*
včera
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Hradci Králové
11.04.2024
Rozhovory | Hradec - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Shrnutí podzimu

31.12.2009, čtvrtek, 11:20
vanoce2009_velky.jpg

Blíží se nám konec roku a máme za sebou podzimní část gambrinus ligy a jeden předehráváný zápas, takže pokud si chcete připomenout, co se během podzimu událo okolo slováckého týmu, pak pokračujte dále ve čtení. 

1. kolo – Jak se nám vrátila liga
V prvním kole návrátivší se první ligy přijela na Slovácko Plzeň, tým pasovaný před začátkem soutěže na černého koně. Plzeň hrála velmi dobrý kombinační a útočný fotbal a ani Slovácko nebylo o krok pozadu. Švancara otevřel skóre utkání již ve 4. minutě, bohužel, jak šla doba dál, plzeňští utkání otočili a konečným výsledkem se stal stav 2:3. Přesto bylo první utkání po dvouletém setrvání ve druhé lize dobrým začátkem, který shlédlo 6250 diváků. Ani Fanaticos nezůstali zahanbeni a poctivě povzbuzovali, natěšeni po shlédnutí několika přípravných zápasů.

2. kolo – Zase prohra 2:3
Smolný zápas, který opět začal gólem Slovácka, se hrál v pondělí pod dohledem televizních kamer. Skóre brzy otevřel Švancara, načež byla proti nám odpískána přísná penalta po spadnutí Drska, jenž se stal nejdůležitější postavou zápasu. Na 2:1 později zvýšil Vošahlík po Drskově přiťuknutí. Stav 2:2 zařídilo útočné duo Švancara – Chmelíček, přičemž netrvalo dlouho a stav se znovu změnil. Hlavou se prosadil kdo jiný než Drsek a zařídil jabloneckým výhru. V poslední fázi zápasu přišlo několik zmarů našeho týmu, nejprve byl nedovoleně stažen v pokutovém území Jirka Perůtka, ale rozhodčí penaltu neodpískal, a potom přišla nádherná akce, kdy Švancara dorážel do prázdné brány, bohužel příliš slabě, míč letěl pomalu, a tak ho stihl Pavlík vykopnout. Po dvou skvěle odehraných zápasech Slovácka však v tabulce stále zelo 0 bodů.
Na výjezd se v nepříliš vhodný termín vydal autobus fanoušků, kteří vytvořili Slovácku domácí prostředí. Ono taky aby ne, když v Jablonci čítá kotel 30 hlav a největší hluk nevychází z hlasivek nýbrž z hrkaček…

3. kolo – První sezónní výhra
Proti favorizované Olomouci přišlo několik změn v sestavě a vydařilo se. Gól padl již potřetí na začátku utkání, kdy Slovácko kopalo penaltu po sražení Fujerika Onofrejem. Pokutový kop proměnil Švancara a skóroval tedy již počtvré během tří zápasů. Ve 28. minutě se navíc trefil krásnou střelou k tyči Chmelíček a Slovácko tak vedlo po poločase 2:0. Hosté sice vzdorovali, nicméně gólově se prosadit nedokázali a Slovácko si tedy připsalo první tři body.
Fanaticos se prezentovali výborným výkonem, potrénovala se „pipi“ bez triček a na choreu se objevil Garfield, který si vysnil 3 body a jeho přání bylo tudíž splněno.

 

 

 

4. kolo – Teror v Brně
Ve čtvrtém kole se hrálo derby s Brnem, na které vyrazilo více než 300 fanoušků, kteří byli podrobeni důkladné prohlídce. Prohlídce, na kterou asi nikdo z nás do smrti nezapomene. Pomalí, drzí a nedůtkliví security nám tehdy prohlédávali snad úplně všechno. Dívali se pod kloubouky, do bot, všechno z kapes ven, žádné jídlo si vzít nesmíte, kapky do očí v žádném případě, ukažte mi, co máte v peněžence… Kvůli dlouhé osobní kontrole také většina fans nestihla začátek zápasu. Rozhořčení z nás ovšem spadlo při supportu, kdy se pomalu ale jistě začali Fanaticos utužovat. V Brně jsme se projevili supportem na vysoké úrovni, jenž nepřestal ani tehdy, když Došek vstřelil vítězný gól Brna. S doposud nejslabším soupeřem jsme sice prohráli, ale v tu chvíli se jednalo o věc vedlejší.

 

5. kolo – „Bohemka“ hledá fanoušky
Na třetí domácí zápas se očekávala nižší návštěva, protože byl znovu zařazen mezi televizní, po obědě začalo pršet a navíc se jednalo o neatraktivního soupeře Bohemians Praha. Slováčtí fanoušci ale nezklamali a návštěva se přehoupla přes 5000. Utkání rozhodla penalta Petra Švancary a gól nebojácného Ondřejky, který přelstil gólmana Beláně.
Bylo vytvořeno ironické choreo (vyvěšené u sektoru hostí) s nápisem Hledáme fanoušky, 50Kč/hod. Fanaticos převedli výborný výkon, který byl doplněn a podpořen zbývající návštěvou a to v době, kdy byl zápas přerušen kvůli výpadku proudu. Stadionem se nesly mexické vlny a support gradoval, i když na hřišti bylo prázdno.
Nejspíše není třeba zmiňovat, že v tomto utkání se odehrál incident mezi Švancarou a Heidenreichem, který vyústil v šestizápasový distanc. Výpovědi soupeřova hráče se měnily jako podzimní počasí a disciplinární komise ukázala svou sílu. Prý je to příklad do budoucna. Všem je nám jasné, že všechny další incidenty byly později vyhodnocovány naprosto jinak.

 

6. kolo – Zábava v Praze
Výjezdu do Synottip arény se zúčastnilo asi 180 fanoušků autobusem a nejméně 50 fans auty či po vlastní ose. Věřili jsme, že se zde dá vybojovat alespoň bod. Naše víra ale byla trochu nalomena, když sudí stále nepískal konec prvního poločasu a Šenkeřík tak mohl pohodlně skórovat ve třetí minutě nastavení (tzn zhruba ve 48.minutě). Na začátku druhého poločasu se ihned prosadil Čelůstka a to ve 47. minutě. (není to vtipné?:)). Zmar dokonal před koncem utkání vlastním gólem Kubáň a Slovácko odjíždělo z Prahy s trojgólovým výpraskem.
Na straně Fanaticos byla ale situace opačná. Za stavu 2:0 pro Slavii, kdy dělalo hráčům FCS problém přejít půlku, se začal kotel bavit po svém. Naprosto spontánně vznikaly šílené nápady, a tak jsme si párkrát oběhli sektor v „lambadovém vláčku“, zaskákali a objevili všechno možné i nemožné v sektoru hostí.

 

7. kolo – Oblíbenec Plíšek si odvezl tři body
V sedmém kole Slovácko hostilo Teplice, které už od začátku plnily roli favorita. Ve 4. minutě se trefil Vondrášek a až do konce vyrovnané utkání završil druhým gólem do naší sítě Mahmutovič.
Na tento zápas bylo vytvořeno choreo se čtyřma slováckýma šohajama, keří popíjali slivovicu, v návaznosti na probíhající Slavnosti vína. Support byl opět na vyšší úrovni a poprvé se vyzkoušela Wall of death.


 

 

 

 

8. kolo – První venkovní bod
Za příjemného počasí se Slovácko střetlo s Českými Budějovicemi. Zápas velmi důležitý pro oba týmy pachtící se na spodku tabulky. I přes důležitost zápasu se ovšem jednalo o zápas ne zcela atraktivní. Utkání prý sledovalo 2500 fanoušků, ale podle našich odhadů jich bylo lehce přes 1500. Budějovicím se i přes velké množstí standartek nepodařilo skórovat, a když gól nedalo ani Slovácko, bylo konečné skóre 0:0. Cenný bod si s sebou domů vezlo i 40 Fanaticos, kteří Slovácku vytvořili opět domácí atmosféru, i když na prázdném stadionu se všechno neslo poněkud jinak.

Tolik ke shrnutí první poloviny podzimu, níže můžete shlédnout navazující video. Druhou část se pokusím napsat v brzké době, ale nic neslibuju, neboť času je málo a práce habakuk.

Text: Babu

SHRNUTÍ PODZIMU VE FOTOGRAFIÍCH


Video: eLucky

Jméno Heslo
text
  • Babu - 02.01.2010, sobota, 20:25
    (0)

    děkuju za komentáře ;) pokusím se brzo napsat druhů část... akorát Janyy neví, co to znamená komentovat článek..

  • Janyy - 02.01.2010, sobota, 14:30
    (0)

    Čoupek je volny hrac mozna by nebylo spatne ho ziskat z5

  • juancarlos - 31.12.2009, čtvrtek, 16:30
    (0)

    taky velmi děkuji za zprostředkování,jak text tak slideschow doplněné origoreal soundem fanaticos, je parádní. Zahřálo u srdce a též vyvolalo menší rekapitulační katarzi,načež jsem si uvědomil, kolik jsme toho vlastně s klubem prožili a jak významná je to součást našich životů. Magický prostor, kde se naše malé, osobní vesmírky střetávájí v jednom společném vesmíru, Vesmíru zvaném FC Slovácko.

  • JUVE - 31.12.2009, čtvrtek, 15:23
    (0)

    Paradni, velmi pekne nic tam nechybi.

  • Pett - 31.12.2009, čtvrtek, 00:15
    (0)

    Hlavně aby bylo do nového roku víc vyjezdářů :-D

  • Mirek - 30.12.2009, středa, 23:52
    (0)

    hezká práce, díky za připomenutí

  • FansHonza - 30.12.2009, středa, 23:38
    (0)

    velice povedene dilo :) ... Jo na prvnich sest zapasu sou nezapomenutelne vzpominky :)

pristi
 Další články:
04.01.2010, pondělí, 22:35 - Ondřejka: Běžky? Z těch mám strach. Ještěže není sníh
04.01.2010, pondělí, 12:04 - Představení oficiálních stránek ženského fotbalu
03.01.2010, neděle, 17:27 - Hráči Slovácka se sejdou v pondělí, dorazí i posily Hesek s Nulíčkem
31.12.2009, čtvrtek, 10:29 - Slovácký brankář Vašek: O Novosibirsku nic nevím
30.12.2009, středa, 17:56 - Fórum webu prochází dalšími změnami
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace