navíc, ale na hřišti už by měl hráč podobné věci vypustit a zabývat se jen fotbalem. Zápas v Jablonci mu nevyšel, ale to se občas stane každému hráči.

Byla pro vás ta dvě utkání impulsem k tomu, abyste ještě víc pracovali na závěrečném posílení?
Snažili jsme se o získání ještě jednoho útočníka, nějaké jméno vybrané stále máme. Zatím budeme pracovat s tím, co máme. Uvidíme taky, jak týmu po uzdravení pomůže Míša Kordula. Nemyslím do ofenzivy, ale hlavně zpevnit střed hřiště.

Pozici špílmachra už teda novým hráčem řešit nebudete?
Tento post zatím není úplně optimální, ale rozhodně není špatný. Tam problém nemáme, ten máme v obranné čtyřce.

Jenom pochvalovat si naopak musíte spolupráci útočníků Petra Švancary a Aleše Chmelíčka, že?
Myslím, že od nich to bylo i ve druhém zápase parádní. Vyhoví si, vědí o sobě, hrají oba velice dobře.

Jen mi připadá, že v útoku nevyhrají moc hlaviček.
No, Chmelda má slušnou úspěšnost. Samozřejmě, že souboje s jabloneckým Dreskem jsou něco jiného. Ale kdo v lize nad ním dokáže vyhrát?

Třeba sparťan Libor Došek, který patří mezi vaše vytipované posily.
Leda ten. (usměje se)

Remízu v Jablonci mohl v závěru trefit Švancara, ale neproměnil vyloženou šanci a v pozápasovém hodnocení jste na něj byl docela přísný.
Byl bych nerad, kdyby to tak vyznělo. Těžko Peťovi vyčítat jednu vyloženou šanci, protože hrál výborný zápas, zaslouží si absolutorium. Byl to jednoznačně nejlepší hráč. Jsem zklamaný a naštvaný, že jsme nezískali bod, ale rozhodně ne na Peťu.

Autor: Radek Štěrba

 
Služba fandům: Slovácko hraje se Sigmou později

Báli jste se, že kvůli nucenému přesunu ze soboty na neděli nestihnete nejbližší zápas fotbalistů Slovácka proti Olomouci? Už nemusíte.

Prvoligový klub totiž vyšel vstříc prosbám svých příznivců a výkop utkání přesunul na 19. hodinu, s čímž neměl problém hanácký klub ani fotbalový svaz.

„Neděle odpoledne je termín, ve kterém se hrají utkání nižších soutěží. Posunutím začátku do večerních hodin chceme umožnit návštěvu prvoligového utkání divákům z blízkého i širokého okolí,“ uvedl tiskový mluvčí Slovácka Aleš Mazúrek a fanouškům k ušetření času i peněz doporučil zakoupení lístků v pátečním předprodeji od 15 do 18 hodin.

V neděli se musí hrát kvůli Sigmě, kterou ještě ve čtvrtek čeká domácí odveta 3. předkola Evropské ligy proti skotskému Aberdeenu.

„V minulém domácím zápase byli naši fanoušci výborní a na jejich podporu bude tým i tentokrát hodně spoléhat,“ připomněl Mazúrek, že první ligové utkání proti Plzni sledovalo v Uherském Hradišti 6250 diváků.

Ke změně došlo i u následného venkovního utkání Slovácka, které se v Brně představí už v pátek 14. srpna od 19 hodin. Důvodem je motocyklová Velká cena, která se na Masarykově okruhu pojede o víkendu.

Klub si stěžuje na sudího
Vedení Slovácka včera také podalo oficiální protest proti řízení televizního utkání v Jablonci hlavním rozhodčím Michalem Patákem.

Slovácku
se především nelíbí situace z 82. minuty, kdy byl slovácký záložník Jiří Perůtka ve vápně evidentně stažen jabloneckým Loučkou. „Neodpískaným pokutovým kopem byl hrubě ovlivněn průběh a výsledek utkání,“ píše klub v prohlášení.

Autor: Radek Štěrba
 
 
 
Sport
 
Za trest dělám kotouly

Králem fotbalových komiků už byl korunován. A teď si kouzlením s míčem říká o poctu nejprestižnější. Hledáte nejvýraznější osobnost prvních dvou kol Gambrinus ligy? Útočník PETR ŠVANCARA je správnou volbou. Střílí nádherné góly, podobně efektně přihrává. „Jsem ve velké pohodě,“ přikyvuje jednatřicetiletý svéráz z 1. FC Slovácko.

* Petře, v úvodu sezony opravdu řádíte. Forma jako hrom, co?

„Angažmá ve Slovácku mě hrozně nakoplo. Přestup mi moc pomohl. V téhle partě lidí je mi výborně. Hlavně cítím, že můžu pomoci mužstvu. Důležité je, že mi spoluhráči i trenéři věří. A fanoušci? Stojí za to chodit na zápasy v Uherském Hradišti. Je to nepopsatelný zážitek. Takovou domácí atmosféru znají snad jen v Bohemians 1905 a na Slavii. Tento kraj mě vsákl.“

* Užíváte si postavení nejlepšího střelce soutěže?

„Nálepku kanonýra mi nepřilepíte. (usmívá se) Vždyť jsem dal nejvíc za sezonu šest branek. Ano, teď je na mě vidět, jsem ve středu zájmu. Dal jsem tři góly za dvě kola. Člověk si na sebe upletl nějaký bič. Bude těžké tuhle laťku udržet. Kvalitní hráč by měl odehrát hodně dobře dvanáct třináct zápasů za sezonu. Pokusím se o to. Pro někoho je možná překvapení, že Slovácko hraje útočný a líbivý fotbal. Bohužel jsme za něj zatím nezískali body. Když je nemáme, jsou to všechno, jak se říká, kecy v kleci. V neděli musíme stoprocentně porazit Olomouc.“

* Žere vás hodně špatný start?

„Ani mi nemluvte. Po návratu z Jablonce jsem usnul ve čtyři ráno. Bojím se, abychom nespadli do krize. Ale pořád věřím, že s tímto fotbalem začneme bodovat. Musíme té cestě věřit. Akorát nesmíme dělat takové chyby v obraně.“

* Jak to, že vám to na Slovácku tak sedlo?

„Pro mou práci je důležité, jací lidé jsou kolem mě. Bez týmu bych nebyl nic. Když mám důvěru kabiny a trenéra, dokážu ji vrátit. Ale nemyslím si, že jsem teď chytl nějakou extra formu. Netvrdil bych, že jsem oživený. I když jsem na jaře nedal ve Viktorce Žižkov gól, hrál jsem slušně. Nahrával jsem, byl jsem nebezpečný. Nyní jsem akorát víc produktivní. Myslím, že stejnou výkonnost si držím už tři čtyři roky. Nepřipouštím si, že bych příště slušný výkon nezopakoval.“

* Jenže na Žižkově jste během jara přestal nastupovat...

„Došlo k tomu, že mi přestal věřit trenér Ščasný. Objevily se nějaké boční vlivy. Kouč měl pocit, že jsem jako tahoun přestal tým táhnout. I když jsem střílel góly za béčko, už jsem nedostal šanci. Odehrál jsem na jaře asi jenom sedm utkání. Psychicky jsem na tom nebyl dobře. I tahle zkušenost mi pomohla k pohodě, ve které jsem Slovácku. To špatné je za mnou.“

* Jste si jistý?

„No, vím, že zas budu vymýšlet akce „po švancarovsku“, jak já říkám. Někdy udělám dloubák, bude to laxní. Ale letos jsem si řekl, že budu střílet. Snažím se o to i na tréninku. Chci brát zodpovědnost na sebe. jsem takový. Hraju si fotbal podle svého myšlení.“

* To jste předvedl v pondělí v Jablonci. Ještě si vyčítáte, že jste neproměnil za stavu 2:3 tutovku?

„Strašně si to vyčítám. Mohl jsem zachránit zápas. Na trenérovu kritiku jsem připravený. Má na ni právo. Trenér mi to musí vyčíst! Byla má povinnost dát gól. Jsem na sebe naštvaný. Ani manželka mě nepochválila. Věděla, že jsme zase prohráli a domů moc peněz nepřinesu.“

* Kdybyste přihrál Tomáši Abrahámovi, pálil by do prázdné branky. Víte o tom?

„Jasně, věděl jsem o něm. Tomáš by branku asi neminul. Byl by to krásný gól. Ale já jsem chtěl rozhodnout sám. V těchto situacích si věřím. Vyřešil jsem to po svém. Neudělal jsem to úplně špatně. Bohužel jsem si nevšiml dobíhajícího Pavlíka. Nic jsem nepodcenil. Bohužel jsem slabě vystřelil. Doufám, že jsem neurazil fotbalového pánbíčka.“

* Pokoušíte jej často, že?

„Všichni, co se mnou hráli, ví, že dělám věci po svém. U prvního gólu v Jablonci se mi to povedlo tak, jak jsem chtěl. Viděl jsem, že půjde Špit na zem, tak jsem jej přehodil. Vypadalo to laxně, ale geniálně. To jsou ty moje věci, které dělám každý den na tréninku. A za které jsem zaplatil strašně moc pokut. Ale mně jde při fotbale i o to, aby se to lidem líbilo.“

* Trenéři vám dávali pokuty za originální zakončení v tréninku?

„Oni mají rádi, když nic nevymýšlíte a razantně vystřelíte. Moje zakončení není standardní. Vzpomeňte si na Cissého z Panathinaikosu v zápase na Letné. Dloubl si balon kolem víc Blažka a Řepka mu stačil střelu vyrazit. Je to o typu hráče. Tohle musíte Už mít v sobě. Brankáři nevědí, co udělám. Jsem utajený, nečitelný. Já mám rád, když útočník ví, co dělá. Nelíbí se mi, když běží a bez rozmyslu napálí balon na branku.“

* Jak v tomto směru vycházíte s trenérem Mazurou, zastáncem jednoduchého poctivého fotbalu?

„V Brně mě brzdil, netoleroval mi to. Dřív mým akcím efekt chyběl. I on vidí, že ty věci na tréninku nacvičuju. A někdy mě i pochválí. Podstatný že je výsledek. Pokud dám gól, je to v pořádku.“

* A když ne?

„Jeho nejoblíbenějším trestem je kotoul za každou laxní střelu. Takže jich někdy udělám za trénink padesát šedesát. Mohl bych i pozadu, kdybych chtěl. Nestěžuju si. Člověk si musí každé šance vážit. V mistráku by ale asi nebylo vhodné, kdybych po zahozené příležitosti dělal kotoul.“ (úsměv)

* Existuje kouč, který vaše nevšední kousky vyloženě podporoval?

„V tomto byl jedinečný Karel Jarůšek. Třeba jsem obešel hráče a dal pěkný gól. Jarůšek si mě pak vzal k videu a ukazoval mi, že jsem ještě mohl udělat kličku gólmanovi. Asi byl podobný typ jako já. Taky měl jako hráč nejspíš rád volnost.“

* Se kterým spoluhráčem jste si nejvíce „zablbnul“?

„Výborný do kombinace byl Milan Pacanda, se kterým jsem hrál už v dorostu. A pak taky Luděk Zelenka, který do všeho vletěl. A musím říct, že se mi hraje dobře teď ve Slovácku s Alešem Chmelíčkem. Nabíhá si, umí mi vrátit balon. Bez kolegů v práci bych byl ztracený. Není mi dvacet, abych měl po třech gólech nos nahoře. Zájem veřejnosti o mou osobu je příjemný, ale jsem úplně v klidu. Tohle mě nerozhodí.“

* Nerýpnul si do vás po Jablonci kamarád a útočník Bohemians 1905 Luděk Zelenka, který utkání spolukomentoval pro Českou televizi?

„Zelí byl na mě naštvaný, že jsem ho nepozdravil. Po porážce jsem neměl na fórky náladu. Děkuju mu, že mě zvolil Mužem zápasu. Kdybychom vyhráli, možná bych mu zaplatil nastřelení vlasů.“

* Cítili jste křivdu kvůli tomu, že sudí Paták neodpískal pokutový kop za zákrok na Perůtku?

„Jeden pán to tlačil, Jablonec hrál občas ve dvanácti lidech. I kvůli Patákovi, se kterým nemám moc dobrý vztah, jsem chtěl dát gól. Abych mu mohl po utkání podat ruku. Jsem rád, že jsem nakonec dohrál bez červené karty. Po dvaceti vteřinách mi dal žlutou.“

* Pomýšlíte na angažmá v zahraničí?

„Pro mě byla zahraničím Praha. Chovali se tam ke mně pěkně, ale jsem rád, že jsem zpátky na Moravě. A přál bych si, kdyby pro mě bylo Slovácko dlouhou štací. Cizinu teď vůbec neřeším.“

***

ŠVANCARA: PĚT NEJHEZČÍCH GÓLŮ MOJÍ KARIÉRY

1 SLALOM PROTI „KLOKANŮM“ podzim 2008 proti Bohemians Praha

„Tohle sólo vyhlásili Gólem roku. Známí se mě pak ptali, jak mě to mohlo napadnout. Tohle musí mít hráč v sobě. Podobné situace cvičím i na tréninku. Držím si v sobě moment překvapení. Protihráči v zápase nevědí, co vymyslím.“

2 SÓLO ZA LUŽÁNKAMI podzim 1999 proti Slavii

„To byl hodně podobný gól tomu, který jsem dal loni Bohemce. Ve dvaadvaceti letech jsem vletěl do ligy. Proti Slavii jsem v Brně za Lužánkami vzal na půlce míč. Obešel jsem Luboše Kozla, Karla Radu a ještě jednou Kozla, kterému jsem dal jesle. Pak jsem vystřelil k tyči Černého branky a vyhráli jsme 1: Tento gól mám hodně rád.“

3 EFEKTNÍ LOB podzim 2004 proti Liberci

„V sezoně 2004/05 jsme hráli s Brnem proti Liberci. Místo trávy byl na hřišti led. Tomáš Abrahám, se kterým teď nastupuju za Slovácko, mi přihrál za obranu a já jsem ze dvaceti metrů dloubáčkem přehodil brankáře. Byl to takový delší oblouk. Taky pěkná vzpomínka.“

4 ŠAJTLE Z ÚHLU podzim 2007 proti Bohemians 1905

„Vždycky, když jsem v Praze potkal gólmana Radka Sňozíka, tak mi tuto branku připomněl. Šel jsem z úhlu na bránu a šajtlí skoro z brankové čáry jsem kolem něj poslal balon do sítě. Sňozík to asi bude mít dlouho v paměti.“

5 NETRADIČNĚ Z DÁLKY podzim 2009 proti Plzni

Slovácko tam musím dát taky. Moje trefa proti Plzni sice nebyla tak zajímavá, ale já zpoza vápna zas tolik branek nedávám. Navíc mi tento gól hodně pomohl psychicky. Dostal jsem se do pohody.“
 
 
Autor: Michal Koštuřík

 

KOMENTÁŘ ŠTĚPÁNA FILÍPKA: Švanci, skokana!

Omlouval se, možná dostal v šatně co proto od kumpánů v propocených dresech i od zklamaného trenéra. Vždyť zbabral obrovskou šanci a i kvůli tomu jeho tým přišel o důležité body, které přitom coby nováček potřebuje jako sůl.

Přesto platí: Pánbůh zaplať za Petra Švancaru. Útočník, který na své pouti domácími kluby zakotvil na Slovácku, je stejně osvěžující jako duha, která vymaluje barevnými pruhy šedivé nebe. A nejen proto, že i na něj se dobře kouká. O jeho podivuhodných gólech si fanoušci vyprávějí ještě dlouho poté, co míč rozvlnil síť. Stejně jako jiný fotbalový bavič Pavel Horváth vymyslí kulišárnu, na kterou nikdo jiný nepřijde. Už jen kvůli tomu atomu Maradony v něm stojí za to vyrazit na stadion a těšit se, co se zase přihodí.
 
Švancara, podobně jako Horváth, také ví, jaké to je být odepsaný. Málokdo mu věřil, když se před dvěma lety zjevil zničehonic v druholigovém Žižkově s viditelnými kily navíc. Jenže jakkoli brněnský patriot nikdy nepatřil zrovna mezi sprintery a má na krku nějaký ten křížek, opět se vrátil na scénu, ujal se hlavní role a ostatním přisoudil místa v komparzu.
 
I jinak je to nevšední chlapík.
 
Nevymlouvá se (zpravidla), a pokud ano, má to alespoň svůj půvab. Většinou však pojmenuje věci pravými jmény. Umí si udělat legraci sám ze sebe, výroky o jeho malém maršálovi jsou mládeži nepřístupné, nicméně pověstné. Stejně jako svérázné etudy při oslavách gólů. Trenéři si musí dobře rozmyslet, zda a proč ho v mužstvu chtějí.
 
Klidně se nechá hloupě vyloučit za protesty, penaltu mu zapíská snad už jenom slepý sudí. Ale dokáže být taky zatraceně platný. A jestliže ho přísní vládci laviček peskují za to, že na tréninku pořád zkouší své filigránské kousky, neměli by se pak k němu lísat, když předvede geniální tah při zápase. Berte ho zkrátka tak, jaký je.
 
Jedno mu však lze v každém případě vyčíst s plnou vážností. Je to nějaký ten pátek, co slíbil, že některou ze svých vydařených tref uctí tak, že hned na trávníku napodobí skokana na lyžích.

Takže, Švanci: Hop!
 

Slovácký deník

Švancara hromady peněz nelituje. Chce hrát

Jako by bavič na pódiu našel klidu, protože lidi opět dokáže nadchnout. Asi tak by se dal vybarvit znovu oživený Petr Švancara.

Přesto jeden z nejkreativnějších fotbalistů na českých trávnících spokojený není. Což o to: po dvou kolech je nejlepším střelcem ligy. Co trefa, to pohlazení. Vždyť i v únoru převzal kopačku za Gól roku, za suverénně nejhezčí branku minulé sezony. Ještě před pár týdny byl nechtěný, teď je potřebný. Dost důvodů k radosti.

Ale výsledky jeho Slovácka chmuří, nováček ligy dvakrát prohrál 2:3.

„Nepřišel jsem do Slovácka vylepšovat si statistiky. Někdo mě pasuje do role kanonýra, to odmítám. Tohle mi nepřišijete. Pro mě jsou na prvním místě body a tým. Čert vezmi branky,“ říká Švancara.

V pondělní dohrávce v Jablonci byl opět nejnebezpečnějším hráčem. Dal luxusní branku - převzal balon, mohl v klidu zakončit, jenže lišák Švancara ještě přehodil brankáře a pak si doběhl pro snadný zářez - třetí v sezoně.

„Teď jsem víc skloňovaný, protože jsem dal tři góly. Jinak jsem ale pořád stejný. Jen nový kraj a tým, mě nakoply. Mámnový impulz,“ praví.

Švancara byl i u druhého gólu, coby autor finální přihrávky. A třetí trefu Slovácka mohl dát zase on. V závěru zápasu zase kličkou přelstil jabloneckého Špita, brána byla prázdná. V poslední možný moment ale zasáhl stoper Pavlík. „Teď vím, že jsem to měl řešit jinak. Dát větší ránu. Mohl jsem nahrát i Abrahámovi, který byl sám. Vyčítám si to, taky jsem usnul až ve čtyři ráno,“ lamentuje.

Zdálo by se, že doplatil na svou největší přednost - hravost. „Kdepak, v tomhle jsem hravý právě nebyl. Kdybych byl, udělal bych Pavlíkovi zasekávačku a on byl si zlomil nohu o tyčku. “

Příběh Švancary je o to zajímavější, že se vůbec nemusely jeho dny ve Slovácku psát. Mohl dopadnout jako řada jeho bývalých spoluhráčů na Žižkově, tedy bez fotbalu. On však svolil s podmínkami klubu a odešel, přitom ale přišel o nemalou částku. „To je pravda. Vzdal jsem se hromady peněz. Musel jsem přistoupit na to, co chtěla Viktorka. Vyhrožovali mi, že jinak nebudu hrát ani za béčko. A v zimě by po mě neštěkl ani pes. Kluci jako Vozábal, Sabou, Besta taky tak dopadli, jen trénují individuálně. Krom toho mi napařili hodně vysokou pokutu za červenou kartu, a že jsem nesplnil sportovní cíl,“ říká.

Autor: Jan Zelenka

Aha!

Petr Švancara Otík z Vesničky

V české lize nenajdete většího showmana. Petr Švancara (31) je v tomhle oboru prostě extratřída. Věčný smíšek a vtipálek dál baví diváky svými kousky a v nové sezoně první fotbalové ligy k tomu přidal navíc i góly. Po dvou kolech je v čele tabulky kanonýrů a jeho celkově už třetí trefa (v Jablonci) byla opět z kategorie ukázkových.

Stál na počátku gólové akce, kterou taky parádně zakončil. Málokdo ze současných ligistů by si troufl tváří v tvář gólmanovi míč lehkým obloučkem dloubnout nad něj, oběhnout ho a volejem skórovat. „Ale za hvězdu se nepovažuju. Velikost jsem měl ukázat v závěru a urvat aspoň bod,“ sype si popel na hlavu útočník Slovácka, kterému na konci jabloneckého utkání vykopl Petr Pavlík střelu, mířící do sítě, z brankové čáry. „Nechci, aby to vypadalo, že jsem zbytečně skromnej, ale zatím jsou ty moje statistiky k ničemu. Chci pomoct tomu kraji za to, jak se cítím v pohodě,“ liboval si »Švanci«.

„Slivovičku jsem od známých dostal hned, jak jsem do Slovácka nastoupil. Ale musím se přiznat, že nepatří k mým oblíbeným druhům alkoholu. Spíš využívám její léčivé účinky v čaji,“ přiznal Švancara.

Že by dopadl jako hokejista David Hruška, mu nehrozí. Ten před rokem stejný způsob léčby přehnal a cestou na trénink mu policisté naměřili 1,63 promile.

To se fotbalovému kouzelníkovi nestane – deset měsíců je kvůli rychlé jízdě bez řidičáku. „Už se mi to krátí. Ještě dva měsíce, pak znova autoškola, a jsem zpátky na silnicích. Konečně si sednu na jiné místo než je to e pro spolujezdce,“ směje měje se a pěje ódy na bývalého spoluhráče z Viktorky Mariána Mae Paláta a Tomáše Abraháma Abkterý ze Slovácka, který mu dělá osobního řidiče v současnosti. A nebyl by to Švancara, kdyby si neodpustil vtípek na závěr: „Zatím jsem ale profesionální Otík z Vesničky mé střediskové!“ Prostě závozník...

Autor: ice
 

Právo
 
K radosti chyběly Slovácku pouze body
 
Tolik fotbalové krásy, jako přinesl televizní duel fotbalistů Slovácka a Jablonce, jsme na českých ligových trávnících už dlouho neviděli. Ligový nováček se na půdě favorizovaného soupeře rval o každý metr hrací plochy, mnohokrát si vysloužil potlesk na otevřené scéně i uznání přihlížejících diváků, ale nakonec podlehl šťastnějšímu Jablonci nejtěsnějším poměrem 2:3.
 
„Zápas to byl krásný, padlo v něm pět gólů, ale přesto jsme zklamáni. Přijeli jsme do Jablonce bodovat a odjíždíme domů s prázdnou. Zasloužili jsme si alespoň remízu, ale fotbal je o tom, kdo dá víc gólů a dokáže využít šancí, jež si vytvoří,“ hlesl po nešťastně prohraném utkání trenér Slovácka Josef Mazura.
 
Útěchou mu nebylo ani uznání jabloneckého kouče Františka Komňackého, který vysoce ocenil výkon soupeře, jeho útočnou sílu i odvahu a přiznal, že k vítězství pomohlo domácím i štěstí.
 
Střetnutí mělo několik výrazných momentů, k nimž patřily ze strany hostů především krásné góly, jež zaznamenali Švancara a Chmelíček. Petr Švancara se při vedoucí brance Slovácka blýskl nevídanou parádou, efektním zpracováním míče a vtipem a pohotovostí, jimiž obelstil celou jabloneckou obranu.
 
Nakonec byl ale právě Švancara nejsmutnějším mužem na hřišti. V závěru utkání měl totiž na kopačkách vyrovnávací gól, po blafáku na gólmana ťukl zlehka míč do prázdné jablonecké branky, ale vracející se Pavlík jej stačil vyrazit doslova z brankové čáry.
 
„Kdybych míč nadzvedl, mohlo být vyrovnáno a byl jsem za hrdinu. Měl jsem rozhodnout a mrzí mne, že jsem to nedokázal. Po dvou úvodních porážkách nezbývá než uspět v sobotu doma s Olomoucí. Zatím dáváme pěkné branky, ale musíme konečně přidat i body, na které jsme zatím ještě nedosáhli,“ zdůraznil na závěr hradišťský kanonýr.

Autor: Viktor Knap

Jméno Heslo
text
  • FOREVER - 06.08.2009, čtvrtek, 16:31
    (0)

    to pecan: a kdyš ti tak vadí že sme koupili ligu tak se tady ani neozívej..kkt

  • Janyy - 05.08.2009, středa, 22:32
    (0)

    2 Pecan : musim jenom souhlasit

  • Pecan - 05.08.2009, středa, 22:12
    (0)

    to forever: nevim ale to co ste vy predvedli vcera na panathinaikosu to byla tragedie, ste proste marni ligu si koupite a pak to v evrpe tak vypada

  • Jaroš - 05.08.2009, středa, 21:39
    (0)

    V obraně musíme přestat tak často chybovat.

  • Pett - 05.08.2009, středa, 19:45
    (0)

    A co ten doškin?

  • Arjen! - 05.08.2009, středa, 17:29
    (0)

    Sigmu prejedem

  • Pett - 05.08.2009, středa, 16:08
    (0)

    Už se to musí zlomit .-)

  • snopek - 05.08.2009, středa, 14:18
    (0)

    snad to stou olomouci zlomime :-)

pristi
 Další články:
09.08.2009, neděle, 22:22 - První Filipkova nula i výhra Slovácka
08.08.2009, sobota, 13:41 - Rozhovor s Filipem Rackem
08.08.2009, sobota, 09:54 - Co píšou dnešní noviny před zítřejší bitvou s Hanáky?
07.08.2009, pátek, 19:40 - Na nedělní zápas se Sigmou všichni v bílém!
05.08.2009, středa, 00:10 - Oznámkujte hráče za výkon proti Jablonci
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace