*
21.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Patrik Blahút po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po Plzni
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
včera
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024

Pozvánky na Slovácko v dnešních novinách

06.06.2009, sobota, 11:20
noviny_velky.jpg

Co píší dnešní vydání MF DNES, Slováckého deníku či Práva před závěrečným letošním utkáním fotbalistů Slovácka proti Opavě?

Mladá fronta DNES

2. liga: Slovácko se loučí

Tak dnes naposledy. Fotbalisté Slovácka od 15 hodin hrají závěrečné utkání druhé ligy proti Opavě.

Na jak dlouho se však se soutěží rozloučí? Jen do 1. srpna, kdy startuje nový druholigový ročník? Nebo definitivně? Slovácko totiž zvažuje, zda od postupující Čáslavi koupit právo na účast v první lize.

A debatám o této možnosti se v posledních dnech nevyhnula ani hráčská kabina.

„Já jsem se o tom ale před hráči ani nezmiňoval, vůbec mi nepřísluší, abych se já z mé pozice k tomu vyjadřoval. Pokud nějaká jednání probíhají, tak o tom jedná někdo jiný. My se zaměřujeme na to, abychom dobře zakončili sezonu,“ řekl trenér Josef Mazura.

Slovácko
přitom soutěž jen dohrává. V Poháru ČMFS sice tým senzačně prošel až do finále, kde podlehl Teplicím, ale z posledních čtyř druholigových zápasů vyhrál jen 1:0 na hřišti Fulneku, beznadějně posledního týmu tabulky.

Kouč Mazura sice po zimním příchodu svůj hlavní úkol, zachránit Slovácko ve druhé nejvyšší soutěži, právě výhrou ve Fulneku splnil. Od jarní části sezony, po které tým obsadí desáté až třinácté místo, však čekal víc, stejně jako veřejnost.

„Měli jsme zápasy rozehrané na zisk mnohem většího počtu bodů, proto mě takové umístění nemůže vůbec uspokojit,“ přiznal Mazura.

Dnešním utkáním proti Opavě bude se svými svěřenci také napravovat renomé u slováckých příznivců. Vždyť za celé jaro tým na domácím stadionu v Uherském Hradišti vyhrál jen dvakrát. Naposledy si dokonce plný bodový zisk po suverénním výkonu odvezla Karviná.

„Proti Opavě nastoupíme v sestavě, která bude vést k našemu vítězství,“ řekl slovácký kouč. „Rozhodně to neberu jako místo k testování. Na to máme přípravné období. Mistrovské utkání chci vyhrát a hrát podle svého nejlepšího svědomí s tím nejlepším, co máme k dispozici.“
 
Trenér Josef Mazura zároveň předpokládá, že by mohl být konečně k vidění bezstarostný fotbal. „Už v Hradci byl první poločas herně velice dobrý, i tentokrát čekám, že budeme chtít hrát dopředu, bez přehnané taktické svázanosti. Neměli bychom být pod tlakem,“ uvažuje.

Autor: Radek Štěrba
 

Slovácký deník

Rozloučí se Slovácko výhrou?
 
Poslední zápas letošní sezony čeká na fotbalisty Slovácka. Jestli bude duel s Opavou na nějaký čas i posledním druholigovým utkáním hradišťského týmu, to ukážou až případná následná jednání o koupi licence. „Tím se ale já zatím vůbec nezabývám. Neříkám, že to nesleduji, ale nijak se těmi spekulacemi nezatěžuji. Soustředím se na závěr sezony, který chceme úspěšně zvládnout,“ tvrdí trenér Slovácka Josef Mazura. „S nikým jsem se o tom nebavil, neřeším to, dodal ještě zkušený kouč.

Oba soupeři se utkali hned v prvním kole letošního ročníku II. ligy. Slovácko vedlo od 27. minuty gólem Aleše Chmelíčka, domácí ale v poslední minutě vyrovnali na konečných 1:1. Dnes už nikdo nezjistí, jak by se vyvíjela sezona v podání Němčického a spol., kdyby se jim těsný náskok podařilo udržet. Třeba by Slovácko před domácími fanoušky slavilo postup...

Ale zpět do reality. Teď se kromě cti a prémií bude hrát jen o to, kolikátou příčku každý z týmů v konečné tabulce obsadí.
 
„Určitě bych chtěl raději skončit devátý než třeba třináctý,“ netají se Josef Mazura. „Výhrou bychom také chtěli poděkovat našim fantastickým fanouškům za podporu, kterou nám v lize i v poháru věnovali. Věřím, že navíc předvedeme hezký fotbal. Hráči budou hrát bez stresu, určitě si víc dovolí směrem dopředu a bude se na co dívat.“

Opavě se sice venku v letošním ročníku vůbec nedaří, na Slovácko ale nechce jen přijet odevzdat body. „Venku jsme na jaře ještě nevyhráli. Je třeba s tím něco udělat,“ chce se se sezonou rozloučit vítězstvím opavský trenér Radoslav Látal. „Samozřejmě, že k soupeři cítíme respekt, vždyť v poháru se dostal až do finále,“ dodal bývalý dlouholetý reprezentant.

Soupeře v žádném případě nepodceňuje ani jeho protějšek. „Opava má v týmu celou řadu výborných fotbalistů s prvoligovými zkušenostmi, takže nás nečeká nic jednoduchého. Ale jak už jsem říkal, chceme vyhrát,“ uzavřel Josef Mazura.

Zápas na Městském stadionu v Uherském Hradišti má dnes netradičně výkop už v 15 hodin, jelikož všechna utkání se hrají ve stejném termínu.

Předpokládaná sestava Slovácka: Filipko – Randa, Němčický, Formánek, Kubáň – Fujerik, Kordula, Perůtka, Cleber – Chmelíček, Ondřejka.

Autor: Michal Sladký
 

Právo

Slovácko uzavírá sezónu

Loučení s letošní druholigovou sezónou čeká o víkendu na fotbalisty 1. FC Slovácko. V sobotu v 15 hodin přivítají na svém stadiónu mužstvo Opavy.

„Věřím, že se s našimi fanoušky rozloučíme vítězstvím. Chtěli bychom jim tím poděkovat za to, jak nás podporovali v poháru i ligových bojích a přál bych si, aby nám zůstali věrni i v příští sezóně,“ uvedl na závěr Josef Mazura.

Autor: Viktor Knap
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
09.06.2009, úterý, 13:09 - Slovácko bude hrát příští ročník nejspíš I. ligu
09.06.2009, úterý, 09:04 - MF DNES: Odejde ze Slovácka Cleber?
09.06.2009, úterý, 08:58 - Sport zase spekuluje: Hradec má blízko k lize!
08.06.2009, pondělí, 10:58 - Dnešní noviny o posledním zápase Slovácka i o lize
06.06.2009, sobota, 11:25 - Plány majitele Slovácka: Fotbal v Hradišti, golf ve Vlčnově
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace