*
DNES
Ženy | Miroslav Zbořil a Markéta Klímová před utkáním se Spartou
včera
Rozhovory | Slovácko - Slavia
17.03.2024
Milan Heča a jeho hodnocení utkání v Teplicích
17.03.2024
Z PLOCHY | Jan Kalabiška po zápase v Teplicích
16.03.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Teplicích
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 978 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku
06.11.2023
Fanoušci v zápase proti Hradcu

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

13.04.2024 od 15:00

Městský stadion MB

Přihlášeno
18
fanoušků

Tři body zůstaly doma, radost kazí matný výkon + HLASY TRENÉRŮ + TISKOVKA A SESTŘIH

04.11.2008, úterý, 11:38
clanek_znak_slovacko_velky.gif

Fotbalisté Slovácka doslova vydřeli plný bodový zisk ve veledůležitém zápase proti poslednímu Fulneku. Ten sice dokázal srovnat díky teči Jindříškova přímého kopu, na Randovu branku ze 74. minuty už ale zareagovat nedokázali a prohráli 1:2. Výkonem ovšem zůstali v šedi podprůměru a tři tisícovky diváků tak odcházely ze stadionu s rozpačitými pocity.

Slovácko přitom nezačalo nejhůř a s přibývajícími minutami dostávalo Fulnek pod tlak. Ten korunovali domácí brankou Hrotka po dalším z rohových kopů zahrávaném Stýskalou. Jenže jako už se to stalo v sezoně několikrát, vedoucí branka domácí místo nakopnutí naopak srazila na kolena a hosté se stále víc a víc osmělovali.

Na Lukaštíkovu hlavičku ještě Filipko dokázal zareagovat, ani útoky Vajdy nebo Huvara po stranách Fulneku branku nepřinesly. V 35. minutě přišla pro Slovácko první rána. Trávník musel se zraněním kolene opustit tahoun Michal Gonda, jehož měl nahradit Milan Kerbr. To se mu však při vším "úsilí" nepovedlo a musel být střídán.

Když už se zdálo, že se Slovácko protrpí do přestávky s jednobrankovým vedením, přišel trest druhý. Přísně odpískaný přímý kop si místo tradičního exekutora Vajdy vzal na starosti Josef Jindříšek, poslal míč směrem k šestnáctce, kde došlo k teči, změně směru míče, na který už Filipko nedokázal zareagovat a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Po přestávce pokračovala křeč domácích jenže ani hosté neoplývali jistotou a přesností, a tak se na tento duel nedívalo moc dobře. Navíc se v 53. minutě dostavil trest třetí. V nefotbalové pozici se ocitl Aleš Chmelíček, který si zřejmě obnovil zranění ruky a také musel být vystřídán. 

V 59. minutě mohli domácí blahořečit fulneckého Schulmeistera, který prakticky tváří v tvář Filipkovi pálil mimo, ačkoli si mohl vybrat místo, kam míč usměrnit.

Od 70. minuty se zdálo, že by domácí mohli ještě najít nějaké zbytky sil a pokusit se zaútočit, jenže kombinace mezi mladíky ještě nevyšla, když Perůtkovu střelu po Stýskalově přihrávce hosté zblokovali. V té době Reinberk vystřídal zle hrajícího Kerbra a o pár minut později byl hned u zrodu gólové akce.

Slovácko ukázalo, že i kombinačně se dá dostat přes oranžovou obranu a byl to právě Reinberk, který poslal míč směrem ke Sládkovi, ten neváhal, když viděl nabíhajícího Randu, kterého poslal do "uličky", domácí matador prostřelil Pospěcha a poslal Slovácko znovu do vedení.

Tentokráte se domácí snažili i nadále útočit a držet míč dostatečně daleko od Filipka, což se jim dařilo jen napůl, Fulnek ale už do žádné vážnější příležitosti nepustili, přečkali několik nebezpečných standardních situací a připsali si tři body za výhru 2:1. Ovšem problémy, které tížily domácí celek už před zápasem - zbytečné zatažení po vstřelení vedoucí branky, přístup některých jednotlivců k zápasu nebo absence taktiky, větší bojovnosti a touhy dát do hry vše, ty stále přetrvávají.

Trenér Jurkemik však splnil to, co od něj vedení požadovalo - 4 body z posledních dvou zápasů. Nakolik se to odrazí v síle jeho pozice v klubu, to ukáže čas.

1. FC Slovácko - Fotbal Fulnek 2:1 (1:1)

Branky: 21. Hrotek, 74. Randa - 44. Jindřišek. Rozhodčí: Jílek - Ubias, Mencl. ŽK: Perůtka, Formánek, Kerbr, Hrotek - Vajda. Diváci: 3007. 

Slovácko: Filipko - Němčický, Ineman, Hrotek, Formánek - Randa, Stýskala, Perůtka, Gonda (35. Kerbr, 69. Reinberk) - Sládek, Chmelíček (56. Čtvrtníček). Trenér: Jurkemik.

Fulnek: Pospěch - Jindřišek, Krása, Sedlák, Staš (86. Koštuřík)- Huvar, Pavlík, Schulmeister, Vajda - Lukaštík, Slončík (80. Janoviak). Trenér: Takáč.
 

Miroslav Takáč, trenér Fulneku: "Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně, podržet balón, proto jsme nasadili pět záložníků. Domácí si ale na nás počkali a vstřelili vedoucí branku. Po ní se hra celkem vyrovnala a přišlo naše šťastné vyrovnání. Chtěli jsme nadále hrát trpělivě, kombinačně, dvě tři šance byly naše, ale dostali jsme druhý gól, pak už to byla jen naše křeč. I když máme zkušené hráče, už to holt nešlo, měli jsme jen nakopávané míče bez výsledku."

Ladislav Jurkemik, trenér Slovácka: "Jsem rád, že proti takovému soupeři a v takovém zápase, kdy je problém s psychikou, jsme dokázali vyhrát. Hráči věděli, že je to zápas o šest bodů. Začali jsme dobře, aktivně, pak jsme ale zbytečně ztráceli míče vpředu. Soupeř se sice nedostal do větší šance, ale šťastně vyrovnal. V prvním poločase to chtělo ještě přidat na důrazu. Hlavně, když se dostaneme do šestnáctky. O přestávce jsem zdůrazňoval, že to chce trpělivost, že už to bude zápas o jednom gólu. Trápí nás, že jsme stále oslabení, někdo je zraněný, jiný vykartovaný, chybí nám stabilita v sestavě. V tomto zápase jsme ztratili dva hráče, Gondu a Chmelíčka, pokud budou na konci podzimu chybět, bude to těžké. A ještě k Fulneku... Nikdy bych po prvním kole, kdy jsem viděl zápas Jihlava - Fulnek, neřekl, že týmy budou takto rozmístěné v tabulce. Fulnek byl tehdy spíš lepším mužstvem, ale shodou různých okolností a smůly se to může stát."

TISKOVKA PO ZÁPASE

 

This text will be replaced

 

This text will be replaced
SESTŘIH ZÁPASU
This text will be replaced
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
03.11.2008, pondělí, 12:29 - Rozhovory po zápase s Fulnekem+VIDEO
03.11.2008, pondělí, 10:42 - Co píší o Slovácku v dnešních novinách
02.11.2008, neděle, 15:52 - HLASOVÁNÍ: ohodnoťte hráče v zápase s Fulnekem
02.11.2008, neděle, 12:45 - Juniorka třemi góly porazila Blansko AKTUALIZOVÁNO
01.11.2008, sobota, 14:10 - Pozvánky na Slovácko v dnešních novinách
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace