*
včera
Rozhovory | Budějovice - Slovácko
21.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Patrik Blahút po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po Plzni
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024

Ústřižky z Tiskovky + VIDEO

01.06.2008, neděle, 21:22
dekar_velky.jpg První zklamání na lavičce druholigových fotbalistů Slovácka zažil trenér Jiří Dekař. Po dvou vítězstvích musel překousnout prohru 2:3 ve Fulneku, kterou si jeho svěřenci hodně zkomplikovali cestu za návratem do nejvyšší soutěže.

"Už vstup se nám nevydařil, od začátku nás soupeř přehrával. Naši hráči si až hodně uvědomili důležitost zápasu. Navíc jsme celkem brzo dostali první gól, pak druhý, když vypadl brankáři balón. Ale ani taková branka nás nepoložila. Zlepšili jsme hru a vyrovnali. O přestávce jsme si řekli, že je potřeba být aktivnější. Víme, o co hrajeme, a to nám znovu svázalo nohy. Kerbr pak trefil břevno, dostat se do vedení, tak to mohlo být ještě zajímavé. Jenže naše stoperská dvojice nebyla jistá. Domácí hráči vůlí a nasazením zvítězili."

Kouč Fulneku Václav Daněk naopak záříl štěstím, přestože jeho svěřenci už před týdnem přišli o postupovou šanci. "Mám radost z více věcí. Především jsme udrželi ceou sezonu domácí neporazitelnost. Zadruhé dal Dalibor (Koštuřík) tři góly. Přitom teď všichni naši útočníci byli pod palbou kritiky, že jejich hra není podle představ. Zatřetí mě těší, že tohle byl poslední domácí zápas a snesl velmi vysoké parametry. Měli jsme famózní vstup do zápasu, nejprve Koštuříkova samostatná akce, pak dorážel do brankáře, což do nich hustím celou sezonu. Vedli jsme 2:0, to bylo úžasné. Jenže nechali jsme Slovácko srovnat, částečně to bylo i po našich chybách. Ale hlavně Perůtkův gól, to byla krásná fotbalová akce. Druhý poločas byl zpočátku dobrý, pak už Slovácko přebíralo taktovku, ale gól na 3:2 nám dal křídla. Hrozili jsme z protiútoků a dotáhli utkání do vítězného konce," hodnotil Daněk.

O přestávce byla slyšet ze slovácké kabiny pořádně rušná atmosféra. "Pro hráče možná bouřlivá, nejsou na to zvyklí, ale pro mě byla byla zcela normální," řekl Dekař.

Slovácko brzy sáhlo ke střídání obou útočníků - Kerbra i Chmelíčka. Jaké byly důvody? "U Kerbra byla nervozita, ztrácel balóny, nezvládal třeba situace, kdy stál zády k brance. Možná si lidé řekli, že poté, co nastřelil břevno, jsme mohli počkat. Ale my tam potřebovali hráče, který se bude tlačit před bránu, to zvládne spíš Matůš. A Chmelíček dostal před koncem prvního poločasu od hráče ránu do žeber. Nemohl pak pořádně dýchat, tak jsem mu říkal, ať vydrží maximum. Déle už to nešlo," vysvětlil Dekař.

Další ze zápasů se nevydařil brankáři Petru Bolkovi, což musel uznat i slovácký trenér. "Hlavně střelu z levé strany, po které padl druhý gól, měl brankář udržet. Navíc obránci ten míč vůbec nedobíhali. Třetí gól jsme pak dostali po chybě stopera," uznal Dekař.

Na téma brankáře Bolka padla ještě jedna otázka: Nemělo Slovácko už v zimě přivést nového brankáře? Jak by to řešil Dekař? "Kdybych byl delší dobu na pozici trenéra, tak by bylo hodně věcí jinak," naznačil Jiří Dekař.

Postupová matematika se kvůli zaváhání ve Fulneku před posledním kolem otočila. Slovácko už nemá postup ve svých rukou, musí zvítězit nad Příbramí a čekat na zaváhání Opavy. "To je sice pravda, ale podle mě jsou šance pořád padesát na padesát. A já jsem o našem postupu přesvědčený," prohlásil Dekař jednoznačně.

Povzbudit tým, který právě porazil, se snažil i fulnecký kouč Daněk: "Opava to nebude mít lehké v Jihlavě, která má na jaře výbornou formu. Viděl jsem dost jejich zápasů, hodně se zvedli. Když neprohráli třeba s Bohemkou, tak proč by měli s Opavou, která teď není v optimální formě. Když porazíte Příbram, postoupíte," domnívá se Daněk.

Jak slovácký kouč Jiří Dekař naloží s několika dny, které chybí do závěrečného zápasu s Příbramí? Bude hráče spíš uklidňovat, nebo se je bude snažit namotivovat na maximum? "Pořád padají otázky, co bude trenér dělat. Ale co hráči? Hlavně ti by si všechno měli srovnat v hlavě. Samozřejmě, že se podíváme na chyby, kterých se dopustili. Ale o postup by se mělo hrát jinak. Chyběla mi větší zodpovědnost, nasazení, hlavně u zkušených hráčů. Bojovnost, hecování, tak se hraje o postup. V tom nás domácí předčili," upozornil Dekař.

Slovácký kouč na přímý dotaz taky potvrdil, že jeho týmu při zápase moc neprospělo, že domácí hlasatel neustále oznamoval změny stavů všech konkurentů v boji o postup. "To strašně ruší, u nás na stadionu to nedovolím. Věřil jsem, že domácí budou korektnější, ale zároveň jsem to i tak trochu tušil."

Proti tomu se ale fulnecký Daněk ohradil: "To není o korektnosti. Hráči Slovácka přece věděli, že musí zvítězit, Spíš to byl servis pro diváky, kteří výsledky chtěli vědět. Spousta týmů ve druhé lize je z okolí, proto lidi chtěli vědět, jak kdo hraje. Nic moc nefér v tom nevidím."

A nelíbily se mu ani předzápasové kursy v sázkovch kancelářích, které jeho tým pasovaly do role absolutních outsiderů. "U nás se dost spekuluje, mluví se o vypuštěných zápasech. Četl jsem, že na naši výhru byl kurs 8. to mi připadne zcestné. Vždyť my jsme doma za celou sezonu ani jednou neprohráli," kroutil Daněk nechápavě hlavou.

Autor: ozie



Kamera: eLucky & Valheru
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
04.06.2008, středa, 06:50 - Fulnek - FC Slovácko 3:2 (2:2)
02.06.2008, pondělí, 20:57 - Ženy porazily Teplice 4:0 AKTUALIZOVÁNO
02.06.2008, pondělí, 11:23 - Postup Slovácka není ztracen, shodující se dnešní noviny
31.05.2008, sobota, 19:38 - Postup se rozplývá, Slovácko prohrálo ve Fulneku
31.05.2008, sobota, 10:35 - Padne nedobytná tvrz pod náporem Slovácka?
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace