*
včera
Rozhovory | Budějovice - Slovácko
21.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Patrik Blahút po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po Plzni
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024

Co píší o Slovácku v dnešních novinách

03.11.2008, pondělí, 10:42
noviny_velky.jpg

Mladá Fronta Dnes

Trenéra Jurkemika udržela na lavičce Slovácka šťastná výhra

Krizová situace si žádá i krizová řešení. Fotbalisté druholigového Slovácka neudrželi v prvním poločase utkání s posledním Fulnekem vedení a vážně si koledovali o prohru. Prohru, která by zřejmě setnula hlavu kouči Ladislavu Jurkemikovi.

I proto sešla výkonná ředitelka klubu Marcela Mrázková o přestávce do hráčské kabiny a snažila se tým emotivním projevem vyburcovat. Slovácko sice pokračovalo ve špatném výkonu, na šťastnou výhru 2:1 to však přece jen stačilo.

"Nemůžu říct, že mám z utkání dobrý dojem," přiznal nespokojenost s hrou týmu trenér Jurkemik. "Ale jsem rád, že proti Fulneku, který by měl být v tabulce úplně jinde, a v zápase, kdy je problém s psychikou hráčů, jsme dokázali tři body získat."

Slovácko, které celý podzim předvádí nevalné výkony, se výhrou posunulo na jedenáctou příčku. "Spodku tabulky už jsme trošku uskočili, mělo by nám to přinést pro závěr sezony trochu klidu," věří Jurkemik.

Do utkání s Fulnekem jeho svěřenci vstoupili výborně. Táhli je mladíci, především devatenáctiletý útočník Sládek. Vyústěním převahy byl vedoucí gól v 21. minutě, kdy si Hrotek naskočil na Stýskalův rohový kop.

V ten moment však přišel, jako už poněkolikáté v sezoně, postupný kolaps slovácké hry. "Nekázali jsme hráčům, aby se stáhli. Je to věc jejich podvědomí. Nemáme přece bránící mužstvo, tento tým to neumí. Problém byl taky v tom, že útočníci dostatečně neatakovali rozehrávku soupeře," poznamenal trenér Jurkemik.

S týmem taky zamávala dvě vážná zranění tradičních tahounů. Záložník Gonda si poranil kolenní vazy a podzim pro něj zřejmě skončil. Krátce poté, ve 44. minutě, Slovácko inkasovalo vyrovnávací gól, když směr Jindřiškova přímého kopu změnil jeden z hráčů ve zdi.

V úvodu druhé půle si navíc obnovil zranění nedávno zlomeného zápěstí útočník Chmelíček. Šikovná kombinace mladíků zakončená Randovou střelou ale vynesla v 74. minutě týmu kýžené vítězství.

Slovácký deník

Chmelíček dopadl lépe než Gonda

Osm minut po přestávce se po nezaviněném souboji svíjel na trávníku nejlepší střelec Slovácka Aleš Chmelíček. Držel si pravou ruku, kterou měl nedávno zlomenou, a odešel za postranní čáru. Do hry už se podobně jako Michal Gonda, který se zranil v první půlce, nevrátil.

Slovácko tak v důležitém zápase přišlo o dvě opory.

„Spadl jsem na to nedávno zlomené zápěstí. Jenom doufám, že to nebude nic vážného. Snad to bude jenom pohmožděné. Jestli kvůli tomu nebudu zase hrát, tak je to pro mě tragédie,“ soužil se Aleš Chmelíček.

Podle klubového lékaře Martina Žižky by však domácí útočník měl být fit.

„Je to hodně bolestivé, ale nevypadá to, že by tam měla být nějaká zlomenina či prasklina,“ dal domácímu útočníkovi dobré vyhlídky.

U Michala Gondy to však bude horší.

„Podle prvního vyšetření má v koleni poškozený postranní vaz a podívat se budeme muset i na přední zkřížený,“ uvedl Martin Žižka.

Tož Zlíneček ne, protestovali ve slováckém kotli

Běžela přesně 60. minuta utkání mezi FC Slovácko a Fulnekem, když „kotel“ domácích fanoušků roztáhl za brankou obří transparent proti plánované fúzi Slovácka se Zlínem.

Stál na něm nápis „TOŽ ZLÍNEČEK NE!!, nad kterým byl přeškrtnutý spojený znak obou klubů.

Fandové jej navíc doplnili skandováním „Ševce si strč do pr…, my jsme FC Slovácko!“ či „Ševce nechceme, ševce nechceme!“.

Vyjádřili tak svůj nesouhlas s avizovaným spojením dvou rivalských klubů.

Richard Hrotek: Bylo to vydřené vítězství

Pocit vítězství a zisk tří bodů je v letošní sezoně pro fotbalisty Slovácka svátkem. I když s posledním Fulnekem si s vypětím všech sil poradili, o nějakém zlepšeném výkonu nemohla být vůbec řeč. Na hřišti chyběla kvalita a hlavně fotbalovost.

Výkon fotbalistů Slovácka byl po vstřelené brance v některých chvílích až trapný. Trpěli všichni – fotbalisté na hřišti a především diváci, kteří v některých fázích zápasu na své miláčky dokonce pískali. V úvodní dvacetiminutovce přitom psali scénář zápasu výhradně domácí. Jejich tlak vyvrcholil v jednadvacáté minutě, kdy vyškrtl bezbrankový stav sváteční střelec Richard Hrotek. „Za sezonu jsem se vždycky trefil tak třikrát nebo čtyřikrát, ale v poslední době se to nějak zaseklo. Za poslední dva roky je to snad jediná branka v soutěžním zápase, kterou jsem dal,“ lovil v paměti obránce Slovácka. „Roh byl perfektně kopnutý a já jsem to jenom ‚přilízl‘. Ale bylo to také hodně o štěstí. Naběhl jsem tam od přední tyče a gólman už nestačil reagovat.“

Že se fotbal nemohl divákům líbit, s tím souhlasil i Hrotek. „Herně to určitě nebylo ono, to všichni víme. Ale pro nás bylo důležité hlavně vítězství, třebaže bylo vydřené. Před zápasem jsme byli po dopolední výhře Vítkovic dokonce na předposledním místě. Fulnek byl kvalitní a strašně těžký soupeř a určitě patří někam jinam než na dno tabulky,“ myslí si zkušený obránce.

Nespokojenost diváků utnul až svým druhým podzimním gólem Tomáš Randa. „Bylo to vydřené. Dneska jsme hráli špatně, ale důležité je vítězství,“ oddechl si zkušený záložník. „Po naší vedoucí brance jsme nesmyslně vypadli ze hry a koledovali si o vyrovnání, které bohužel – i když s pomocí teče a se štěstím pro soupeře – přišlo.“

 

 

 

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
11.11.2008, úterý, 14:40 - Óóó-o-o-o-o-óóó-o... ke stažení nově i disco verze!
04.11.2008, úterý, 11:38 - Tři body zůstaly doma, radost kazí matný výkon + HLASY TRENÉRŮ + TISKOVKA A SESTŘIH
03.11.2008, pondělí, 18:51 - Ženy zdolaly Hradec
03.11.2008, pondělí, 15:27 - Co píší dnešní noviny o výhře Slovácka nad Fulnekem?
03.11.2008, pondělí, 12:29 - Rozhovory po zápase s Fulnekem+VIDEO
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace