*
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Hradci Králové
11.04.2024
Rozhovory | Hradec - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Co se píše v novinách po jednání představenstva

03.12.2009, čtvrtek, 10:23
noviny_velky.jpg

I přes strohé prohlášení klubu po včerejším jednání představenstva se v dnešních novinách objevilo několik zajímavých informací. Doporučujeme důkladně pročíst...
 

Mladá fronta DNES

Slovácko: za záchranou s Mazurou

V trenérovi chyba není. Takový závěr vyplynul ze včerejšího dopoledního jednání představenstva fotbalového Slovácka, které se rozhodlo využít opce a kouči Josefu Mazurovi prodloužilo končící smlouvu o další rok.

„Ale formalita to nebyla,“ upozorňuje kouč čtrnáctého týmu ligy. „Probírala se situace, ve které tým je. Na současném umístění samozřejmě mám jako trenér svůj díl viny.“

O tom, jak debata na představenstvu probíhala, ředitel klubu Vladimír Krejčí mluvit nechce. „Co na představenstvu zazní, to tam vždy i zůstane. Veřejné jsou až výstupy z jednání,“ uvedl pouze.

Podle názoru představenstva stojí za nízkým bodovým ziskem především nezvykle velká marodka v kombinaci se šestizápasovým disciplinárním trestem pro kanonýra Švancaru. „Pokud byl kádr kompletní, prokázal, že v soutěži je konkurenceschopný,“ píše se v hodnotící zprávě.

V zákulisí přesto zaznívala jména možných kandidátů na trenérský post. Nejčastěji bylo slyšet o Miroslavu Soukupovi, který před dvěma lety přivedl českou dvacítku ke stříbru na mistrovství světa a letos na stejném šampionátu vedl Egypťany.

Chystal nebo stále ještě chystá se jej klub na nějakou funkci angažovat?

„Spekulace nechci komentovat. Ctím pravidlo, že jakékoliv kádrové změny oznamuji ve chvíli, kdy nastanou,“ poznamenal Krejčí.

Úplně bez odezvy ale nevydařený podzim zvýrazněný pohárovým vyřazením od divizní Třebíče nezůstane. Slovácká soupiska se v zimní pauze hned na několika místech promění. Jako nezbytné se jeví především změny u stoperů a v útoku.

„Všichni ví, že jsme se potýkali s obranou, v záloze jsme to taky občas skládali bez ohledu na posty a když nám v útoku vypadl Chmelíček, měli jsme problém,“ shrnul podzimní potíže kouč Mazura, který včera šéfům klubu navrhované změny představil.

„Vzali jsme je na vědomí. Aby mužstvo zvýšilo svou kvalitu a vrátilo se k atraktivnímu hernímu stylu, bude potřeba něco udělat,“ uvědomuje si i ředitel Krejčí a odhadl, že může dojít ke zhruba čtyřem změnám. „Do kádru chceme přivést hráče, kteří jsou výkonnostně, morálně i zdravotně schopní těžké jaro zvládnout,“ doplnil šéf klubu.

V nejistotě zatím zůstávají třeba tři hostující hráči: mladoboleslavský brankář Josef Kubásek, jenž dostal příležitost jen v jednom ligovém utkání, jablonecký záložník Lukáš Fujerik, velký podzimní marod, i útočník Ondřej Smetana, který už projevil zájem o návrat do Liberce.

„Bylo by nefér a zbytečné, kdybych hráče veřejně hodnotil, než si jejich situaci probereme na naší půdě,“ zůstal u své tradiční rétoriky ředitel Krejčí. „V následujícím týdnu bude ještě mužstvo trénovat. Součástí programu je i vyhodnocování podzimu, s každým hráčem tak situaci probereme individuálně.“

Autor: Radek Štěrba (MF DNES)
 

Sport

Mazura zůstal, přijdou Soukup a Došek?

Šanci napravit zpackaný podzim dostal trenér 1. FC Slovácko Josef Mazura. Vedení klubu, který bude na jaře bojovat o záchranu, uplatnilo roční opci na jeho služby. Přesto je možné, že realizační tým rozšíří Miroslav Soukup. Do útoku by mohl přijít Libor Došek.

Na Slovácku se včera na zasedání představenstva „dohrávalo“ prvních šestnáct kol soutěže, po nichž nováček obsadil čtrnácté místo. Neuspokojivé postavení těsně nad čarou ponoru však kouče Mazuru nesmetlo z funkce.

„Přijali jsme hodnocení trenéra s tím, že bodový zisk je neuspokojivý. Představenstvo se shodlo, že byl zapříčiněn objektivními důvody, především zdravotními a disciplinárními. Zároveň bylo rozhodnuto o uplatnění trenérovy opce do 31. prosince 2010,“ stojí v oficiálním prohlášení.

Hráči přijali verdikt klubové vrchnosti s úlevou. „V trenérovi problém nebyl. Já osobně s ním mám velmi dobrý vztah,“ uvedl útočník Petr Švancara. Nejlepší střelec mužstva může být v klidu, přestavba kádru se jej s určitostí nedotkne.

Ovšem budoucnost jiných je nejistá. Podle informací Sportu dostanou svolení k odchodu brankář Kubásek, obránce Šimáček (možná i Formánek či Struhár), záložník Racko a útočníci Chmelíček se Smetanou. A to nemusí být vše. „Představenstvo odsouhlasilo trenérem navrhované dílčí změny v kádru. V zimním období dojde k předpokládaným odchodům a příchodům. Naším cílem je stabilizace týmu,“ napsali představitelé Slovácka.

Není tajemstvím, že kouč Mazura shání v první řadě kvalitní stopery a útočníky. Na žebříčku vytipovaných posil stojí vysoko střelec Libor Došek, který po návratu z řeckého Xanthi absolvoval podzim ve sparťanské rezervě. Co by řekl na angažmá ve Slovácku?

„Asi by to bylo zajímavé,“ reagoval jednatřicetiletý dlouhán, který však o aktuálním zájmu nováčka nic nevěděl. „Je to pro mě novinka. Takže nevím, co k tomu říct. Ale skoro rok jsem nehrál, už bych to chtěl vyřešit. Možná bych šel na chvilku zase do zahraničí. Třeba někam do druhé ligy,“ naznačil.

Slovácko však sní o útoku Došek Švancara. Problémem je kontrakt, který prvně jmenovaného váže ke Spartě. Na odstupném tento transfer ztroskotal už v létě. „Tehdy kontakt proběhl. Nevím, proč to nakonec padlo. Bude záležet na Spartě,“ pokrčil rameny Došek. Letenští přitom s brněnským odchovancem nepočítají.

Co se ještě může dít na Slovácku? Klub by údajně rád získal trenéra Miroslava Soukupa, který je po rozvázání kontraktu s reprezentací Egypta do 20 let bez angažmá. Neznamená to ale, že by měl Mazura přijít o místo. „Soukup by mohl dělat sportovního manažera a konzultanta kouče,“ prozradil zdroj deníku Sport.

„Těší mě, pokud má Slovácko zájem mě oslovit. Ale zatím jsem s nikým nejednal,“ sdělil včera odpoledne Soukup.

Těžko lze očekávat, že by trenér českých vicemistrů světa do 20 let přijal třeba nabídku asistenta. V této roli už s Mazurou působil v Brně. „Nevím, jak bychom mohli spolupracovat. Proto o tom nepřemýšlím. Pepovi přeju, že dostal důvěru pracovat ve Slovácku dál. Jako člověka si jej velmi vážím. Vedle Víti Lavičky je to jeden z nejčestnějších lidí, s nimiž jsem ve fotbale pracoval,“ dodal.

Je ale možné, že po Soukupovi sáhne právě Brno, kde to má nahnuté Miroslav Beránek.

Autor: Michal Koštuřík (Sport)


Slovácký deník

Fotbalisty Slovácka povede dál Mazura

Představenstvo a dozorčí rada 1. FC Slovácko na svém včerejším zasedání podle očekávání potvrdily ve funkci trenéra Josefa Mazuru. Byla uplatněna opce, podle které mu bude prodloužena smlouva do konce příštího roku.

Představenstvo sice vyhodnotilo čtrnáctibodový zisk po podzimní části Gambrinus ligy jako neuspokojivý, uznalo však argumenty, které ve své zprávě přednesl Mazura. „Nízký bodový zisk byl zapříčiněn objektivními důvody, především zdravotními a disciplinárními. Pokud byl kádr kompletní, prokázal, že v nejvyšší soutěži je konkurenceschopný,“ tlumočil názor výkonného orgánu klubu tiskový mluvčí Slovácka Aleš Mazúrek.

Se zprávou trenéra přijalo představenstvo také jím navrhované dílčí úpravy v kádru. Tyto úpravy vychází z dlouhodobě naplánované a průběžně realizované přestavby kádru v souvislosti s nově nastavenými cíli klubu. „V zimním období tak dojde k předpokládaným odchodům a příchodům tak, aby byl počet hráčů v kádru zachován. Cílem změn v kádru bude především jeho stabilizace,“ vysvětlil Mazúrek.

Představenstvo zároveň rozhodlo o uplatnění opce a smlouva s Josefem Mazurou bude prodloužena do 31. prosince 2010.

Autor: Michal Sladký (Deník)


Pohled

Tak fotbalisty 1. FC Slovácko nadále povede Josef Mazura. Přestože bych během podzimní části jako správný Čech (rozuměj fotbalový trenér, protože káždý občan naší krásné země, který se byl aspoň jednou podívat na hru zvanou fotbal, je automaticky koučem světového formátu) udělal některé věci jinak, s touto volbou vedení klubu musím souhlasit. Pan Mazura byl totiž, s trochou nadsázky, na střídačce někdy skoro sám, a to se pak ty body těžko získávají...

Autor: Michal Sladký (Deník)

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
08.12.2009, úterý, 21:55 - Trenérka fotbalistek Slovácka posbírala modřiny a tím zlomila sezonu
07.12.2009, pondělí, 10:56 - Fotbalistky Slovácka ukončily pětiletou suverenitu Sparty
03.12.2009, čtvrtek, 15:58 - Švancara: Můj trest? Pořád cítím velkou křivdu
03.12.2009, čtvrtek, 15:54 - Trenér Mazura: Chtěl jsem mít o pět bodů víc
01.12.2009, úterý, 10:12 - O trenérovi Slovácka Mazurovi bude jasno ve středu
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace