*
včera
Poslední rozhovor Michala Kadlece
včera
TISKOVKA | Patrik Blahút po Slavii
včera
TISKOVKA | Jan Baránek po Slavii
17.05.2024
Rozhovory | Slovácko - Slavia
15.05.2024
Z PLOCHY | Daniel Holzer po zápase v Mladé Boleslavi
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 980 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
07.05.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě podruhé
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám

Ostrava vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

26.05.2024 od 16:00

Městský stadion Vítkovice

Přihlášeno
33
fanoušků

Výsledky 2. ligy: Prohráli také Příbram a Opava. Nedařilo se ani Hradci

08.03.2008, sobota, 12:10
clanek_znak_hradec_velky.gif Úvod druholigového jara se ukázal jako velká překážka favoritů soutěže. Kromě Slovácka, které prohrálo 2:3 v Sokolově, si neodpustili klopýtnutí ani další konkurenti v boji o postup - po podzimu druhá Opava, třetí Příbram i čtvrtý Hradec Králové.

O ještě větší šok než Slovácko se tak postarala Opava, která hrála doma, navíc až proti čtrnácté Dukle Praha, ale soupeři podlehla 0:2. Příbram nezvládla zápas na půdě ambiciózního Fulneku, který se po výhře 1:0 bodově dotahuje k vedoucí šestici týmů. Hradečtí svěřenci ex-slováckého kouče Malury pouze remizovali bez branek v Krči. Povinnost naopak dokázali splnit hráči pražských Bohemians a po výhře 3:1 nad Hlučínem se Slovácku přiblížili na rozdíl jediného bodu. Mezi nejlepší celky soutěže se ještě více dotáhl HFK Olomouc, který 1:0 porazil Jihlavu. V souboji dvou týmu ze spodních pater tabulky se radoval poslední Třinec, který zdolal 2:1 Ústí. V závěrečném zápase kola zvítězily v neděli odpoledne Vítkovice 1:0 v Čáslavi.

Pro aktuální tabulku klikni zde.

Opava - Dukla Praha 0:2 (0:0)
Velké překvapení se zrodilo v Opavě, kde druhý celek tabulky nestačil na pražskou Duklu. Domácí měli v prvním poločase mírnou převahu, ale nedokázali ji využít. Mezi tyče se trefili pouze jednou a další střely mířily mimo branku. Naopak Dukla po chybě opavské obrany mohla jít do vedení, kdyby Kulvajt v 33. minutě dokázal překonat gólmana Nováka, který zachránil situaci skluzem mimo trestné území. Do druhé části vstoupili lépe Pražané. Buryán přešel přes dva obránce, poslal do šance Kulvajta, který přehodil vyběhnuvšího Nováka, a hosté šli do vedení. Domácí pak promarnili dvě příležitosti a Pražané znovu trestali. V 55. minutě unikl po pravé straně Adam a přesnou přihrávkou našel Svatonského, který s jistotou překonal opavského brankáře. Domácí se vzmohli jen na jedinou nebezpečnou střelu, když v 65. minutě Zapletalova dělovka proletěla těsně nad břevnem.
Branky: 48. Kulvajt, 55. Svatonský. Rozhodčí: Drábek - Douda, Vysloužil. ŽK: Víšek - Ludačka. Diváci: 3813.
Opava: Novák - Kolínek, Švach, Mezlík, Víšek - Partyš (84. Jelínek), Kiša, Barteska, Zapletal - Halaška, Půda (57. Wirth). Trenér: Neček. Dukla: Miščík - Buryán, Palša, Kuděla (23. Hubka), Rychlík - Mikula, Hanus (71. Nečas), Ludačka, Adam, Svatonský (89. Volek) - Kulvajt. Trenér: Bittengel.

Sparta Krč - Hradec Králové 0:0
První poločas přinesl průměrný fotbal odpovídající prvnímu jarnímu utkání. V závěru prvního poločasu hráči Hradce Králové dvakrát nebezpečně vystřelili, ale krčský brankář Diviš vytáhl obě střely na roh. Po přestávce se hrálo spíše na polovině Krče, pak se hra vyrovnala a po několika nebezpečných akcích skončil zápas nerozhodně.
Rozhodčí: Makovička - Košec, Pokorný. ŽK: Dubský, Šmerda, Bureš - Němeček, Wozniak, Riegel, Pilař, Vodehnal. Diváci: 708.
Sparta Krč: Diviš - Soukup, Nešpor, Kordiak, Dubský (84. Huštecký) - Šmerda, Kounovský (90. Waldhauser), Jedinák, Bureš, Pikl - Vojtíšek (81. Matějka). Trenér: Šimurka.
Hradec Králové: Podhajský - Němeček, Svoboda (76. Vodehnal), Černý, Bouška (66. Pilař) - Pospíšil, Dvořák, Rezek, Zbončák - Wozniak, Riegel. Trenér: Malura.

Fulnek - Příbram 1:0 (1:0)
Příbram nevyužila zaváhání svých soků v boji o postup a ve Fulneku nechala všechny tři body. Rozhodl už úvod a agilní Vyskočil. Domácí záložník ve čtvrté minutě po rohových kopech dvakrát v rozmezí několika sekund hlavičkoval do břevna Hruškovy branky, ale brzy poté si vybral i štěstí a svou třetí příležitost už pravačkou proměnil v gól. Omráčení hosté se nemohli dostat do hry a v ofenzivě vypadali bezradně. Fulnek naopak těžil z náskoku, který mu při kompaktní obraně otvíral možnosti k rychlým brejkům. Tak pronikl do další vyložené šance v 24. minutě Traxl, ale brankář Hruška mu sólo lapil. Příbram se nerozehrála ani po obrátce. Fotbalovější soupeř ji k ničemu nepustil a už dvacet minut před koncem mohl příbramský neúspěch zpečetit Vajda, ale z přímého kopu vypálil pouze do břevna. I přesto Fulnek vítězství nad kandidátem na postup do nejvyšší soutěže bez nejmenších problémů uhájil a s ním i svou domácí neporazitelnost. Hosté v ofenzivě selhali, nejúspěšnější celek na hřištích soupeřů mimo Příbram počtvrté v řadě nevyhrál.
Branka: 6. Vyskočil. Rozhodčí: Adámek - Večeřa, Tacina. ŽK: Mácha (Příbram). Diváci: 723.
Fulnek: Pospěch - Král, Krása, Kovář, Staš - Vyskočil (90. Smutný), Lukaštík, Slončík, Vajda - Malohlava (81. Koštuřík), Traxl (66. Vlček). Trenér: Daněk.
Příbram: Hruška - Podrazký, Nohýnek, J. Štochl, Mácha - Šindelář, Tarczal, Costa, Pilík - Jirouš (63. Kalabiška), M. Štochl. Trenér: Barát.

Bohemians Praha - Hlučín 3:1 (1:0)
Pražský celek Bohemians byl v úvodním utkání jarní části iniciativnější a od samého začátku střelecky aktivnější. Už v 17. minutě Drznár nacentroval míč před branku a Obermajer hlavou stočil jeho směr do sítě. Tento úspěch domácí mužstvo uklidnilo. Hosté za celý první poločas ani jednou neohrozili branku Wintera. Ve 47. minutě se opět Drznár podílel na druhém gólu, když jeho centr zprava využil Zoubek. O tři minuty později právě střelec druhé branky zahrával rohový kop, na míč si naběhl obránce Turtenwald a zvýšil na 3:0. V této části se hrálo pod taktovkou Bohemians. Domácí však zbytečně polevili v úsilí a tahu na branku a hosté se několikrát dostali do dobrých střeleckých pozic. V 83. minutě Galajda vystřelil na branku, brankář Winter míč srazil jen kousek od sebe a volně stojící Bogdaň pohotově snížil na 1:3 a stanovil konečné skóre.
Branky: 17. Obermajer, 47. Zoubek, 50. Turtenwald - 83. Bogdaň. Rozhodčí: Ardeleánu - Pospíši, Jiřík. ŽK: Jandzik - Kovář, Kopecký, Koubek, Bogdaň. Diváci: 550.
Bohemians: Winter - Macháček, Lencevič, Obermajer, Turtenwald - Drznár, Jandzik (75. Galbavý), Lukeš, Zoubek - Ibe (71. Majer), Brzezina (85. Mičkal). Trenér: Urban.
Hlučín: Kosmal - Barcal, Svrček, Sáblík, Kopecký - Moravčík, Kovář (52. Bogdaň), Malecký, Hanus (52. Galajda), Stoklásek - Koubek. Trenér: Samec.

Třinec - Ústí nad Labem 2:1 (1:1)
Domácí byli lepší především v prvních 45 minutách a také se ve 23. minutě po hlavičce Formánka dostali do vedení. O čtyři minuty později mohl Malíř třinecké vedení zvýšit, jeho hlavička ale po rohu Lukšíka těsně minula levou tyč ústecké branky. Ve druhé nastavené minutě prvního poločasu nepohlídala domácí obrana ve vlastním pokutovém území Karlíka a hosté gólem "do šatny" skóre srovnali. Tato branka byla také pro domácí jediným vážným ohrozením jejich vítězství 2:1, které zařídil proměněným pokutovým kopem v úvodu druhé půle Doubek.
Branky: 23. Formánek, 48. Doubek z pen. - 45.+2 Karlík. ŽK: Martinčík, Chlebek - T. Novák, Karlík, Hanzlík, Fousek. Rozhodčí: Kocián - Peřina, Adámková. Diváci: 1065.
Třinec: Lipčák - Lisický, Formánek (77. Hupka), Chlebek, Martinčík - Malíř (90.+1 Macešek), Berger, Cieslar, Lukšík - Doubek (85. Konečník), Veselý. Trenér: Kouřil.
Ústí nad Labem: R. Novák - Dvořák, P. Novák (85. Pimpara), Džuvan, Hanzlík - Vondrášek (29. Benšík), Karlík, Procházka, Valenta (65. Fousek), Franc - Mahmutovič. Trenér: Habanec.

Olomouc - Jihlava 1:0 (1:0)
Domácí potvrdili v prvním jarním kole roli favorita zásluhou záložníka Krutého, který v prvním poločase vstřelil jedinou branku utkání. Ve 23. minutě se dostal k odraženému míče a z voleje se perfektně trefil k tyči. Hosté měli ještě v první půli dvě dobré šance na vyrovnání. Lovětínský však zblízka hlavou přestřelil a Cihlář trefil ve 44. minutě tyč. Ve druhém poločase měla Jihlava ještě jednu šanci, když Faldyna vyslal do brejku Böhma, kterého však vychytal domácí brankář Doležel. Domácí tým potom už v klidu pohlídal vítězství a ještě měl několik příležitostí z rychlých protiútoků, ale žádnou nevyužil.
Branka: 23. Krutý. Rozhodčí: Hájek - Čecháček, Santarius. ŽK: Ševela - Böhm, Vepřek, Gába. Diváci: 821.
Olomouc: Doležal - Josefík, Lukášek, Zlatohlavý, Lošťák - Krutý, Toporčák (80. Jakubovič), Ševela, Škuta (72. Janeček) - Vodák, Korčián (90. Kropáček). Trenér: T. Uličný.
Jihlava: Šimon - Vepřek, Tlustý, Kadlec, Veselý - Cihlář (69. Vácha), Gába, Lovětínský (46. Hušbauer), Sláma (74. Dupal) - Böhm, Faldyna. Trenér: Marko.

Čáslav - Vítkovice 0:1 (0:1)
Fotbalisté Vítkovic zvítězili v dohrávce 16. kola druhé ligy 1:0 v Čáslavi a udělali důležitý krok k záchraně. Na jedenáctém místě zvýšili Moravané náskok před sestupovými pozicemi na tři body. Hosté zahrozili už po pár vteřinách, když na Novákův ostrý centr po rozehraném rohu nedosáhl před brankářem Malíkem Švehla. Vítkovický tým zdobil rychlý přechod z obrany do útoku a tuto zbraň využil v 18. minutě. Čáslavští zahrávali tři rohy po sobě, ale výsledkem byl Pulkertův brejk. Na jeho konci měl Novák na hranici šestnáctky v otevřené obraně Zenitu dost času připravit si míč na pravou nohu a Pravda ve snaze zabránit střele tečoval míč za záda bezmocného Malíka. Domácí se snažili otočit vývoj zápasu, vázla jim ale kombinace. Velkou příležitost k vyrovnání měli v 78. minutě, jenže po Kurákově centru z pravé strany Veselý téměř na malém vápně hlavou míč netrefil. Vítkovičtí nakonec mohli vedení ještě potvrdit, ale Mikulenka po brejku Pulkerta netrefil branku.
Branka: 18. Novák. Rozhodčí: Paták - Mencl, Urban. ŽK: Derych, Švehla, Motyčka (všichni Vítkovice). Diváci: 980.
Čáslav: Malík - Kotrba, Skoupý, Skopalík, Pravda - Slezák (40. Kurák), Haniak (65. Jiroušek), Pokorný, Hozda - Vošahlík (56. Veselý), Kocourek. Trenér: Medynský.
Vítkovice: Vaclík - Derych, Hrdlovič, Švehla, Mikulenka - Pulkert, Křiva, Motyčka, Novák (90. Dobeš) - Prohászka, Schön (85. Fromelius). Trenér: Grussmann.
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
10.03.2008, pondělí, 21:54 - Jeden by nevěřil aneb cesta do dolů
09.03.2008, neděle, 16:37 - Pohár ČMFS: Ženy vypadly s Hradcem
09.03.2008, neděle, 15:53 - První jarní kolo za nama...
09.03.2008, neděle, 15:02 - Tiskovka a rozhovor s kapitánem v Sokolově
08.03.2008, sobota, 12:11 - Slovácko na úvod jara zaváhalo v Sokolově
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace