*
30.04.2024
U19 | Rozhovor s trenérem Romanem Westem
29.04.2024
Z PLOCHY | Michal Kohút po zápase v Českých Budějovicích
28.04.2024
TISKOVKA | Ondřej Mihálik po zápase v Českých Budějovicích
28.04.2024
TISKOVKA | Jan Baránek po zápase v Českých Budějovicích
25.04.2024
Rozhovory | Budějovice - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024

Co píší o Slovácku pondělní noviny?

12.11.2007, pondělí, 22:24
noviny_velky.jpg
Moc hezky se to čte. Slovácko je po podzimu na nejlepší cestě, aby se vrátilo do první ligy, shodují se pondělní české noviny.


Mladá fronta DNES: Slovácko je podzimním druholigovým králem

Podzimní mise: splněno.

Fotbalisté Slovácka díky závěrečné remíze 0:0 ve šlágru druholigové sezony na hřišti Příbrami dokonce o bod překročili třicetibodový plán. A stali se podzimním králem soutěže.

Příbram klesla na třetí místo, mezi oba největší rivaly se nakonec dokázala vklínit Opava.

Slovácko tak má ideálně nakročeno za rychlým návratem do nejvyšší soutěže.

„Přijeli jsme s cílem uhrát si prvenství v tabulce. Jsme moc rádi, že se nám to povedlo,“ řekl slovácký trenér Pavel Malura. „Doufám, že i sponzoři na to budou reagovat a maximálně nás podpoří, abychom mohli mužstvo ještě posílit,“ dodal.

„Remíza je v pořádku, této ztráty neželím, i když k ní došlo doma. Je totiž potřeba vzít v úvahu kvalitu soupeře. Mrzí mě spíš předchozí prohra s předposledním Ústí, kde jsme pro body udělali příliš málo,“ poznamenal domácí kouč František Barát.

Úroveň hry, kvalita terénu i divácká kulisa. To vše bylo v přímém rozporu s tím, že se hrál vrcholný duel o postup do ligy.

Obě mužstva většinou jen bezradně koumala, jak se dostat na extrémně těžkém terénu ke vstřelení branky. „Bylo to obrovsky těžké. Terén nahrával soupeři, který se tomu umí líp přizpůsobit. Ale i naši hráči to ubojovali,“ řekl Malura.

Krátce před pauzou měl mimořádnou šanci neobsazený Chmelíček, který bez přípravy trefil v letu Fischerovu přihrávku. Střela jen těsně přeplachtila odkrytou bránu.

Ve druhém poločase však upracovaný a nelíbivý duel ještě vygradoval. Až v samém závěru byli oba sokové nepatrně blízko od branky.

Nejprve v 88. minutě slovácký Görnerův trestný kop líznul hlavou Činčala a míč se otřel za překonaným Hruškou o spojnici tyče a břevna. V nastaveném čase pak po sérii rohových kopů přesně hlavičkoval příbramský Penc, jehož pokus díky bravurnímu zákroku brankáře Bolka skončil rovněž na břevně.

Autor: Radek Štěrba (MF DNES)


Mladá fronta DNES: Šlágru podzimu uškodilo počasí

Sníh, déšť a pak mráz. Vražedná kombinace počasí zkazila dlouho očekávaný hit druholigového podzimu mezi Příbramí a Slováckem.

„Bylo to hodně poznamenané těžkým terénem. Ještě ráno leželo na hřišti deset centimetrů sněhu, pak do toho navíc začalo pršet,“ poznamenal domácí kouč František Barát.

Hřiště zalité vodou bylo skutečně na hranici regulérnosti. Sudí Jílek zvažoval, že duel odloží. „Zápas by si zasloužil lepší terén, ale za dva týdny se mohlo hrát ještě na horším terénu. Alternativou by bylo snad jen odložení na jaro, což by svaz asi nepřipustil,“ doplnil slovácký protějšek Pavel Malura. „Diváci museli být alespoň s bojovností spokojeni. Víc toho nabídnout nešlo.“

Mimochodem - diváci... Podle oficiálního zápisu se jich sešlo 2182. Ve skutečnosti jich na vymrzlém stadionu U Litavky bylo zhruba sedm set. Z toho dvě stovky ze Slovácka, které svému týmu snadno vytvořily domácí prostředí.

Na druhý konec republiky se vypravili čtyřmi autobusy. Jeden z autokarů však selhal už na dálnici. Pasažéři proto přesedli do ostatních tří. A na kraji Příbrami potkal výpadek i druhý autobus. Fanoušci hostujícího týmu se tak na stadionu sešli kompletní až na začátku druhého poločasu. Po zápase někteří čekali, až pro ně přijede z Plzně náhradní vůz. Dobrá nálada je však díky cennému výsledku neopustila.

Autor: Radek Štěrba (MF DNES)


Deník Sport: Šlágr bez vítěze

Vládcem druhé ligy je po podzimu Slovácko. V Příbrami gól v bitvě exligových celků nepadl, což stačilo hostům k prvnímu místu. Marila přezimuje třetí, bod za postupovými příčkami.

„Jeli jsme si pro bod a máme ho. Remíza z Příbrami je zlatá,“ jásal Aleš Chmelíček, na podzim nejlepší střelec Slovácka. „Máme sezonu skvěle rozjetou, nejsilnější soupeře přivítáme na jaře doma. Je to super,“ hlásil na cestě do kabin. „Byl to těžký zápas, ale kluci to ubojovali,“ pochválil mužstvo i kouč Slovácka Pavel Malura.

Pokud někdo čekal, že zápas nabídne na druhou ligu netradiční podívanou, nebyl zklamán. Podzimní finále druhé ligy se totiž proměnilo ve vodní radovánky, ve kterých se ale pohledný fotbal po většinu času na nasáklém terénu utopil. Kombinovat po zemi nemělo cenu. Každá taková přihrávka znamenala riziko. Míč totiž nečekaně odskakoval nebo se zastavoval v kalužích, a tak prochladlí diváci mnohdy jen zklamaně vzdychali.

„Zápas takových soupeřů by si zasloužil kvalitnější terén. Odložení na jaro by ale svaz nepovolil a nikde není psáno, že do konce roku by to s hřištěm bylo lepší. Proto bylo rozumnější hrát,“ prohlásil domácí kouč František Barát a jeho kolega Malura souhlasně přikyvoval.

Fanoušky rozehřál až závěr duelu, v němž se oba týmy vyždímaly z posledních zbytků sil a vytvořily si jasné šance. Nejprve mohly urvat vedení hosté. V 88. Činčala lízl hlavou Görnerův trestný kop a míč se otřel o břevno. V nastaveném čase pak pro změnu na druhé straně nasměroval po rohu míč na horní tyč domácí stoper Penc. Branka však nepadla, a tak po závěrečném hvizdu křepčili hosté ze Slovácka.

Jejich radost byla o to větší, že tým dostane od vedení prémie za to, že přezimuje na postupové příčce. „Budeme mít hezké vánoce, teda já určitě,“ smál se Chmelíček, aniž by prozradil, na jakou částku se může tým těšit.

Nálada v táboře Příbrami byla rozdílná. Kouč František Barát remízu se Slováckem bral jako slušný výsledek. „Na šance to bylo dva dva, remíza je v pořádku. Mě mrzí spíš ztráta bodů s Ústím nad Labem. Jinak si dovolím říct, že devětadvacet bodů, to je pro mé mužstvo luxusní zisk,“ vykládal Barát bez známky zklamání a popřál hostům: „Teď hlavně dobře dojeďte domů.“

Dobře věděl, že při rozmarech počasí nečeká soka lehké cestování. Zima a sníh udělaly své. Dva autobusy Slovácka měly potíže už cestou na zápas, nakonec se však fandové do ochozů dostali. Dva z nich ale neviděli zápas celý. Po pádu v ochozech utrpěli zranění a musela pro ně přijet sanitka. „První z nich nemohl moc hýbat rukou. Druhý pak měl rozbité čelo, ale snad by i on měl být v pořádku,“ poznamenal sekretář domácího klubu Petr Soucha.

Nejlepší hráči: Penc, Šindelář – Šultes.

Autor: René Machálek (Deník Sport)


Dobrý den s Kurýrem: Hráči podzimní prvenství ubojovali

Finále podzimní části druholigové soutěže mělo nefotbalovou kulisu. Prázdný stadion, který zaplňovalo jen povzbuzování hostujících dvou stovek fanoušků, viděl urputný boj na rozbahněném terénu, který fotbalovou krásu neumožňoval. „Tento zápas si zasloužil lepší terén i fotbalové prostředí. Na druhou stranu je pravda, že je listopad a nikde není napsáno, že za týden by podmínky nebyly ještě horší. Jarní dohrávku by svaz určitě nepovolil, a tak je dobře, že se tento zápas odehrál. Terén nebyl tak katastrofální, aby se nemohlo hrát, a diváci mohli být nakonec spokojeni alespoň s nasazením a bojovností, které oba celky předvedly,“ hodnotil podzimní derniéru trenér 1.FC Slovácko Pavel Malura a pak poodhalil zápasovou taktiku.

„Přijeli jsme s cílem uhrát minimálně bod a udržet prvenství v druholigové tabulce. To se nám podařilo. Věděli jsme, že to bude obrovsky těžké, protože terén nahrával více soupeři, který se mu fotbalovým stylem uměl lépe přizpůsobit. Nakonec to hráči ubojovali a měli jsme i dvě šance. Bohužel při první Chmelíček zbytečně zaváhal s přihrávkou a při druhé jsme měli trochu smůly. S bodem jsem však spokojen, protože šlo o nesmírně náročné utkání hlavně na morálku a jsem rád, že to zvládli,“ chválil své svěřence Malura.

Jeho protějšek František Barát si bod nakonec pochvaloval taky. „Utkání bylo poznamenané těžkým terénem. Pokud bychom měli alespoň malý předpoklad, že to bude lepší, tak bychom utkání odložili, protože souboj takto kvalitních mužstev ze špičky tabulky by si lepší terén zasloužil. Vzhledem k průběhu hry i šancím na obou stranách je remíza v pořádku. Této ztráty nelituji, přestože se jedná o ztrátu z domácího prostředí. Byla s kvalitním soupeřem a tato utkání se nevyhrávají pokaždé. Víc mě mrzí ztráta v Ústí, kde jsme o body nejen přišli, ale neudělali jsme nic pro to, abychom je získali.“

Autor: Aleš Mazúrek (Dobrý den s Kurýrem)


Dobrý den s Kurýrem: Slovácko míří do lázní

Fotbalisté Slovácka zakončili nedělním utkáním v Příbrami podzim, který lze označit jako úspěšný. V průběhu patnácti podzimních kol si vypracovali dobrou pozici pro jarní útok na postupové příčky. Přestože letos skončili se soutěžními zápasy o něco dříve, na dovolenou si ještě počkají. „Následující týden věnujeme regeneraci v lázeňském zařízení v Luhačovicích, které patří majiteli klubu. Pak dostanou hráči sporttestery a budou se připravovat v domácích podmínkách,“ naznačuje program svých svěřenců do vánočních svátků trenér Pavel Malura.

Po Novém roce se sejdou všichni hned 3. ledna a zahájí dlouhou zimní přípravu, kterou absolvují v domácích podmínkách. „Soustředění máme naplánováno do Nymburka, kde bude dostatek soupeřů i odpovídajících terénů,“ přibližuje, co do startu odvet Slovácko čeká, Malura.

Letos se tým nezúčastní zimního turnaje Tipsport cup, kam neobdržel pozvání, a tak si sparingpartnery hledal sám. „Vesměs to budou prvoligové celky z české a slovenské ligy,“ prozrazuje Malura. Ten by v týmu viděl rád i několik nových tváří. „Kádr bychom rádi ještě zkvalitnili a přivedli do každé řady jednoho hotového hráče. S majitelem klubu jsme o tom hovořili a máme předběžný příslib k jednání s hráči,“ řekl na závěr podzimu trenér Malura.

Autor: Aleš Mazúrek (Dobrý den s Kurýrem)


Příbramský deník: Marila remizovala se Slováckem a je třetí

Poslední mistrovský zápas letošního roku u Litavky skončil bez branek.

Svěřenci trenéra Františka Baráta počtvrté v řadě nedokázali na svém hřišti porazit Slovácko a znovu s ním jen remizovali.

Hřiště plné vody bylo svědkem svižného utkání, v němž si oba týmy vytvořily příležitosti ke skórování, ale ani jednu nezakočili.

Nebezpečnější byli po celý zápas domácí fotbalisté.

V osmé minutě zaplachtila rána Pilíka ve vzduchu a brankář Bolek míč vyrazil nakonec hlavou, po půlhodině hry jej z hranice penalty trefil z voleje Plašil a od gólu pak zachránila hosty louže, v níž se zastavil centr, směřující na osamoceného Huňu před brankou.

Slovácko se nadechlo k protiútoku ve 35. minutě, kdy dokonale zamkli na dvě minuty domácí hráče v jejich pokutovém území, ale Hrušku nepřekonali, když střelu Görnera zblokovali obránci.

Největší šanci první půle měli hosté ve 44. minutě. Chmelíček se vyhnul ofsajdové pasti, ale centr z voleje poslal těsně nad domácí branku.

Po změně stran už toho hrstka fanoušků příliš zajímavého neviděla. Bolek si poradil s další dělovkou z dálky, kterou na něj poslal Nechvátal, Hruška nemusel řešit žádnou vážnější situaci. Rozhodnout tak nakonec mohl závěr. Nejprve v 88. minutě trefil hlavičkou Činčala břevno domácí branky, v nastaveném čase pak Příbramští zahrozili ze dvou rohových kopů. Po prvním trefil Klesa obránce, po druhém vytáhl Pencovu hlavičku z bezprostřední blízkosti Bolek nad břevno.

Příbramští fotbalisté tak přezimují na třetím místě druholigové tabulky, tedy těsně za postupovými pozicemi. Bod ztrácejí na Opavu, dva na svého nedělního soupeře Slovácko.

Autor: Jan Hájek (Příbramský deník)
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
14.11.2007, středa, 23:13 - TV Slovácko: návštěva za fotbalisty v lázních - !!!EXKLUZIVNÍ VIDEO!!!
14.11.2007, středa, 20:59 - Nedělní zápas juniorky odložen!
13.11.2007, úterý, 10:00 - Česko - Slovensko ve VIP stadionu
12.11.2007, pondělí, 22:11 - Jak jsem (ne) jel do Příbrami
12.11.2007, pondělí, 21:37 - Report z Příbrami
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace