*
DNES
Rozhovory | Slovácko - Slavia
17.03.2024
Milan Heča a jeho hodnocení utkání v Teplicích
17.03.2024
Z PLOCHY | Jan Kalabiška po zápase v Teplicích
16.03.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Teplicích
14.03.2024
Rozhovory | Teplice - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 978 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku
06.11.2023
Fanoušci v zápase proti Hradcu

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

13.04.2024 od 15:00

Městský stadion MB

Přihlášeno
18
fanoušků

Co píší dnešní noviny o remíze Slovácka v Čáslavi?

30.03.2009, pondělí, 12:20
noviny_velky.jpg

Ubojovaná remíza na těžkém na hranici regulérnosti. Tak hodnotí dnešní noviny zápas fotbalistů Slovácka v Čáslavi, který skončil 0:0. Co přesně píší aktuální vydání Mladé fronty DNES, Dobrého dne s Kurýrem, Slováckého deníku a Sportu?

MF DNES

Slovácko obstálo v boji s blátem

Tvář i úbor zamazané od vody a bláta, nohy pokopané od urputných hráčů soupeře. Když záložník fotbalového Slovácka Michal Kordula opouštěl trávník v Čáslavi, leckdo by si jej spletl s účastníkem bahenních zápasů.

Hostující tým ubojoval na houbovitém terénu remízu 0:0 a dál drží devátou příčku i jarní neporazitelnost.

„Chtěli jsme hrát fotbal, ale na takovém terénu to nejde. Podle rozhodčího byla plocha regulérní, takže jsme se tomu museli přizpůsobit hrou,“ přiznal Kordula. „Nešlo hrát kombinačně, museli jsme volit nakopávané balóny a pak jen podstupovat jeden souboj za druhým.“

Pro Čáslav to byl na jaře první domácí zápas. Předchozí utkání s Vítkovicemi nehráli právě kvůli kvalitě hrací plochy. A slovácký trenér Josef Mazura tak v týdnu rozmýšlel, zda nasadí bojovnější, nebo fotbalovější střed zálohy. Nakonec dal přednost techničtější variantě se Stýskalou.

„Taktickou přípravu už jsme měli za sebou a i sestavu jsme měli nachystanou před cestou do Čáslavi. Nepočítal jsem s tím, že terén bude až tak špatný. Kluci se s tím ale dobře vyrovnali. Zvlášť ze začátku, když se ještě dal hrát fotbal,“ vysvětlil Mazura.

Slovácko skutečně v úvodu ukázalo vyšší fotbalovou kvalitu. Už v první minutě se do dobré šance dostal Fujerik, po změně stran využil Cleberovy šikovné kolmice k nebezpečné hlavičce Holub, ale trefil jen čáslavského brankáře.

S přibývajícím časem už však nabíral na převaze bojovný soupeř, kterému pomohl k tlaku i velký počet sporně nařízených standardních situací. „Přitlačili nás, ale víc to raději rozebírat nebudu. Každopádně je pravda, že Čáslav na standardkách a bojovnosti má svou hru založenou,“ upozornil záložník Kordula.

Kromě závarů po smršti centrů z přímých kopů a rohů byl domácí celek nejblíž při Fikejzově hlavičce, se kterou si ale bravurně poradil Miroslav Filipko, stejně jako s následným Kocourkovým samostatným nájezdem. Slovácký brankář na jaře ještě neinkasoval a neprůstřelnost drží 373 minut.

„To nás jenom těší. Ukazuje se, že obrana už je přece jen konsolidovaná, pomáhá jí vynikající Miro Filipko,“ poznamenal kouč Mazura.

„Filipko byl výborný. Ukázal svou zkušenost, klid a rozvahu,“ souhlasil čáslavský trenér Miroslav Koubek.

Autor: Radek Štěrba


Dobrý den s Kurýrem

Plichtu vyčaroval Filipko

Nad utkáním visel před jeho výkopem otazník. Hrací plocha připomíná spíše houbu, a tak se * čekalo, jestli ji hlavní rozhodčí uzná za způsobilou. Utkání se nakonec hrálo a zprvu to vypadalo, že se s obtížností terénu vyrovnají lépe hosté, kteří už v první minutě po kombinaci zahrozili Fujerikem. I nadále byli fotbalově]'ší než soupeř, který se nemohl dlouho dostat do hry. Nakonec se začali domácí prosazovat svojí bojovností a důrazem. Z několika závarů nedokázali ale nic vytvořit a neprosadili se ani z vyložených šancí. Ty si vypracovali hlavně v závěru první půle. Ve 44. minutě se po hlavičkované ocitl na malém vápně volný Fikej, jenže bránu přestřelil. Už za minutu šel sám na Filipka Kocourek, ale hostující gólman mu skvěle vykryl střelecký úhel a šanci zmařil.

I ve druhé půli vsadilo Slovácko na fotbalovost. Ve 48. minutě posadil Cleber lehounký centr na hlavu Holuba, jehož hlavička byla málo důrazná a také nepřesná. Pak přišly Dianovy chvíle. Domácí režisér hry chtěl nejprve marně propálit Filipka z jedenácti metrů a potlesk si vysloužil i jeho volej, který Filipko likvidoval nadvakrát. Domácí postupem času stupňovali svůj tlak a opět vsázeli na nakopávané míče a standardní situace, kterých kopali také díky přízni rozhodčího bezpočet. Filipko je však řešil s jistotou a bravurou. Stejně jako průnik Víta do šestnáctky a také hlavičku Ondráška, kterou zlikvidoval nadvakrát na brankové čáře. Závěrečný tlak už hosté bez větších potíží ustáli, a tak si připsali na své konto čtvrtý zápas bez porážky a navíc drží už více jak pět hodin čisté konto.

Autor: Aleš Mazúrek

Myslel jsem, že budeme zlobit více

Slovácko na jaře ještě neprohrálo a připsalo si už osmý bod, přestože hrálo na hřišti čtvrtého celku tabulky. Trenér Mazura však byl přesto nespokojený. „Mrzí mě, že jsme nezlobili trochu více směrem dopředu. V prvním poločase jsme ještě nějakou šanci měli. I na začátku druhé půle, ale potom nás soupeř zatlačil, dostal nás pod tlak a my jsme se s tím nedokázali vyrovnat. Na druhou stranu si myslím, že to bylo velice bojovné utkání. Z naší strany takticky vedené. Bylo v něm hodně soubojů v obou šestnáctkách. Opět jsme nedostali gól, a tak musím být spokojený,“ nezapřel Josef Mazura, že je rodilý obránce, který si pochvaloval další získaný bod. „Jsme hodně dole, a tak je každý bod získaný na hřišti soupeře nesmírně cenný."

Slovácko kontrolovalo hru v začátcích obou poločasů, kdy si zároveň dokázalo vypracovat i své šance. „Máme zkušené hráče, kteří dokáží hrát fotbal. Mrzí mě, že jsme nedokázali některé věci dotáhnout až do pokutového území a být ještě nebezpečnější. Nemyslím, že by terén byl pro někoho výhodou. Byl stejný pro obě mužstva a myslím, že nevyhovoval ani jednomu. I Čáslav má ve svém středu fotbalisty, kteří dokáží hrát kombinační fotbal. Určitě jim nevyhovoval stejně jako nám,“ nestěžoval si na terén trenér Slovácka, kterého však jeho kvalita trochu zaskočila. „Přece jen jsem nepočítal, že bude až tak těžký. Přípravu jsme však už měli hotovou, a tak jsme nasadili na hřiště novou dvojici do středu zálohy. Myslím, že svoji roli splnili, přestože to pro ně bylo těžké,“ hodnotil výkon dua Stýskala - Kordula, které si odbylo svoji premiéru, Josef Mazura.

„Po úvodním oťukávaní soupeře i terénu jsme převzali otěže zápasu, vytvořili jsme si velké šance. Ve druhém poločase jsme se soupeře, který se soustředil na kvalitní defenzivu, znovu zatlačili, měli hodně standardek. Bohužel naši mladí útočníci se nedokázali ani jednou trefit. Soupeře však podržel i výborný brankář Filipko,“ nelitoval ztráty dvou bodů domácí trenér Miroslav Koubek.

Autor: Aleš Mazúrek
 

STŘÍPKY ZE SPRCH

Premiéru v základní sestavě si odbyl Michal Kordula, který byl s remízou spokojený. „Vydřený, vybojovaný a myslím, že i zasloužený bod. Ta spokojenost je ale napůl. Člověk chce každý zápas vyhrát, ale na druhou stranu vezeme bod zvenku. Chtěli jsme hrát fotbal, ale na takovém terénu to nejde. Podle rozhodčího byla plocha regulérní, takže jsme se tomu museli přizpůsobit hrou. Nešlo hrát kombinačně, museli jsme volit nakopávané balony a pak jen souboj, souboj. Ke konci nás Čáslav přitlačila, ale proč, o tom nemusím mluvit, že? A je pravda, že oni na standardních situacích a na bojovnosti mají hru založenou.“

Pomalu, ale jistě se do herní pohody dostává Radim Holub, který se v Čáslavi dostal do slibných šancí. „Měl jsem tam jednu hlavičku, ale netrefil jsem pořádně míč a vyšla z toho nevýrazná střela. Terén však byl těžký, a tak je ten dnešní bod urvaný. Domácí měli hodně standardek, ke kterým jim pomáhal rozhodčí. Ubránili jsme to a bod je dobrý.“

Pavel Němčický si na své místo stopera už pomalu zvykl. Ani po pěti hodinách nemusel on i jeho spoluhráči klopit hlavy. „Neprohráli jsme, vezeme bod z venku. Bylo to těžké. Z Čáslavi se body budou vozit velice těžce, takže jsme spokojeni. Kvůli terénu jsme se snažili hrát jednoduše, protože kombinovat se na něm moc nedalo.“

Miroslav Filipko drží už 373 minut svoji neprůstřelnost. Přesto měl v neděli odpoledne ke spokojenosti daleko. „Nejsem spokojený. Chtěli jsme vyhrát, a proto jsem spíše nazlobený. Myslel jsem, že rozhodčí nepovolí hrát na takovém hřišti, protože hlavně kraje hřiště byly skandální. Takový zápas bylo zbytečné hrát.“


Slovácký deník

Slovácko drží na jaře čistý štít

I ve čtvrtém jarním zápase udrželi fotbalisté Slovácka ve druhé lize čisté konto. Po dvou výhrách podruhé v řadě remizovali 0:0. Poté, co obrali doma o dva body třetí Duklu Praha, potrápili venku dalšího adepta na postup, čtvrtou Čáslav.

ČÁSLAV - SLOVÁCKO 0:0

Hodně měkký a vodou nasáklý trávník znemožňoval oběma celkům kombinaci, takže na prvním místě byla jednoduchost a cíl neudělat chybu.

Aktivnější byli v prvním poločase domácí a k bezprostřednímu ohrožení branky soupeře se dostali třikrát. A byly to obrovské šance. Prášil však po rohu hradbu těl před sebou nepropálil, Fikejz přestřelil bránu z malého vápna a Kocourka vychytal včasným vyběhnutím Filípko. Jen jedinou šanci měli hosté, ale ani jim se nepodařilo dostat míč na místo určení po velké skrumáži.

Ve druhém dějství Čáslav stupňovala svůj tlak, ale k brance to nevedlo. Hosté sice zahrozili ve 47. minutě hlavičkou Holuba, ale pak už další příležitost neměli. Domácí měli několik závarů, centry létaly do šestnáctky z obou stran, ale nic platné. Asi největší šance měli Dian a Ondráček, ale hostující brankář byl v obou případech na místě.

Autor: mal


Sport

ČÁSLAV – SLOVÁCKO 0:0

Na těžkém terénu přinesl zápas zejména urputný boj a nebezpečnější situace před brankou Slovácka. Ve 33. minutě po Dianově rohovém kopu poskakoval míč před Prášilem, který ho dobře netrefi l. Ještě větší příležitosti měla Čáslav v závěru prvního poločasu. Po Prášilově centru vyhrál Kunášek hlavičkový souboj, ale volný Fikejz přestřelil. Ve 45. minutě Nulíček vysunul Kocourka, proti kterému dobře vyběhl gólman Filipko a udržel na jaře nadále čisté konto.

Nejlepší hráči: Dian, Prášil – Filipko.

Autor: BEDŘICH ŠNAJDR

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
03.04.2009, pátek, 22:15 - TVS: Navštívili jsme páteční trénink Slovácka
29.03.2009, neděle, 23:00 - Fanoušci sobě! Slovácko, Slovácku.
29.03.2009, neděle, 22:44 - Boj proti třem protivníkům vítěze nepoznal
28.03.2009, sobota, 14:17 - Brankář Slovácka má cenu fair play
28.03.2009, sobota, 14:15 - Mazura: V Čáslavi můžeme klidně bodovat
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace