*
25.07.2024
Rozhovory | Boleslav - Slovácko
22.07.2024
SESTŘIH | 1.FC Slovácko 0:0 SK Slavia Praha
21.07.2024
Tiskovka | Milan Heča po Slavii
21.07.2024
Tiskovka | Filip Vaško po Slavii
21.07.2024
Tiskovka | Roman West po Slavii
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
včera
Fanoušci v zápase proti Slavii III
20.05.2024
Loučení s legendami klubu
20.05.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii
07.05.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě podruhé
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni

Co píší dnešní noviny o bezbrankové remíze Slovácka s Duklou?

23.03.2009, pondělí, 23:41
noviny_velky.jpg

Články, které vyšly o sobotním zápase Slovácka proti pražské Dukle (0:0) ve Slováckém deníku, už jsme uveřejnili v minulých hodinách. Teď přinášíme i přehled zbývajícího pondělního tisku, který se utkání také věnoval.

Mladá fronta DNES

Start přibrzdila až Dukla

Pokud by šli fotbalisté Slovácka do domácího zápasu proti pražské Dukle s větší odvahou, mohli pomýšlet na vítězství.

Soupeř, který patří mezi hlavní postupové aspiranty, totiž na stadion obrozeného slováckého týmu přijel se snahou neprohrát, nikam se nehnal a odvezl si remízu 0:0.

„Věděli jsme totiž o síle Slovácka. Branky nedostávají a Jihlavu tady smetli třemi góly. Proto si myslím, že jsme odvedli bezchybnou práci. Gól jsme nedostali, za to musím mužstvu pogratulovat. Odvážíme si cenný bod,“ poznamenal hostující kouč Günter Bittengel.

Slovácko
svého soupeře přehrávalo, dařila se mu především rychlá hra Clebera i Fujerika po křídlech, zatímco středem hřiště se znovu prosadit nedokázalo.

I na domácích kopačkách však bylo často až příliš ostychu. Trenér Josef Mazura navíc svým svěřencům totální ofenzivu raději zakázal.

„I když hrála Dukla zezadu, hodně opatrně, tak mají zkušené hráče, kteří jsou s balónem hodně silní. Nechtěli jsme připustit to, aby nás pak někde vykombinovali,“ vysvětloval Mazura. „Radši jsme hráli opatrně a věřili, že nějakou příležitost si i tak vytvoříme. Šance jsme měli, ale neproměnili jsme je.“

Po dvou výhrách Slovácko na jaře poprvé nedokázalo skórovat, útočníci Chmelíček, Holub a dokonce i obránce Němčický však měli ve druhém poločase hodně blízko ke gólu.

„Byli jsme lepší, ve druhém poločase jsme je mačkali. Pomáhali nám i diváci. Chyběl jenom gól. V takové chvíli to pro nás asi je ztráta, i když se Dukla ukázala jako nejlepší soupeř, se kterým jsme se na jaře potkali,“ uznal Radim Holub.

„Diváci náš výkon ocenili i potleskem po konci zápasu. Nemáme se za co stydět,“ doplnil jeho útočný parťák Aleš Chmelíček.
Slovácko v tabulce zůstává na deváté příčce. Prodloužit jarní neporazitelnost může tým v neděli na hřišti aktuálně čtvrté Čáslavi.

Autor: Radek Štěrba
 

Na páté šesté místo určitě máme, říká útočník Chmelíček
 
V jarní premiéře stvrdil slovácký útočník Aleš Chmelíček výhru 3:0 nad Jihlavou překrásnou střelou z dálky.
 
Lesk toho gólu mohl ještě vylepšit v zápase proti pražské Dukle, kdyby mu ve druhém poločase uprostřed dobývání soupeřovy brány vyšel parádní nápřah z voleje. "Byl by to čistý gól a mohl stát za to. Bohužel jsem ale trefil záda spoluhráče Korduly. Opravdu moc velká smůla," povzdechl si se čtyřmi brankami nejlepší střelec týmu.

Vyložených šancí jste měl ještě víc.
Máte pravdu. Třeba hlavička, která byla v pádu, ale mohl jsem to trefit líp. A šance levačkou, kdy mi to Holub pěkně nachystal. Ale míč jsem špatně trefil a ten šel kousek vedle.

Už v prvním poločase jste měli převahu. Když trenér Mazura viděl opatrnou hru Dukly, nehnal vás o přestávce ještě víc dopředu?
Určitě. Trenér říkal, ať ještě zvýšíme aktivitu, ale zároveň chtěl, abychom pořád hráli v bloku. I když jsme byli doma, tak bod proti Dukle není žádná ztráta. Myslím, že se nemáme za co stydět. Všichni jsme odevzdali maximum, chyběl jen ten gól.

S remízou jste teda spokojení?
Já si myslím, že bod musí brát obě dvě strany. Dukla má opravdu zkušený mančaft. Pro diváky to byl atraktivní zápas, i když skončil 0:0.

Kdybyste Duklu porazili, tak ještě nebyl postup úplně nereálný, že?
To nějak nesledujeme, neděláme propočty, ale soustředíme se vždycky na aktuálního soupeře. Hlavně se chceme posunout na přední příčky, někam k pátému šestému místu. Na to určitě máme.

Autor: Radek Štěrba

Sport

SLOVÁCKO - DUKLA 0:0

Po výživné bitvě se z bodu radovali více hosté, kteří se štěstím přestáli několik šancí soupeře. I když gólman Vorel zpočátku nevypadal jistě, v rozhodujících momentech vytěsnil Němčického hlavičku a zmařil i Holubovu příležitost. Třikrát měl gól na noze Chmelíček. „Získali jsme cenný bod. Musím svému mužstvu pogratulovat,“ uvedl trenér Dukly Günter Bittengel. „Ve druhém poločase se hrálo nahoru dolů. Hráči Dukly jsou silní na míči. Takový Zelenka hodně pracoval pro tým,“ ocenil domácí kouč Josef Mazura výkon zkušeného útočníka. Slovácko na jaře poprvé nevyhrálo, brankář Filipko však stále drží neprůstřelnost. I proto, že v 66. minutě včas vyběhl proti Chigouovi.

Nejlepší hráči: Perůtka - Gedeon, M. Vorel.

Autor: Michal Koštuřík
 

Dobrý den s Kurýrem

Série neporazitelnosti trvá

Fotbalisté
Slovácka v souboji s pražskou Duklou doplatili na koncovku Slovácko měl prověřit další aspirant na postup.
 
Dukla Praha přijela s celkem plným zkušených hráčů a navíc vsadila spíše na obranu, když v útoku nechala jen jeden útočný hrot Blahu a nebezpečného Zelenku stáhla spíše do zálohy.
 
Slovácko začalo náporem a už ve čtvrté minutě se dostal k odraženému míči Chmelíček a křižnou ranou zahájil festival spálených šancí. Za sedm minut stejný hráč pronikl přes obranu, přihrál Cleberovi, který netrefil bránu.
 
Pak se radovali z gólu hosté, jenže ten padl z ofsajdu. Hra v poli se vyrovnala a diváci sledovali spíše šachovou partii. Z ní vynikl průnik Peruťky zakončený jeho tvrdou ranou, při níž se Vorel opět vyznamenal.
 
Chvíli před poločasem měl po centru Gornera příležitost opět Chmelíček. Na míč však nedosáhl.
 
Deset minut po změně stran si naskočil na centr Němčický a přesnou hlavičkou dal znovu vyniknout Vorlovi v bráně.
 
Za tři minuty další šance a v hlavní roli opět Chmelíček. Tentokrát trestuhodně zahodil po přihrávce Clebera. Za dvě minuty měl Chmelíček na hlavě další gól po centru Jurkoče. Krásně se položil do míče a... minul branku.
 
Po hodině hry se dostali ke slovu i hosté. Šanci střídajícího Chigoua zmařil včasným vyběhnutím Filipko.
 
Závěr patřil opět domácím. V 76. minutě našel Cleber zpětnou přihrávkou nabíhajícího Holuba, jenže ten v jasné pozici o míč spíše zakopl, než vystřelil, a Vorel byl znovu na místě.
 
Za tři minuty si pohrál s obranou Holub, našel na hranici šestnáctky Chmelíčka, který se položil do voleje. Ten však skončil na zádech střídajícího Korduly.
 
Závěr je zcela v režii domácích. Hosté však svůj vytoužený bod s námahou i štěstím uhájili.

Autor: Aleš Mazúrek

 
Oba trenéři byli s bodem spokojeni

Obě mužstva k sobě chovala respekt, a tak první poločas příliš mnoho vzruchu nepřinesl. Ve druhém Slovácko přitlačilo a vytvořilo si několik šancí. Jenže žádnou neproměnilo, a tak si trenér Dukly Günter Bittengel odvezl cenný bod.
 
„Viděli jsme velice dobré utkání, plné nasazení, soubojů a v tempu. I když v prvním poločase to bylo z obou stran opatrné, kdy ani jeden nechtěl udělat žádnou chybu a pustit soupeře do vedení. Takže to vypadalo hodně opatrně. Ale na tom terénu, který tady je, se špatně kombinuje. Míč je neposedný. My jsme na to ale byli připravení. Věděli jsme o síle soupeře, věděli jsme, že nedostávají branky, věděli jsme také, že tady smetli Jihlavu 3:0. Z toho pohledu jsme tady odvedli bezchybnou práci, za kterou mužstvu musím poděkovat, a odvážíme si cenný bod,“ pochvaloval si Bittengel.

Jeho protějšek Josef Mazura sice letos poprvé nezvítězil, ale smutný z toho nebyl. Také on uznal kvalitu soupeře.

„Souhlasím s tím, že první půle byla hodně taktická. Ta druhá už byla hodně nahoru a dolů. Trochu nás zaskočilo stažení Luďka Zelenky, který ve středu pole uhrál hodně míčů. Myslím ale, že závěr jsme měli ve své moci, a škoda, že jsme tam neproměnili jednu z mnoha šancí, které se nám naskytly. Ale dělba bodů je spravedlivá,“ smířil se s jedním bodem Mazura a v zápětí dodával důvody proč. „Dukla je na míči hodně silná a my jsme nechtěli, aby nás při ztrátě míče vykombinovala. Hrála sice opatrně, ale kombinační fotbal mají zažitý a navíc mají spoustu zkušených fotbalistů. Taková hra jim vyhovuje. Nám se nepodařilo je přitlačit natolik, aby vyrobili nějakou fatální chybu, ze které bychom mohli skórovat,“ řekl Mazura, který první letošní ztrátou zklamaný nebyl. „Zklamaný nejsem. Bylo vidět, že Dukla je hodně silná, což potvrdila i na Bohemce, kde prohrála jen 1:0,“ znovu uznal sílu soupeře trenér 1. FC Slovácko Josef Mazura.
 
Autor: Aleš Mazúrek


STŘÍPKY ZE SPRCH

Aleš Chmelíček se v sobotním utkání dostal nejčastěji do šancí. Ani z jedné se mu však nepodařilo skórovat. „Největší šancí byla moje hlavička, která mně přesně sedla na hlavu, ale špatně jsem zamířil. To byla moje chyba. Pak jsem přidal ještě jednu ránu z voleje, která by stoprocentně skončila v bráně, ale naneštěstí jsem trefil spoluhráče. Při této šanci jsem měl zase kopec smůly.“

S Alešem Chmelíčkem na hrotu útoku bojoval celý zápas Radim Holub, který se na hřišti potkal i se svým bývalým spoluhráčem z pražské Sparty, devětatřicetiletým Jiřím Novotným. „V Dukle je řada zkušených hráčů. Bylo to vidět i na hřišti. Uměli si to dát a bylo hrozně těžké je zmáčknout, museli jsme se hodně naběhat, ale myslím, že se nám to podařilo. Škoda mojí velké šance. Dostal jsem to od Clebera ideálně, ale nevyšel mi krok, a tak z toho byla nevýrazná střela, se kterou si Vorel poradil.“
 
Trávník stadionu v Uherském Hradišti si poprvé vyzkoušel i bývalý hráč Synotu Lubomír Blaha. „Pocit je to dobrý. Vezeme bod a musím říci, že na víc asi dnes nebylo. Domácí měli šance, my jsme zase dali gól, který neplatil, takže myslím, že remíza byla odpovídající. Atmosféru tady znám, protože sem na zápasy chodím, takže můžu jen znovu zopakovat, že byla výborná.“
 
Blahu strážil uprostřed obrany Pavel Němčický, a přestože je téměř o hlavu menší, moc příležitostí mu nedal. Naopak i on měl na hlavě jednu ze šancí. „Je vysoký a má i dobrý výskok, takže to bylo těžší, ale musím uznat, že také on několik soubojů vyhrál. Opět jsme neinkasovali a za to jsem rád. Ve třech zápasech jsme uhráli nulu a od toho se můžeme odpíchnout. Na druhé straně jsme se dnes neprosadili. I já měl jednu šanci při hlavičce. Chybělo nám štěstí a důraz.“

Autor: Aleš Mazúrek


Právo

Dukla udržela remízu na Slovácku

Dukla remízovala na trávníku Slovácka a ukončila jeho vítěznou jarní sérii. Gólman Slovácka Michal Vorel, který se na Moravu vrátil ze Slavie, však drží čisté konto už 245 minut. „Pokud vezmu celkový průběh utkání, je to pro nás cenný bod. Slovácko ukázalo přesně to, co jsme čekali. Jsou silní, mají dobrou obranu a jsou nebezpeční v útoku. Bodu si vážíme, naše mužstvo odvedlo dobrý výkon, hrálo se před početnou návštěvou a o to více těší, že tým tlak vydržel,“ říkal spokojený kouč Dukly Günter Bittengel.

Autor: Karel Felt

Poznámka redakce fcslovacko.com: V tom článečku Práva to pan redaktor trošku popletl s brankáři. :)

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
28.03.2009, sobota, 14:02 - V neděli v Kunovicích čeká juniorku Slovácka jarní premiéra
27.03.2009, pátek, 16:20 - Navštívili jsme páteční trénink FCS
27.03.2009, pátek, 13:12 - Do Čáslavi jedním busem. Fanoušky z VNM posbírá auto...
25.03.2009, středa, 19:30 - Druholigový Holub: Tým není na padáka
23.03.2009, pondělí, 11:20 - Fotbalistky Slovácka se prosazují v reprezentaci
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace