*
DNES
Rozhovory | Slovácko - Slavia
17.03.2024
Milan Heča a jeho hodnocení utkání v Teplicích
17.03.2024
Z PLOCHY | Jan Kalabiška po zápase v Teplicích
16.03.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Teplicích
14.03.2024
Rozhovory | Teplice - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 978 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku
06.11.2023
Fanoušci v zápase proti Hradcu

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

13.04.2024 od 15:00

Městský stadion MB

Přihlášeno
18
fanoušků

Co píší noviny o remíze Slovácka na závěr podzimu?

30.11.2009, pondělí, 11:50
noviny_velky.jpg

Zajímavé články se objevily v novinách po remíze Slovácka s Jabloncem na závěr ligového podzimu. Přinášíme jejich přehled s bonbónkem na závěr.

Nejprve hodnocení hráčů. Známkovat je můžete i vy - ZDE:

Mladá fronta DNES (1 - nejlepší, 5 - nejhorší)

1. FC Slovácko: Filipko 3 - Kubáň 2.5, Němčický 3, Formánek 3, Urbánek 3 - Ondřejka 2 (63. Zelenka 3.5), Valenta 3, Abrahám 2.5, Cleber 3 - Smetana 2, Švancara 3.

Baumit Jablonec: Špit 2.5 - Zábojník 2.5, Krejčí 3, Drsek 2, Jablonský 3 - Haurdič 2.5 (82. Eliáš), Pavlík 1.5, Loučka 3, Kovařík 2.5 - Čížek 2.5, Vošahlík 2.

Sport (10 - nejlepší, 0 - nejhorší)

Slovácko: Filipko 5 - Kubáň 6, Němčický 5, Formánek 4, Urbánek 3 - Ondřejka 5 (63. Zelenka), Valenta 5, Abrahám 6, Cleber 3 - Smetana 6, Švancara 6.

Jablonec: Špit 5 - Zábojník 6, Drsek 6, Krejčí 5, Jablonský 5 - Haurdič 7 (82. Eliáš), Loučka 4, Pavlík 6, Kovařík 4 - Čížek 5, Vošahlík 5.

Slovácký deník (1 - nejlepší, 5 - nejhorší)

1. FC Slovácko: Filipko 3 - Kubáň 3, Němčický 2, Formánek 3, Urbánek 2 - Ondřejka 3 (63. Zelenka 4), Valenta 3, Abrahám 3, Cleber 4 -Švancara 3, Smetana 3. Trenér: J. Mazura.

Jablonec: Špit 3 - Zábojník 2, Krejčí 3, Drsek 2, Jablonský 3 - Haurdič 2 (83. Eliáš), Pavlík 2, Loučka 3, Kovařík 3 - Vošahlík 2, Čížek 3. Trenér: F. Komňacký.


Dobrý den s Kurýrem (10 - nejlepší, 0 - nejhorší)

Miroslav Filipko 6
Po návratu první ostrý zápas v áčku, chyběla mu větší jistota.

Lukáš Kubáň 6
Trochu to přeháněl s tvrdostí a málem za to šel i dříve do kabin.

Lukáš Zelenka 5
„Invisible man“, po vystřídání ho nebylo moc vidět.

Tomáš Abrahám 7
Znovu jeden z nejlepších hráčů Slovácka na hřišti.

Václav Ondřejka 5
Bojoval na kraji i sám se sebou, kiksem málem zavinil gól.

Ondřej Smetana 6
Zřejmě poslední branka za Slovácko přinesla alespoň bod.

Aleš Urbánek 5
Smolař zápasu, když se o něj otřela Pavlíkova gólová střela.

Nascimento Cleber 6
Byla na něm vidět chuť hrát, ale něco tomu chybělo.

Vít Valenta 6
Snažil se tvořit i „jezdit“ se střídavými úspěchy a neúspěchy.

Petr Švancara 6
Znovu spíše v roli nahrávače, bohužel spoluhráči nezakončili.

Pavel Němčický 5
Obrana tentokrát držela pevněji, horší to bylo s přesností centrů.

René Formánek 6
Po zranění se postavil opět na stopera a přinesl větší klid.


A teď už zmiňované články:

Mladá fronta DNES

Slovácko bere nakonec i bod

Zachraňovat nevydařenou podzimní část sezony v zápase proti rozjetému Jablonci? To je příliš troufalé přání.

A fotbalisté Slovácka to moc dobře vědí. Z posledního letošního utkání proti týmu, který se mohl vyšvihnout do čela ligové tabulky, tak domácí hráči berou i remízu 1:1, i když pro ně na čtrnáctém místě vlastně nic převratného neznamená.

„Každý bod navíc může v konečném účtování něco řešit,“ upozornil trenér Josef Mazura.

„Ale nic jiného než vítězství jsme brát nechtěli. Bod je pro nás málo,“ povzdechl si obránce Aleš Urbánek. „Každý z nás si představoval, že budeme v tabulce aspoň o nějakou příčku výš. Máme mužstvo na to být kolem desátého místa. Snad se na jaře zvedneme a bude nám to stačit na záchranu.“

Bude u toho i trenér Mazura? Na konci roku mu končí smlouva a opci Slovácko zatím neuplatnilo. Jasněji bude zřejmě až ve středu, kdy zasedá klubové představenstvo.

Ve svém zatím posledním utkání neměl kouč jednoduchou úlohu. Kvůli čtyřem dlouhodobě zraněnýmzáložníkům, útočníku Chmelíčkovi, nemocnému obránci Randovi a vykartovanému záložníkovi Kordulovi musel proti Jablonci při skládání soupisky dost improvizovat.

„Záložník Zelenka navíc kvůli svalovým potížím do čtvrtka netrénoval, takže usedl jen na lavičku a my tak měli z ligového kádru zdravých jen třináct hráčů plus dva brankáře,“ vysvětloval Mazura, proč se na střídačce premiérově objevili dorostenci Jeleček, Hlůpik a Daníček.

Posledně jmenovaný osmnáctiletý útočník navíc málem začal sbírat první ligové minuty. Ve druhém poločase už bylo za nepříznivého stavu připravené jeho střídání, ale těsně předtím Smetana po závaru vyrovnal.

„K Pavlíkově gólu jsme další nepřidali, i když jsme příležitosti měli. A za to nás Slovácko potrestalo,“ řekl jablonecký trenér František Komňacký.

„Už to s námi vypadalo špatně. Kluci se ale nevzdali, závěr zápasu odbojovali a musím litovat tutové hlavy Smetany. Kdyby trefil bránu, mohli jsme i vyhrát,“ povzdechl si domácí kouč Josef Mazura nad velkou šancí.

Po zápase ještě diváci spílali sudímu Drábkovi, který nečekaně utkání ukončil hned po uplynutí devadesáti minut. „Měl jsem pocit, že mu ten výsledek vyhovuje,“ usmál se Komňacký.

Autor: Radek Štěrba (MF DNES)


Smetana zařídil remízu a oznámil: Za Slovácko to byl poslední zápas

Z psance, na něhož někteří diváci od začátku zapasu nepříjemně povolávali, se stal hrdinou, který proti Jablonci zachránil alespoň remízu a mohl být autorem i vítězného gólu. Přesto slovácký útočník Ondřej Smetana po konci utkání oznámil: „Byl to můj poslední zápas za Slovácko.“

* Už je jisté, že se po hostování vrátíte do domovského Liberce?

Případné uplatnění opce nezávisí jen na mně. Ale podle toho, jak to moje působení vypadalo, jak se ke mně přistupovalo, nevidím pro setrvání důvod.

* Co přesně Slovácku vyčítáte?

Do toho se nebudu pouštět. Každopádně si myslím, že kvalita u mě je, abych dostal větší šanci.

* Vy jste přitom věřil, že vás slovácké angažmá nastartuje, že?

Určitě. Poslední půlrok v Liberci se mi nějak nepovedl, takže jsem chtěl udělat změnu. Ale asi jsem měl do Slovácka přijít dřív. Dorazil jsem až po třetím kole, klukům v útoku se zrovna dařilo, takže se pauza ještě natáhla. Navíc jsem nebyl v nějak optimální formě ve chvíli, kdy jsem za Slovácko začal nastupovat.

* Se Slováckem jste se rozloučil gólem. Před ním na vás diváci v jednu chvíli pískali. Vnímal jste to?

Přijel jsem hrát fotbal, tohle vůbec neřeším. Oni na mě navíc řvali od první minuty.

* Je to potíž vysokých hráčů?

Asi lidem takoví hráči vadí, ale to se musíte zeptat jich. Samozřejmě, že ty diváky slyším, ale je mi sedmadvacet let a věřte mi, že už to neřeším jako ve dvaceti.

* Nakonec jste mohl zápas rozhodnout po Švancarově rohovém kopu. Co vaší hlavičce chybělo?

Je velká škoda, že střela šla metr vedle. Měl jsem před sebou Drska, trošku jsem si pomohl rukama, a tak už jsem do něj nechtěl jít víc, aby mi nepískl rozhodčí faul. Dostal jsem se tam slabě, kdybych se do míče víc opřel, asi by to letělo do brány.

* A byl byste za hrdinu.

Vidíte, kdybych dal druhý gól, neřekli by ani slovo. Ale na to, že jsem celou dobu ve Slovácku seděl na lavičce, si třeba nemyslím, že jsem už první poločas hrál nějak špatně. Sklepával jsem balóny, vyhrával jsem hlavy. Nahrál jsem skoro do gólovky. Když na mě přesto od první minuty řvou, ať střídám, tak to vážně není můj problém.

* Vaše výkony teď přece jen šly nahoru. Souhlasíte?

To jo. Na tréninku jsem makal, mám čisté svědomí. Už zápas v Boleslavi a pak i teď proti Jablonci jsou pro mě takovým zadostiučiněním a odměnou.

Autor: Radek Štěrba (MF DNES)
 

 

Sport

Komňacký hrál fair

Remíza 1:1 na hřišti Slovácka jabloneckého stratéga Františka Komňackého nenadchla. Do svého bývalého působiště si jel pro tři body a pozici zimního krále. Plán nevyšel. Možná i proto, že postrádal klíčové hráče Lafatu s Jarolímem. „Chyběla mi větší touha po vítězství,“ shrnul trenér. Co ještě řekl?

O ČISTÉ HŘE. Ačkoliv se hrálo na těžkém terénu a zápas byl chvílemi vyostřený, hosté nedostali jedinou kartu! Kouč Komňacký to však přešel suchým konstatováním: „Pro mé týmy je to normální. Vždy jsem hrál fair play,“ podotkl. Výhrady měl ovšem k chování soupeře. „Domácí výrazně přitvrdili. Máme zřejmě o něco techničtější a kombinačně lepší mužstvo. A Slovácko šlo s tvrdostí někdy až na hranici. Za jiných okolností by někteří hráči možná nedohráli,“ postěžoval si.

O KVALITĚ UTKÁNÍ. Do hitparády trháků podzimu se tento souboj jistě nezařadí. „Nebyla k vidění velká fotbalová kvalita. Bylo to spíš bojovné. U mě převládá spíš nespokojenost. Výsledek ani pro jeden tým nic moc neřeší,“ mínil Komňacký, jehož tým mohl v případě výhry přezimovat na prvním místě. „Bylo by to příjemnější,“ uznal.

O INKASOVANÉM GÓLU. Jablonecký trenér měl stejně jako všichni ostatní divný pocit z výkonu rozhodčího Drábka a jeho asistentů. Nelíbilo se mu mimo jiné řešení situace předcházející Smetanově trefě na 1:1. „Pomezní, který stál tři metry od toho, ukazoval odkop od brány. A hlavní nařídil z půlky hřiště roh,. To mi přijde podivné,“ prohodil kouč.

O PAVLÍKOVI. Kapitán hostů Petr Pavlík se chtěl na Slovácko vytáhnout. V klubu působil, v Uherském Hradišti nechal kus srdce. Záměr mu vyšel. Střelou, která se otřela o bránícího Urbánka, zařídil Jablonci vedení. „Měl zvýšenou motivaci,“ potvrdil Komňacký. „Nehrál špatně, ale mohl být i lepší. On byl tím, který byl nejčastěji v nadějných střeleckých situacích,“ dodal.

Autor: Michal Koštuřík (Sport)


Dobrý den s Kurýrem


Aspoň bodík vystřelil Smetana

Jablonec do sobotního večer ještě nikdy v Uherském Hradišti nevyhrál. Po zápase zůstává vše při starém. Mazurovi svěřenci sice prohrávali po trefě bývalého hráče Slovácka Petra Pavlíka, srovnat al dokázal Ondřej Smetana a zajistil pro Slovácko alespoň bod.

JAK ŠLY MINUTY:

2. Cleber potáhl míč po levé straně, poslal ho před branku, tam jej ale domácí netrefili ideálně a míč po odraze skončil v autu.
8. Slovácko dostalo Jablonec pod tlak, po centru Švancary ale Smetana nedokázal vystřelit, to se povedlo o chvíli později Kubáňovi, kterému jeho pokus zblokovali obránci.
20. Hodně hlasitě si vydechl stadion, když míč po centru z levé strany prošel nikým neatakován malým vápnem a nakonec neškodně zaplul do autu.
23. Pavlíkova pumelice z přímého kopu končí v náručí brankáře Filipka.
27. Švancara sice nezpracoval míč ideálně v pokutovém území, byl ale schopen poslat jej před Špita, kde situaci hasili hosté jen za cenu rohu.
34. Ondřejka chyboval ve středu pole a dal šanci Jablonci jít do brejku, ten zakončoval Pavlík střelou, se kterou si poradil Filipko.
49. Slovácko si opět hlasitě oddechlo, když po centru z levé strany hlavičkoval Vošahlík do tyče!!!
53. Hezká kombinační akce v podání Slovácka. Valenta poslal hezkou přihrávku po zemi na Smetanu, kterému chyběly decimetry, aby dosáhl na míč.
57. Petr Pavlík se uvolnil na hranici náctky a jeho střela se od Urbánka ala do tyče a poté za záda bezmocného Filipka. Smolný okamžik znamenající vedení Jablonce.
75. Jako blesk z čistého nebe přišla akce Slovácka. V pokutovém území došlo k závaru, v němž se nejlépe orientoval Ondřej Smetana, který z otočky poslal míč k tyči Špitovy branky. 1:1.
83. Slovácko mohlo jít dokonce do vedení, když se po rohovém kopu dostal k hlavičce Smetana a jen o kousek minul branku.
90. Smetana mohl rozhodnout ještě jednou, jeho hlavičku ale dokázal zblokovat jeho strážce Drsek.

Autor: Stanislav Horák (DDK)

 


Každý bod je pro nás dobrý

Dva stopeři, brankář, Lukáš Zelenka a tři dorostenci. Tak vypadal v sobotu pohled na střídačku týmu Slovácka před zápasem proti druhému týmu ligy. Josef Mazura tak prakticky neměl možnost míchat s ofenzivní silou svého týmu. Soupeř i z tohoto důvodu působil o něco fotbalověji a Slovácko muselo tento handicap vyrovnat bojovností. „Do zápasu jsme vstoupili docela dobře. Vytvořili jsme si vyloženou šanci Vencou Ondřejkou, který šel z boku sám na brankáře, a pokud by našel některého ze spoluhráčů, tak by to tam asi i padlo. Nestalo se. Ve druhé půli jsme v jejím úvodu asi dvacet minut nepodrželi balon, jen jsme nakopávali nazdařbůh a Jablonce bylo najednou plné hřiště. Hosté tam měli nebezpečné centry i střely a z jedné z nich nám dali gól. V té chvíli to s námi nevypadalo vůbec dobře. Musím ale říct, že kluci to zase nevzdali, odbojovali to a dokázali dát vyrovnávací branku. Litovat můžu jen toho, že Smetana tam měl jednu tutovou hlavičku, kterou bohužel nedal. Škoda že to tam nepadlo, mohli jsme i vyhrát. Pro nás je každý bod dobrý. Chtěli jsme sice vyhrát, ale tentokrát se nám to nepodařilo.“ Ohledně absencí byl Mazura stručný. „Tomáš Randa měl horečky, Lukáš Zelenka měl problémy se svalem a kolenem a naplno trénovat začal až ve čtvrtek. Bohužel jsme dnes museli vzít na lavičku tři dorostence, protože jsme měli k dispozici asi třináct hráčů,“ zalitoval domácí kouč.

František Komňacký moc spokojený po zápase nebyl. Vždyť jeho tým mohl v případě vítězství přezimovat v čele Gambrinus ligy. Ani tentokrát se ale Jablonci v Uherském Hradišti vyhrát nepodařilo a na vedení v lize musí zapomenout. „Utkání bylo spíše bojovné, než že by ukazovalo nějakou větší kvalitu. Konečný výsledek ale podle mě neřeší pro obě mužstva prakticky nic. Vyhrát jsme chtěli, protože právě vítězství by nás vyneslo do čela tabulky, což by byl přes zimu určitě velmi příjemný pohled. Jenže ačkoli jsme měli několik příležitostí, tak jsme k prvnímu gólu druhý nepřidali. Potrestáni jsme byli podle mě snad po jediné střele domácích na bránu ve druhé půli. V tuto chvíli ve mně převládá nespokojenost s výsledkem. Přece jen jsme byli před zápasem druhé mužstvo v tabulce, které mělo hrát s větší touhou po vítězství. V prvním poločase jsme nebyli tak aktivní, jak bych si představoval, v poločase druhém jsme zlepšili pohyb i kvalitu, ale vítězný gól jsme přidat nedokázali. Domácí naopak dřeli a za tím bodem šli. Každopádně se i ten bod může na konci počítat.“

Autor: Stanislav Horák (DDK)



Za Slovácko naposledy?

Ondřej Smetana se stal slováckým mužem zápasu. Přestože na něj diváci v utkání hvízdali, nakonec zachránil pro Slovácko alespoň bod a další dva měl ještě na hlavě. Přesto to vypadá, že na Slovácku vytáhlý útočník po podzimu skončí.

Nakonec jsi mohl zápas i rozhodnout.
„Určitě. Chyběl mně k tomu asi metr. Měl jsem před sebou Drska, trošku jsem si pomohl rukama a měl jsem strach jít do toho víc, aby rozhodčí nezapískal faul. Dostal jsem se k míči slabě a nevyšlo to.“

Vnímal jsi, že ti diváci od začátku moc nevěřili a často na tebe pískali?
„Ani ne. Nehraji pro diváky, ale pro mužstvo. Přišel jsem sem hrát fotbal a ne poslouchat diváky, takže to vůbec neřeším. Už mi není dvacet, abych to nějak prožíval. Kdybych dal v poslední minutě po centru Kubáně gól, tak by mě třeba odnesli na rukou. Já si ale nemyslím, že bych první poločas hrál špatně. Vyhrával jsem hlavy, podržel míč, přihrál do gólovky Ondřejkovi. To není špatná vizitka.“

Jak to bude s tebou dále?
„Jsem tady na půlroční hostování a podle toho, jak to tady probíhalo, tak toto byl můj poslední zápas.“

Proč myslíš?
„Asi jsem měl přijít dřív. Přišel jsem po třetím kole, kdy se klukům v útoku dařilo, a pak jsem toho moc nepředvedl. Takže myslím, že toto byl skutečně můj poslední zápas. Víc bych to nechtěl pitvat.“

Autor: Stanislav Horák (DDK)



Slovácký deník

Slovácko se s podzimem loučilo remízou

Jenom průměrný fotbal se hrál v posledním podzimním kole v Uherském Hradišti. Po nudném prvním poločase se diváci dočkali branek až po přestávce. Slovácko po remíze s ambiciózním Jabloncem přezimuje na 14. příčce.

1. FC SLOVÁCKO - JABLONEC 1:1 (0:0)

Tři prohry a skóre 2:6, to byla bilance Slovácka z posledních tří ligových duelů. Domácí kouč Josef Mazura proto znovu zamíchal sestavou. Špílmachr Zelenka sledoval zápas jenom z lavičky, v základní sestavě domácích se oproti minulému zápasu v Příbrami představilo hned šest nových tváří. „Máme sedm lidí na marodce, Zelenka začal trénovat až ve čtvrtek. Stěžoval si na potíže svalového rázu a na koleno. Na střídání mám tři dorostence a z kádru zbylo třináct lidí,“ vysvětloval změny domácí trenér.

Prvních pětadvacet minut dominovaly obrany obou mužstev a ani na jedné straně diváci neviděli vyloženou gólovou šanci. První změna skóre mohla přijít deset minut před odchodem do kabin. Domácí Ondřejka ztratil ve středu hřiště míč, ten se dostal k Pavlíkovi, ale jeho prudkou střelu k tyči Filipko zneškodnil. Minutu nato si poradil i s další nebezpečnou ránou Moučky.

Domácí poprvé ohrozili branku Špita dvě minuty před přestávkou, střela Ondřejky z hranice velkého vápna byla ale hodně nedůrazná. Domácí kouč Josef Mazura ale překvapivě nebyl na své hráče po první pětačtyřicetiminutovce příliš kritický.

„Do zápasu jsme nevstoupili špatně, škoda neproměněné šance Ondřejky.“ Trenér hostů František Komňacký ale s prvním dějstvím nebyl spokojený vůbec. „Sice jsme působili fotbalovějším dojmem, ale nevedlo to k nějakému stálému tlaku a vyloženým šancím,“ podotkl Komňacký.

Do druhé půle vstoupili lépe jeho svěřenci, hlavička Vošahlíka ale jen zaťukala na tyč Filipkovy brány. Severočeši se dočkali o pár okamžiků později. K pramalé radosti domácích si nejlepší hráč na hřišti, jablonecký kapitán Pavlík, poradil s Abrahámem a s pomocí tyče dostal svoje mužstvo do vedení - 0:1. Gólem pak ještě zaváněly střely aktivního Pavlíka a forvarda Vošahlíka.

„Já jsem byl s výkonem Pavlíka v podstatě spokojený. Měl zvýšenou motivaci, protože tu před časem působil. Ale je škoda, že neproměnil svoji šanci a nepřidal ještě jeden gól,“ hodnotil kapitána Jablonce trenér Komňacký.

Domácí lodivod láteřil nad vstupem svého mužstva do úvodu druhého poločasu. „Prvních dvacet minut jsme, nevím z jakého důvodu, vůbec nepodrželi balon. Jablonce bylo na naší polovině plno a měli tam hlavně hodně nebezpečné centry od krajních záložníků,“ zlobil se Mazura, který ale nakonec mohl být alespoň trochu spokojený.

Patnáct minut před koncem totiž po závaru u Špitovy branky zvedl prapor domácích do té doby nevýrazný Smetana a střelou ze šesti metrů vyrovnal - 1:1. Stejný muž mohl ještě rozhodnout o tom, že všechny body zůstanou na Slovácku, ale jeho hlavička po rohovém kopu Švancary jenom těsně minula Špitovu branku.

„Už to s námi vypadalo špatně, ale musím říct, že kluci to nevzdali, odbojovali to a nakonec můžeme ještě litovat, že Smetana neproměnil tutovou hlavu. Pro nás něco řeší každý bod, sice jsme chtěli vyhrát, ale bohužel se tak nestalo,“ shrnul duel Mazura.

Pokud by Jablonec v Uherském Hradišti zvítězil, tak se mohl přes celou zimu vyhřívat na čele ligové tabulky. Možná také proto trenéra hostů remíza zklamala. „Byl to spíš bojovný zápas než nějaká velká fotbalová kvalita. Domácí vyrovnali vlastně po první střele na bránu. Z výsledku u mě převládá nespokojenost. Jsme na druhém místě tabulky a měli jsme tady předvést větší touhu po vítězství a odjíždíme pouze s bodem. Domácí dřeli a remízu si asi zasloužili,“ mínil František Komňacký.

Autor: Stanislav Dufka (Deník)


Urbánek: Každý si představoval, že budeme výš

Jako jediný z celé Mazurovy družiny nechyběl na podzim v šestnácti zápasech ani minutu. Levý obránce či záložník Slovácka Aleš Urbánek tak může být se svým novým angažmá zdánlivě spokojený. O svých výkonech v podzimní části první ligy se ale po zápase s Jabloncem příliš bavit nechtěl. „Já bych se nechtěl sám hodnotit. Některý zápas vám vyjde lépe a některý hůř. Jsem rád, že jsem odehrál všech šestnáct kol a hlavně že mi vydrželo zdraví. Doufám, že v tomto trendu budu pokračovat,“ poznamenal ke své stoprocentní bilanci.

Pak už věnoval hodnocení podzimu z pohledu mužstva. „Každý z nás si určitě představoval, že budeme o nějakou tu příčku výš. Srážely nás vlastní chyby a po inkasovaném gólu jsme nebyli schopni otočit zápas. V některých utkáních jsme se poráželi doslova sami. Na tom budeme muset přes zimu zapracovat,“ hledá cestu k lepším výsledkům defenzivní štít Slovácka. „Věřím, že se na jaře zvedneme, aby to stačilo na záchranu.“

Aleš Urbánek byl před zápasem přesvědčený, že po třízápasové šňůře proher zůstanou všechny body tentokrát na Slovácku. „Do utkání jsme šli s tím, že nic jiného než tři body nebereme. Chtěli jsme to ubojovat agresivní hrou. Bohužel zase jsme dostali první gól. To je pro nás veliký problém, ale vůlí a snahou jsme nakonec získali aspoň bod. V této situaci je pro nás ale remíza málo,“ uvědomuje si 29letý obránce.

Nejprve mohl děkovat gólmanu Filipkovi, který zlikvidoval po jeho hrubce ve středu hřiště střelu jabloneckého Pavlíka. Dvě minuty před koncem poločasu pak jako první z domácích hráčů ohrozil přímou střelou Špitovu branku. Takovou stopu zanechal na hřišti ofenzivní záložník Slovácka Václav Ondřejka, který už pamatuje i vydařenější zápasy než podzimní derniéru proti Jablonci. S jeho výkonem nebyl příliš spokojený ani domácí kouč Josef Mazura. Vystřídal ho zhruba půl hodiny před koncem a o jeho výkonu mluvil nezvykle otevřeně. „Hrál špatně. Neplnil roli krajního záložníka a měl tam hodně ztracených balonů. Říkal jsem si, že tam nemáco dělat, už první poločas.“

Samotného Ondřejku střídání v průběhu druhé půlky ani příliš nepřekvapilo. „Cítil jsem to na hřišti od začátku. Byl jsem zbytečně nervózní. Vůbec nevím proč. Už jsem něco za Slovácko odehrál, takže ta nervozita byla úplně zbytečná. Prostě mně to nešlo a na trenéra se vůbec nemůžu zlobit. Zklamala mě hlavně finální fáze mých přihrávek. Průnik byl třeba dobrý, ale konečný výsledek nulový. Dolů jsem šel oprávněně,“ přiznal mladý záložník.

Autor: Stanislav Dufka (Deník)


Smetana zachránil týmu bod, ale v klubu asi skončil

Naposledy se objevil v základní sestavě Slovácka před více než dvěma měsíci. Do většiny zápasů naskakoval pouze jako střídající hráč, ale příliš se neprosadil. Ondřej Smetana, tento bezmála dvoumetrový útočník, i přes vstřelený gól mluvil o zápase proti Jablonci jako o svém posledním v hradišťském dresu. Často hledal vhodná slova, aby zhodnotil své půlroční hostování z Liberce.

* Sobotním zápasem vám skončilo ve Slovácku hostování. Už tušíte, co s vámi bude dál?

Jsem tady na půlroční hostování, takže dneska to tady byl můj poslední zápas.

* Určitě?

No, jisté to není, ale myslím, že to byl můj poslední zápas. Vzhledem k tomu, jak to tady vypadalo a jak se tady ke mněpřistupovalo, nevidím důvod, proč by to mělo být jinak.

* Jak se k vám ve Slovácku přistupovalo? Můžete to upřesnit?

Já bych to nechtěl komentovat. To se musíte zeptat jiných lidí. Já tady nejsem od toho, abych to hodnotil. Já jsem myslel, že… (Chviličku se odmlčí.) Ne, ne, já se do toho nebudu pouštět, to je věc jiných lidí a přístupu klubu, jak to vidí. Je nás tady dvacet a hrát může jenom jedenáct. Když jsem nebyl v té jedenáctce. (Znovu se odmlčí.) Tak jsem profesionál, že jo, tak to nemá smysl vůbec řešit.

* Čekal jste, že ve Slovácku dostanete víc šancí?

Myslím si, že moje kvalita je na to, abych dostal víc šancí.

* Šel jste sem s tím, že vaše angažmá ve Slovácku vás nastartuje k lepším výkonům?

Po tom docela dobrém roce v Liberci jsem šel co půlrok nahoru. Začal jsem dávat i nějaké góly. Můj poslední půlrok se tam příliš nepovedl a chtěl jsem udělat nějakou změnu, protože v Liberci je to v útoku nabité. Přišel jsem po třetím kole a asi jsem měl přijít dřív. Bohužel pro mě, klukům v útoku se v té době docela dařilo, a moje herní pauza se tak protáhla. Já jsem také nebyl v optimální formě a všechno se to nějak projevilo.

* Zájem z vaší strany prodloužit hostování asi nebude?

Já bych to nekomentoval. To není jenom na mně, takže do toho se nebudu pouštět.

* Pokud se zeptáme procentuálně, jaká je šance, že tu zůstanete?

Nevím, fakt nevím. Chodili jste na ty fotbaly a viděli jste, že moc kvalitních služeb jsem tady neodvedl, takže si nemyslím, že by byl nějaký důvod, abych tady zůstal.

* Pokud se vrátíte do Liberce, jakou tam vidíte perspektivu?

Naseveru Čech je to složitější než tady, je tam velká konkurence. Jsou tam mladí talentovaní hráči a jsou víc někam prodejní než tady. Ještě záleží, co tam přijde za trenéra a co semnoubude zamýšlet.

* Takže vaše vyhlídky v této chvíli mírně řečeno nic moc?

Mámv Liberci ještě rok a půl smlouvu, takže taková minimální vyhlídka tam je. (Usměje se.)

* Pojďme k zápasu. Zachránil jste remízu patnáct minut před koncem po dost nepřehledné situaci. Jak jste se k míči vůbec dostal?

Před brankou Jablonce byl závar a balon kemněpřišel trošku se štěstím. Nějak se to tam motalo a obránci to neodkopli. Já si ani nevybavuji, jestli to bylo po standardce nebo po rohu. Stačilo to trefit k tyči a bylo to. Zas takový těžký gól to nebyl. Už v první půlce jsem se dostal do podobné situace, ale tu jsem nevyužil.

* Nakonec jste ještě mohl rozhodnout o výhře Slovácka. Vaše hlavička osm minut před koncem ale skončila vedle…

Určitě, ale měl jsem před sebou Drska a trošku jsem si pomohl rukama. Měl jsem strach jít do toho víc. Kdybych byl v lepší pozici, asi by to letělo do brány, tak to skončilo metr vedle.

* Při jednom útočném faulu na vás domácí diváci pískali. Vnímal jste to?

Já to tady nehraji pro lidi. Oni naměřvali a pískali od první minuty. Toto není vůbec můj problém a já to neřeším. Já jsem tady přišel hrát fotbal a neposlouchat lidi, co řvou.

* Je to potíž, ty útočné fauly od vás vysokých hráčů?

Asi to divákům vadí, to byste se musel zeptat jich. Já to slyším, ale je mi šestadvacet let a už to neřeším tak, jako když jsem byl mladší. Viděli jste sami, v poslední minutě jsem ještě mohl dát druhý gól a lidi by neřekli ani slovo. Nato, že jsem seděl na lavičce celou dobu, co jsem tady, tak si nemyslím, že bych hrál nějak špatně. Sklepával jsem balony, vyhrával jsem hlavy a nahrál jsem Ondřejkovi do gólovky. Myslím, že jsem dneska hrál dobře. Aže diváci od první minuty řvou, ať střídám, tak to vážně není můj problém.

Autor: Stanislav Dufka (Deník)

 

A slibovaná tečka, kterou už jste mnozí v Nedělním Aha! zahlédli:


Jméno Heslo
text
  • RNA - 30.11.2009, pondělí, 13:55
    (0)

    Vnímal jsi, že ti diváci od začátku moc nevěřili a často na tebe pískali? „Ani ne. Nehraji pro diváky, ale pro mužstvo. - tak to mě celkem zklamal, chápu, že hraje pro mužstvo, ale že nehraje pro diváky - palec dole

  • tomrs - 30.11.2009, pondělí, 12:50
    (0)

    J to je divne. Dva ruzne pohledy. Treba nebyl duchem Kosturik na zapase pritomny:-D

  • ozie - 30.11.2009, pondělí, 12:40
    (0)

    Zajímavé je hodnocení hráčů. Podle Slováckého deníku patřil Urbánek mezi nejlepší hráče zápasu, Sport ho zase označil za nejhoršího hráče. A teď kde je pravda? :)

pristi
 Další články:
03.12.2009, čtvrtek, 15:58 - Švancara: Můj trest? Pořád cítím velkou křivdu
03.12.2009, čtvrtek, 15:54 - Trenér Mazura: Chtěl jsem mít o pět bodů víc
03.12.2009, čtvrtek, 10:23 - Co se píše v novinách po jednání představenstva
01.12.2009, úterý, 10:12 - O trenérovi Slovácka Mazurovi bude jasno ve středu
29.11.2009, neděle, 06:09 - HLASOVÁNÍ: ohodnoťte hráče po zápase s Jabloncem
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace