*
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Hradci Králové
11.04.2024
Rozhovory | Hradec - Slovácko
07.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Fryšták po zápase v Liberci
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Rozhovor s předsedou FAČR panem Miroslavem Peltou

03.12.2011, sobota, 15:08
3721

Po rozhovoru s fanouškem ze Zlína, Petrem Mikelem, dnes přeřadíme na jinou, daleko vyšší notu, protože vyzpovídáme nového předsedu FAČR pana Miroslava Peltu. Jestli se někdo domnívá, že budeme podlézat, tak se krutě mýlí.

Dobrý den, pane Pelta, sedí se Vám dobře?
Díky, je to v pohodě.

Ještě polštářek?
Říkám, je to OK.

Maošu, nečum, dones polštářek.
(Maoš donese polštářek) Vy se ve světě neztratíte, a to nemusíte být ani účet u Komerční banky (Mira podává vizitku)

Práce na svazu? Obávám se, že má práce na počítači není zcela ideální... Excel mi moc nejde...
Na vytírání hajzlů na svazu to nebudete potřebovat. My si s Moravákama dycky vytřeme (smích) (Maoš nenápadně vyměňuje mátový čaj za hrnek slivovice)

Pojďme k samotnému rozhovoru. Jak se cítíte jako nový předseda FAČR?
Dobrá otázka hned na úvod, takovou jsem nečekal. Je to hlavně závazek. Aby ty týmy, který jsou na to zvyklé, měly naši podporu i nadále.

A ty ostatní?
Hele, každej ať se postará sám o sebe, ne?

Je paradoxní, že jste kandidoval za Moravu.
Já mám Moravu rád. Už jsem tam třikrát byl. Dvakrát s fotbalem a jednou na dovolené, jsme byli tam, jak se to jmenuje... jak sou ta auta... jo no, v Tatrách...

Asi lyžovačka?
No asi jo, ale byli jsme tam v létě... jsme si stavěli s Lafatou pískovej hrad.

Co se Vám na Moravě ještě líbí?
Ta upřímnost, ti lidi jsou tu úplně jiný, než v Čechách, takový upřímnější... v Budějicích kopem penaltu a lidi: „Pelto, táhni do hajzlu“.. a na Moravě mi řeknou na rovinu „Miro, ty kurvo, už táhni do piče...“

Jaký je Vás oblíbený mátový čaj?
No, dobrý.. dnes je krapet silnější, než obvykle...

Je obdivuhodné, jak jste dokázal provinční klub dotáhnout z ligy až do pohárů...
No, se Spartou to nebylo tak těžký, vona hrála poháry už před tím, já jsem tomu jen trochu pomoh...

Já myslím Jablonec...
Jo aha... no tak to bylo těžší... museli jsme si získat důvěru černoprdelníků... aby věděli, že když jsou jabka, tak je dostanou.

Otázka na tělo (od dveří si to ke mně míří dvojice bodygurardů s pěti kalašnikama), Mira se zachová jako gentleman, utáhne si opasek jak Mírfacka Kalousek a říká: „Hoši, to je dobrý... až potom... jestli nebude rejpat... buran.“

Tak tedy ta otázka na tělo... ehm.. sedí se vám dobře?
Jo OK, ale na to ses nechtěl zeptat (Miroslav opět usrkne „mátový čaj“)

Dobře. Kde berete peníze?
Vydělávám jako slušnej podnikatel, něco prodám, něco koupím, někoho zavraždím, něco zdědím, nějací sponzoři, na městě mám taky kamarády... To není jak u vás ve Slovácku, že máte na městě kryply, kteří se jdou jenom vyfotit před volbama... tady do toho sypou... a kolik lidí chodí u vás a kolik u nás no... to je špatný.

Návštěvnost, to je slabina jinak dobře fungujícího jabloneckého klubu.
Máš recht, vole. Teda sory, máte recht, vole. Co s tím? Nebudeme to dělat jak Jarda v Příbrami, kde maj 500 lidí a nahlášej 2547. Tam se prej bude natáčet pokračování Akta X, protože ani Máldr a Skálova nikdy nepochopí, jak se z pěti set lidí dá vyčarovat dva tisíce. Prostě paranormální jev. Nic jako proti Jardovi, je to kámoš, jde nám vo fotbal. My chcem ale jít jinou cestou, my ty lidi fakt na tom fotbale chcem. Já uvažuju, že jim to budu platit. Kdo přijde, bude to mít zadarmo a dostane ještě klobásu a pivo grátis.

Kde na to budete brát?
Hmm, to mě nenapadlo.

No, pojďme teď k Vaší funkci svazového šéfa. Už jste se setkal se svým předchůdcem Ivanem Haškem?
Já ten zájem mám, ale on je tam kdesi v těch Emirátech a prej má moc práce, takže nemá čas.

Moc práce? Vždyť ho klub odvolal.
Cože? Ivane, ty kurvo, to už neukecáš! (Mira vytáčí číslo, po desetiminutovém rozhovoru, během něhož jsem nenápadně vypil mátový čaj), Miroslav pokračuje:
No, pravda, prej ho vylili ale má ještě moc práce... se prej bude ještě 14 měsíců balit, voni ho totiž musej vyplatit. Bych taky nespěchal.

Co považujete za největší problém českého fotbalu?
Těch problémů je tolik, že to nestačím vypočítat. Určitě to, že Jablonec nevede ligu a pak že Sparta nemá takovej náskok, jakej by si zasloužila. No a pak sou určitý věci, který se mi nelíbí. Třeba tentononc, jak se to jmenuje...

Korupce?
Cože? To slovo neznám (Mirovi zvoní telefon, který je nastaven tak, že jej slyší i ostatní - „Zdar, tady Míša Paták“ - „Hele, je tu nějakej čurák vod novin či co, tak mluv šeptem...“ - „Miro, kolik?“ - „Klasika, dvacka na výhru, deset na remízu.... a za pencku máš pětku.“ - „OK OK... beru – nebude Dáša řádit?“ - „Nebude, šváby jsou“ - „Tak zatím“ - „Zdar ty pse!“)
No prostě kecy, že se tu uplácí, to není ničim podložený, to si jako svazovej šéf vyprošuju.

Hned po svém jmenování jste čelil nepříjemné kauze, když ovínění fotbalisté přiletěli v potrhaných šatech a vulgárně uráželi internacionála Radka Druláka. Oceňuji, že jste se k problému postavil čelem.
Mě nejde o Druláka, ať má čuráka jekýho chce, mě taky lidi nadávaj do čuráků, to je mi fuč. Mě hlavně nasraly ty hadry, rozervaný. Sem šel k výrobci na kobereček. A nejvíc mě nasral Baroš. Von se tam promenáduje v tangách. Když to stará viděla, tak mě to nutí taky nosit, to mám kurva zařezaný až... no.. v prdeli, ani vysrat se nemůžu.

Pane Pelta, to máte jako trenýrky, to si musíte sundat.
No, nejsu debil vole, ale to je tam tak zařezaný, že už to prostě nevytáhnu! Stará to zkoušela vysát i vysavačem, pak jsme zavolali jeřáb a furt nic! Sem říkal, Milado, ty krávo, podívej se, jakou postavu má Milan a jakou já! To přece nemůžu nosit toto! A vona mi utáhla kravatu a říká: „Miro, jseš předseda svazu, musíš jít s dobou, to je teď moderní." A já říkám: Milado, ty krávo, asi na jednáních výboru chodíme ve spodkách, ne? Občas nás tam zajde pozdravit Vlasťa Košťál, dovedeš si ho představit v trenkách , no dovedeš si to představit? Se mi nedávno přiznal, že když byl v Chorvatsku, a skočil do toho Jaderskýho moře, tak se celý vylilo! Chorvati se nasrali a vod tý doby si musíme kupvat dálniční známky. A víš co? Jak to víš, že je to moderní! Ty seš mi nevěrná! A vona že ne, že prej chodí za Lafatou do kabiny, tak to mě uklidnila.

Jaké jsou vaše vztahy s Ivanem Horníkem?
Ivan je kámoš, já ho mám rád. Von fotbalu rozumí. Má cit na hráče. A taky na rozhodčí. Já ho angažuju na svaz, bude to takovej rozhodcovskej vyjednavač, pozorovatel. Von se po tý Evropě poohlídne a uvidíte, že žádnej náš klub, teda Jablonec a Spartu, plus nároďák samozřejmě, nikdo nepoškodí.

I přes postup na ME není trenér národního týmu Michal Bílek u fanoušků úplně v oblibě.
Já mu vyjadřuju podporu pochopitelně, ale až na mistrovství vyletíme hned ze základní skupiny, tak mám náhradu.

Koho?
No bývalého sbormistra Bambini di Praga Bohumila Kulínského, který jediný ví, jak správně vniknout do šestnáctky (Miroslav se kácí smíchy, až se mu tanga do zadnice zadírají). Já vím, známej ohranej fór, ale mě se líbí.

Tak nás nenapínejte, jinak nedostanete další mátový čaj.
OK OK. Novym trenérem bude Pepa Chovanec. Vylijou ho ze Sparty a potřebuje fleka. Nároďák je dobrá trafika, navíc Pepa už reprezentaci trénoval, má zkušenosti. Asistenty mu budou dělat Jose Mourinho a Giovanni Trapattoni. Trenérem brankářů bude poručík Troník, který ví, jak si správně nasadit brankářksou helmu. Asistentem poručíka Troníka bude Dominik Hašek, ten bude zároveň na helmy přidělávat košíky.

Jste si jist, že taková trenérská esa, jako Mourinho a Trapattoni budou chtít dělat asistenty Pepu Chovancovi?
Jsem o tom přesvědčen. Sami o to maj zájem. My jsme udělali výběrový řízení, do kterýho se nikdo nepřihlásil. Což logicky znamená, že čekaj, až je sami voslovíme. Prachy na to taky máme. Máme novýho sponzora. Je jím vietnamský výrobce zdravých konzerv Un-čil-kung pao, je to kvalitka dovážená až z Hanoje. Vietnamskej pes není vo nic horší, než ten českej. A když si zajdete tady někam do asijskýho bistra, tak si nemyslete, že ten pes, co tam máte, že je nějak trpěl, když ho porcovali. Jsou to citliví lidi. Voni ho první usmrtěj. Byl jsem v tom Vietnamu na inspekci a je to výborný. Rozdrtěj kosti, to jde do Česka, kde to jíme, a to maso rozdrtěj, daj to taky do konzerv, a pošlou na Slovensko a do Mongolska. No a vnitřnosti se taky rozdrtěj, upravěj, dá se to do konzerv, nalepí se tam nálepka HAMÉ a jde to do celýho světa, i k nám samozřejmě. A rozdíl nepoznáš, jak to upravěj a vochucej. Sám jsem to ochutnal a nebylo to špatný. Je fakt, že tříhvězdičkový hotel, na kterej sem jinak zvyklej to není, ale zblafnout se to dá.

Když jsme u jídla, prý bude mít reprezentace na srazech nového kuchaře?
Dokonce tři. Hlavním bude Jirka Babica, ten dokáže z hovna udělat omeletu a naopak. Pomáhat mu budou Zdeněk Pohlreich a ten Talián Emanuel Ridi. Jirka bude dělat omelety, bujóny, polévky ze sáčku a hamburgery, Zdenda bažanty na víně, steaky, řízky, guláše, kuřecí a ty jeho speciality a Emanuel bude dělat špagety a těstoviny. Na desertech se budou podílet všichni tři, hlavní slovo však bude mít opět Jirka, jeho kokosový zákusek, který je složený z rajčat, papriky a pokapaný Magi, protože nebyl kokos, je pověstný. Kdo z hráčů bude mít chuť na sex, pustí si Kluci v akci, mám všechny díly.

Vypadá to, že náš fotbal se bude konečně ubírat správným směrem.
Máš recht, vole.

A co jaro?
Celý jaro bude cinklý.

Děkujeme za rozhovor

Fanaticos Š.

Jméno Heslo
text
  • eLucky - 13.12.2011, úterý, 08:23
    (0)

    to Guru57: tim sem mluvil obecne o komkoli prispivajicim do Blogu. Neznamena to nutne, ze sis ty vymyslal;)

  • Guru57 - 12.12.2011, pondělí, 17:55
    (0)

    eLucky - včera, 19:20 - můžeš mi napsat v čem si vymýšlím a v čem mystifikuju ?? já o ničem nevím, pouze jsem napsal svůj pohled na ten článek nic víc nic míň,

  • eLucky - 11.12.2011, neděle, 19:20
    (0)

    to Guru57: pokud píšeš do blogu svůj názor, tak není nic špatného na tom, že tam vložíš svůj názor, že mystifikuješ a vymýšláš si. Horší je, že dneska tak uplně normálně píšů profesionální novináři. Stěžovat si na blogu, že je to zaujaté je jako říkat o Jablonci, že ten stadion pro 6 tisíc je tam opravdu potřebný;):D

  • Šovkovskij - 10.12.2011, sobota, 18:26
    (0)

    Babu: A děkuji za podporu:-)

  • Šovkovskij - 10.12.2011, sobota, 18:25
    (0)

    Babu: Správně:-)

  • Guru57 - 10.12.2011, sobota, 15:27
    (0)

    já mám rád svůj klub tak si všechno beru osobně, M.Pelta patří do našeho klub tak hájím i jeho - to snad pochopíte nevím na tom článku nic úsměvného není snad jenom že pokud chci o někom cokoliv psát tak si zjistím všechny informace včetně jmen jinak bych si připadal jako trógel´

  • Babu - 09.12.2011, pátek, 22:35
    (0)

    guru: nechápu, o co se tu snažíš? Toto sou stránky fanoušků Slovácka, do fansblogu může přispívat každý a navíc toto bylo fakt vtipné..jaké předhazování? Napsali sme na stránky Jablonce něco o Peltovi? Nenapsali.. a civilní soud všechny okolo kauzy Synot osvobodil, což je pořád lepší než formulace: já sem si svoje už za ta léta odpracoval. A nechápu, co ja na tom článku ubohého či útočného směrem k Jablonci.. mně se to líbilo, zasmála sem se a jedeme dál :) Jablonec tu nikoho nezajímá, ne tak abysme vás cíleně uráželi..ty jdeš na stránky FCS a předhazuješ něco o Jablonci.. to je jako jít na stránky Sparty a nadávat jim, že nemají rádi např. Baník :D

  • Šovkovskij - 09.12.2011, pátek, 19:20
    (0)

    Guru57: Špatně si to vysvětluješ, tohle je fansblog fanoušků a každý fanoušek si má možnost sem přispět svým článkem. Není to nic oficiálního, vyloženě fansblog, já osobně nemám s "redakcí" těchto stránek nic společného. Tento článek je vyloženě moje práce a Fanaticos, či řekněme fanoušci Slovácka, s ním nemají nic společného a v žádném případě to není nějaký obecný pohled fandů Slovácka na Miru Peltu, potažmo na Jablonec. Bereš si to moc osobně, trochu nadhledu.

  • Guru57 - 09.12.2011, pátek, 19:02
    (0)

    ale no tak myslel jsem že tady je normální komunikace ale jak vidím sklouzli jste na úrověň liberečáků, my vám taky nepředhazujeme "čistou" práci rodu valentů

  • Šovkovskij - 09.12.2011, pátek, 12:40
    (0)

    Zdravíme Jablonec a děkujeme za přínosné podněty:-) V Blesku psali, že manželka Miry se jmenuje Milada a to je pro mně podstatné, Blesk má vždycky pravdu. Jinak přeji cinklý jaro:-)

  • Guru57 - 09.12.2011, pátek, 10:23
    (0)

    btw manželka M.Pelty se nejmenuje Milada máku, když seš tak chytrej mohl sis to přes Google.com zjistit - ale o hloupej blábol navíc co na tom že, zkus chlastat jinou gořalu

  • Guru57 - 09.12.2011, pátek, 10:13
    (0)

    je to ubohý, nevím co tím pisatel chtěl říct asi se chtěl pouze zviditelnit před pár mladýma kteří mu to možná žerou, je mi vás líto

  • vokial - 03.12.2011, sobota, 16:06
    (0)

    mám dost :)) dobré dobré

  • Babu - 03.12.2011, sobota, 15:51
    (0)

    pěkné, pěkné :) hlavně kokosový zákusek a tanga :D

  • Šovkovskij - 03.12.2011, sobota, 15:34
    (0)

    eLucky: Rádo se stalo:-)

  • eLucky - 03.12.2011, sobota, 15:33
    (0)

    to Sovkovskij: vím o tom, neosetreno pri "vyrobe" supporters holt;) dik za otestovani;):D

  • Šovkovskij - 03.12.2011, sobota, 15:18
    (0)

    Jsem v tom nevinně, dával jsem to do fansblogu, objevilo se to na supporters a teď je to na hlavní stránce. Nemohu za to a jsem střízliv!

pristi
 Další články:
13.02.2012, pondělí, 18:19 - Sparta Praha - 1. FC Slovácko aneb Jarní premiéra se blíží
13.02.2012, pondělí, 17:26 - Otázky v diváckých statistikách pro jarní část
06.12.2011, úterý, 20:23 - Report ze zápasu s Mladou Boleslaví + VIDEO
04.12.2011, neděle, 16:16 - V pondělí na Bolku. Pojďme se rozloučit s podzimem
30.11.2011, středa, 11:26 -  R.I.P. Mira Šoustek
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace