*
DNES
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Hradci Králové
11.04.2024
Rozhovory | Hradec - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Co se píše o postupu Slovácka v dnešních novinách?

30.10.2008, čtvrtek, 14:44
noviny_velky.jpg

Mladá fronta DNES

Dvojitá radost: Slaví Zlín i Slovácko

Zatímco v ligových soutěžích se trápí, v domácím poháru jsou mezi nejlepšími osmi.

Fotbalisté Zlína i Slovácka postoupili do jarního čtvrtfinále Poháru ČMFS. FC Tescoma vyhrál v Jablonci 2:1, druholigové Slovácko doma přešlo přes Kladno. Po remíze 1:1 ovládlo následný rozstřel 7:6. Jména svých příštích soupeřů se dozví až po losu.

Postup přes ligového soupeře na pokutové kopy, to není pro Slovácko nic neznámého. Stejným způsobem vyřadilo už druhého protivníka. V předchozím kole totiž přešlo přes Brno.

V souboji s Kladnem byla klíčová sedmá série. V ní se nejprve trefil domácí mladík Sládek, zatímco kladenský kanonýr Šilhan mířil vedle.

„Penalty jsou nejen věc štěstí, ale i dovednosti. My jsme se na to připravovali, kopali jsme je v pondělí,“ poznamenal trenér Ladislav Jurkemik.

První poločas přitom domácí prospali. Kladno působilo lepším dojmem. Jeho trenér Martin Hřídel sice oproti poslednímu ligovému zápasu s Žižkovem udělal v sestavě hned šest změn. Ale hosté i tak měli převahu. Zúročili ji ve 21. minutě, kdy se po rohu trefil Beneš. Ten zůstal trestuhodně volný na malém vápně. A hlavou se nemýlil.

„První poločas byl soupeř lepší, důraznější, my jsme prohrávali souboje. Trošku nám i dělal problém vítr,“ řekl Jurkemik.

Až po pauze Slovácko přidalo. Vyrovnat mohl ve 48. minutě Gonda, ale míč trefil mizerně. Gólu se Jurkemikův výběr dočkal až o sedm minut později. Po centru Bergera byl ve vápně stažen k zemi Formánek a kopala se penalta, kterou bez problémů proměnil Chmelíček.

Domácí pokračovali v tlaku, ale Kladno mohlo z brejků trestat. Zachariáš a Procházka ale mířili vedle. A protože se v hektickém závěru neprosadil ani Gonda, rozhodly až penalty. V nich mělo více štěstí Slovácko

Autoři: Petr Skácel s přispěním Radka Štěrby


Na penaltu si věřím pokaždé, uvedl Chmelíček

V pohárovém utkání proti Kladnu proměnil dvě penalty. A obě byly hodně důležité. Útočník Aleš Chmelíček kopal první pokutový kop v 55. minutě po faulu na Formánka. A proti Kostolanskému nezaváhal.

Podruhé se tváří v tvář slovenskému gólmanovi postavil v pokutovém rozstřelu. Trefil se jako přes kopírák. „Trochu jsem měl obavy, aby brankář nezvolil stranu, na kterou jsem střílel poprvé. Ale vyšlo to,“ oddychl si Chmelíček. Na penaltu si věřil. „Ani nevím, kdy naposledy jsem ji nedal,“ usmál se.

Stejně precizně jako on si v rozhodujícím okamžiku zápasu počínali jeho spoluhráči. Slovácko proměnilo všech sedm penalt. „Kluci to kopali perfektně. Klobouk dolů,“ uznal.

Domácí tým ale měl i důvod k zamyšlení. Absolutně mu nevyšel první poločas. Hrát začal až po pauze.

„Nevím, čím to bylo. Pak už jsme hráli dobře. Kdybychom takový výkon jako ve druhém poločase podali v celém zápase, na penalty ani nemuselo dojít,“ byl si vědom zkušený forvard.

Slovácko ale nakonec uspělo. A může se těšit na pohárové čtvrtfinále. „Chtěl bych, aby nám vylosovali Slavii,“ přeje si Chmelíček. „Zahrát si v Edenu, to musí být bomba. A pokud bychom s nimi hráli doma, určitě by bylo vyprodáno.“

Autor: Petr Skácel
 

Slovácký deník

Slovácko uspělo v penaltách

O postupujícím do čtvrtfinále Poháru ČMFS musel v duelu mezi Slováckem a Kladnem rozhodnout až dramatický rozstřel ze značky pokutového kopu. V normální hrací době totiž skončilo utkání 1:1. Prvních šest střelců na obou stranách se nezmýlilo, až v sedmé sérii zamířil vedle pravé tyče kladenský Šilhan, a poslal tak Slovácko do dalších bojů.

1. FC SLOVÁCKO - KLADNO 1:1 (0:1) na pen. 7:6

Kladno nastoupilo oproti lize se z poloviny změněnou základní sestavou a také proto možná měli v úvodu zápasu více ze hry domácí. Jejich převaha ale byla planá, v polovině prvního poločasu navíc na rohový kop Kladna nejvýše vyskočil Beneš a hlavou poslal hosty do vedení - 0:1.

V úvodním dějství jinak fotbal plakal. Na trápení domácích se zřejmě nemohla dívat ani světelná srdce hradišťského stadionu a deset minut před přestávkou začala zářit jen z poloviny. Rozhodčí Matějek na pár minut zápas přerušil, po poradě ale nechal ve hře pokračovat. „V první půli jsme za soupeřem zaostávali v důrazu a problémy nám také dělal silný vítr,“ podotkl Ladislav Jurkemik, který do druhého poločasu poslal na hřiště druhé útočné tykadlo.

A Sládek hned svým prvním dotykem s míčem připravil stoprocentní šanci Gondovi. Osamocený záložník Slovácka se na penaltě mohl gólmana zeptat, kam to chce, jenže v rozhodujícím okamžiku mu balón nadskočil a Gonda jej místo do sítě poslal zpět do hřiště. Vzápětí se ale domácí dočkali. Při závaru před kladenskou bránou stáhl Procházka k zemi Formánka a Chmelíček z penalty s přehledem vyrovnal - 1:1. A jelikož se až do konce zápasu stav nezměnil, musely o postupujícím do jarního čtvrtfinále rozhodnout pokutové kopy.

„Ve druhé půli byli domácí lepší a my jsme nakonec mohli rádi i za remízu,“ uvedl kladenský trenér Martin Hřídel. To ale jeho mužstvu nepomohlo. V penaltách totiž zachovali pevnější nervy domácí a postoupili mezi nejlepších osm týmů. „Připravovali jsme se na ně a jsem rád, nám to opět vyšlo,“ radoval se po nervydrásajícím rozstřelu Ladislav Jurkemik.

Autor: Michal Sladký


Střelec Chmelíček: Penaltu jsem snad vždycky proměnil

Klíčovým mužem pohárového utkání se stal útočník Slovácka Aleš Chmelíček. Deset minut po přestávce z penalty vyrovnal na 1:1, navlas stejným provedením uspěl i v závěrečném rozstřelu. Ajelikož se do černého trefili i všichni jeho spoluhráči, mohlo Slovácko slavit postup do čtvrtfinále.

* Máte velkou radost?
Určitě. Šli jsme do toho s tím, že chceme a postoupit a udělali jsme pro to všechno. V prvním poločase to z naší strany nebylo dobré a začali jsme hrát, až kdyžnámteklo do bot. Byli jsme nějací zaskočení vedoucím gólem soupeře. Přitom jsme věděli, že Kladno bude hrozit pouze ze standardek a stejně si z jedné z nich necháme dát branku.

* Po přestávce jste se až zázračně zlepšili.
Ve druhé půli jsme zapnuli a zvedli jsme se, pomohlinám i fanoušci. Kdybychom tak hráli celý zápas, tak jsme mohli rozhodnout i dřív než v penaltovém rozstřelu. Ještě jsme tam měli nějaké náznaky šancí, nakonec ale zápas dospěl do penalt.

* A tam jste opět uspěli. Jak je možné, že se vám při nich tak daří?
Dneska to zvládli všichni úplně perfektně, až neskutečně. Soupeř je sice kopal taky výborně, dával samé šibenice, ale nakonec jednou selhal.

* Vy jste zvolil stejné řešení jako v zápase. Proč jste se tak rozhodl?
Myslel jsem si, že tam nepůjde, že si bude myslet, že to změním. Ahlavně mi přišlo, že jejich gólman vůbec neskákal, a že když todámk tyči, tak to bude na sto procent gól. Já ale tak ty penalty kopu vždycky - to ale do novin nedávejte.

* Na první penaltu jste byl určený?
Jo jo, já na penaltu nikoho nepouštím.

* Kdy jste naposledy penaltu nedal?
Tak to je hodně dlouho. To vám ani neřeknu. Já jsem snad pokaždé dal.

* Teď se bude losovat čtvrtfinále. Koho byste si přáli?
(nenechá ani doříct otázku a už skáče do řeči) Jednoznačně Slavii! Chceme si zahrát v novém Edenu a také pro naše fanoušky by to určitě byl svátek, bylo by vyprodáno.

* V poháru se vám daří, co ale liga?
Věřím, že v sobotu vyhrajeme a ještě se popereme o postup.

* To myslíte vážně?
No určitě. Stačí udělat šňůru a jsme zase ve hře. Samozřejmě, bude to těžké, ale chceme pro to udělat všechno.

Autor: Stanislav Dufka


Deník Sport

SLOVÁCKO-KLADNO 1:1 na pen. 7:6

Šero, které se v závěru prvního poločasu rozhostilo na stadionu po výpadku světel a přerušilo na pět minut zápas, charakterizovalo matnou hru Slovácka. Přesto Jurkemikův výběr díky zlepšení po přestávce vyřadil po Brnu dalšího prvoligistu. A znovu na pokutové kopy. Kladno přitom bylo v improvizované sestavě dlouho lepší. Hřídelovi svěřenci šli do vedení ve 21. minutě, kdy se trefi l hlavou po rohu Beneš. Po faulu na Formánka vyrovnal precizně zahranou penaltou Chmelíček. Pak domácí přestáli šanci Zachariáše, na druhé straně vynikl Kostolanský likvidací Chmelíčkovy hlavičky. Na konci měl druholigový tým více štěstí. Po suverénně proměněných pokusech třinácti aktérů minul střídající Šilhan bránu.

Autor: Michal Koštuřík

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
04.11.2008, úterý, 11:38 - Tři body zůstaly doma, radost kazí matný výkon + HLASY TRENÉRŮ + TISKOVKA A SESTŘIH
01.11.2008, sobota, 14:10 - Pozvánky na Slovácko v dnešních novinách
01.11.2008, sobota, 13:59 - Juniorka si chce proti Blansku vylepšit pozici v tabulce
31.10.2008, pátek, 14:26 - Sládek: kopal jsem na jistotu
31.10.2008, pátek, 12:18 - Slovácko už je ve čtvrtfinále! Vyřadit dokázalo i Kladno + HLASY TRENÉRŮ A TISKOVKA
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace