*
25.07.2024
Rozhovory | Boleslav - Slovácko
22.07.2024
SESTŘIH | 1.FC Slovácko 0:0 SK Slavia Praha
21.07.2024
Tiskovka | Milan Heča po Slavii
21.07.2024
Tiskovka | Filip Vaško po Slavii
21.07.2024
Tiskovka | Roman West po Slavii
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
včera
Fanoušci v zápase proti Slavii III
20.05.2024
Loučení s legendami klubu
20.05.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii
07.05.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě podruhé
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni

Slovácko v Karviné vydřelo šťastnou remízu + OHLASY TRENÉRŮ

25.10.2008, sobota, 17:17
clanek_znak_slovacko_velky.gif

Slovácko poprvé v sezoně dokázalo srovnat nepříznivě se vyvíjející duel a odváží si z Karviné bod za remízu 1:1. Na výhru to ani tentokrát nestačilo, i tak ale Jurkemikův výběr po třech prohraných zápasech na půdě soupeře alespoň bodoval.

Podobně jako v předchozích zápasech venku, Slovácko působilo už od začátku mdlým dojmem, Karvná toho využívala a její útočné akce neustále zaměstnávaly obranu v modrém hrajících hostů. První pokus Sourady přišel už v první minutě, Slovácko ale přežilo jak ten, tak i sérii následujících rohových kopů. O pět minut později už bylo v Karviné veseleji a postaral se o to znovu Sourada. Míč směřující do šestnáctky nezachytil Němčický, propadl k Souradovi, který se zbavil Gondy, udělal blafák i Filipkovi a domácí vedli.

Prakticky po celý první poločas byli domácí lepším týmem a pravidelně zatápěli hostujícímu týmu, který byl, až na útočníka Chmelíčka, prakticky celý stažený na vlastní polovině. Další branka mohla přijít v minutě čtvrnácté, Opic však na centr ze Souradovy kopačky jen těsně nedosáhl. Stejný hráč prošel obranou hostí i po pětadvaceti minutách hry, obhodil vybíhajícího Filipka, s ním ale také jeho branku.

Mizérii Slovácka podtrhuje také fakt, že vůbec první střelu na Blahu vyslali až po půlhodině hry, kdy z otočky do Blaovy náruče střílel Gonda. Přestože se Slovácko moc dopředu nedostávalo, mohlo vzápětí srovnat, nikým nehlídaný Hrotek podcenil situaci a hlavičkoval vysoko nad. Na druhé straně Filipka hodně zaměstnávaly střely z přímých kopů, které v domácím dresu obstarával Rýdel a několikrát se musel hostující brankář hodně natahovat, aby zabránil dalšímu gólu.

Ve 40. minutě zápasu po další standardní situaci vyslali hosté nákopem dopředu Gondu, ten obešel Hoffmanna a skvělým pasem našel na zadní tyči Randu, který už neměl problémy poslat míč do sítě. 1:1. Do kabin pak mohli jít spokojenější Karvinští, jenže Rýdelovi, který ve 45. minutě zahrával přímý kop z dvaadvaceti metrů, opět zkazil radost výtečným zákrokem Filipko.

Po poločase se fotbal z karvinského trávníku vytratil a nahradila jej kopaná. Na hřišti se více bojovalo, než hrálo, což dokumentuje i deset žlutých karet, které udělil možná až příliš úzkostlivý rozhodčí Makovička. Plných sedm z nich si připsali hráči hostů, kteří několikrát viděli žlutý kartonek za řečnění poté, co rozhdočí nezapískal ani evidentní sražení pronikajících hráčů.

Za zmínku z druhé půle stojí snad jen dalších několik pokusů domácích ze standardních situací, se kterými si ale poradila obrana či gólman hostí, na straně domácích se neujala ani hlavička Opice. Slovácko se do vyložených šancí nedostávalo téměř vůbec. A když už se díky důrazu a napadání do nějaké té šance dostávali, domácí je, podle rozhodčího Makovičky, "faulovali" čistě. Karviná se tak dnes se Slováckem rozešla smírně 1:1.

Karviná - 1. FC Slovácko 1:1 (1:1) 

Branky: 6. Sourada - 40. Randa. Rozhodčí: Makovička - Handlíř, Lakomý. ŽK: Hoffmann, Sourada, Jursa - Kubáň, Ineman, Němčický, Formánek, Chmelíček, Čtvrtníček, Perůtka. Diváci: 2445.

Karviná: Blaha - Hoffmann, Jelič, Buryán, Juska - Macek, Ficek (63. Jursa), Rýdl, Milosavljev - Sourada (72. Juroszek), Opic (84. Richter). Trenér: Kalvoda.

Slovácko: Filipko - Němčický (55. Perůtka), Ineman, Formánek, Lysoněk (23. Hrotek) - Randa - Kubáň, Stýskala (78. Čtvrtníček), Berger, Gonda - Chmelíček. Trenér: Jurkemik.

Ladislav Jurkemik, trenér Slovácka:
"V naší momentální situaci jsem spokojený s bodem. Karviná má bojovné mužstvo, dobré hráče. Měla možnosti, remízu proto nemůžu nazvat jako zaslouženou, spíš jako šťastnou a jsem s ním spokojený. V zápase jsme nezachytili začátek. Před inkasovanou brankou se Němčický zbytečně zohnul před míčem, to byla hlavní chyba celé situace. Po gólu u nás byly zase hlavy dole, bylo to bez jiskry. Naštěstí jsme do přestávky vyrovnali. Druhý poločas už jsme odehráli s nasazením, pak už to bylo vyrovnané. Určitě to nebylo střetnutí, kdy jsme měli dostat sedm žlutých karet. A standardních situací, které se proti nám zahrávaly, bylo neuvěřitelně mnoho."

Leoš Kalvoda, trenér Karviné:
"Za první poločas jsme si výhru zasloužili, měli jsme hodně šancí, hodně standardních situací. Jenže nechodíme do soubojů s nasazením, jaké by mělo být. Hlavně mi chybí dohrávání soubojů ve vápně, je potřeba se prosadit i silou, nejenom fotbalovostí. To se mi stávalo už ve Slovácku. Jediným ohrožením naší branky byl slovácký vyrovnávací gól. Před ním byla špatně zahraná naše útočná standardka, Rýdel ji zahrál na prvního soupeřova hráče, pak se taková soupeřův brejk musí přerušit, klidně za cenu karty, i když tyto fauly jinak nemám rád. Ve druhém poločase už vítězila bojovnost nad fotbalovovstí, ve finální fázi jsme pak úplně propadli. A k těm žlutým kartám... Taky si myslím, že to nebyl zápas na tolik karet."

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
29.10.2008, středa, 05:56 - Získá Slovácko další skalp prvoligisty?
28.10.2008, úterý, 12:35 - Výborný reprezentační debut Krčka s Hladišem
27.10.2008, pondělí, 15:10 - Co se píše o Slovácku v dnešních novinách?
25.10.2008, sobota, 09:31 - Kouče Jurkemika čeká první souboj o přežití
25.10.2008, sobota, 09:14 - Juniorka jede pro další body do Ostravy
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace