*
včera
Rozhovory | Budějovice - Slovácko
21.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Patrik Blahút po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po Plzni
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024

Slovácko znovu klopýtlo, podlehlo Jihlavě

16.08.2008, sobota, 23:45
clanek_znak_slovacko_velky.gif

Fotbalisté Slovácka utrpěli na hřišti Vysočiny Jihlava porážku 0:1, celkově už druhou porážku v řadě a to i přes to, že byli po celý zápas o něco lepším týmem. V úvodu nové sezony tak stále neokusili, jak chutná pocit vítězství.

Trenér Jurkemik se rozhodl před zápasem ke dvěma změnám v sestavě. Do záložní řady postavil Perůtku a na kraj obrany se vrátil Formánek. Další věcí, která měla pomoci k překvapení soupeře byla změna rozestavení. Slovácko totiž hrálo na jediného hrotového hráče - Matůše, kterého měl ze zálohy podporovat Berger.

První poločas byl z obou stran spíše opatrný, územní převahu měli hosté, jenže ve většině případů naráželi na neprostupnou, dobře organizovanou obranu Jihlavy. Tu ale už po devíti minutách mohl pokořit Randa, jemuž sklepl míč jeden ze spoluhráčů, záložník Slovácka ale zamířil těsně vedle.

Domácí přišli už po čtvrthodině hry o Dupala, který odkulhal do šaten a na hřišti jej nahradil Veselý. Chvíli předtím se domácí dožadovali penalty po zákroku právě na Dupala, rozhodčí však zůstal neoblomný.

Jihlava se k ohrožení Filipka v bráně Slovácka přiliš nedostávala, ze hry pak téměř vůbec, hrozila ale ze standardních situací, kterých jim přisuzoval hlavní rozhodčí možná až příliš a to jak na vlastní, tak i na útočné polovině. Příliš úzkostlivého posuzování hlavně útočných průniků hráčů hostí si nešlo nevšimnout.

 

Domácím patřila prakticky až desetiminutovka mezi 25. a 35. minutou, kdy se jim podařilo zatlačit Slovácko na vlastní polovinu a centry ze hry či rohů směřovaly do šestnáctky, kde ale zasahovala spolehlivě obrana či golman Filipko. A když už se jihlavští dostali za obranu, vždy se povedlo přímé nebezpečí odvrátit, jako se to povedlo Němčickému, který obětavě zblokoval střelu Cihláře nebo Filipko, který zlikvidoval rodící se šance po sérii rohových kopů.

Slovácko se snažilo dopředu dostávat svojí nejsilnější zbraní - útoky po křídlech, Jihlava se na tuto taktiku ale velmi dobře připravila a zdvojováním či ztrojováním znechucovala hru Gondovi či Kubáňovi. Přesto se málem ještě do poločasu Slovácko prosadilo. Formánek posunul míč Perůtkovi, ten ale v zakončení narazil na dnes velmi dobře chytajícího Vojáčka.


Po změně stran se hra trochu rozhýbala a oba týmy si vytvořily hned několik slibných příležitostí. Na jedné straně měl po přihrávce Gabriela na noze jasný gól dosud jediný střelec Jihlavy Faldyna, toho ale reflexivně vychytal Filipko, na druhé straně to zkusil z dálky Perůtka, i jemu radost zkazil golman, který míč vytáhl na břevno.

V 62. minutě Kubáň dokázal odcentrovat přes dva bránící hráče, Matůšovu hlavičku znovu likvidoval Vojáček. O čtyři minuty později vyslal na Filipkovu branku tvrdou a přesnou hlavičku Faldyna, hostující brankář míč vyrazil před sebe a poté jej skryl v náručí. Hosté, jakoby se nepoučili a předvedli další nedůsledost v obraně centrovaného míče o dvě minuty později. Tato situace už ale vedla k vedoucímu, a jak se později ukázalo, jedinému gólu zápasu. Na pravé straně došlo k přečíslení, domácí krajní obránce Vepřek měl dostatek prostoru k centru, nabíhající Veselý však měl v šestnáctce prostoru ještě víc a nikým neatakován bez obtíží z malého vápna nedal hlavou Filipkovi šanci. 1:0.

Trenér Jurkemik reagoval zvýšením útočné síly a na hřiště poslal Chmelíčka místo Bergera. Ani tento tah ale kýženou branku nepřinesl. I když opět příležitosti ke srovnání byly. Gonda zleva přetáhl centr na zadní tyč, kde se po výborném zpracování Matůš ocitl sám několik metrů před Vojáčkem. Ke smůle hostí ale namířil pouze do domácího golmana.

Když to nešlo zblízka, zkusili to hosté Perůtkou několikrát z dálky. Jednou zamířil Slovácký záložník nad, podruhé zazvonila znovu tyč Vojáčkovy branky. V 80. minutě pak pronikal šestnáctkou Chmelíček, po souboji s jedním z obránců upadl, ale místo penalty viděl pouze žlutou kartu za filmování.

Jihlava si mohla vedení a výhru pojitit minutu před koncem po kiksu obrany Slovácka, Faldynovi totiž nabídla míč na vlastním malém vápně. Faldyna nesobecky a zkušeně přihrál zpět střídajícímu Urbanovi, ten ale nabídnutou tutovkou pohrdl a míč poslal mimo branku.

S nastaveným časem už Slovácko hrálo vabank a do hry se podíval i třetí útočník - Kerbr. Ten se mohl dostat do zakončení v nastaveném čase, jenže ho zezadu zastavil Da Silva, který za tento zákrok viděl žlutou kartu, a protože už jednu měl, musel do sprch předčasně. Ani krátkou přesilovku ale Slovácko nezužitkovalo a prohrálo tak smolně o gól a zůstává po třech kolech s jediným bodem na kontě.

FC Vysočina Jihlava - 1.FC Slovácko 1:0 (0:0)

Branky: 69. Veselý

Sestava Slovácko: Filipko - Formánek, Ineman (87. Kerbr), Šimáček, Němčický - Kubáň, Berger (73. Chmelíček), Randa, Gonda, Perůtka - Matůš.

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
19.08.2008, úterý, 06:10 - Získají fotbalisté Slovácka jihlavského střelce?
18.08.2008, pondělí, 09:07 - Jihlava nechce Faldynu uvolnit. Klauzule však mluví ve prospěch Slovácka
18.08.2008, pondělí, 06:06 - Slovácko umírá na koncovku, vyléčit by ji měl Faldyna
17.08.2008, neděle, 19:55 - Na HFK Olomouc za 10,- Kč a v útoku Petr Faldyna
15.08.2008, pátek, 14:18 - Poslední rozloučení s Miroslavem Valentou seniorem
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace