*
včera
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Hradci Králové
11.04.2024
Rozhovory | Hradec - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Slovácko nevyužilo zaváhání soupeřů, remizovalo s HFK

12.04.2008, sobota, 22:56
stadion1.jpg 1. FC Slovácko - HFK Olomouc 0:0

Trenér Kalvoda byl nucen udělat jednu změnu v sestavě ještě před zápasem. Zranění vyřadilo ze zápasu Lysoňka, na jehož místo na levé straně obrany se postavil Pavel Eismann. Slovácko nastupovalo do dnešního zápasu s vědomím, že výhra by tým posunula zpět na první místo v tabulce. Možná i tento fakt způsobil, že úvodní minuty patřily spíše hostům, kteří začali přesně tak, jak to trenér Kalvoda předvídal. Aktivně napadali, kombinovali a snažili se hrát spíše po zemi. "Myslím si, že jsme vůbec nezachytili začátek. Na hráčích byla vidět taková nervozita, která pramenila z toho, že chtěli za každou cenu vyhrát a to jim svazovalo nohy," potvrdil kouč domácích.

Holickým jejich aktivita vydržela asi deset minut, v nichž sice více drželi míč, jenže jejich akce končily zpravidla u šestnáctky. A tak jediné, čeho dosáhli, byl jeden rohový kop a zblokovaná střela Jakuboviče.

Po deseti minutách se, za neustálého povzbuzování více než čtyř a půl tisícovek diváků, konečně probudili také domácí. Rohový kop, ani Görnerova technická střela se sice neujaly, poté ale vymysleli domácí velmi hezkou akci. Stýskala vyslal kupředu Racka, který místo střely volil prudkou přihrávku po zemi na zadní tyč, kde našel nabíhajícího Matůše. Útočník Slovácka poslal míč nahoru, jenže trefil pouze břevno Doležalovy branky.

Slovácko i v dalších minutách drželo míč, spousta akcí ale končila ve chvíli, kdy pomezní rozhodčí zvedl svůj praporek. Hlavně Šultes se nechal několikrát přichytit v tomto, pravidly zapovězeném, postavení.

Do konce poločasu se mohlo Slovácko dostat do vedení ještě jednou. To se míč po kombinaci dostal až do šestnáctky, ale nikdo z domácích nebyl nakonec schopný dostat se k míči a zakončit. Závěr pak provázela menší nervozita a ostré zákroky na obou stranách. Jeden takový neustál Vladimír Škuta a po ošetření musel být střídán.

Do druhé půle udělal trenér Tomáš Uličný další změnu. Na hřiště přišel Janeček místo Toporčáka. "V záloze nám to haprovalo a tak jsme v poločase na hřiště poslali Janečka, který šel na kraj, do středu se pak posunul Spáčil," komentoval změny v sestavě Uličný.

Druhý poločas se odvíjel podle podobného scénáře, jako ten první. Slovácko s menšími pomlkami tlačilo hosty k šestnáctce, tlak byl ale po většinu času platonický, hráči zbytečně kazili a díky nepřesnostem se lacino zbavovali míčů. "Moc často jsme se zbavovali odpovědnosti a hráli jsme místy až alibisticky," dodal Kalvoda. Několikrát se ale dostali do nebezpečných situací či pozic pro střelu. Jen Stýskala měl asi dvě či tři příležitosti ohrozit Doležala v brance HFK, nejprve mu míč přihrával Racko, poté sklepával Fischer, ani jednou se však domácí záložník nedokázal prosadit.

Hosté se, až na střelu Jakuboviče, k ohrožení Bolkovy branky nedostali. "V takových zápasech se vždycky chytá špatně, když není na brankáře moc střel. Ta jedna střela byla určitě nepříjemná, ale naštěstí šla přímo na mně. Čisté konto je fajn, ale musíme k tomu dát branku a tohle byl vlastně můj první zápas, kdy jsme doma nedali gól. Hlavně jsme chtěli vyhrát. Dávali jsme do toho všechno, nedá se upřít snaha. HFK kvalitně bránilo, chybělo ale asi jen trochu štěstí, byly tam dvě břevna, šance," okomentoval zápas ze svého pohledu golman Bolek.

Do sestavy Slovácka se vrátil po zranění také Pavel Šultes a byl to právě on, který hlavně v druhém poločase mohl strhnout vedení na stranu domácích. Po vynikajícím uvolnění v malém vápně mu ale stop vystavil golman Doležal, který jeho střelu na přední tyč vyrazil, chvíli na to domácí šutér střílel vedle.

Deset minut před koncem pak znovu zazvonilo břevno Doležalovy branky. To pálil z dorážky střídající Fischer, jehož střele ještě předcházely manévry Slovácka v pokutovém území HFK. Doležal postupně likvidoval střely Gondy a Činčaly, aby jej pak zachránilo ono zmiňované břevno. A když se tři minuty před koncem neujala ani hlavička Činčaly, rozešly se oba týmy smírně bez branek.



Ohlasy trenérů z tiskové konference:

Tomáš Uličný:
Do utkání jsme vstoupili docela dobře, prvních deset minut jsme vypadali živě, pak nás ale domácí zatlačili, byla tam pasáž asi třiceti minut, kdy nám chyběla dynamika, rychlost, nemohli jsme se dostat do zápasu. Domácí si také vypracovali nějaké šance. V závěru poločasu jsme pak museli vystřídat zraněného Škutu a protože nám to haprovalo v záloze, šel ze hřiště Janeček. Do druhého poločasu jsme vstoupili docela dobře, hrálo se nahoru-dolů, tam jsme asi dvacet minut hráli dobře, pak nám ale začaly docházet síly, protože máme v nohách domácí pohárový zápas se Spartou a na některých už bylo vidět, že to bylo spíše o vůli. Za to je musím pochválit, protože náš program je náročný. Samozřejmě jsme měli také štěstí. Byly tam dvě břevna, další šance měl Šultes, tam nás podržel golman. Musím říct, že odsud odvézt bod je zlatý. Na domácích bylo vidět, že jdou jednoznačně po vítězství.

Leoš Kalvoda:
Předpokládal jsem a čekal, že nás čeká těžké utkání, což se také potvrdilo. Musím říct, že v takových zápasech nerozhoduje počet šancí, ale to, zda se dokážou proměnit. V takových zápasech bývají dvě, tři šance, my jsme jich měli asi šest tutových a bohužel jsme nevstřelili branku, takže nemůžeme vyhrát. Takže o tom to je.


Sestavy:
Slovácko: Bolek - Němčický, Ineman, Šimáček, Eismann, Gonda, Stýskala(72. Činčala), Görner, Racko, Šultes(79. Šturma), Matůš (63. Fischer)

HFK: Doležal - Dadák, Zlatohlavý, Lukášek, Lošťák - Krutý, Toporčák(46.Janeček), Jakubovič, Škuta(45. Spáčil) - Vodák, Kropáček(88. Korčian)

Připravujeme podrobnosti
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
13.04.2008, neděle, 22:48 - Ženy zdolaly Brno + VIDEO: Rozhovor s Lauren Church
13.04.2008, neděle, 17:35 - Juniorka opět s nulou a třemi body
13.04.2008, neděle, 15:29 - TVS: Tiskovka po zápase proti HFK
12.04.2008, sobota, 13:43 - Příznivé výsledky: Slovácko může jít do čela
12.04.2008, sobota, 13:17 - Udrží Slovácko čisté konto i v pikantním duelu?
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace