*
25.07.2024
Rozhovory | Boleslav - Slovácko
22.07.2024
SESTŘIH | 1.FC Slovácko 0:0 SK Slavia Praha
21.07.2024
Tiskovka | Milan Heča po Slavii
21.07.2024
Tiskovka | Filip Vaško po Slavii
21.07.2024
Tiskovka | Roman West po Slavii
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
včera
Fanoušci v zápase proti Slavii III
20.05.2024
Loučení s legendami klubu
20.05.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii
07.05.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě podruhé
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni

Úplně jsem žasnul, 3:0 je pro Slovácko ještě špatný výsledek, chválí Mikolanda

20.08.2022, sobota, 11:00
noviny_velky.jpg

Fotbalisté Slovácka zvítězili ve čtvrtek v prvním utkání závěrečného předkola Konferenční ligy nad AIK Stockholm 3:0 a před odvetou ve Švédsku tak mají blízko k postupu do základní skupiny evropského poháru. Radost z parádního výsledku se trochu mísila s rozpaky, nastřílených gólů totiž mohlo být daleko více. „Slovácko mělo obrovské množství šancí, které ještě nevyužilo, byli ve všem lepší a přehráli AIK jednoznačně,“ vyzdvihuje Petr Mikolanda ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz.

„Úplně jsem žasnul. 3:0 je pro Slovácko ještě špatný výsledek, reálně to mohlo být pět šest nula," říká někdejší útočník anglického West Hamu.

Přitom na straně severského celku byla v sestavě i poměrně známá jména. Hráči s bohatými mezinárodními zkušenostmi jako Mikael Lustig, Sebastian Larsson nebo John Guidetti však v Uherském Hradišti neměli nárok.

„Podle mě to vnímají jak trenér Martin Svědík a realizační tým, tak celý klub i samotní hráči, že pro některé to může být poslední šance si ve Slovácku zahrát evropské soutěže," hledá Mikolanda vysvětlení senzačního výkonu.

Více najdete ve videu z pořadu Přímák. Petr Mikolanda ve studiu přidává i osobní postřehy ze spolupráce s koučem Martinem Svědíkem a také rozebírá skvělé výkony 39letého Milana Petržely.

Celý fotbalový pořad Sport.cz si můžete pustit nejen jako video, ale také jako podcast. (na odkazu logo Sport.cz)

GLOSA: Svědík se postará, aby Slovácko odvetu nepodcenilo. Za progres by si skupinu zasloužilo

Po čtvrtých místech v uplynulých dvou ročnících nejvyšší soutěže a triumfu v Českém poháru v závěru minulé sezony fotbalisté Slovácka dál příjemně překvapují. Ve čtvrtečním vstupu do play off Konferenční ligy zastínil tým z Uherského Hradiště nečekaně i vicemistra z Edenu. Zatímco slávisté budou mít v odvetě s polským Rakówem pořádnou honičku, aby se udrželi v Evropě i na podzim, moravské mužstvo má po domácí třígólové demolici AIK Stockholm účast v základní skupině už téměř na dosah. Což by byla pro klub a jeho fandy historická událost.

Fotbalisté Slovácka v úvodním duelu se švédským sokem zužitkovali zkušenosti, které nabrali v předchozím neúspěšném kvalifikačním dvojutkání Evropské ligy s Fenerbahce Istanbul.

AIK nedisponuje zdaleka tak kvalitními a individuálně skvěle vybavenými hráči jako turecký celek, a tak kouči Svědíkovi dokonale vyšla sázka na aktivní nátlakovou hru. Když jeho tým přečkal bez úhony ještě za bezbrankového stavu jediné dvě soupeřovy tutovky, přetavil poté nápor v góly. Trenér vybral do základní sestavy převážně starší fotbalisty, a dobře udělal. Zejména nezmar Petržela trápil i v devětatřiceti letech obranu AIK rychlými průniky. A mladší borci, kteří mazáky postupně vystřídali, hru Slovácka po pauze ještě oživili. Vždyť druhá branka padla po spolupráci Kohúta se Sinjavským, kteří vyběhli na trávník až ve druhé půli.

Díky jednoznačnému vítězství 3:0 na svém hřišti pocestují hradišťští fotbalisté příští týden k odvetě do švédské metropole v dobré náladě. V historii evropských fotbalových pohárů lze určitě najít řadu příkladů, kdy některé mužstvo promrhalo u soupeře i takhle luxusní náskok. V tomto případě by se ale nic takového rozhodně přihodit nemělo. Náročný kouč se zcela jistě postará o to, aby jeho svěřenci zápas ve Stockholmu ani malinko nepodcenili. Byť Hradišťští tam musí počítat s mimořádně bouřlivým prostředím, jak už naznačila početná skupina fanoušků AIK na stadionu Slovácka. Po závěrečném hvizdu ale dali bučením svým hráčům najevo, co si o jejich výkonu myslí. Jak se zdá, také aktuální forma obou mužstev jednoznačně hovoří ve prospěch moravského celku.

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
20.08.2022, sobota, 14:00 - Slovácko po triumfu nad AIK čeká bitva v Olomouci. Chce body i pošetřit hráče
20.08.2022, sobota, 12:55 - Havlíkův zázračný návrat. Kotník držel, nebylo to tak špatné, usmál se
20.08.2022, sobota, 12:00 - Uzdravený Havlík se vrátil a režíroval vysokou výhru Slovácka. Snad to nebylo špatné, usmíval se
20.08.2022, sobota, 11:05 - Přijeli do Česka a udělali ze sebe blbce. Ve Švédsku pranýřují AIK za debakl se Slováckem
20.08.2022, sobota, 10:55 - Skřítek, který nestárne. I díky Petrželovi se Slovácko tlačí do Evropy
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace