*
DNES
Ženy | Miroslav Zbořil a Markéta Klímová před utkáním se Spartou
včera
Rozhovory | Slovácko - Slavia
17.03.2024
Milan Heča a jeho hodnocení utkání v Teplicích
17.03.2024
Z PLOCHY | Jan Kalabiška po zápase v Teplicích
16.03.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Teplicích
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 978 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku
06.11.2023
Fanoušci v zápase proti Hradcu

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

13.04.2024 od 15:00

Městský stadion MB

Přihlášeno
18
fanoušků

Slovácko jde do sezony opět s vysokým cílem

28.07.2008, pondělí, 10:08
noviny_velky.jpg
Už tuto sobotu zápasem v Opavě vstoupí fotbalisté Slovácka do nového druholigového ročníku. Letní přípravu, změny v kádru i další novinky shrnuje článek v dnešním vydání týdeníku Dobrý den s Kurýrem, který přinášíme:
 
Letos střízlivý optimismus
Poučena z loňských optimistických prohlášení vyhlásila letošní cíl na předsezónní tiskové konferenci generální ředitelka 1. FC Slovácko Marcela Mrázková opatrně. „Nechtěla bych opakovat své chyby a opět předčasně slibovat postup. Ale na druhou stranu jsme podstatně posílili celý kádr a získali prvotřídního trenéra a je patrné, kam směřujeme. Opět budeme usilovat o postup do nejvyšší soutěže,“ přiznala nakonec opět nejvyšší ambice ředitelka slováckého klubu. Klub vstupuje do soutěže s rozpočtem, jehož výši Mrázková nechce prozradit. „Určitě však nepatříme mezi kluby, které by musely šetřit. Posílili jsme mužstvo a do sezóny jdeme připraveni.“ Že Slovácko se zabezpečením nebude mít na rozdíl od dob předchozích majitelů potíže, svědčí i prémie, která bude za postup do nejvyšší soutěže opět vypsána. „Pravděpodobně bude vyšší než vloni a určitě bude v řádech milionů,“ naznačuje Mrázková, že pokud se týmu podaří postoupit, nepřijde zkrátka. Rozpočet klubu neohrozí ani loňský neúspěch A-týmu. „Dá se říci, že všichni stávající partneři nám přízeň zachovají i pro letošek, i když jsem si musela vyslechnout kritické hlasy nejen na to, že jsme nepostoupili, ale také na průběh utkání a hru týmu,“ potvrzuje důvěru partnerů v klub Mrázková.
Ta zároveň potvrzuje, že klub i nadále uvažuje o prodeji části akcií. „Každý z podnikatelů i fanoušků se může stát akcionářem klubu. Prodej akcií vyhlásíme formou veřejné nabídky v nejbližších týdnech, až se definitivně vyjasní vlastnictví klubu, které se po loňském převodu vlastníka klubu společnosti FIG do holdingu Z Group dořešuje. V tuto chvíli registrujeme zájemce a samotný prodej minoritního počtu akcií realizujeme do konce kalendářního roku, kdy představíme smlouvu o prodeji akcií v tisku,“ konkretizuje informaci, která vyšla poprvé v našich novinách, generální ředitelka klubu.

Koller zaměstnancem železáren
Před sezónou přišla ještě řeč na neuskutečněný příchod reprezentačního hrotu Jana Kollera, který v závěru června velmi rozvířil stojaté mediální vody. Nakonec z něj nic nebylo, protože Koller zamířil hned po EURU do ruské Samary. Velké investice však nepřišly ani do kádru Slovácka. „Angažování Jana Kollera bylo přáním pana Zemka, který by jej chtěl přivést kvůli divákům. Jeho příchod, mimochodem asi za patnáct milionů korun, a působení by se řešily mimo rámec rozpočtu klubu. V nadsázce řečeno to lze chápat tak, že by Koller byl zaměstnancem třeba Železáren Veselí. (úsměv) Není ale pravda, že bychom do hráčů neinvestovali. Zvažovali jsme i podobně atraktivní příchody, ale někteří hráči měli neakceptovatelné požadavky, např. individuální přípravy, které jsme spolu s trenérem vyhodnotili jako nepřijatelné pro Slovácko,“ narážela Marcela Mrázková pravděpodobně na možnost angažování Martina Abraháma z pražské Slavie, o jehož příchodu po vyhazovu ze Slavie na Slovácku uvažovali.
Nabídka Kollerovi byla myšlena ze strany Slovácka naprosto vážně, přestože ji jeho manažer Paska v tisku zlehčoval. „Když jednal Paska s námi, tak takovým dojmem nepůsobil. Vyslechl si nabídku a řekl nám, že Koller už má před dohodou v zahraničním klubu a že do Česka se ještě vracet určitě nechce. Možná, že ty zlehčující formulace byly reakcí na telefonáty, které se na něj po oznámení naší nabídky sesypaly,“ vysvětluje některé Paskovy výroky Petr Pojezný.

Kádr změněn k nepoznání
Slovácko vstupuje do nové sezóny s řádně obměněným kádrem. Z loňského týmu odešlo devět hráčů a na jejich místa přišlo sedm nových tváří a další čtveřice mladíků z akademie, kteří tentokrát nebudou v kádru jen do počtu. „S doplněním kádru jsem spokojen. Z nových tváří, které dorazily, bude minimálně trojice určitě připravena nastoupit do základu. Konkrétně by to měli být Kubáň, Randa a Berger, kteří jdou příkladem na hřišti v utkáních i v přípravě,“ říká trenér týmu Ladislav Jurkemik. Konkurenci na jednotlivých postech zvyšují především mladíci, kteří do kádru před sezónou rovněž přišli. „Pochopitelně bych byl rád, kdyby se s námi mohl připravovat Reinberk. Určitě by sehrál přípravná utkání a určitě by se také sehrál s novými tvářemi. Na druhé straně jsme ale rádi, že reprezentuje Českou republiku a náš klub, a tak mu pochopitelně přeji, aby se mu dařilo. Na takových reprezentačních akcích se trénuje odlišným způsobem než v přípravném období, ale na druhou stranu je pozitivní, že odehrál řadu utkání, takže byl na mistrovství Evropy plně vytížený a už se těším na jeho návrat,“ hodnotí Jurkemik působení Petra Reinberka na mistrovství Evropy devatenáctiletých.

Berger nejvýraznější posilou
Nejvýraznější posilou, která přišla do kádru Slovácka před začátkem soutěže, je Jan Berger, který se od úvodních zápasů chopil dirigentské taktovky. Přesto ani on není ještě v optimální formě. „Berger přišel později, než ostatní začali s letní přípravou. Takže určité kondiční resty ještě má. Věřím ale, že se bude zlepšovat zápas od zápasu, protože fotbal hrát umí. V přípravě jsem jej nechal hrát celé zápasy a to si myslím, že přispěje k tomu, aby rychle umazal kondiční manko, se kterým do přípravy vstupoval. Smůla byla, že se v úvodním přípravném zápase s Trenčínem zranil a dosud má stále potíže se zraněným kotníkem, ale měl by být už v pořádku a neměl by se už bát chodit do soubojů,“ věří Ladislav Jurkemik, že se Berger stane lídrem mužstva se vším všudy. I když pravý vůdce, který by dokázal strhnout mužstvo i ve chvílích, kdy se mu nedaří, Jurkemikovi stále chybí. A nevypadá to, že by Berger tuto roli naplnil. „Berger může být vůdcem po fotbalové stránce, ale není hráčem, který by ostatní burcoval. Takového jsem pořád ještě nenašel, i když je stále k tomu nutím a takový Randa, Ineman, Chmelíček by se pro tuto roli dokonale hodili. Jenže to musí být v krvi. Do této role se hráč nedá příliš nutit,“ říká Ladislav Jurkemik a vzpomíná na Bergerova otce, se kterým působil ještě ve federální reprezentaci. „Honza byl vůdčím typem svojí pracovitostí, ale aby na hřišti křičel a burcoval spoluhráče, to si nevzpomínám. Takže tyto geny po něm syn nezdědil,“ zalovil v paměti mistr Evropy z roku 1976.

Jen pět branek v přípravě
V porovnání se zimní přípravou, kdy šlo Slovácko od vítězství k vítězství, se letos Jurkemikovým svěřencům příliš nedařilo a zaznamenali ze sedmi zápasů jen dvě výhry. „V zimě to bylo skutečně vrácené a víte, jak jsme dopadli v jarní části ligy. Takže doufáme, že tentokrát to bude obráceně,“ snaží se dívat optimisticky na výsledky v přípravě Marcela Mrázková. Trenéra Ladislava Jurkemika z klidu nevyvedl ani fakt, že v přípravě jeho svěřenci zaznamenali pouhých pět branek. „V úvodu přípravy proti nám stáli velmi silní soupeři, kteří byli v přípravě o něco dále. Poslední zápas se Znojmem (výsledek 1:1, píšeme o něm na jiném místě této strany - pozn. redakce) ukázal, že si šance dokážeme vypracovat. Na jejich proměňování máme ještě týden příprav, kdy se na tento problém zaměříme,“ neskrývá rezervy mužstva Jurkemik. „Máme pět útočníků. Psohlavce, který byl nejlepším střelcem v přípravě, i když zaznamenal jen dvě branky. Je tam Chmelíček, který branky střílet umí. Je tam také agilní Ondřejka a mladý Kerbr a zapomenout nesmím ani na Matůše, který je svým důrazem a poctivostí pro mužstvo velmi potřebný. Otázka střelecké formy je ale i otázka štěstí. Na tréninku se vám může dařit a v zápase to pak nejde, anebo opačně,“ říká zkušený kouč.

Liga bude vyrovnaná
Řada fanoušků je názoru, že taková šance na postup, jakou Slovácko vloni mělo, už se nemusí opakovat. Letos si brousí zuby na nejvyšší soutěž řada týmů. „Podle mého názoru bude letos bojovat seriózně o postup až šest týmů,“ předvídá sportovní ředitel Petr Pojezný a trenér Ladislav Jurkemik se vzápětí přidává: „A to může z ničeho nic vyskočit ještě někdo další. Jako třeba Fulnek vloni. Každopádně budeme muset jít zápas od zápasu a hlavně se snažit v tabulce pravdy nedostat do minusu. To znamená doma se pokoušet utkání vyhrát a pokud by se náhodou klopýtlo, tak se pokusit přivézt body z venku. Žádný bodový plán si nedávám. Je potřeba brát každé utkání zodpovědně a snažit se získat co nejvíc bodů. V soutěži nebude lehkých soupeřů. I nováčci Karviná a béčko Sparty mezi ně patřit nebudou. Proto je také jedno, jaký máme los. Jestli s dotyčným soupeřem hrajeme na začátku soutěže, či na jejím konci. Záležet bude na okamžité formě toho kterého mužstva. Ve druhé lize neexistují takoví soupeři, jako třeba v kvalifikaci národních týmů jsou Lucembursko či Lichtenštejnsko, kdy si je přejete na úvod, abyste je porazili. Tady takový soupeř není, takže si nevyberete. Soutěž má třicet kol a v nich chytíte šňůry vítězství, které vás vynesou do čela a nebo šňůry neúspěchů, které vás naopak sestřelí v tabulce,“ uzavřel monolog na téma letošní druhé ligy Ladislav Jurkemik.
Autor: Aleš Mazúrek (Dobrý den s Kurýrem)
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
01.08.2008, pátek, 11:02 - Zájezd do Opavy ... v UH opět od umělky!!!
01.08.2008, pátek, 09:32 - Zajímavé články o Slovácku v dnešních novinách
29.07.2008, úterý, 16:01 - Manažer a tipovačka znovu začíná + ceny!
29.07.2008, úterý, 10:19 - Petr Reinberk se chce nejprve prosadit ve Slovácku
28.07.2008, pondělí, 00:11 - Výhra byla naší povinností, zdůraznil trenér Jurkemik
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace