*
21.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Patrik Blahút po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po Plzni
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
včera
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024

Habanec hledá druhého Doška a říká: Hráče na lavičku brát nechci

05.01.2014, neděle, 12:57
habanec_stadion_velky.jpg

Kouč Slovácka Svatopluk Habanec dovedl v podzimní části Gambrinus ligy svůj klub k osmému místu, teď se ale musí zabývat přesuny na trhu. V zimní přestávce totiž klub opustil exekutor přímých kopů Ladislav Volešák a mají jej následovat další. Náhradu bude Habanec hledat hlavně ve svých řadách.

Nedávno se po ukončení angažmá Martina Fenina ve Slavii mluvilo o tom, že by mohl přestoupit do Slovácka, navíc je to váš známý. Mluvil jste s ním?
Martin mi často volá, když má nějaký průšvih. Novináři mají rádi, když se kolem něj motají různé problémy. Takže když se mu něco nepovede, píše se o něm daleko více než o ostatních.

A mluvil jste s ním o Slovácku?
Bavili jsme se s ním o tom. Říkal jsem mu ,jak jsme na tom hráčsky, zjišťoval jsem, jakou má ve Slavii smlouvu, ale nijak detailněji jsme to opravdu nerozebírali. Jsme si blízcí, pět let jsme spolupracovali. Bohužel se teď dostal do fáze, kdy musí začínat úplně od začátku.

Máte už výsledky kondičních testů?
Zatím se ke mně dostaly jen hrubé výsledky a nic zásadního se u hráčů nezměnilo. Aspekty jako váha byly v pořádku. Kdyby to tak nebylo, ten daný hráč už dnes není na tréninku. Žádné kolísání se v testech neobjevilo, fyzickou připravenost hráčů vnímám vesměs pozitivně. Až dostaneme do rukou detaily testů, tak náš režim nastavíme podle výsledků. Někteří hráči potřebují dostat více do těla, jiní trénink s míčem a jiní více síly. Takto skupinově se to nedá posuzovat.

Libor Došek se neúčastnil modelového utkání, místo toho běhal. Jaký mu nastavíte systém?
Libor s námi odjíždí na soustředění. Je po zranění, takže samozřejmě bude také v bazénu a doufám, že potom bude připraven na plnou zátěž.

Takže zasáhne do přípravných zápasů?
Uvidíme, jak to s ním bude vypadat, ale Libora určitě nepotřebujeme nějak zkoušet. Během ledna spíše otestujeme hráče z juniorky, kteří jsou nám k dispozici.

Budete právě tyto hráče - Holek, Bartoš, Prajza - brát také na soustředění?
Je to vlastně taková měsíční stáž, kterou tady děláme už od doby, co jsem přišel. Ti hráči mají dva měsíce šanci ukázat se v ligové kabině. Při nejhorším se vrátí zpět posíleni o zkušenosti s dospělým fotbalem.

Když přejdeme k tématu přestupů. Hovoří se o odchodu obránce Lukáše Kubáně. Má dveře do A-týmu úplně zavřené?
Lukáši Kubáňovi jsem říkal, že vzhledem k tomu, že v týmu mám momentálně sedm obránců, tak s ním do přípravy nepočítám. Před Vánocemi jsem mu sdělil, že má možnost hledat si nové angažmá. Pokud si ho nesežene, bude pokračovat s juniorkou, nebo v B-týmu.

Je pravda, že se o Kubáně zajímá druholigová Karviná? A jednáte o přestupu, nebo o hostování?
Nejen Karviná. O Lukáše Kubáně se zajímalo několik klubů, protože je to velmi kvalitní bek. Na druhou stranu já mám představy jiné. Jednáme jak o přestupu, tak o hostování. V případě Ladislava Volešáka to bylo předem dané - končila mu smlouva, tak to byl jasný přestup. Kubáň má platnou smlouvu, takže o podobě odchodu jednáme.

Máme to chápat tak, že se s Kubáněm rozcházíte definitivně?
Máme tady tři krajní obránce a to na ligu stačí. Navíc tady máme hráče z juniorky a B-mužstva, do sedmičky beků se mi Lukáš zkrátka nevešel.

Do Příbrami odešel Ladislav Volešák. Hovořilo se o hráčské nebo finanční kompenzaci. Jak jste se nakonec dohodli?
Z Příbrami sem momentálně nikdo nepřijde. Podzim tady odehrál Veliče Šumulikovski bez smlouvy, takže prakticky přebral Volešákův kontrakt.

Na podzim nastupoval mladý Roman Haša. Teď mu prý hledáte angažmá.
Hledáme tým, ve kterém by měl větší zápasové vytížení. Ideální by byla druhá liga a tam také jednáme. Ozvalo se nám více klubů, ale pro Romana je ideální hrát v systému 4-4-2, což některá druholigová mužstva praktikují. Jednání s druholigovými kluby se znovu rozběhnou až od pondělí.

Koho byste chtěl přivést do mužstva? Máte typově nějakou představu?
Snažím se myslet hlavně do budoucna a je logické, že bychom chtěli hráče typu Libora Doška. Řekl bych, že do každé řady bychom potřebovali jednu posilu. Teď na jaře samozřejmě máme zájem o nějaké hráče, ale nechci brát někoho, kdo by pak seděl na lavičce. Buď vezmeme hotového fotbalistu, nebo tým zůstane v současné podobě. Se současným kádrem jsme schopni hrát ligu. Ostatní mužstva relativně posilují, Slovácko kádr stabilizuje a momentálně jedinou posilou je uzdravený Filip Hlúpik. Kdo by nechtěl posílit, ale my nechceme brzdit talenty typu Havlík, Trávník, Holek, Šimko,…

Čekáte zrovna u Havlíka s Trávníkem, že se po odchodu Volešáka více dostanou do sestavy?
Čekám nejen to, že dostanou více příležitostí, ale také že se sami více posunou ve výkonnosti. Takže jestli mají odehraných pět nebo šest ligových zápasů v určité minutáži, tak doufám, že to bude víc.

Šumulikovski se dohodl na prodloužení spolupráce. Počítáte s ním do základní sestavy?
Hraje pozici takzvané „šestky“, což znamená, že je to defenzivní záložník. Měl by to být jeden z nejfotbalovějších hráčů a momentálně tento post sdílí s Daníčkem, který tam odehrál několik zápasů. Tento post je zdvojený, kdo tam bude hrát, rozhodne příprava.

Takže případně bude Daníček hrát jako stoper?
Momentálně máme čtyři stopery, ale myslím si, že je to jedna z možností v krizové situaci. V dorostu hrával stopera a v přípravě ho na tomto postu vyzkoušíme.

Mohl byste ještě v krátkosti popsat hráče z béčka?
Jan Bartoš je právě ta zmiňovaná „šestka“, za B-mužstvo odehrál velmi slušné zápasy a chci vidět, jak se projeví za profesionálnější tým, jestli zvládne také naši tréninkovou zátěž. O Martinovi Holkovi bych řekl, že je zrovna typologicky druhý Libor Došek, ale musí to dokázat v průběhu následujícího měsíce. Už není ve věku, kdy by měl několik let před sebou, aby mohl dokazovat, že na to má. Buď se do kádru prokouše během zimní přípravy, nebo by si měl hledat angažmá v druhé lize. Prajza předvádí velice slušné výkony na pravém křídle obrany, je to rychlostní typ, který bych tu chtěl mít. A podle mého by se měli nejlepší hráči juniorky a B-mužstva objevit aspoň jednou v přípravě ligového týmu, což se  tady děje.

Jméno Heslo
text
  • karagavrylydys - 05.01.2014, neděle, 19:17
    (0)

    Třeba se vrátí Ondřej Lysoněk ...

  • kecipep - 05.01.2014, neděle, 14:56
    (0)

    Podle tohoto článku (http://www.sparta.cz/novinky/zpravodajstvi/rezervni-tym/talentovany-holek-uz-zaril-v-dresu-anderlechtu-7803.html) je Holek spíše za útočníky (nevím, co hrál v béčku). Tudíž jde o to, jestli mu post Doška bude sedět. Pan Malura měl tehdá pravdu, když říkal, že přestup do Sparty ho může zazdít.. Kde by teď mohl být .. :)

  • kecipep - 05.01.2014, neděle, 13:57
    (0)

    * pardon, nahráda za Martykána samozřejmě ;)

  • kecipep - 05.01.2014, neděle, 13:56
    (0)

    Bartoš to má asi teď zazděné na svém postu, Prajza by tam v případě karet či zranění naskočit. Co se týče Holka, tak mu to hodně přeju a doufám, že se prosadí. Přeci jen to byl velký talent a jestli někdo přijde jako hráčská výměna za Martana, tak od něj čekám více, než hrát za béčko nebo odchod do druhé ligy :) Otázka pro znalé, kdy podle vás dostane šanci Svízela? Je mu cca 21 tuším, tak jestli na to bude někdy mít..

  • peet - 05.01.2014, neděle, 13:06
    (0)

    Nechápu sice setrvání tragického Petra, když tady je tolik domácích mladých, ale asi tomu nerozumím....

pristi
 Další články:
07.01.2014, úterý, 13:54 - Chci ve Zlíně ukázat, že ve mně něco je, říká vicemistr Evropy Jeleček
06.01.2014, pondělí, 14:32 - Kubáň trénuje v béčku, fotbalové Slovácko s ním nepočítá
06.01.2014, pondělí, 10:24 - Kanonýr Došek: Možná moje předposlední zimní příprava, chci si ji užít
05.01.2014, neděle, 19:24 - Habanec se sešel s Feninem, ten ale za Slovácko hrát nebude
04.01.2014, sobota, 19:44 - Další vicemistr světa dvacítek v autu, Slovácko už nechce Kubáně
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace