*
21.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Patrik Blahút po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po Plzni
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Přehled článků o včerejším útoku Baníku

29.07.2009, středa, 12:25
cleber2_velky.jpg

Co píší dnešní noviny o včerejším útoku Baníku Ostrava, který tvrdí, že Brazilec Cleber podepsal smlouvu také v jejich klubu?
 

Mladá fronta DNES

Baník: Cleber má dvě smlouvy

Bitva mezi fotbalovým Baníkem Ostrava a Slováckem má další pokračování.

Slezský klub včera prohlásil, že brazilský záložník Nascimento Silva Cleber, na kterého Slovácko po jarním hostování z Artmedie Bratislava uplatnilo v červnu opci, podepsal platnou smlouvu také v Baníku.

„Proto žádáme disciplinární komisi Českomoravského fotbalového svazu, aby uložila hráči za nezodpovědné chování odpovídající trest,“ uvedl předseda představenstva Baníku Tomáš Trucha.

Ostravský klub totiž v létě usiloval o služby brazilského fotbalisty. „Po dlouhých jednáních s Cleberem, jeho brazilským překladatelem a zprostředkovatelem nakonec hráč podmínky přijal a podepsal s námi profesionální smlouvu,“ řekl Trucha. „Potom odcestoval do Uherského Hradiště vyřídit všechny náležitosti, ale k nám už nedorazil,“ přidává svou verzi.

Cleber se však ve skutečnosti vrátil do Slovácka, které na něj ve stanoveném termínu uplatnilo u bratislavského klubu opci.
 
Baník se tedy obrátil na orgány svazu, aby celou záležitost prošetřily. „Přestože je Brazilec pod platně uzavřenou smlouvou v našem klubu, nastoupil v sobotu jako hráč 1. FC Slovácko v utkání prvního kola Gambrinus ligy. Proto žádáme disciplinární komisi ČMFS, aby uložila hráči za svoje nezodpovědné chování odpovídající trest,“ vysvětlil důvody k podání podnětu předseda představenstva Baníku.
 
Reakce Slovácka či samotného hráče? „Vzhledem k tomu, že o situaci nemáme dostatek informací, tak se zatím nebudeme vyjadřovat,“ poznamenal tiskový mluvčí klubu Aleš Mazúrek.
 
Případ nekomentoval ani Cleber, který však už po konci loňské sezony přiznával velkou chuť v klubu pokračovat. „Na Slovácku jsem spokojený, proto už jsme v předstihu podepsali smlouvu na dva roky,“ řekl tehdy.
 
Není to jediný spor, který teď spolu Baník a Slovácko vedou. Podle rozhodnutí Mezinárodní sportovní arbitráže CAS v Lausanne by totiž ostravský klub měl Slovácku vrátit zhruba pět milionů korun z přestupu Maria Ličky do anglického Southamptonu. Baník ale rozhodnutí nerespektuje a rozhodnout by tak měl Českomoravský fotbalový svaz.

Autor: Radek Štěrba, s přispěním Pavla Grossmanna


Pohled: Čekal Baník, aby se mohl pomstít?

Bylo to přesně 24. června, kdy Slovácko uplatnilo opci na působení Brazilce Clebera a tato informace se také hned po tiskové konferenci objevila ve všech zpravodajských médiích. Pokud ostravský Baník nežije v informačním vakuu, tak o všem musel ještě v tom odpoledni vědět.

Proč teda slezskému klubu trvalo závratných 34 dní, než se vytasil s vlastní smlouvu?

Z toho vyčkávání nebude mít Baník žádný profit, Koubkův tým totiž nezíská navíc žádné body v tabulce.

Jde však o to vnést do tábora soupeře, který se u Baníku snaží v jiném případu už dlouho domoct vrácení pěti milionů korun, trochu nejistoty. A na tu je větší šance ve chvíli, kdy se už rozběhla ligová sezona. V přípravném období by totiž svazové komise měly spoustu času na posouzení případu.

A tak zase jednou vypočítavost zvítězila nad kolegialitou.

Autor: Radek Štěrba, sportovní redaktor MF DNES

 

 

Slovácký deník

Baník tvrdí, že Cleber hrál neoprávněně

Brazilský záložník Slovácka má údajně podepsanou platnou smlouvu s ostravským klubem, který žádá jeho potrestání

Mezi fotbalovými kluby FC Baník Ostrava a 1. FC Slovácko už delší čas zuří válka, která podle všeho hned tak neskončí. Nyní světlo světa spatřila další kauza, ve které hraje hlavní roli brazilský záložník Nascimento Silva Cleber. Ten má podle Baníku vedle kontraktu se Slováckem podepsanou platnou smlouvu také právě s ostravským klubem.

Cleber nastoupil v sobotním utkání Gambrinus ligy mezi 1. FC Slovácko a FC Viktoria Plzeň v dresu domácího týmu, a proto se Baník rozhodl postoupit celou záležitost disciplinární komisi ČMFS.

Důvod? Brazilec má podle vyjádření Ostravy platný kontrakt s ostravským klubem, jenž o jeho služby v létě hodně stál. „Na základě jednání s jeho mateřským klubem Artmedií Bratislava jsme Cleberovi nabídli tříletý kontrakt. Po dlouhých jednáních s ním, jeho brazilským překladatelem a zprostředkovatelem hráč nakonec navrhované podmínky přijal a podepsal s námi profesionální smlouvu,“ uvedl předseda představenstva Baníku Tomáš Trucha.

Cleber ale nakonec do Ostravy nezamířil. Slovácko na něj totiž ve stanovené lhůtě uplatnilo opci, a šikovný záložník se tak automaticky stal jeho hráčem.

„Po podpisu smlouvy odcestoval do Uherského Hradiště vyřídit všechny náležitosti, ale k nám už nedorazil ani nás nekontaktoval za účelem jednání o ukončení uzavřené smlouvy. Považujeme to za neodpovědný přístup při uzavírání, dodržování a ukončování smlouvy, jak je uvedeno v Disciplinárním řádu ČMFS,“ prohlásil Tomáš Trucha. „Přestože je Cleber pod platně uzavřenou smlouvou v našem klubu, nastoupil v sobotu jako hráč 1. FC Slovácko v utkání prvního kola Gambrinus ligy. Proto žádáme disciplinární komisi ČMFS, aby uložila hráči za jeho nezodpovědné chování odpovídající trest,“ dodal předseda představenstva Baníku.

V hradišťském klubu byly z této informace poměrně zaskočení. Ředitel Vladimír Krejčí nebyl v práci a ani nezvedal mobilní telefon, až po několika hodinách poskytl strohé vyjádření tiskový mluvčí 1. FC Slovácko Aleš Mazúrek.

„K celé záležitosti nemáme dostatek informací, zatím je sbíráme. Až je budeme mít pohromadě, ke kauze se vyjádříme,“ uvedl Mazúrek.

Pokud by byl Cleber disciplinární komisí skutečně potrestán například zákazem startu, byla by to pro Slovácko velká rána. V prvním duelu proti Plzni totiž Brazilec patřil k nejlepším na hřišti. „Byl výborný, byla by to velká ztráta,“ uvedl na adresu levého záložníka trenér Josef Mazura, jenž by o ostrý levý kraj přišel jen velmi nerad. „Zatím k tomu ale mám jen kusé informace, takže bych k tomu nerad cokoliv víc říkal,“ dodal Mazura.

Válka mezi kluby už hoří delší dobu. Oba kluby jsou ve sporu ohledně přestupu Maria Ličky do anglického Southamptonu, který ani po rozsudku Mezinárodní sportovní arbitráže CAS v Lausanne stále není vyřešen. Podle tohoto rozhodnutí by totiž ostravský klub měl Slovácku vrátit asi pět milionů korun. Baník však rozhodnutí nerespektoval a obrátil se na ČMFS.

Ze strany Baníku by se tak v případě Clebera mohlo jednat o určitý způsob odvety. Paradoxní na celé situaci je i fakt, že ve Slovácku působí ve funkci generálního manažera Vladimír Krejčí, jenž stejnou pozici vykonával před časem na Bazalech, a obě strany se údajně nerozešly v dobrém. 

Autoři: Michal Sladký, Aleš Uher
 

Pohled: Boj za ''spravedlnost'', aneb pomsta ukřivděných dětí

Slovácko v letní pauze dlouho váhalo, zda bratislavské Artmedii zaplatit požadované miliony a pojistit si tak Cleberovy služby. Nakonec tak učinilo a už první ligový zápas proti Plzni jasně ukázal, že udělalo náramně dobře. Brazilec na levé straně záloze tančil a mnohokrát svými výpady pořádně zamotal hlavy obráncům soupeře. V neposlední řadě zařídil penaltu, ze které Švancara vstřelil kontaktní gól.

Mezitím ovšem o štírka s vytříbenou technikou usilovaly další kluby. Největší iniciativu vyvíjel ostravský Baník, kde Cleber absolvoval testy. A podle vedení tamního klubu i podepsal smlouvu. Je možné, že se tak skutečně stalo. Brazilský záložník tak pochybil, za což možná dostane trest.

Vedení Baníku by se však mělo za své jednání stydět. S podepsanou smlouvou (pokud byla podepsána) se totiž mělo vytasit hned poté, co Slovácko na hráče uplatnilo opci. Celá záležitost se tak mohla vyřešit před startem nejvyšší soutěže. Jenže vedení ostravského klubu se zachovalo jako parta ukřivděných dětí a do boje za „spravedlnost“ vytáhlo až po úvodním kole.

Nemůžu se proto zbavit dojmu, že ze strany Baníku se nejedná o nic jiného než o pomstu za „kauzu Lička“, kvůli které má Slovácku vrátit pět milionů korun.
 
Autor: Michal Sladký
 

Sport

Hraje Cleber za Slovácko neoprávněně?

Hraje Brazilec Cleber za 1. FC Slovácko neoprávněně? To bude zkoumat disciplinární komise, na niž se obrátil Baník. V Ostravě tvrdí, že záložník má s jejich klubem od léta podepsanou smlouvu.

„Žádáme, aby byl hráč za neodpovědné chování adekvátně potrestán,“ uvedl předseda představenstva Tomáš Trucha. Druhá strana případ nekomentuje.

Dalo se tušit, že podobný problém vznikne. Baník totiž už během přípravy avizoval, že jeho kádr posílí tento třiadvacetiletý brazilský šikula. Cleberovi na konci června vypršelo hostování ve Slovácku z Artmedie Bratislava. A nějaký čas trvalo, než nováček svolil k zaplacení pěti milionů korun za přestup. „Proč jsme to neřešili hned? Tehdy na to nebyl čas. Dojednávalo se odkoupení práv na první ligu od Čáslavi,“ vysvětlil časové vakuum ředitel Slovácka Vladimír Krejčí.

Nakonec ale Artmedia žádanou částku obdržela a Cleber se vrátil na jih Moravy. Baník se ozval až poté, co Cleber Silva Nascimento v sobotu odehrál utkání prvního kola Gambrinus ligy proti Plzni. „Na základě jednání s jeho mateřskou Artmedií jsme mu nabídli tříletý kontrakt. Po dlouhých debatách nakonec navrhované podmínky přijal a podepsal s námi profesionální smlouvu,“ informoval Trucha.

Vzápětí se však Cleber rozhodl k návratu do Uherského Hradiště, kde pokračoval v přípravě na sezonu. V Ostravě už se neobjevil. „Ani nás nekontaktoval za účelem jednání o ukončení uzavřené smlouvy,“ zdůraznil šéf Baníku.

Co na to Slovácko a samotný hráč? „Nebudeme se k tomu zatím vyjadřovat. Nemáme dostatek informací. Až je sesbíráme, tak vydáme prohlášení,“ řekl tiskový mluvčí klubu Aleš Mazúrek. Ředitel Krejčí je tento týden na dovolené a nebral telefon. Pusu na zámek si zamkl také osočovaný Brazilec, jedna z hvězd Mazurova mužstva.

Celou věc předal Baník disciplinární komisi ČMFS, která může potrestat hráče i klub. Nelze vyloučit, že utkání Slovácka s Plzní bude zkontumováno výsledkem 0:3. Nováček tím však o žádné body nepřijde, neboť na hřišti podlehl 2:3. Daleko větší ránou by pro něj byla případné zastavení činnosti pro Clebera.
 
Ve Slovácku se domnívají, že se Ostrava chce mstít za prohranou arbitráž ve švýcarském Lausanne. Na jejím základě má Baník vrátit pět milionů korun za někdejší přestup záložníka Maria Ličky. Peníze ale dodnes do Uherského Hradiště nedorazily.

Autor: Michal Koštuřík
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
03.08.2009, pondělí, 10:26 - Zpevnilo Slovácko za týden obranu?
02.08.2009, neděle, 11:10 - Zájezd do Jablonce - POZOR změna časů!!! Jede jen jeden bus!
01.08.2009, sobota, 10:12 - Slovácko uspělo, peníze za Ličku zajistí svaz. Ihned
31.07.2009, pátek, 04:55 - Navštívili jsme utkání MŠK Žilina – Hajduk Split
28.07.2009, úterý, 23:44 - Oznámkujte hráče za výkon proti Plzni
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace