*
DNES
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Hradci Králové
11.04.2024
Rozhovory | Hradec - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Report ze zápasu s Baníkem Ostrava + videa

27.05.2013, pondělí, 22:25
pyro_ostrava.jpg

Domácí derniéra Slovácka v Gambrinus lize pro sezónu 2012/2013 nabídla fanouškům lahodný hlavní chod – na stadion Miroslava Valenty k prestižnímu měření sil přijel ostravský Baník, který jednoznačně poutal exreprezentantem Milanem Barošem a také silnou fanouškovskou podporou. Pro všechny, resp. pro všechny příznivce Slovácka, mělo být ale prioritou domácí osazenstvo. Co se týče fotbalové stránky, tak borci trenéra Svati Habance se s fanoušky po ne bodově úplně povedeném domácím jaru chtěli rozloučit hlavně vítězně. To se povedlo dokonale, navíc hráči v bílém předvedli několik opravdu oku lahodících kombinací. Hrdinou zápasu se s dvěma brankami stal zdravotně omezený Libor Došek, který tak svůj gólový účet navýšil v sezóně na 12 přesných zásahů! To už je značný příspěvek k brankovému kontu mužstva. „Libore, gratulujeme a děkujeme, a ať Ti to takhle vydrží ještě několik sezón!“ Fanoušci tedy rozhodně mohli být spokojení s děním na hřišti a zážitek jim zcela jistě umocnila naprosto fantastická atmosféra, která duel doprovázela, ale o tom už více níže.

DIVÁCI: V nedělní podvečer zavítalo do ochozů dle hlášení 6 048 diváků. Tribuny byly velmi dobře zaplněné, a i když by si každý přál vyprodaný stadion, tak reálně lze návštěvu hodnotit pozitivně. Významný podíl na počtu diváků mají fanoušci Baníku Ostrava, jejichž počet je těžké s přesností určit, ale řekl bych, že tisícovka padla.

ULTRAS: Nedělní souboj měl všechno, to znamená, že i ultras aktivity, a to na obou stranách. V našem kotli se v průběhu zápasu objevila plachta s Hulkem, jemuž z jednoho oka „trčela“ pyrotechnika, a obrazové dílo doplnil bojovný nápis „ZA SLOVÁCKEM NAVŽDY STÁT, TAK POJĎME ZA NĚJ BOJOVAT!“. Přesně tak, tak vždy na to pamatovat ;-) Na konci utkání se potom v sektoru B3 spustilo pravé slovácké peklo, když kotel byl intenzivně rozsvícen prostřednictvím velkého množství červených ohňů. Tato pyrotechnická akce se velmi povedla. Ve výčtu aktivit či optických prezentací nelze opomenout ani malé mávačky a jiné mávací vlajky či vlajky na síti.

O choreografii utkání obohatili i Chachaři, kteří se poměrně dlouhou dobu angažovali s modrobílými malými mávačkami, což mělo hezký efekt, a v jednu chvíli byly mávačky proloženy i svislými pruhy s nějakými popisky. V rozlehlém sektoru hostů se objevily ještě světlice a nějaký dým, bohužel některé světlice přiletěly i na hřiště, což nelze kvitovat.

SUPPORT: Náš support si dovolím hodnotit pozitivně, pochvalně, ale kdyby byla škála pozitivnosti 0-100 %, tak by to bylo tak sotva 50 %. Po většinu utkání měl support pod kvalitní taktovkou Miry a také Kuby velmi dobrou až přímo výbornou úroveň, byl hlasitý, pestrý, vynikající je především ztišování chorálů s pozdějším vybouřením. Určitě jsme potvrdili po stránce supportu velmi vydařené jaro, je super, že domácí kotel se nám daří držet na vysoké laťce. Ale pořád bychom měli chtít víc! Support měl v neděli samozřejmě ale i své mouchy. Když přeskočím takovou tu klasiku, že ne vždy fandili všichni v kotli apod., tak největší, ale opravdu velký zdrb, směřuje za poslední fázi zápasu. Lidi, když v takovém zápase vedeme 2:0 a je to poslední domácí zápas v sezóně, tak sektor B3 se musí otřásat v základech, to musí být jiné divadlo! Zkrátka bych očekával víc v takovém případě, tak se příště polepšeme. S Libercem to paradoxně za stavu 0:3 byla jiná jízda. Dále je ještě škoda, že nám tentokrát příliš nepomohlo „céčko“.

Baníkovci tradičně dojíždějí do Uherského Hradiště v impozantním počtu a nejinak tomu tak bylo tentokrát. Jednotně sladění v bílých tričkách zaplnili více než polovinu „déčka“ a předvedli parádní výkon. Jejich organizovaný support měl vysoké parametry, byl samozřejmě hlasitý a vytrvalý, za vyzdvihnutí stojí jejich užívání si přítomnosti na stadionu i při pro jejich stranu nepříznivém vývoji utkání. Chachaři působili na stadionu absolutně slušně a ve „spolupráci“ s naším kotlem dali duelu ráz nevšedního zážitku, atmosféra byla opravdu skvělá. Palec nahoru pro obě strany.

POD ČAROU: V tomto bodě přichází na řadu dva dodatky. Prvně si myslím, že se srdcaři klubu, jakým bezesporu je Míša Kordula, by se mělo bouřlivěji loučit a mělo by být k slyšení intenzivnější poděkování. Do vyvolávání jména se zkrátka zapojilo málo lidí v kotli. Takový Miro Filipko se dočkal mnohem větších ovací, přitom při vší úctě k němu neměl slovácké srdce tak obří jako Michal. Tak aspoň ještě jednou tady – „Michale, děkujeme Ti za tvé dosavadní služby klubu, za tvou obrovskou zapálenost pro klub!“

Druhým dodatkem je pozvánka na výjezd do Brna, kde celý náš klub uzavře soutěžní ročník. Nastala optimální situace udělat pořádný výjezd, takže se všichni vydejme do druhého největšího města v republice, které tentokrát už prostě musíme vyloupit! I když hlavní je si to užít, pobavit se a podpořit náš milovaný klub.

ZÁZNAM FANDĚNÍ

ZÁZNAM DĚKOVAČKY

Autor: FansHonza

Jméno Heslo
text
  • Šovkovskij - 29.05.2013, středa, 15:59
    (0)

    Babu: Nemyslím si, že by céčko bylo vyloženě nějak slabé, ale vzhledem k tomu, jaká byla návštěva, vývoj utkání a taky fakt, že to byl poslední zápas, tak to určitě mělo být lepší. Nejvíc mne dostala ta právě ta mexická vlna, to bylo velké zklamání. Jak vždy céčko oceňuji, tak tentokráte bylo za svými možnostmi.

  • Babu - 28.05.2013, úterý, 16:17
    (0)

    šovki: ta mexická vlna byla fakt ostuda, ale može za to jen a jen céčko.. jako vždycky odpovídají hlasitě pokřiky, podporují kotel a aspoň tleskají a v nedělu? seděli na prdeli jak na hrncu a nepřidali se!! Nechápu, jak se može vlna zastavit na C4!

  • Šovkovskij - 28.05.2013, úterý, 16:06
    (0)

    Dle mého skromného názoru si myslím, že atmosféra nebyla špatná, ale jelikož přijel tak fanouškovsky silný soupeř a vzhledem k tomu, že celý zápas jsme vedli, tak to mělo být jiné tóčo! Je opravdu paradoxní, že se nakonec fandí víc, když se prohrává, je to skutečně záhada. Fakt, že jsou v kotli lidé, kteří jen stojí s rukama v kapse a čumí, to je již bohužel taky známý a dlouhodobý fakt. Jinak musím říct, že se absolutně nepovedla mexická vlna, to byl docela slušný trapas, jak se vždycky zastavila snad uprostřed céčka. To mne hodně mrzelo, protože poslední domácí zápas, proti Baníku, vede se a obecenstvo není ochotno zvednout zádel a pomoci oslavám a atmosféře, co na to říct...

  • eLucky - 28.05.2013, úterý, 08:02
    (0)

    Fandění nepostrádalo až fanatické chvilky, kdy to šlo naprosto impozantně, ale bohužel jich bylo poskrovnu. A jak je v reportu především konec byl oproti zápasu s Libercem katastrofa. Vedem 2:0, poslední zápas doma tak do toho KURVA dáme snad všecko!? Kdy jindy už!? Jinak Baník nezklamal počtem, ale trošku zklamal nasazením, když se do teho opřeli, tak sme na ně měli těžko, ale takových momentů neměli zas tolik, často jich fandila enom menšina. Pyro si naopak zaslouží jednoznačnou pochvalu a je vidět, že naši pyromani ví co dělají! Rozlučka s Kordičem mě taky dost zklamala, na druhů stranu po zápase měl Kordič jít před kotel rozloučit se s fanoušky, pokoušel jsem se ho po zápase najít, ale nikdo o něm nevěděl, kdyby šel před kotel, vypadalo by to úplně jinak!

  • Babu - 27.05.2013, pondělí, 23:14
    (0)

    jo a ještě sladěnost.. bylo docela teplo, proč lidi nenosí bílou a modrou barvu? Šak bálých triček za kilo se prodávalo milion..

  • Babu - 27.05.2013, pondělí, 23:13
    (0)

    ondicz: no jo.. my tečeme a fandíme jak o život. Pak vyhráváme a čumí se.. nechápu.. kotel se furt vylidňuje, tak ať z tama odlezou čumilové nadobro. Radši 200 fanatiků, než 300 lidí, ze kterých 100 okouní!!:-(

  • Babu - 27.05.2013, pondělí, 23:11
    (0)

    takový román na dobrou noc :-D podle mě sme fandili tak průměrně, lehce nad, ale mělo to byt větší peklo proti takovému soupeři a za krásného stavu na hřišti pro nás :-) Baníkovců ohromný počet, opticky vypadali skvěle, ale čekala sem trochu víc, prostě v takovém počtu nám to měli nandat, protože jich bylo 1000 a nás tak 300. Každopádně úctyhodný počet z jejich strany, výborné choreo, pěkně se předvedli, z obou stran nadstandartní zápas české ligy :-) naše choreo taktéž krásné a pyro řízné. Pěkné domácí ukončení :-)

  • ondicz - 27.05.2013, pondělí, 23:07
    (0)

    Chacharů bylo 1180. Co se týče našeho výkonu, tak já už jenom zírám. Jak je uvedené v článku, vyhráváme, hrajeme poměrně dobře, o nic už velice nejde a kotel stojí za kulové. Mně to přišlo opravdu slabé. Chvilkama mám chuť nakopat hodně lidí které před sebou vidím do prdele.

  • FansHonza - 27.05.2013, pondělí, 22:40
    (0)

    Pardon za tu délku, ale bylo o čem psát... Byl to hezký zápas.

pristi
 Další články:
20.06.2013, čtvrtek, 06:29 - Turnaj LASO CUP
05.06.2013, středa, 18:08 - Report z výjezdu do Brna + VIDEO
30.05.2013, čtvrtek, 13:07 - Zápas proti Baníku aneb Simír s Gerchánem v akci!
29.05.2013, středa, 07:10 - NA BRNO V BÍLÉM
26.05.2013, neděle, 09:35 - Zopakujeme loňské utkání proti Žižkovu!
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace