*
DNES
U19 | Rozhovor s trenérem Romanem Westem
včera
Z PLOCHY | Michal Kohút po zápase v Českých Budějovicích
28.04.2024
TISKOVKA | Ondřej Mihálik po zápase v Českých Budějovicích
28.04.2024
TISKOVKA | Jan Baránek po zápase v Českých Budějovicích
25.04.2024
Rozhovory | Budějovice - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024

Co píší noviny o sobotním zápasu?

07.04.2008, pondělí, 11:00
noviny_velky.jpg Mladá fronta DNES

Slovácko získalo ve šlágru bod Praha - Čestné kolečko kolem stadionku v pražských Horních Počernicích neobíhali po sobotním druholigovém šlágru domácí fotbalisté Bohemians Praha, ale jejich soupeř - hráči Slovácka.

Měli k tomu několik důvodů.

1. Bod za remízu 0:0 na hřišti druhého týmu soutěže je pro třetí Slovácko cenným ziskem.
2. V oboustranně opatrném zápase navíc byli o něco lepším týmem.
3. V komorním prostředí děkovali za domácí atmosféru, o niž se starala více než stovka jejich příznivců.

„Jeli jsme sem bodovat, takže spokojenost. Remíza je asi i spravedlivá, i když jsme měli o něco větší šance,“ řekl kouč Slovácka Leoš Kalvoda.

Nejblíže ke gólu měl v obou poločasech záložník Filip Racko. Nejprve stál sám před bránou, ale ideální přihrávku od Matůše poslal trestuhodně mimo bránu. „Stačilo to jen líznout a byl by to gól. Jenže mi to trefilo i druhou nohu,“ povzdechl si Racko, který po změně stran chytrou střelou zpoza šestnáctky trefil břevno. „Zkusil jsem to levačkou a střela letěla moc pěkně. Chyběl kousek, aby zapadla do brány.“

Domácí Bohemians se do podobně vyložené příležitosti nedostali, přestože měli míč častěji na kopačkách. „Byla to jenom hra od vápna po vápno. Soupeř si z velice dobře zvládnutých brejků vytvořil stoprocentní šance, to my ne. Měli jsme jen nějaké standardky,“ potvrdil trenér Luboš Urban. „Bylo to spíš bojovné utkání, čekal jsem víc fotbalovosti. Moc tomu nenahrává náš terén.“

Slovácko nasadilo identickou jedenáctku jako při domácí výhře nad Krčí, ale už po 20 minutách hřiště v bolestech opustil nejlepší střelec týmu Aleš Chmelíček.

„Šel jsem do skluzu s protihráčem a jak on spadl, dosedl na mou nohu a ta se při nárazu zaklínila,“ popisoval Chmelíček situaci, při níž si podle prvních zpráv natáhl postranní kolenní vazy, což by znamenalo pauzu na jeden až dva týdny.

Vynechá tak sobotní domácí zápas proti bývalým spoluhráčům z HFK Olomouc - souboj s pátým týmem soutěže bude patřit mezi vrcholy druholigového jara. Tím spíš, když se tabulka po víkendu ještě zajímavěji zamotala: vedoucí sedmička je teď vměstnána do pouhých šesti bodů.


Sport

BOHEMIANS-SLOVÁCKO 0:0

Hosté si přivezli k důležitému utkání dvou celků na špici tabulky neustále povzbuzující fanoušky a za jejich přispění hráči nepřipustili, aby je soupeř dostal pod tlak. V 19. se zablýsklo před brankou Pražanů, Racko měl ale vychýlenou mušku. V další části hry se ke střelbě osmělovali více domácí (Ibe, Fenyk, Zoubek), jejich pokusy z dálky byly neúspěšné. Druhý poločas přinesl houževnatost a bojovnost na obou stranách, méně již fotbalové tvořivosti, a tak si ani jedno mužstvo nevypracovalo vyloženou gólovou příležitost. Jen v 67. hostující Racko míčem orazítkoval břevno.

Rozhodčí: Hrubeš (známka 7). ŽK: Obermajer, Ibe, Lensevič - Ineman, Gonda, Matúš, Grim. 1010 diváků.

BOHEMIANS: Winter - Turtenwald, Obermajer, Lensevič, Grznár - Fenyk (68. Jandzik), Galbavý (54. Lukeš), Kwame, Zoubek (88. Majer) - Ibe, Brzezina. Trenér Luboš Urban.

SLOVÁCKO: Bolek - Němčický, Šimáček, Ineman, Lysoněk - Racko (84. Šturma), Stýskala, Grim, Gonda - Chmelíček (20. Fischer), Matúš. Trenér Leos Kalvoda.

Nejlepší hráči: Grznár, Kwame - Racko.

Autor: Jaroslav Velíšek (Sport)

Urbanovi chyběla odvaha

PRAHA - Zisk bodu ve šlágru se Slováckem (0:0) stačil druholigovým Bohemians k udržení prvního místa. K jásotu však neměli domácí důvod, v ofenzivě se vůbec neprosadili. Zato hosté trefi li břevno. „Chyběla nám odvaha,“ přiznal kouč lídra Luboš Urban. Remíza dvou aspirantů na postup ještě více zamotala situaci na špici nesmírně vyrovnané soutěže. Zvlášť poté, co prohrála Opava s Příbramí a Fulnek vyválčil tři body v Třinci. „Srovnali jsme se s největšími soupeři,“ shrnul remízu Leoš Kalvoda, spokojený trenér Slovácka.

Jeho tým měl k triumfu blíž. Racko zahodil v první půli velkou šanci a po pauze napálil břevno. „Ale i Bohemka hrozila. Remíza je nakonec spravedlivá,“ uvedl Kalvoda, jehož důrazný projev protivníka nepřekvapil. „Věděl jsem, že domácí budou hrát na hranici únosnosti. Jsem rád, že se nám v utkání zranil jen jeden hráč,“ poznamenal v narážce na odstoupení útočníka Aleše Chmelíčka. Nejlepší střelec týmu, jenž se zranil po vlastním faulu, má podle prvních zpráv natažené kolenní vazy. „Dostal jsem ortézu a minimálně týden mám mít klid,“ informoval včera.

Urbanův výběr si s pečlivě bránícím sokem nevěděl rady. Lídr soutěže se málokdy probil na dostřel Bolkovy brány. „Postrádal jsem větší tvořivost. Obránci odkopávali míče, chyběla mezihra ve středu pole a větší tlak před brankou. Také nám scházely standardky. Slovácko bránilo s přehledem,“ uznal Urban. „Zázemím, zákulisím a diváckým zájmem patří do nejvyšší soutěže.“

I proto stratéga Bohemians těšilo, že jeho soubor dokázal držet se Slováckem krok. To na podzim neplatilo. „Klukům jsem v kabině připomněl, jak jsme hráli u nich před půl rokem. Za tu dobu jsme udělali velký pokrok. Hodně jsme se zlepšili,“ těšilo jej. Remízu tak Urban přijal s nadhledem. „Když se za osmdesát minut doma střelecky neprosadíte, v závěru už hrajete

tak, abyste neprohráli,“ zhodnotil bezbrankový tahák kola. Autor: Michal Koštuřík, Jaroslav Velíšek (Sport)

Dobrý den s Kurýrem

Remíza je spravedlivá

Slovácko po nevydařeném vstupu do jarních odvet pomalu zvedá hlavu a potvrdilo to i v zápase s Bohemians, kde po dlouhé době nebylo favoritem.

„Viděli jsme kvalitní rušné utkání a remíza je spravedlivá. My jsme sice měli velkou šanci Racka v prvním poločase a stejným hráčem jsme orazítkovali břevno ve druhém, Bohemka ale hrozila také. Na Bohemku jsme jeli bodovat, sice jsme si mohli odvézt i více než bod, ale mohli jsme odjet i s prázdnou,“ vyjadřoval spokojenost po utkání trenér Slovácka Leoš Kalvoda, který pro nejbližší utkání zřejmě ztratil Aleše Chmelíčka, který už po dvaceti minutách odstoupil se zraněným kolenem. „Potvrdilo se, že domácí budou hrát tvrdě, na hranici únosnosti. Jsem rád, že jsme to odnesli jen jedním zraněním, protože nás teď už moc není,“ posteskl si Kalvoda.

S bodem byl spokojen i Kalvodův protějšek Luboš Urban, jehož svěřenci se dostali díky jarnímu vzestupu do bojů o postup do první ligy. „Potvrdilo se, že to bude těžký zápas. Setkala se dvě mužstva ze špičky druhé ligy. Utkání bylo spíše bojovné a já od něj čekal více fotbalovosti. Nenahrával tomu ale terén, který v Horních Počernicích máme,“ hledal příčiny absence fotbalové krásy Urban, který přidal hodnocení utkání. „Nebyl jsem moc nadšený z prvního poločasu, kdy jsem čekal, že budeme více tvořit a soupeře dostaneme pod tlak. Začali jsme sice slušně, pak jsme ale vyklidili střed hřiště. Soupeř nás rušil brejkovými situacemi, které má zvládnuté. Vytvořil si stoprocentní šanci, kterou jsme si my vytvořit nedokázali. Měli jsme jen pár standardek. Ve druhé půli jsme zvedli hlavu, ale bylo to spíše od vápna po vápno. Chceme všechno vyhrát, ale tuhle remízu beru. Šlo o nesmírně těžký zápas fyzicky, ale i psychicky. Remíza je spravedlivá, ale ztrátou je pro oba kluby,“ uzavřel domácí trenér zápas, který mohl napovědět o postupových ambicích obou soupeřů. Autor: Aleš Mazúrek

Slovácký deník

Slovácko si z Prahy odvezlo bod

Praha/ Bezbrankovou remízou skončil největší šlágr 20. kola II. fotbalové ligy mezi Bohemians Praha a Slováckem. V souboji druhého se třetím týmem tabulky nebo také nováčka s exprvoligovým týmem viděla tisícovka diváků vyrovnané utkání. Víc šancí rozhodnout zápas ve svůj prospěch si vypracovali hosté, nakonec ale mohli sedm minut před koncem sami inkasovat, když spálil největší příležitost celého zápasu domácí kapitán Obermajer.

BOHEMIANS PRAHA - SLOVÁCKO 0:0

V prvním poločase byli aktivnější domácí, kteří se víc dostávali k zakončení, nejblíž ke vstřelení gólu měl však po dvaceti minutách a přihrávce od Matůše hostující záložník Racko, jenomže v rozhodující chvíli zakopl o míč.

Místo obvyklého náporu Bohemians po změně stran přišel pravý opak, Slovácko ohrožovalo jedním střeleckým pokusem za druhým gólmana Pražanů Wintra.

Racko mířil těsně nad a v polovině druhého poločasu dokonce Grimova střela zdálky lízla břevno. Domácímu týmu vázla kombinace a nebyli s to zatlačit soupeře do defenzivy, až v 83. minutě se vysoký stoper Obermajer ocitl zčistajasna sám před brankou hostí, hlavou však zblízka trefil jen dobře postaveného gólmana Bolka. Bohemians Praha, kteří na jaře stále marně čekají na trefy svých útočníků, tak v letošní sezoně poprvé doma nedokázali skórovat, na druhou stranu uhájili svoji neporazitelnost v Horních Počernicích.

„Bylo to kvalitní a rušné utkání se zaslouženou dělbou bodů. Přijeli jsme do Prahy s cílem bodovat, a to se nám podařilo. Ve druhém poločase bylo znát, že se rozehrál Skýpala. Mrzí mě další zranění, které tu utrpěl Chmelíček, a musel již v prvním poločase střídat,“ řekl trenér hostí Leoš Kalvoda.

Ten nebyl v letošním ročníku na xaverovském stadionu hostem poprvé, už na podzim sem přijel s HFK Olomouc, s hanáckým týmem si ale tehdy odvezl prohru 2:4. „Určitě jsem si z tehdejšího zápasu vzal ponaučení. S Bohemians jsme tenkrát chtěli hrát fotbal, dvakrát jsme vedli, ale nakonec nás domácí zdolali svým důrazem až na hranici únosnosti.“

Domácí trenér Luboš Urban rovněž bral remízu, i když ji označil jako ztrátu pro oba soupeře. „Vzhledem k tomu, že se utkala mužstva ze špičky tabulky, jsem čekal víc fotbalovosti, navrch však měla spíš bojovnost. Ale ani není divu, vzhledem k terénu, který tu je. Byl to strašně těžký zápas i po psychické stránce, což se projevilo v tom, jak jsme se zbrkle zbavovali míče,“ řekl Urban a připomněl dva nadcházející zápasy venku. „Jedeme do Sokolova a Opavy, to budou zápasy, které napoví, zda se dál udržíme ve špičce.“

Kromě toho čeká Bohemians dvojzápas ve čtvrtfinále Poháru ČMFS s Viktorií Žižkov. První vzájemné utkání se uskuteční již příští týden ve středu na Žižkově. „Soupeř hraje první ligu, a tak je určitě favoritem. Doufám, že to odehrajeme tak, aby bylo v odvetě u nás o co hrát. Jdeme do toho s hlavou nahoru, nehodláme předem nic vzdát,“ dodal Urban. Autor: Denis Postler (Pražský deník)
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
16.04.2008, středa, 19:30 - Do Čáslavi za 99,- Kč + online přihlášení
09.04.2008, středa, 16:30 - Jak probíhá jaro 2008?
08.04.2008, úterý, 16:48 - Zamíří Skupinová na Kypr?
08.04.2008, úterý, 13:45 - Bývalý hráč FCS: Kowalík poprvé hrál za Mutěnice
07.04.2008, pondělí, 10:00 - Tomáš Fryšták: I hope my condition will keep improving
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace