*
DNES
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Hradci Králové
11.04.2024
Rozhovory | Hradec - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Ohlasy na Faldynu v dnešních novinách

16.09.2008, úterý, 11:47
noviny_velky.jpg

Co se píše v novinách o včerejším nečekaném vyvrcholení kauzy Petra Faldyny, který chtěl z Jihlavy odejít do Slovácka, ale arbitrážní komise mu to zatrhla?
 

Mladá fronta DNES

Slovácko útočníka Faldynu nezíská

Útočník Petr Faldyna do Slovácka nepřijde. Aspoň prozatím.

Tak zní verdikt arbitrážní komise fotbalového svazu, která na včerejším jednání řešila kauzu jihlavského kanonýra. Proti jejímu rozhodnutí se již nelze odvolat.

„Mrzí nás to, ale rozhodnutí arbitráže respektujeme,“ podotkla generální ředitelka Slovácka Marcela Mrázková.

O co v celé kauze jde? Faldyna, který je kmenovým hráčem druholigové Vysočiny Jihlavy, projevil přání z rodinných důvodů odejít do Slovácka. Poblíž Hradiště totiž bydlí jeho přítelkyně. Sám hráč zde již působil, na podzim 2000 oblékal dres tehdejšího Synotu. Poté hrál i za nedaleké Kunovice.

Dvaatřicetiletý hráč hodlal využít klauzule ve smlouvě, podle níž ho Jihlava musí uvolnit, pokud zájemce zaplatí asi 300 tisíc korun. Jenže svazová arbitráž rozhodla jinak.

„Zmíněná klauzule přináší řadu rozporů. Jde o nesrozumitelné ujednání, které nelze jednoznačně vyložit,“ řekl předseda arbitrážní komise Stanislav Bernard.

S tímto výkladem Mrázková nesouhlasí. „Z fotbalového hlediska je přece jasné, proč tam hráč podobné ustanovení chtěl. Navíc je přesně stanovena i konkrétní částka, za kterou by měl odejít,“ tvrdí.

Jenže Faldyna má smůlu. Vinou nejasně sepsané klauzule mu jeho přání zamířit do Slovácka nevyjde.

Kapitán a nejlepší střelec Jihlavy posledních dvou sezon odmítl celou záležitost komentovat. „Nerad bych řekl něco, čeho bych později litoval,“ omluvil se Faldyna.

„Faldyna sám zdůraznil, že má zájem odejít do Slovácka. Z verdiktu arbitráže byl hodně zklamaný. Mělo mu být vyhověno,“ myslí si šéfka Slovácka.

Co bude dál? Do konce podzimní části druhé ligy Faldyna setrvá v Jihlavě. „Určitě s ním počítáme, zůstává naším hráčem,“ naznačil sportovní manažer Zdeněk Šmýd.

Jihlavský klub je s rozhodnutím arbitrážní komise spokojen. „Bylo potvrzeno, že Petr má u nás i nadále platnou smlouvu. Jeho agent a Slovácko ji pojali jinak než arbitráž,“ poznamenal Šmýd.

Šance na přestup zkušeného útočníka do Slovácka se tak otevře až v zimě. „Pan Tulis (ředitel Jihlavy -pozn. aut.) mi slíbil, že k 1. lednu jsou ochotni Faldynu uvolnit. Zájem o něj nevzdáváme, určitě se k jednání vrátíme,“ slíbila fanouškům Mrázková.

Autor: Petr Skácel s přispěním Jana Salichova


Co si myslí fanoušci

Aj aj aj, těžký je život fanouška Slovácka. Ale co se dá dělat. Fotbalové radosti moc není, ale hlavně že nějaký fotbal tady je.

Je mi líto spíše Petra. Otrokáři z Vysočiny mu slíbili, že ho pustí a on doplatil na svou dobrotu a asi trochu i naivitu. Každopádně ho obdivuju - tak loajálního člověka aby v dnešní době jeden pohledal. Devět a půl z deseti fotbalistů by si postavilo hlavu a hráli hrozně, aby si vydupali přestup, a Petr sází jeden fík za druhým. Smekám.

Tak to už je fakt hnus. Proč tu vedení Slovácka vyhlašuje něco, co nakonec není pravda? Proč raději nedrží hubu? Není to od nich profesionální.

Nádhera. Mám radost ani ne kvůli tomu, že jsme Petra Faldynu udrželi, ale hlavně proto, že jsme utnuli ty kecálky ze Slovácka, co se do nás opírali. Dobře vám tak.

Ač fanoušek Slovácka, stojím jasně na straně Jihlavy. Bohužel.

Za všechno může jednoznačně vedení Slovácka. Akorát popletli Faldynovi hlavu a ten se větší části jihlavských fanoušků svým následným chováním dost zprotivil. A ať už podává jakékoliv výkony, na kapitánskou pásku po tomhle právo prostě nemá. Kapitán by měl s týmem držet a ne se s ním soudit.

Pokud budou Slovácko a Jihlava pokračovat ve svých výkonech, tak třeba Faldyna ani nebude chtít odejít do Slovácka.

Zdroj: Diskusní fóra www.slovacko.com a fcvysocina.cz


Arbitr: Neměli jsme jinou možnost

Stojí v čele arbitráže, která zhatila šance fotbalového útočníka Petra Faldyny na přestup z Jihlavy do Slovácka. Ale sám tvrdí, že neměl na výběr.

„Je neuvěřitelné, co se pod dohledem agentů podepisuje mezi klubem a hráčem,“ kroutí hlavou předseda arbitrážní komise Stanislav Bernard.

O co v celé kauze vůbec jde?
Hráč Faldyna má v Jihlavě platnou smlouvu od 1. ledna 2008 do 30. června 2009. Ve smlouvě jsou stanoveny tři termíny, kdy může být uvolněn do jiného klubu, pokud ten zaplatí stanovenou částku. Ta činí kolem tři sta tisíc korun.

Tak v čem byl tedy problém?
Tato uvolňovací klauzule, jak ji lze laicky nazvat, je naprosto nesrozumitelně a nejasně formulovaná. Měli jsme asi šest různých výkladů ze strany účastníků sporu, my jsme si ji vyložili dalšími pěti možnými způsoby. Každý tvrdí něco jiného. Neměli jsme se ke komu přiklonit.

Takže smlouva, kterou vypracoval jihlavský klub, je paskvil?
To ne. Smlouva mezi Jihlavou a hráčem Faldynou je standardní. Pouze zmíněná klauzule přináší rozpory. Není z ní ani poznat, kdo a komu má danou částku zaplatit. Nechápu, jak něco podobného může mezi klubem, hráčem a pod dohledem agentů vůbec vzniknout.

Jaké by podle vás bylo ideální řešení celé kauzy?
To si musí vyřešit kluby mezi sebou. Jak můžou držet někoho, kdo u nich nechce pracovat? Podobná věc jim navíc může udělat problémy i v kabině. To ať si ale zváží samotný klub.

Autor: Petr Skácel
 

Jihlavský deník

Faldyna zůstává v Jihlavě

Lídr druhé fotbalové ligy o svůj klenot nepřišel. Kapitán FC Vysočina Petr Faldyna před arbitrážní komisí Českomoravského fotbalového svazu neuspěl. Komise k velké radosti fanoušků žlutomodrých barev rozhodla ve prospěch jihlavského klubu.

„Arbitráž hráčovu žádost o uvolnění do 1. FC Slovácko zamítla s odůvodněním, že uvolňovací klauzule je neplatná. Faldynův odchod do jiného klubu je tak možný pouze se souhlasem mateřského klubu,“ uvedla právní zástupkyně jihlavského klubu Marcela Hřebíčková, která se jednání komise zúčastnila společně se Zdeňkem Šmýdem, sportovním manažerem FC Vysočina.

Šmýd: Smlouva platí
„Petr Faldyna dál zůstává naším hráčem, jeho smlouva s naším klubem je platná. Jsme rádi, že arbitrážní komise uznala náš výklad,“ ulevilo se Šmýdovi.

O služby dvaatřicetiletého kanonýra se v půlce srpna začalo zajímat právě 1. FC Slovácko. Ambiciózní klub, který touží po návratu mezi českou fotbalovou elitu, se od začátku fotbalového podzimu trápí. Bídnou produktivitu měl vylepšit právě Faldyna, který se na Uherskohradišťsku cítí jako doma.

Střelec vyjádření odmítl
Hráč, který zájem Slovácka kvitoval, spoléhal na klauzuli, podle které by měl být volný, pokud zájemce o jeho služby složí konkrétní částku. Jihlavský klub však s tímto výkladem nesouhlasil a označil Faldynu za neprodejného.

Sám hráč včera odpoledne reagoval až na několikátý pokus o kontaktování. „Promiňte, nebudu se k tomu vyjadřovat, mohl bych toho pak litovat,“ řekl pouze.

Faldyna v nové sezoně skóroval už šestkrát. Má tak velkou zásluhu na tom, že se jeho tým drží po sedmi odehraných kolech bez porážky v čele druhé ligy. O pozici lídra jej ovšem už dnes může v dohrávce připravit Zenit Čáslav.

Autor: Jiří Bárta
 

Slovácký deník

Petr Faldyna zůstává v Jihlavě

Petr Faldyna zatím fotbalisty Slovácka neposílí. Tahanice ohledně jeho přestupu z Jihlavy ukončila v pondělí arbitrážního komise ČMFS, která ve sporu Faldyny s Vysočinou dala za pravdu klubu a hráčovu žádost o vyvázání ze smlouvy zamítla.
„Uvolňovací klauzule je neplatná. Faldynův odchod je tak možný pouze se souhlasem FC Vysočina,“ uvedla na webových stránkách jihlavských fotbalistů právní zástupkyně jihlavského oddílu Marcela Hřebíčková.

Představitelé Slovácka rozhodnutí arbitráže respektují. „K Faldynově přestupu se ale vrátíme v zimní přestávce,“ řekl šéfka hradišťského klubu Marcela Mrázková.

Autorovi šesti podzimních branek vyprší smlouva na Vysočině po této sezoně, pak bude volný.

Autor: Petr Fojtík

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
24.09.2008, středa, 01:10 - Další ztráta: Slovácko jen remizovalo s Vítkovicemi + VIDEO TISKOVKA!!
19.09.2008, pátek, 10:52 - Filipko do zápasu s Vítkovicemi nejspíš nenastoupí!
17.09.2008, středa, 08:47 - Hráči jsou tady přeceňovaní
16.09.2008, úterý, 06:04 - Ženy podlehly Pardubicím
15.09.2008, pondělí, 20:00 - Faldyna zůstává v Jihlavě! Zbývá už jen spláchnout...
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace