*
včera
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Hradci Králové
11.04.2024
Rozhovory | Hradec - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Co se píše o Slovácku v dnešních novinách?

18.11.2008, úterý, 17:00
noviny_velky.jpg
 
Mladá fronta DNES

Slovácko se rozloučilo debaklem

Kdepak, na úvodní část letošní sezony nebudou druholigoví fotbalisté Slovácka vzpomínat v dobrém.

Porážka 0:4 v Ústí nad Labem jen podtrhla špatnou formu ambiciózního klubu z Uherského Hradiště. Podle letních plánů měl hrát o postup mezi elitu. Realita?

Po podzimu je až na čtrnáctém místě. Jen s dvoubodovým náskokem před rezervou Sparty Praha, která přezimuje na sestupové patnácté příčce.

Na severu Čech doplatilo Slovácko na starou bolest.

„Nedáváme góly. Netrefíme se ani z vyložených šancí, a to nás sráží do kolen,“ poznamenal trenér Slovácka Ladislav Jurkemik.

Jeho tým už o pauze prohrával o dvě branky. Hosté přitom mohli vést, ale Sládek tváří v tvář brankáři Novákovi neuspěl. Pak už stříleli góly jen Ústečtí hráči. Po rohovém kopu se trefili Valenta a Benčík.

Slovácko nás v úvodu dostalo pod tlak, jaký na nás nikdo během naší série nevyvinul,“ připomněl trenér Ústí nad Labem Svatopluk Habanec, že jeho tým vytěžil z posledních devíti zápasů málo vídaných 25 bodů. „Ale byli jsme schopní dát gól a pak jsme koncertovali. Co jsme vystřelili, to tam spadlo.“

Když v 58. minutě nádhernou ránou z 25 metrů zvýšil Pilík, bylo definitivně po nadějích. Poslední gól obstaral Valenta, který z penalty nařízené po faulu Inemana zvýšil na 4:0.

„Soupeř vyhrál zaslouženě. Z pěti střel na branku dal čtyři góly,“ podotkl Jurkemik.

„Porazit Slovácko rozdílem třídy je nádhera,“ užíval si Stanislav Pelc, manažer Ústí, které přezimuje páté.

Zato Slovácko má o čem přemýšlet. V šestnácti kolech vyhrálo jen čtyřikrát a nasbíralo pouze sedmnáct bodů. Na jaře jej čeká boj o záchranu druholigové soutěže. Ustojí podzimní trápení trenér Jurkemik?

Autoři: Petr Skácel, Petr Bílek

 
Dobrý den s Kurýrem

Slovácko utrpělo na závěr debakl
Svěřenci Ladislava Jurkemika na severu Čech hráli, ale branky stříleli pouze domácí pas, asi neuvěří. Hosté byli fotbalovějším týmem, ale výsledek hovoří zcela proti nim. Přesto měli většinu zápasu pod kontrolou, jenže domácím skončilo v bráně všechno, do čeho kopli. S nevydařeným podzimem se tak Slovácko rozloučilo nezaslouženým debaklem.

Úvod sice vyšel domácím a už po minutě hry se natahoval v nadějné pozici po míči Vondrášek, pak si ale vzali taktovku hosté a domácí tým nepustili dvacet minut za polovinu. Berger se Stýskalou ovládli střed hřiště a příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. V 18. minutě našel lobem Čtvrtníček zcela osamoceného Sládka na malém vápně, ten však s koncovkou dlouho váhal a pak jen nastřelil vyběhnuvšího brankáře Nováka. Hosté tím urazili štěstěnu, protože už za tři minuty vyrazil Filipko míč přímo na kopačku Valenty, který jej uklidil přesně k tyči.

Hosté však stále kontrolovali míč častěji. Ve 36. minutě našel Lysoněk přesným centrem volného Čtvrtníčka, jehož hlavičku z malého vápna gólman domácích se štěstím zlikvidoval. Když už se zdálo, že domácí jednobrankové vedení uhájí, opřel se v poslední minutě první půle do odraženého míče z rohového kopu Benčík a z hranice šestnáctky se trefil přesně k tyči.
 
Gól do šatny hosty poznamenal a ve druhé půli byli už méně nebezpeční. A když se po zbytečné ztrátě míče ve středu hřiště trefil opět zázračně Pilík, bylo o jejich osudu definitivně rozhodnuto. Třetí gól jim zlomil vaz a domácí mohli za potlesku necelé tisícovky diváků exhibovat. V 60. minutě pálil Volek jen do náručí připraveného brankáře Filipka. Za deset minut si zpracoval Pilík ve vápně míč, ale bránu netrefil. Hosté se sice snažili, ale alespoň čestný úspěch jim souzený nebyl. Nedosáhl na něj Matůš, který obešel brankáře a trefil jen boční síť, a ani Ineman, který v dobré pozici hlavičkoval po centru Bergera vedle brány. Naopak v 76. minutě museli spolknout čtvrtou hořkou pilulku. Po střetu Inemana s Veverkou si rozhodčí Hrubeš vymyslel penaltu a tu zkušený Valenta bezpečně proměnil.

Autor: Aleš Mazúrek


Po herní stránce hráčům nemám co vytknout

Slovácko to na Ústí prostě neumí. Prohrálo s ním ve druhé lize už počtvrté. Tentokrát však výrazným způsobem. Nutno říci však, že nezaslouženě. V poli byli lepším týmem, jenže branky stříleli jen domácí. „Hráčům po herní stránce nemám co vytknout. První šanci jsme si vypracovali my. Jenže pak jsme nepokryli ve vápně hráče při odraženém míči a dostali jsme branku. Znovu jsme měli vyloženou šanci, kterou tentokrát Čtvrtníček neproměnil. Pak jsme si opět neobsadili hráče a po dalším odraženém míči podruhé inkasovali. Ve druhé půli jsme dostali třetí gól a pak už bylo jasné, že se zápas nedá zvrátit. Fotbal je o brankách a ty my bohužel nedáváme. Chybí nám větší důraz ve vápně. Kdyby jej měl Sládek nebo Čtvrtníček při svých šancích, zápas by určitě dopadl jinak,“ žehral na koncovku svých mladíků trenér Slovácka Ladislav Jurkemik.

Jeho kolegu odnášeli hráči ze hřiště na ramenou. A oprávněně. Z opomíjeného týmu udělal štiku ligy, která devět zápasů v řadě neprohrála a z těchto devíti zápasů dokázala osmkrát zvítězit. Vánoce tak stráví Severočeši na páté příčce, jen dva body za „postupovou“ Jihlavou. Vítězství jeho týmu se však nerodilo lehce a Svatopluk Habanec přiznal, že jeho tým měl i štěstí. „Patnáct minut jsme byli pod tlakem, pod jaký nás zatím nikdo nedostal. Je pravda, že jedním z klíčových momentů utkání byla šance hostujícího Sládka, při které nás podržel brankář. I z tohoto tlaku jsme však dokázali vstřelit branku. Pak už jsme na hřišti ale koncertovali. Vstřelili jsme čtyři branky a musím říci, že nám tam spadlo všechno, ale už jsme rozjetí na úspěšné podzimní vlně, a tak jsme dotáhli ten poslední podzimní zápas. Mít ale dvacet devět bodů a ztrácet jen dva na postupové příčky je sen. Vedení klubu teď nezávidím, protože bude muset sehnat peníze na prémie, které jsme si na hřišti vydělali,“ žertoval po utkání evidentně dobře naladěný Svatopluk Habanec.

To na Slovácku budou mít přes Vánoce zcela jiné starosti. Místo postupových plánů budou muset spřádat záchrannou síť tak, aby se co nejdříve vymotali ze sestupových vod.

Autor: Aleš Mazúrek
 

STŘÍPKY ZE SPRCH

Možná rozhodující okamžik utkání měl na své kopačce mladičký Peter Sládek, který však v tisíciprocentní šanci selhal. „Dostal jsem míč od Čtvrtníčka a myslel jsem, že bude lepší si jej zpracovat, protože se točil. Tím jsem to zpomalil a brankář stačil vyběhnout. Ani jsem nevěděl, kde je, protože se mi míč zapletl pod nohama. Chtěl jsem placírkou vedle něho, ale už se to nedalo. Bylo to za stavu 0:0 a myslím, že to byla rozhodující situace zápasu. Kdybych to dal, mohlo to být úplně jinak.“ Alespoň vyrovnání měl na své hlavě další mladík v Jurkemikově týmu. Ondřej Čtvrtníček. Jenže také on v rozhodující chvíli selhal. „Byl jsem překvapený, že stoper ten míč pustil. Myslel jsem, že míč odhlavičkuje, jenže on se sklonil a míč mě vlastně trefil do hlavy. Vůbec jsem neměl čas nějak zamířit. Kdybychom v úvodních dvaceti minutách proměnili ty šance, tak to dopadlo úplně jinak. Dvakrát jsme si nepohlídali odražený míč, oni z toho dvakrát vystřelí a my dvakrát inkasujeme. To se pak hraje těžko.“

René Formánek nedokázal ani tentokrát kočírovat obranu k čistému štítu. Čtyři zářezy mu nevystavují dobré vysvědčení. „Herně jsme nepropadli, ale bylo to o tom, kdo vstřelí dřív branku. Nám se to nepodařilo, i když jsme měli dvě velké šance.
Soupeř byl šťastnější. Při první brance Mira vyrazil míč frajerovi přímo na nohu. Je ale pravda, že neměl být v šestnáctce volný. Trenér nám to neustále zdůrazňuje a my na to zase doplatili.“
 
Třetí branka, která definitivně pohřbila všechny slovácké naděje, padla po zbytečné ztrátě míče ve středu hřiště, u které asistoval Lukáš Kubáň. „Něma mně vracel míč a ten mně šel na paty a já na něj nedosáhl. Hřiště sice bylo hrbaté, ale v tom nemůžeme hledat výmluvu. Bylo pro oba stejné a soupeř to prostě zvládl lépe. Zase jsme inkasovali naprosto laciné góly. Doufám, že na nevydařený podzim všichni zapomeneme a na jaro to rozjedeme lépe.“
 
Autor: Aleš Mazúrek


Slovácký deník
Slovácko utrpělo v Ústí debakl

Fotbalisté
Slovácka přezimují jedinou příčku od sestupu. V utkání předehrávaného 16. kola si přijeli pro debakl do Ústí nad Labem, s kterým tak prohráli i čtvrtý vzájemný duel.

ÚSTÍ N. L. - 1. FC SLOVÁCKO 4:0 (2:0)

Zápas se rozhodl už v prvním poločase, ve kterém se Severočeši prosadili hned dvakrát. První branku vstřelil hrdina utkání, stoper Valenta, když za záda Filipka dorazil tvrdou střelu Škody. Krátce před přestávkou pak nechytatelnou bombou zvýšil Benčík. Po přestávce sice hosté chtěli s výsledkem něco udělat, ale v 58. minutě zápasu se trefil krásnou střelou Pilík a v 76. minutě po faulu na Veverku proměnil pokutový kop Valenta. Ústečtí fotbalisté tak neprohráli ani devátý zápas v řadě.

Autor: PP


Deník Sport

ÚSTÍ N. L.-SLOVÁCKO 4:0

Fotbalisté
Ústí nad Labem připravili svým příznivcům parádní rozlučku s podzimní části sezony, když po výborném výkonu porazili Slovácko vysoko 4:0. Střelecký koncert Severočechů začal ve 22. minutě: Škodovu bombu brankář Filipiko stačil jen vyrazit a zkušený Valenta s přehledem uklidil míč do sítě. Druhý úder s chutí hrajících ústeckých fotbalistů přišel těsně před přestávkou, kdy se z dálky parádně pravačkou trefi l Benčík. Ani střídání útočníků v dresu Slovácka obrázek hry nezměnilo. Rozjeté domácí mužstvo po změně stran ovládlo hru a přidalo další dva góly. Nejprve se v 58. minutě z dobrých pětadvaceti metrů nádherně k tyči trefi l Pilík a zasloužené vítězství svěřenců trenéra Habance pečetil v 77. minutě gólem z penalty Valenta.

Nejlepší hráči: R. Novák, Valenta, Pilík.

Autor: František Zálewský


Mediafax

Bodů mělo být víc, ví kouč Slovácka Jurkemik

Čtrnáctá příčka po skončení podzimní části sezony je pro trenéra fotbalistů druholigového Slovácka velkým zklamáním. Slovenský kouč to řekl v úterním rozhovoru pro agenturu Mediafax.

Vedení Slovácka se před sezonou netajilo postupovými plány, ale v průběhu podzimu muselo své cíle přehodnotit. Obměněný tým totiž nebodoval podle představ a po 16 kolech má jen dvoubodový náskok na první sestupovou příčku. "Jsem velmi nespokojený. Vím, že jsme měli mít víc bodů, protože jsme odehráli víc lepších zápasů než těch horších," prohlásil pětapadesátiletý Jurkemik, který přišel do Slovácka po skončení minulé sezony.

Právě slovenský odborník měl být tím, kdo se s mužstvem bude rvát o návrat do nejvyšší soutěže. Jenže po dobrém začátku přišla zranění klíčových hráčů Chmelíčka a Gondy, které jejich spoluhráči nedokázali nahradit. "Mohli jsme být aspoň ve středu tabulky, jenže jsme nebyli schopní udělat šňůru dobrých výsledků. Vždycky po třech, čtyřech utkáních přišel výbuch, tak jako naposledy v neděli v Ústí," připomněl Jurkemik debakl 0:4. "Na moje gusto jsme dostávali příliš branek. A většinu z nich po chybách zkušených hráčů, což se nedá pochopit," uvedl trenér.

Po špatných výsledcích dostal v říjnu od vedení klubu bodové ultimátum, které splnil a ve Slovácku zůstal. Po skončení podzimní sezony mistr Evropy z roku 1976 netuší, jaká bude jeho budoucnost. Ve středu při schůzce s majitelem klubu Zdeňkem Zemkem by se mohl dozvědět více. Od rozdělané práce sám utíkat nechce. "Rád bych pokračoval, protože práce ve Slovácku mě baví. Hráči trénují poctivě, nemám pocit, že by si dělali, co chtějí. Ale výsledky a body nejsou, i když po domácích zápasech nám fanoušci většinou tleskali," poznamenal Jurkemik.

Zdroj: vfotbal.cz

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
21.11.2008, pátek, 16:00 - Dražba dresů 1.FC Slovácko - Vydražte si dres!
20.11.2008, čtvrtek, 23:59 - Analýza Deníku Sport: Slovácko po podzimu? Všechno špatně!
19.11.2008, středa, 16:15 - Řešení současné situace slováckého fotbalového klubu
19.11.2008, středa, 09:00 - Hodnocení nevydařeného půlroku Slovácka v dnešních novinách
17.11.2008, pondělí, 13:22 - Ženy pouze remizovaly v Teplicích
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace