*
21.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Patrik Blahút po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po Plzni
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024

Výjezd do Teplic aneb Do dějiště Rychlých šípů

14.03.2013, čtvrtek, 13:22
4094

V 19. kole Gambrihnus ligy zajíždělo naše Slovácko do vzdálených Teplic u Mostu (Teplitz an der Brücke). Cesta to byla dlouhá a proto ČSAD Vsetín - Doprava třetího tisíciletí (před naším letopočtem), nasadilo nejnovější prototyp Karosy, která je ještě ve vývoji. Na testech v afrických zemích Nigérii, Kamerunu a Senegalu však uspěla na výtečnou, neboť uvezla při jedné cestě až 350 Afričanů. Ti si zejména pochvalovali luxusu, který se jim dostalo na nově vybavené střeše, kde byla přimontována praktická držátka, tudíž nehrozilo padání domorodců pod kola Karosy XL35087906 DCI nebo do tlam lvů, tygrů, tučňáků patagonských či jiných exotických zvířátek, která známe leda z vyprávění pánů Hanzelky a Zikmunda, či dětských časopisů a učebnic, které máme tajně schované pod matrací, vedle dalších časopisů, ve kterých jsou taky zajímavé obrázky.

Největší ocenění si však Karosa zasloužila v Somálské hladově demokratické republice, kde se do ní vlezlo až 1500 Somálců včetně rodin s dětmi, důchodců, celého Parlamentu včetně Ministra pro hladomor. Somálská vláda si objednala již dva tyto vozy, které budou sloužit zároveň jako ochranný kryt v případě války, přírodních katastrof, dostatku jídla či jiných tragických případech. Jak uvedl somálský Ministr pro hladomor, výhodou této Karosy je rovněž fakt, že nejde sníst a somálští občané si tak zbytečně nemusí kazit chrup.

Karosa XL35087906 DCI je revoluční v tom, že je poháněna solární elektřinou. To je možná důvod, proč ji reklamovali z Ruska, Islandu, a Antarktidy. Rovněž se občas stane, že zastaví, když se zatáhnou mračna, nebo začne pršet. Může ovšem jezdit v noci, pokud ji za slevněné jízdné tlačí cestující.

Vzhledem k atraktivnímu nedělnímu termínu a času výkopu v 15h středoevropského času a nespornému faktu, kdy každý fanoušek autobusové dopravy si chtěl vyzkoušet cestu novým prototypem Karosy XL35087906 DCI poháněnou solární elektřinou (kdy solární panel je vzadu) a řidičem vepředu, vypravily se hned dva busy. Skutečnost, že jeden autobus platil trenér mužstva pan Habanec a jízdné se tak snížilo na 50 Kč jistě nehrálo žádnou roli, neboť fanoušci Slovácka mají peněz dostatek, jako každý u nás na jihovýchodní Moravě – slovácká země, společně s ostatními sousedícími zeměmi, Hanou a Valašskem, patří jistě k ekonomicky nejvyspělejším v Evropě, jsme před Albánií a těsně za Rumunskem.

Utkání Teplice - Slovácko se uskutečnilo na moderním stadionu Stínadla, kde občas hrává i reprezentace Čech s kočkou domácí na hrudi, čemuž odpovídá i předvedená hra. Svazový předseda pan Miroslav Cinklý jaro Pelta proto uvažuje, že místo kočky domácí bude na dresech národního týmu Čech jiné zvíře, které nažene soupeři větší strach, než-li Kocour Mikeš a zároveň bude vyjadřovat nejen fyzickou podobu pana Pelty, ale rovněž stav celého fotbalu v naší asociaci. Největším favoritem je tudíž prase domácí. Mezi horké kandidáty rovněž patří lenochod, který bude znázorňovat rychlost akcí našich reprezentantů a taky slepice domácí, jež bude určitým způsobem představovat inteligenci některých borců. Představení nových emblémů se uskuteční v Hotelu Praha, který je zcela překvapivě v Praze a kde mají hráči rozdělanou práci. Novým patronem reprezentace se stane Radek Drulák, který tak konečně bude mít ty největší čur.ky. Asistenta mu bude dělat oblíbený herec z romantických filmů od Rosamundy Pilcher Robert Rosenberg, o jehož přednosti nemůže býti sporu.

Na krásný teplický stadion si našlo cestu 3390 platících diváků, kteří jednoznačně překřičeli prázdné sedačky, kterých bylo několiknásobně víc, takže se dá říci, že pro fanoušky domácích se jedná o skvělý výkon.
Stínadla jsou rovněž pověstná tím, že se zde odehrávají legendární příběhy Rychlých šípů. Lukáš Fujerik si zde po posledním zápase vysloužil přezdívku Impotentní Rychlonožka. Jaroslav Foglar strávil na stadionu Teplic velkou část svého života, než dokončil svou legendární sérii dobrodružných románů. Aby svá díla mohl dokončit, pracoval zadarmo jako správce stadionu a pokladník. Jelikož miloval matematiku, osobně vždy přepočítával návštěvu, není těžké napočítat do dvou a půl tisíce. Dlouhé chvíle si tak krátil počítáním prázdných sedaček, jichž je většinou kolem 17.500 z celkové kapacity 18.428, slovy Vaška Tittelbacha: "Běžnou návštěvu si spočítejte sami." Pochvalu si určitě zaslouží hlavní arbitr pan Jech, který utkání odpískal velmi slušně.  Nebylo naštěstí zapotřebí pana Mikela, jehož přezdívka Mirek Dušín je jistě zcela zasloužená a oprávněná.

Fanoušci Teplic jsou pověstní nejen tím, že většinou beznadějně vyprodají třetinu jednoho sektoru a několik sedaček, ale taky až fanatickým fanděním "Teplice, Teplice", které se neúnavně na stadionu Stínadla, který je zaplněný prázdnými sedačkami, nese i dvě a půl minuty. Jiné pokřiky domácí nepoužívají, rádi by se na nějakých domluvili, nicméně když jsou na každé pětitisícové tribuně čtyři fanoušci a dělí je nějakých 5 km, těžko se nějaké domlouvání nových chorálů realizuje v praxi. Utkání se odehrálo v 15h středoevropského času, takže i když se jednalo o nedělní termín, nová, supermoderní Karosa XL35087906 DCI nás přivezla do půlnoci, aniž bychom museli jako Sověti posunovat časová pásma. Poručíme větru, dešti. Dokonce jela i v noci, čehož jsme dostáhli tím, že vylosovaný šťastný výherce, běžel za Karosou a svítil baterkou na solární panel. Tento vynález jsme si nechali patentovat a zájem projevila už i samotná Karosa, národní podnik, Vysoké Mýto. Jak uvedl tiskový mluvčí Karosy, čínský přistěhovalec Ho Čin Au-to bus, tímto vynálezem se mohutně sníží nezaměstnanost, neboť každou Karosu budou pohánět dva nezaměstnaní.

Příznivci Slovácka se v Teplicích opět předvedli v dobrém světle, když mohutně povzbuzovali své oblíbence. Zároveň zjistili, že název Teplice odpovídá realitě a jelikož jim bylo teplo, část zápasu fandili obnažení do půl těla, přičemž pohled na některá vysportovaná a vypracovaná, atletická těla hráče Teplic natolik deprimovalo a šokovalo, že inkasovali čtyři branky. Bylo jim zřejmé, že takového výsledku mužné vyspělosti nikdy nedosáhnou.
Třeba já jsem dostal nabídku od již zmíněného somálských ministerstev pro hladomor a zdravotnictví Ministerstva zdravotnictví na účinkování v propagandistickém dokumentu „Nejsme v tom sami“. Dokument je součástí velké národní akce „Společně proti obezitě.“ V Somálsku se za obézního považuje ten, kdo má více jak 10 Kg a nepropadne do kanálu.

Musíme si bohužel přiznat, že výsledek ani předvedená hra za dalekou cestu nestály. Kdybych věděl, že vyhrajeme venku jen 4:0, tak bych se takového výjezdu ani nezúčastnil, jistě se mnou souhlasíte, že se jednalo o ztrátu času. Myslím, že fanoušci Slovácka jsou zvyklí na daleko jednoznačnější výhry a předvedenou hru (zejména v zápasech venku), tudíž výsledek jest zklamáním. Věřím však, že hráči si své pochybení uvědomují a v následujících zápasech budou opět vítězit sedmi a více brankovými rozdíly, tak jak jsme zvyklí z předchozích zápasů. Zarážející ovšem je, že domácí trenér pan Zdeněk Ščasný přijatelnou prohru 0:4 považoval za neúspěch. Jak konstatoval, je pro něj Záhada hlavolamu, co jeho svěřenci všechno spálili. Po zápase domácí vyprovodil mohutný pískot, hold Stínadla se bouří.

Možnost odčinit nepřesvědčivý výkon a výsledek z Teplic se jim naskytne už tuto sobotu v domácím prostředí proti Tatarákům a tankistům z Příbrami a poté následném výjezdu do Vencovy Mladé Boleslavi, kde z nějakého neznámého důvodu začaly velmi prosperovat různé herny a bary, což je zřejmě důsledek zvýšení platů ve Škodovce.

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
15.04.2013, pondělí, 22:00 - Report ze zápasu s Plzní a Jabloncem
01.04.2013, pondělí, 11:57 - Vedení klubu 1. FC Slovácko odvolalo trenéra Habance, nahradí jej Bílek
17.03.2013, neděle, 23:05 - Report ze zápasu s Příbramí
16.03.2013, sobota, 09:15 - FANATICOS Dnes nebo NIKDY
11.03.2013, pondělí, 17:06 - Report z výjezdu do Teplic
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace