*
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Hradci Králové
11.04.2024
Rozhovory | Hradec - Slovácko
07.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Fryšták po zápase v Liberci
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Tři týdny jsou znát, cítí Švancara. Slovácku by ale měl pomoci

11.09.2010, sobota, 12:27
svancara_velky.jpg

Petr Švancara by v sobotu měl hrát. Žádnou zprávu neočekávali fanoušci Slovácka před domácím zápasem fotbalové ligy proti Českým Budějovicím tak netrpělivě, jako tu o zdravotním stavu elitního útočníka týmu.

Švancara chyběl Slovácku v posledních dvou venkovních zápasech, které Slovácko prohrálo shodně 0:3, bez něj také favorizovaný celek vypadl z poháru na hřišti třetiligové Břeclavi.

"Myslím, že o mém startu se rozhodne až těsně před zápasem. Ale na mém zranění se udělala spousta práce, za kterou bych chtěl všem poděkovat. Můj stav se výrazně zlepšil," pochvaluje si Švancara, kterého trápily potíže s břišním svalem.

"Jenže byly to tři týdny, které jsou na mně znát. Snažím se do zápřahu dostat. Nejde o to, jestli nastoupím, důležité je, abych byl platný. Kdybych byl nějak limitovaný, do zápasu nepůjdu."

Poslední zápasy ale připomínaly minulý rok, kdy si tým v zápasech bez Švancary v útoku tolik nevěřil.
V prvním zápase sezony s Teplicemi se mi povedlo vstřelit dvě branky a už se to semnou hned spojovalo. Teď zase naopak. Ale myslím si, že to je spíš shoda náhod. Kluci zrovna venku narazili na Plzeň, od které dostává tři branky kdekdo, a na Jablonec, který nebyl ani o tolik lepší, ale hlavně efektivnější.

Bez vás ale navíc Slovácko vyřadila z poháru třetiligová Břeclav.
Tam dostali šanci jiní, aby prokázali, že jsou tady právem, ale zápas se nepodařil. To vypadnutí mě mrzí nejvíc. Za to jsem byl i naštvaný, možná až moc kritický. Ale už je to za námi, snažili jsme se to hodit za hlavu. Samozřejmě jsme si udělali ostudu a naštvali naše fanoušky, ale žádné kecy, žádné fráze do novin nic neznamenají. Omluvit se jim můžeme jen výhrou nad Českými Budějovicemi.

Jak jste během reprezentační přestávky pracovali na nabrání ztraceného sebevědomí?
Ve fotbale máte, bohužel nebo bohudík, jistotu, že ať zápas dopadne jakkoliv, ten další začíná zase za stavu nula nula. Den po zápase se tak třeba ještě radujete z vítězství nebo jste sklíčený z prohry, ve středu už na to ale nemyslíte a soustředíte se na další zápas. Tréninky teď také směřovaly ke zlepšení herního sebevědomí, abychom se v sobotu pokusili navázat na vydařený začátek sezony.

Fotbalisté Českých Budějovic moc gólů Slovácku nedávají

V minulém kole Jihočeši poprvé v letošní sezoně prohráli. Vedoucí Plzeň jim ukázala, co je lekce z produktivity. Napravit ztrátu bodů se pokusí v sobotu od 18 hodin na městském stadionu Stonky v Uherském Hradišti, kde hraje Slovácko. Minulý týden se kvůli reprezentační přestávce liga nehrála a týmy měly větší čas na přípravu.


"Potrénovali jsme a navíc jsme si zahráli i Ondrášovka Cup, kde jsme splnili cíl a postoupili do dalšího kola," uvedl asistent trenéra Zdeněk Procházka.


Soupeře trénuje Miroslav Soukup, který působil i na jihu Čech. Oba soupeři by měli být na utkání dobře připraveni. "Slovácko jsme sledovali pomocí DVD z posledních zápasů. Víme, co může ukázat," míní asistent.


Utkání je hodně důležité. V tabulce oba soupeře dělí pouze bod. Jihočeši navíc příští týden hrají opět venku. V Teplicích s Ústí nad Labem. "Hrajeme dvakrát s týmy, které jsou na tom podobně jako my. Teď i příští týden z Ústí nad Labem chceme přivézt body."


Nebude to lehké. Slovácko táhnou zkušení fotbalisté. Ke Švancarovi, Fujerikovi a Ondřejkovi se před sezonou přidal Volešák. Soupeř Českých Budějovic je v herní krizi. Z Ondrášovka Cupu vypadl s Břeclaví a vedení klubu hráčům dalo pokuty. I v lize se mu nedaří. Za poslední čtyři utkání získalo jen bod za remízu s Ústím nad Labem. Prohrálo v Jablonci, Plzni i v Praze s Bohemians.


V minulé sezoně Jihočeši Slovácku nedali gól. Celkem už 257 minut. V zatím posledním utkání Slovácko podržel exbudějovický brankář Filipko. "Doufám, že nějaký gól dáme. V úvodu ligy se nám to dařilo."


Do šancí se fotbalisté Českých Budějovic dostávají. Chybí ale zakončení. "Věřím, že na Slovácku i v dalším utkání se prosadíme," řekl dále Procházka.


Dobrou zprávou pro Jihočechy je, že může nastoupit nejlepší střelec mužstva Ondrášek, který si trest za červenou kartu proti Plzni odpykal v Ondrášovka Cupu. Kromě dlouhodobě zraněných Benáta a Leštiny je kádr kompletní. "Žádné další zdravotní problémy nejsou," dodal Procházka. S lehkým tréninkem už začal obránce Leština.
 

Jméno Heslo
text
  • Bob - 11.09.2010, sobota, 20:34
    (0)

    Po zápase Innsbruck-Ried,byl Abrhám vyhlášený jako nejlepší hráč s č.3. Vytoužené 3 body,pomohou i k uklidnění do dalšího zápasu v Příbrami.

pristi
 Další články:
14.09.2010, úterý, 21:04 - Zájezd do Příbrami pro supportery za 150,- Kč
12.09.2010, neděle, 21:16 - Ohlasy medií na zápas s Budějovicemi
12.09.2010, neděle, 10:01 - Slovácko přehrálo Budějovice, trenér Soukup ovšem neslavil
12.09.2010, neděle, 09:51 - České Budějovice poprvé venku prohrály, nestačily na Slovácko
10.09.2010, pátek, 20:35 - Zítra před fotbalem pochod na stadion z Mariánského náměsí
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace