*
včera
Rozhovory | Slovácko - Slavia
17.03.2024
Milan Heča a jeho hodnocení utkání v Teplicích
17.03.2024
Z PLOCHY | Jan Kalabiška po zápase v Teplicích
16.03.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Teplicích
14.03.2024
Rozhovory | Teplice - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 978 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku
06.11.2023
Fanoušci v zápase proti Hradcu

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

13.04.2024 od 15:00

Městský stadion MB

Přihlášeno
18
fanoušků

Pozvánky na Slovácko v dnešních novinách

21.03.2009, sobota, 10:05
noviny_velky.jpg

Jak zvou dnešní české deníky - Mladá fronta DNES a Slovácký deník - na zápas fotbalistů Slovácka proti Dukle Praha?

MF DNES

Bude třetí krok pro Slovácko nejtěžší?

Dvěma vítězstvími vstoupili do druholigového jara fotbalisté Slovácka.

Ta utkání si přitom nebyla příliš podobná. „Doma proti Jihlavě (3:0) jsme to uhráli fotbalem, v Holici (1:0) jsme tři body odbojovali, vydřeli,“ uznává trenér Josef Mazura.

Pokud mají tato pravidla platit i nadále, má před sebou Slovácko variantu číslo 1.

Dnes totiž tým hraje doma, na svém stadionu v Uherském Hradišti se od 17 hodin střetne s Duklou Praha. „Byl bych rád, kdyby to tak platilo i dál,“ usmívá seMazura. „Každý zápas je ale opravdu jiný. Odvíjí se to i od soupeře a tají toho, jak vypadá začátek zápasu. Uvidíme, s čím Dukla přijede, ale je předpoklad, že se bude snažit hrát, protože má v kádru hodně fotbalistů.“

Jeden Vorel v bráně, druhý v obraně spolu s Jiřím Novotným, v záloze Gedeon a v útoku Luděk Zelenka s exslováckým Blahou. Dukla má tým plný zkušených hráčů a ráda by zaútočila na postup do ligy. Zatím je třetí. Slovácko na ni z devátého místa ztrácí devět bodů.

Bude na přece jen starší hráče pražského celku platit rychlá křídelní hra Slovácka? „To uvidíme. Na tým s tak vysokou výkonností je potřeba se připravit po všech stránkách. Jestli je budeme chtít porazit, takmusíme zase všichni, celý kolektiv odmakat zápas na sto deset procent,“ poznamenal trenér Mazura.

Pro hráče Slovácka, kteří se během zpackaného podzimu dostali psychicky na dno, je vítězný jarní vstup ohromnou vzpruhou.

„Ano, povedlo se nám to. Samozřejmě, první krok byl těžký, druhý krok taky těžký. Ale teď je úplně nejtěžší - potvrdit to. Ujistit se, že na fotbal, který se snažíme hrát, skutečně máme, a že nám přináší ovoce,“ zdůraznil kouč.

Tomu navíc vyšla sázka na sestavu. I přes rozsáhlé zimní změny nemusí na začátku sezony míchat se základní jedenáctkou. Optimální výkonnost postrádá Josef Mazura jen ve středu zálohy. „Je pravda, že bychom tam pořád potřebovali ještě trošičku víc fotbalovosti. Je možné, že tam k nějaké změně dojde. Tím spíš, že proti Dukle by to mělo být na fotbale hodně postavené,“ uvažuje.

Autor: Radek Štěrba
 
 
Slovácký deník
 
Kouč Mazura: Dukla Praha je velký favorit na postup

Dva zápasy, dvě výhry, šest bodů. Taková je prozatímní bilance trenéra Josefa Mazury na lavičce Slovácka. Teď však jeho svěřence čeká další veletěžký protivník - pražská Dukla. Podaří se Chmelíčkovi a spol. udržet stoprocentní jarní bilanci, nebo se bude radovat ambiciózní soupeř? Na tuto otázku bude známa odpověď dnes před devatenáctou hodinou.

Na prestižní duel se po kvalitních výkonech Slovácka očekává rekordní návštěva. Proč by dnes nikdo, kdo má aspoň trochu rád fotbal, neměl na hradišťském Městském fotbalovém stadionu chybět? „Dukla je podle mého názoru nejvážnějším kandidátem na postup,“ říká domácí kouč Josef Mazura.

Tím je řečeno vše. A komu by to nestačilo, stačí přidat pár jmen, která najdete na soupisce týmu z Julisky. Jiří Novotný, Luděk Zelenka, Patrik Gedeon, Lubomír Blaha, Michal Kolomazník... A především by všichni fanoušci měli jít povzbudit „své“ Slovácko, které prožívá znovuzrození. Ti nejvěrnější se na bitvu s Duklou poctivě připravují. „Vojáci se blíží, v sobotu všichni modrobílí!“ hlásají fanouškovské internetové stránky s tím, že před zápasem bude u vstupu na tribunu B možné nechat si zdarma pomalovat svůj obličej na modrobílo. O válečný vzhled se postarají fanynky FCS.

Jestli bude hradišťské vojsko slavit další vítězství, toť otázka. Protivník je totiž skutečně silný. „Dá se říct, že podle jmen má asi nejsilnější mužstvo v soutěži,“ potvrzuje Josef Mazura, který jen ve stručnosti popsal osu týmu. „Gólman - ligový, stopeři - ligoví, defenzivní štít - ligový, ofenzivní záložník - ligový, útočníci -ligoví.“

V žádném případě to ale neznamená, že by měl ze soupeře strach. „To v žádném případě. Znamená to jen to, že pokud budeme chtít uspět, musíme podat stoprocentní výkon, vydat ze sebe všechno,“ apeluje na své hráče Mazura, který pravděpodobně nebude měnit vítěznou sestavu z předchozích utkání. „K dispozici už ale budou Kubáň, Šimáček i Kordula,“ doplňuje kouč.

Některé fotbalisty sice trápí nachlazení a další drobnější obtíže, všichni, včetně Jurkiče, jenž měl problémy s uchem, by však měli být připraveni nastoupit. Utkání začíná na Městském fotbalovém stadionu v Uherském Hradišti v 17 hodin.

Předpokládaná sestava Slovácka: Filipko – Randa, Němčický, Formánek, Jurkič – Fujerik, Perůtka, Görner, Cleber – Chmelíček, Holub.

Autor: Michal Sladký
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
23.03.2009, pondělí, 11:20 - Fotbalistky Slovácka se prosazují v reprezentaci
22.03.2009, neděle, 16:40 - Němčický: Musíme být pokorní
22.03.2009, neděle, 16:30 - Chmelíček: Remízu musí brát obě strany
21.03.2009, sobota, 19:23 - Zájezd do Čáslavi
21.03.2009, sobota, 08:00 - Mazura: Chceme soupeře znovu překvapit
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace