*
25.07.2024
Rozhovory | Boleslav - Slovácko
22.07.2024
SESTŘIH | 1.FC Slovácko 0:0 SK Slavia Praha
21.07.2024
Tiskovka | Milan Heča po Slavii
21.07.2024
Tiskovka | Filip Vaško po Slavii
21.07.2024
Tiskovka | Roman West po Slavii
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
včera
Fanoušci v zápase proti Slavii III
20.05.2024
Loučení s legendami klubu
20.05.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii
07.05.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě podruhé
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni

Hráči makají, Fanoušci makají = Krásný fotbalový zážitek

10.04.2009, pátek, 13:14
hlucin_fans_velky.jpg

Po sobotním druholigovém střetnutí, mezi 1.FC Slováckem a Třincem, zavládlo v táboře slováckých fanoušků velké rozčarování. Hlavním důvodem nebyla bezbranková remíza, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale podpora kotelníků našemu milovanému klubu, která byla upřímně řečeno velmi bídná. Ptáte se proč byla bídná, když přece všichni vždycky chválili slovácké publikum za to, jakou dokáže vytvořit atmosféru? Protože se poslední dobou ke kotli přimotali antiznalci fanouškovské scény, kteří mezi povzbuzujícími příznivci postávají, aby se vesele usmívali, a když se někdo snaží ostatní vyburcovat k ještě větší aktivitě ve fandění, tak z toho mají velkou srandu. Už jistě chápete, že takoví výletníci dokáží otrávit ,,fandící chuť'' i nadšeným příznivcům. Ale věrní a nadšení příznivci, jenž stojí za týmem i v těch nejhorších časech, si řekli dost! Rozhodli se, že vzniklou situaci nekompromisně vyřeší, aby se sektor B3 hradišťského stadionu opět stal pověstným slováckým peklem. Z diskuze, která probíhala mezi fans s modrobílým srdcem, vyplynula jednoznačná pravidla - kdo vstoupí do našeho kotle za brankou, tak se bude aktivně podílet na supportu 1.FC Slovácka! Jestliže dotyčný nedodrží tuto úmluvu, bude ze sektoru nefyzickým násilím vykázán!

Všichni tak byli zvědaví, co reformovaný kotel předvede při středečním pohárovém utkání mezi 1.FC Slováckem a FC Baníkem Ostrava. A světe div se! Domácí příznivci se proti nejhlučnějším tuzemským fanouškům nenechali vůbec zahanbit. Již několik minut před zápasem byl sektor B3 zaplněn od vrchu až dolů a kotelníci tentokrát o sobě dávali pořádně vědět - velmi intenzivně vyjadřovali svou zasvěcenost klubu, hnali jedenáctku statečných ke vstřelení gólu a nechyběl skandovaný potlesk. Support měl zkrátka šmrnc. Na Městský stadion se vrátily staré dobré časy a já byl hrdý na to, že mé srdce je Slovácku zasvěcené. 4976 diváků sledovalo dramatický zápas za krásného slunečného počasí. Naši fotbalisté bojovali jako lvi, ostravského favorita nepouštěli do vyložených šancí a s rostoucím časem rostl optimismus domácích příznivců, a tak se stadionem neslo ,,Baník uděláme'' či Synot vyhraje ša-la-la-la-ša-la-la-la-lá.'' Zhruba v polovině druhého poločasu se za bránou Miry Filipka objevil čertík alias choreo z dílny FCS. Zápas spěl k bezgólové remíze, ale v nastaveném čase nastala neskutečná chvíle. Hlavní rozhodčí odpískal penaltu v náš prospěch! Na tribunách A,B,C zavládla velká euforie, ale stále ještě scházel jeden malý krůček - výhodu pokutového kopu zužitkovat. Aleš Chmelíček si staví míč na penaltový puntík, hlavou mi probleskne jeho neproměněná penalta proti Jihlavě. . .Náš hráč s devatenáctkou na zádech má však sebevědomí na rozdávání a proměněným pokutovým kopem zajistil nejen výbornou výchozí pozici Mazurova výběru před odvetou v Ostravě, ale i explozi stadionu. Po závěrečném hvizdu sudího si slovácký bílý balet mohl vychutnávat ovace nadšeného publika. Třešničkou na dortu byla závěrečná děkovačka hráčů se znovuzrozeným kotlem. Slováčtí pekelníci, kteří se tentokrát stali opravdovým dvanáctým hráčem mužstva, děkovali svým hrdinům za fantastické vítezství, jehož fotbalisté dosáhli díky velké bojovnosti a poctivé práci celých 93 minut. Hráči i příznivci ukázali, že mají velké modrobílé srdce, a když je toto srdce vloženo do hry z obou stran, tak si všichni zúčastnění z utkání odnesou krásný fotbalový zážitek. Již tradičně se taktovky děkovačky ujal Přema Kovář, jehož zásluhou má vzájemná výměna radosti mezi hráči a fandy parametry, o kterých si většina českých klubů může nechat jen zdát! Kdo nezažije, neuvěří. . .

V rámci fair-play musím pochválit rovněž hostující příznivce Baníku Ostrava, jenž odvrátili svou mimofotbalovou pověst, celý zápas slušně a velmi hlasitě podporovali jejich tým přispěli tak k vytvoření nádherné fotbalové atmosféry, která středeční utkání doprovázela.

Slovácko ani v šestém jarním střetnutí neobdrželo branku a na českém fotbalovém poli opět nabývá kreditu. Současné mužstvo je velmi dobře poskládané; má trenéra, který fotbalem žije ve dne v noci; ředitele, který zajišťuje správné fungování klubu a majitele, který nám zachránil profesionální fotbal. TAK SI TOHO VAŽME, CHOĎME POVZBUZOVAT NAŠE 1.FC SLOVÁCKO NA CESTĚ VZHŮRU A VYTVÁŘEJME STEJNĚ BOUŘLIVÉ PROSTŘEDÍ JAKO TOMU BYLO PŘI UTKÁNÍ PROTI BANÍKU OSTRAVA!

autor: FansHonza

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
13.04.2009, pondělí, 09:48 - Juniorka Slovácka klesla na dno...
12.04.2009, neděle, 02:30 - Tajné chodby ve Vítkovicích vydaly "jen" bod
11.04.2009, sobota, 09:22 - Završí Slovácko vítězný "ostravský" týden?
10.04.2009, pátek, 09:00 - Pozor změna časů odjezdu do Vítkovic!
09.04.2009, čtvrtek, 22:13 - Na koho vsadíš? Jasná jednička!!!
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace