*
včera
Rozhovory | Slovácko - Slavia
17.03.2024
Milan Heča a jeho hodnocení utkání v Teplicích
17.03.2024
Z PLOCHY | Jan Kalabiška po zápase v Teplicích
16.03.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Teplicích
14.03.2024
Rozhovory | Teplice - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 978 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku
06.11.2023
Fanoušci v zápase proti Hradcu

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

13.04.2024 od 15:00

Městský stadion MB

Přihlášeno
18
fanoušků

Co píší noviny o remíze fotbalistů Slovácka s Hradcem Králové?

10.11.2008, pondělí, 22:20
noviny_velky.jpg

 

Slovácký deník


Slovácko na svém hřišti znovu nepřesvědčilo

Fotbalisté z Uherského Hradiště sice potřetí v řadě neprohráli, ale v sotva průměrném zápase 15. kola druhé ligy své fanoušky zklamali. Votroci také příliš neoslnili, ale nakonec si zaslouženě odvezli bod. Hosté na Slovácku dokonce vedli, domácím alespoň remízu zachránil povedenou hlavičkou Ineman. Podzimná část sezony zakončí Jurkemikovi hoši tuto neděli v Ústí nad Labem.
1. FC SLOVÁCKO - HRADEC KRÁLOVÉ 1:1 (0:0)
Slovácko nastoupilo bez dvou zraněných klíčových hráčů. Záložník Gonda bude mimo hru několik měsíců a útočník Chmelíček ulehl s virózou. „Měli jsme v útoku Čtvrtníčka se Sládkem, tedy hráče, které jsme vytáhli z juniorky,“ připomněl nucené omlazení týmu domácí kouč Ladislav Jurkemik.
První pořádný potlesk z tribun se ozval zhruba v polovině poločasu. Z třiceti metrů se tvrdě opřel do míče Formánek, ale mířil přesně do rukavic Lindra. Hosté o sobě dali vědět pouze hlavičkou Víta, která ale Filipka nepřekvapila.
Na začátku druhé půle protáhl Lindra znovu Sládek, skóre se ale měnilo na druhé straně. Prakticky z protiútoku střílel z úhlu Rezek, Filipko míč vyrazil jen ke kopačkám dotírajícího Kaufmana a ten už si věděl rady.
Trenér Jurkemik zareagoval na nepříznivý stav dvojím střídáním. Do hry přišli Berger a ofenzivní Matůš, kteří viditelně rozhýbali útočné snažení domácích.
„Oba hráli s vysokým nasazením a řekli si o základní sestavu proti Ústí,“ pochválil střídající hráče Jurkemik, který se o chvíli později radoval z vyrovnání. Po rohovém kopu se dostal míč ke Stýskalovi, ten jej posadil přesně na hlavu Inemana, který vyškrtl vedení hostů. Vyrovnání vlilo Slovácku do žil novou ofenzivní krev a vítězný gól visel na vlásku. Nejblíže k němu měl pět minut před koncem střídající Matůš, jeho střela z úhlu ale těsně minula Lindrovu branku.
„Škoda našich nevyužitých šancí v závěru zápasu,“ tesknil Jurkemik, který se pozastavil i u výkonu rozhodčích, jejichž výroky zejména v poslední čtvrthodině utkání vyvolaly na tribunách hodně hněvu. „Dneska jsme hráli proti přesile, a to se potom hraje těžko. Sami jste to viděli a já to víc nebudu komentovat,“ řekl doslova Ladislav Jurkemik. „Klukům nemám co vytknout. Hráli nadoraz. Remíza pro nás ale určitě není úspěchem.“ Přestože Hradec na Slovácku vedl, nakonec byl jeho trenér Oldřich Machala spokojený i s remízou. „Vzhledem k vývoji utkání můžeme být rádi i za nerozhodný výsledek, protože domácí měli ve druhé půlce daleko víc šancí než my,“ přiznal bývalý trenér nedalekých Kunovic.
Autor: Stanislav Dufka
 

Umřeli jsme na koncovku, litoval Němčický

Naše stará bolest - strašně se nadřeme na gól a nejsme schopni jít do vedení. Potom dostaneme úplně zbytečnou branku. Zaplaťpánbůh za to, že jsme alespoň vyrovnali. Slova kapitána Slovácka Pavla Němčického dokonale vystihla remízovou bitvu s Hradcem Králové. „Ke konci jsme sice měli tlak, ale umíráme na koncovku. I když dneska to bylo spíš o náznacích než o vyložených šancích,“ přiznal Němčický. Domácí fotbalisté nesehráli na hodně kluzkém terénu divácky příliš atraktivní zápas. „Bylo jasné, že to bude spíše o bojovnosti než o fotbalovosti. My už ani nechceme hrát na krásu, potřebujeme hlavně urvat všechny body. Dnes se to nepodařilo, tak se o to musíme pokusit venku. Ale ani Hradec toho moc nepředvedl amy jsme ho do vyložené šance prakticky nepustili,“ litoval Němčický.
Jeho kolega z obranné linie René Formánek byl přesvědčený, že všechny body měly tentokrát zůstat v Uherském Hradišti. „Zasloužili jsme si vyhrát,“ smutnil Formánek, který se dvanáct minut po přestávce marně snažil odvrátit vedoucí branku soupeře. „Miro Filipko míč nešťastně vyrazil před sebe a Kaufman byl přesně na tom místě, jak má stát dobíhající útočník. Byl jsem sice kousek od něj, ale on měl k balonu přece jenom krůček blíž než já. To už se potom těžko něco dělá. Při vší smůle pro nás to navíc trefil parádně,“ dodal Formánek.
Autor: Stanislav Dufka


 
Mladá fronta DNES


Slovácko je ještě horší než na jaře
Ještě o bod horší bilanci než bylo jarní vystoupení pod trenéry Kalvodou a Dekařem mají po první polovině sezony fotbalisté druholigového Slovácka.
Po sobotní remíze 1:1 s Hradcem Králové mají na svém kontě 17 bodů, zisk mohou vylepšit na konci týdne v Ústí nad Labem, kde je čeká zápas předehrávaného 16. kola. I poslední záblesky snu Slovácka o postupu se tak zřejmě nenávratně rozplývají.
Pokud by totiž o něj aktuálně jedenáctý tým chtěl nadále bojovat, musel by ve druhé polovině sezony minimálně zopakovat loňský parádní podzim, kdy pod koučem Malurou nasbíral 9 výher, 4 remízy a pouhé 2 porážky.
Tehdejší formě se přitom mužstvo už dlouho nepřiblížilo. Potvrdil to i duel s Hradcem. Snaha, pohyb či nasazení svěřencům Ladislava Jurkemika upřít nešly, ale větších šancí a vůbec fotbalové kvality bylo vidět hodně málo. Od obou týmů.
„Nemůžu hráčům nic vytknout, zápas odpracovali nadoraz. Je ale jasné, že domácí remíza není úspěchem,“ přiznal trenér Jurkemik.
V deštivém utkání šli do vedení v 57. minutě hosté, když Filipko neudržel Rezkovu střelu z úhlu a Kaufman po evidentním zpracování míče rukou lehce skóroval.
Slovácko však nesložilo zbraně, hře hodně pomohl příchod střídajících Bergera aMatůše. A oboustranně zaslouženou remízu zajistil v 70. minutě po rohu hlavičkář Ineman.
„Zaplaťpánbůh, že jsme aspoň vyrovnali. Ke konci jsme sice měli tlak, ale umíráme na koncovku. Navíc tentokrát to bylo spíš o náznacích než o vyložených šancích,“ uznal kapitán Tomáš Němčický.
Autor: Radek Štěrba


 
Deník Sport
Slovácko - Hradec Králové 1:1

Vyhrát dvakrát po sobě? Pro Slovácko, jemuž chyběly zraněné opory Gonda a Chmelíček, na podzim neřešitelný úkol. „Hráli jsme proti přesile. A to je těžké,“ prohlásil kouč Ladislav Jurkemik po remíze s dalším tápajícím adeptem na postup. Narážel na nevyvážený výkon sudího Zelinky, který však dostal od delegáta vysokou známku 7. Domácí prohrávali po Kaufmanově dorážce Rezkovy střely. Hradec držel vedení díky gólmanovi Lindrovi, který vychytal Sládka se Čtvrtníčkem. Nestačil až na Inemanovu přesnou hlavičku k tyči. Hosté měli nakonec k vítězství blíž, v závěru promarnil šanci agilní Kaufman. „Remíza je asi spravedlivá,“ shrnul hradecký trenér Oldřich Machala. „Bod pro nás není úspěch. Ale tým makal nadoraz. Jsem rád, že se podzim chýlí ke konci,“ dodal Jurkemik.
Nejlepší hráči: Stýskala, Formánek - Kaufman.
Autor: Michal Koštuřík


Dobrý den s Kurýrem

S Hradcem opět remíza
Losování přisoudilo Slovácku nevděčnou úlohu. Fotbalové zákony říkají, že dvakrát po sobě se doma nevyhrává, a slovácký tým literu nepsaného pravidla naplnil do posledního písmene. Přesto se hrál v sobotním dušičkovém podvečeru zajímavý fotbal.
Domácí se potýkali se sestavou. Kvůli zranění jim vypadl nejméně na půl roku nejlepší hráč podzimu Gonda a teplota nepustila do hry ani nejlepšího střelce Chmelíčka. Tyto absence se především na ofenzivě Jurkemikova výběru podepsaly. Přestože, nebo právě proto, že oba týmy hrály s velkým nasazením a bojovností, příliš pohledných akcí na obou stranách k vidění nebylo. Na domácí straně se aktivitou blýskl v úvodu utkání mladý Sládek, který si pohybem říkal o míč, ale žádný ze svých nadějných pokusů nedokázal dotáhnout k finálnímu zakončení. Hosté se mohli prosadit Vítem, ale Filipko potvrdil svoji podzimní formu. Potlesk tribun si vysloužila Formánkova pohotová rána ze střední vzdálenosti, kterou však Lindr dokázal zkrotit. Více vzruchu přinesla druhá půle. Na konci první čtvrthodiny se hostům podařilo jít do vedení. Domácí nedokázali důrazně odvrátit míč, a tak rychlý průnik Rezka musel řešit Filipko. Tentokrát však míč vyrazil jen před sebe, kde byl nikým nehlídaný Kaufman v jednoduché pozici. Úvodní branka však tentokrát domácí tým nepoložila. Trenér Jurkemik sáhl ke dvojímu střídání a Berger i Matůš přinesli na hřiště oživení. Slovácko si postupně vytvářelo tlak, který zužitkoval v 70. minutě Ineman, který přesnou hlavičkou po cenrtru z levé strany dokázal vyrovnat. Vyrovnávací branka přinesla ještě větší chuť na domácí kopačky. Blízko k další brance měl Matůš, který však nedosáhl na centr Stýskaly. Tlak domácích se stupňoval, ale proti němu tentokrát nestálo jen jedenáct hradeckých fotbalistů, ale i hlavní rozhodčí Zelinka, který především v závěru utkání neměřil oběma celkům stejným metrem. Zápas s Hradcem tak skončil tradiční remízou.
Autor: Aleš Mazúrek

 
Hráčům nemám co vytknout

Oba sobotní soupeři měli něco společného. Před sezónou se chtěli vidět v tabulce na úplně jiných místech, než která jim v závěru podzimu patří. Přesto se čekal duel dvou vyspělých kolektivů. „Čekali jsme těžký zápas, což se i potvrdilo. Jsme ve stejné situaci jako Slovácko, a tak jsme potřebovali bodovat naplno. Vzhledem k vývoji utkání je ale bod zasloužený. V první půli jsme nehráli vůbec dobře. Sice jsme dobře začali, ale pak šlo Slovácko do tlaku. Ve druhé půli jsme už hráli lépe a když jsme vedli, myslel jsem, že bychom to mohli uhrát. Slovácko ale vyrovnalo asi zaslouženě a mělo pak i víc šancí. Můžeme být proto rádi, že si odvážíme alespoň jeden bod. Překvapilo mě, že nesmí nastoupit v zápase proti svému bývalému klubu Roman Fischer, když jsme ho získali na přestup. S jeho angažováním jsme rozhodně spokojeni,“ kroutil hlavou nad klauzulí v přestupové smlouvě trenér Oldřich Machala.
Přestože domácí tým ztratil další dva body v tabulce pravdy, z úst trenéra Slovácka kritika do vlastních řad tentokrát nemířila.
„Nemůžu hráčům nic vytknout, dnes šli nadoraz. Remíza doma pro nás není určitě úspěchem, ale při tom, co bylo na hřišti vidět, se dá říci, že jsme hráli proti přesile, a to se hraje těžko,“ naznačoval trenér Ladislav Jurkemik, že rozhodčí byli k hostům benevolentnější. Pak se však vrátil k hodnocení utkání. „Podle mě byl vidět dobrý zápas, zajímavé situace, nasazení od obou týmů. A i v prvním poločase byly pěkné akce, lidi tleskali, povzbuzovali, takže tam muselo něco být,“ snažil se vyzvednout pozitiva sobotního utkání Jurkemik, který vítá, že už se blíží závěr podzimu. „Nastoupili jsme bez dvou hráčů základní sestavy a jsem rád, že Matůš zvládl aspoň třicet minut. Byl rozhodně oživením. A Berger, pokud bude pokaždé hrát se stejným nasazením, tak určitě taky,“ pochvaloval si tentokrát hru hráčů, kteří oživili hru střídáním, domácí trenér.
Autor: Aleš Mazúrek

 
STŘÍPKY ZE SPRCH

René Formánek si vydobyl stabilní místo ve středu obrany, kde se cítí nejlépe. Ani tentokrát však defenziva týmu neudržela čisté konto. „Je to škoda. Byla to taková nemastná neslaná střela, kterou Mira špatně vyrazil před sebe. Kaufman tam byl bohužel o krok dříve jak já a spadlo nám to tam. Myslím, že jsme to měli dnes dobře rozehrané a dva body jsme ztratili. Vyhrát jsme si zasloužili.“ Lukáš Matůš měl delší dobu potíže s třísly. V týdnu se však dal do pořádku a po svém příchodu na hřiště hru oživil.
Nechybělo dokonce mnoho a mohl rozhodnout o třech bodech. „Tentokrát to herně nebylo špatné.
Kluci bojovali a první půlku jsme byli lepším mužstvem, ale náznaky šancí jsme nedokázali dotáhnout do konce. Ve druhém poločase jsme sice dostali gól, ale pak jsme je skřípli, vyrovnali jsme a mohli i vyhrát. Po centru Stýziho mně však chyběl metřík, možná dva. Chyběl gól. Remíza pro nás nic neřeší.“ Pavel Němčický znovu svůj tým v roli kapitána nepřivedl k vítězství. Spoluhráčům však neměl co vytknout. „V utkání jsme nechali všechno, ale opět nás trápila stará bolest. Hrozně se nadřeme na gól a nejsme schopní jít do vedení. Pak dostaneme klasický gól a zaplaťpánbůh, že jsme aspoň vyrovnali. Měli jsme ještě tlak, ale v koncovce umíráme.“
Miroslav Filipko byl znovu oporou týmu. Podíl viny však na inkasované brance přiznává. „Byla to zbytečná chyba. Hráč prošel zkraje mezi dvěma našimi hráči. Já jsem jeho střelu ale mohl vyřešit podstatně kvalitněji, mohl jsem míč vyrazit více do strany. Je to ale i otázka štěstí. Beru to tedy na sebe.“
Autor: Aleš Mazúrek

 
Strojaři se do Istanbulu nepodívají. Vedení školy viní z neúčasti ve finále 1. FC Slovácko, klub se však brání, odložit zápas už nešlo

Studenti střední odborné školy technické z uherskohradišťského Mojmíru se na fotbalové finále středních škol v Jičíně nepodívají. Vedení školy tvrdí, že jim klacky pod nohy hodilo 1. FC Slovácko, které nedovolilo startovat osmi hráčům Fotbalové akademie na východě Čech kvůli kolizi s duelem dorostenecké ligy. Klub se však brání, přeložení utkání prý nebylo možné, neboť se o termínu finále dozvěděl až na poslední chvíli. Dorostenci navíc bojují o záchranu, která je existenční pro celou akademii.
Po velké euforii z historického postupu školy na republikové finále studenti zažili studenou sprchu. „Zklamání je obrovské, všichni jsme se těšili, ale zbytečně. Když zůstanete krůček od vytouženého vítězství, je to dvojnásob kruté,“ říká Petr Konečný, jeden ze studentů, který finále rovněž vykopal. „Že nepojedeme, jsme se dozvěděli v úterý. Vedení školy nám jen řeklo, že Slovácko klade odpor a nemá snahu vyjít nám vstříc. Kluci, co hrají za Slovácko, měli zlé tušení, už když zjistili, že finálový turnaj je dvoudenní. Bohužel se naplnilo,“ posteskl si Konečný. Vztek hráčů znásobuje skutečnost, že českému šampionovi se otevřely dveře světového finále v tureckém Istanbulu.
„Kluci nejeli kvůli neochotě trenérů a vedení Slovácka přeložit utkání dorostenecké ligy nebo je prostě uvolnit,“ tvrdí Bedřich Chromek, ředitel školy, která podle něj vychází všemi možnými prostředky fotbalovému klubu vstříc. Bez problémů uvolňuje studenty na tréninky i zápasy. „Když ale jednou potřebujeme od Slovácka oplatit stejnou mincí, obrátí se k nám zády! A studenti, kteří toužili dostat se na mistrovství světa, utřou nos,“ zlobí se Chromek, který pro absenci hráčů z akademie účast školy ve finále odpískal.
Šéftrenér mládeže 1. FC Slovácko Jiří Chytrý se však brání a nařčení z neochoty odmítá. Jelikož U19 je poslední v první dorostenecké lize, tudíž je bezprostředně namočená v sestupových vodách, hráče si klub prý nemohl dovolit uvolnit. „Udělali jsme maximum, vždy jsme se snažili vycházet učilišti vstříc, ale tentokrát nebylo jiné řešení. Vždyť o bytí a nebytí hraje s devatenáctkou celá akademie, v případě jejího pádu by sestupová lavina spláchla i další tři týmy (U18, U17, U16 - pozn. autora), což nesmíme připustit,“ zdůraznil Chytrý.
Jenže dres „19“ obléká pouze trio studentů, jeden hájí barvy „18“ a čtyři „17“. Proč tedy nedostali zelenou aspoň hráči „17“? „Sedmnáctka má úzký kádr, ale i tak je škola už nechtěla. Buď prý uvolníme všechny, nebo nic,“ tvrdí Roman Sklenář, šéftrenér Sportovního centra mládeže 1. FC Slovácko. „Vždyť to není pravda, Slovácko původně chtělo zakázat start jen Spazierovi, ale postupně měli smůli všichni. Určitě jsme neměli možnost volby,“ zlobí se Petr Pietropaolo, zástupce ředitele a trenér fotbalistů-studentů v jedné osobě.
Klub se navíc obhajuje tím, že o termínu finálového zápasu mistrovství se dozvěděl až na poslední chvíli. „Škola se na nás obrátila deset dní před finále, což už bylo neřešitelné. Zvlášť když už jsme kvůli úmrtí soupeřova hráče odložili souboj s Příbramí. Už prostě nebyl prostor k manévrování. O termínu finále jsme vůbec nevěděli, dozvěděli jsme se jej, až co kluci postoupili,“ tvrdí Sklenář.
Výběr „19“ svedl v sobotu důležitou bitvu na půdě Hradce Králové (prohráli 0:2! - pozn. autora), který měl mimochodem rovněž vyslance na turnaji v Jičíně. „Kluci si mohli vybrat, jestli chtějí hrát finále středních škol nebo ligu. Bylo to tak půl na půl,“ uvedl Lubor Prokopec, trenér královohradeckých mladíků. Přeložení zápasu už prý opravdu nebylo technicky možné. „Snad jen kdyby některý tým postihla viróza,“ soudí Prokopec.
Borce z Uherského Hradiště zaskočila SOŠ Ostrava-Kunčice, jejíž studenti hájí barvy ostravského Baníku. Třebaže se o startu rovněž dověděli na poslední chvíli, bez problémů odjeli. Všichni do jednoho. Bylo vedení ostravského klubu na rozdíl od Slovácka prozíravé? „Víkendový zápas s Mostem jsme odehráli v předstihu, abychom klukům umožnili bojovat o Istanbul. Na předehrávce jsme se domluvili už začátkem října, aniž bychom měli jistou účast ve finále. Ale nechtěli jsme dopustit případnou termínovou kolizi,“ objasnil zcela odlišný přístup Vladimír Procák ze sekretariátu mládeže Baníku.
„Úspěch školy je i úspěchem akademie, ale naší povinností je udržet celostátní dorosteneckou ligu. Školní turnaj se tak ocitl na druhé koleji,“ krčí rameny Chytrý.
Autor: Petr Čech

 
Repríza pohárového finále
Slovácku se zatím ve druholigové soutěži nedaří. V poháru však kopíruje svoji pouť z roku 2005, kdy je zastavil až ve finále Baník Ostrava. Páteční los připravil Slovácku možnost revanše. Antonín Panenka vytáhl v pravé poledne z osudí právě jméno ostravského Baníku.
„V osudí zůstávala vedle Baníku už jen Sparta a Plzeň. Když k našemu lístku přibyl lístek s nápisem Baník Ostrava Panenka se obrátil na nás a soupeře glosoval: Sorry, už nebylo na výběr,“ usmívá se při vzpomínce na losovací akt Marcela Mrázková
Ze čtvrtfinále chce 1. FC Slovácko udělat událost jara. Na první duel, který se odehraje 8. dubna v Uh. Hradišti (odveta pak 22. dubna v Ostravě), dokonce hledá speciálního generálního partnera. „Chceme mu nabídnout možnost exkluzivní prezentace svého jména i produktu v rámci utkání, které bude určitě svátkem. Je dokonce pravděpodobné, že jej bude přenášet televize,“ vybízí regionální firmy generální manažerka klubu Marcela Mrázková. Ta nemá strach ani z baníkovských fanoušků. Naopak. „Přijede jich určitě velké množství a vytvoří skvělou atmosféru. Nějakých výtržností se nebojíme. Mezi oběma tábory fanoušků panují přátelské vztahy. Přesto pochopitelně zvýšíme zajištění bezpečnosti na stadionu,“ těší se na jarní pohárový bonbonek ředitelka klubu.
Autor: Aleš Mazúrek

 

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
13.11.2008, čtvrtek, 12:29 - Vedení Slovácka prý nerozumí fotbalu
12.11.2008, středa, 23:00 - ZÁJEZD DO ÚSTÍ NAD LABEM je VYPRODÁN!
11.11.2008, úterý, 18:30 - SESTŘIH ZÁPASU: Slovácko - Hradec Králové
11.11.2008, úterý, 13:00 - ŠOK - 1.FC Slovácko je na prodej!!!
10.11.2008, pondělí, 22:21 - Rozhovory po zápase s Hradcem
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace