*
17.03.2024
Milan Heča a jeho hodnocení utkání v Teplicích
17.03.2024
Z PLOCHY | Jan Kalabiška po zápase v Teplicích
16.03.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Teplicích
14.03.2024
Rozhovory | Teplice - Slovácko
10.03.2024
1.FC Slovácko - FC Viktoria Plzeň (1. liga žen)
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 978 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku
06.11.2023
Fanoušci v zápase proti Hradcu

Rozhovor s fanouškem Jihlavy

08.11.2012, čtvrtek, 14:08
jih_kartoniada.jpg

Po jednokolové pauze, kdy se nepodařilo pro rozhovor najít fanouška Liberce, nyní rozhovor nebude chybět. V sobotu Slovácko v rámci 14. kola čeká nováček z Jihlavy, a tak povídání směřovalo do tábora tohoto klubu. Velmi ochotně se rozhovoru ujal fanoušek David a vy si nyní můžete přečíst jeho odpovědi na připravené otázky.

1. Můžeš se nám na úvod představit jako fanoušek?
Jmenuji se David, je mi 22 let a na fotbal chodím od nějakých 14-ti let, kdy  jsem ovšem seděl pouze vedle kotle, občas jel na nějaký bližší výjezd a nijak se aktivně nezapojoval. Takto to u mě fungovalo asi další 4 roky, poté jsem se seznámil s pár lidmi, začal jsem chodit do kotle a po pár setkáních jsme začali spřádat myšlenky na oficiální Fanklub FC Vysočina, který funguje dodnes. Takže jako aktivní fanoušek se mohu považovat zhruba 4 a půl roku. Nějakou dobu jsem fungoval jako předseda Fanklubu, ovšem i díky časové vytíženosti jsem se této funkce vzdal, v dnešní době je moje hlavní náplň pořádání výjezdů, samozřejmě se ale podílím i na tvorbě choreí a dalších aktivitách.

2. Můžeš popsat, jak funguje váš kotel a jaké aktivity vyvíjí?
O veškerou ultras aktivitu se stará již zmíněný Fanklub FCV, na ultras scéně jsme ale úplný nováček, učíme se v každém zápase a snažíme se vše posouvat postupnými krůčky dopředu.
Kotel v minulé sezóně konečně dostal svého předříkávače, což byl rozhodně pozitivní a potřebný krok. Konečně se také podařily vyřešit nějaké vnitřní problémy, které jsme v kotli měli a nyní můžu říct, že táhneme skutečně za jeden provaz a na atmosféře na domácích zápasech je to vidět. Chorály často vznikají spontánně na výjezdech a poté čekáme, zda se uchytí nebo ne. Co se choreí týče, tak vymýšlení a realizace je pochopitelně dílem skupiny lidí, která se pravidelně schází a dopředu plánujeme, v jakém motivu by dané choreo mělo být.
Jak jsem již psal, výjezdy jsou u nás většinou mojí zodpovědností a počet lidí na výjezdech je úměrný vzdálenosti, počasí, dnu a tak dále, jak to asi bývá u všech ostatních táborů, snad kromě Baníku. Takže na výjezdech nás může být od 20 do 150 lidí. Na druhou stranu za 4 a půl roku nemáme na žádném ligovém zápase výjezdovou nulu, což je příjemná statistika.
Pyro to je u nás taková zakletá věc, v „novodobé“ historii jsme pyro při zápase prozatím nepoužili, vzhledem k určité gentlemanské dohodě s vedením klubu, které nám výrazně pomohlo v horších dobách a snaží se nám vycházet vstříc i dnes, ovšem pyra se nevzdáváme a rádi bychom si ho prosadili a v budoucnosti ho použili!

3. Asi budeš souhlasit, že fanoušci Jihlavy po postupu do ligy zažívají jistou euforii, což se odráží na vašich vystoupeních. Jaký však očekáváš další vývoj vaší fans scény? Bude i hodně záležet na sportovním hledisku klubu, tzn. například pozici týmu v lize?
Euforie zde vládne opravdu velká, klub je konečně vnímán pozitivně z všech hledisek, odráží se to na návštěvách i supportu. V minulosti v Jihlavě táhla spíše hokejová Dukla, ale vzhledem k obrovskému hladu lidí po nejvyšší soutěži v kraji, kterou nyní hraje pouze FC Vysočina, si dovoluji říct, že mnohem lepší atmosféra je nyní na fotbale.
Osobně si myslím, že pokud budeme hrát nadále pěkný fotbal, tak nebude nijak výrazně záležet na umístění klubu v tabulce a lidi budou chodit a fandit dále.
Strach mám ovšem z další sezóny, kdy euforie může opadnout a dozvíme se, jak na tom vlastně skutečně jsme. Ale výrazný pokles neočekávám a doufám, že nenastane.

4. Přejděme ke Slovácku. Co se Ti vybaví, když se řekne Slovácko?
Vybaví se mi krásný stadion, bouřlivá atmosféra a vybaví se mi okamžitě i vaše skupina Fanaticos.

5. Byl jsi už někdy na fotbale v Uherském Hradišti? Jak se Ti u nás případně líbilo?
Ano byl, výjezd na Slovácko byl právě ten výjezd, od kterého už jsme nikdy nechyběli na venkovním ligovém utkání. Vzpomínky ale dobré nejsou, byla tenkrát strašná zima, pršelo přímo proti nám a navíc jsme dostali trojku a jeli jsme domů. :o))

6. Co víš o fanoušcích Slovácka a jak bys zhodnotil jejich prezentaci?
Vím, že prezentace Slovácka bývá na vysoké úrovni, kvalitní provedení choreí a pyra mi u vás přijde jako samozřejmost. Je to rozhodně cesta, kterou bychom se i my rádi ubírali. Ovšem blíže detailně hodnotit nedokážu, přece jen od našeho posledního zápasu už uplynula nějaká doba a o to více se na atmosféru na vašem stadionu těším.

7. Jak vysoko u tebe figurují fanoušci Slovácka v pomyslném žebříčku fanoušků ČR?
Fanoušci Slovácka jsou pro mě někde na čtvrtém místě, hned za Slávií, Plzní a Ostravou, což je podle mě v tuto chvíli špička naší ultras scény. Na paty vám mohou šlapat i fans Hradce, kteří mě hodně překvapují, ale Slovácko určitě řadím výše.

8. Chystáš se osobně na sobotní vzájemné utkání? Kolik očekáváš vašich fanoušků v sektoru hostů?
Na utkání se určitě chystám. Co se počtu týče, tak se mi těžko odhaduje, je to sice sobota, ale na stadionech už začíná být zima a lidi to zřejmě odrazuje. Organizovaně by mohlo jet zhruba do 40 lidí, plus by se mohli přidat fans, kteří přicestují po vlastní ose, ale řekněme, že je to pouze můj optimistický odhad.

9. Jaký tipuješ výsledek nadcházejícího vzájemného utkání?
Nemůžu tipnout jinak než 2:1 pro nás. Ale hlavně, ať se na to dá koukat. :o))

10. Chtěl bys na závěr něco vzkázat fanouškům Slovácka?
Ať neustávají ve svém úsilí a práci, která je vidět a menší tábory jako my se od nich máme co učit. A každopádně, ať v sobotu vyhraje ten lepší!

FansHonza

 

Jméno Heslo
text
  • riedlss - 09.11.2012, pátek, 09:35
    (0)

    jsou hodně sympatické takové články, jen více takových. akorát mi tam nesedí Plzeň, neberu ji jako rivala, vyumělkovaná záležitost, která by v po takových úspěších vyzvedla každé fotbalové i hokejové město...

  • Ykarus - 08.11.2012, čtvrtek, 15:51
    (0)

    Skvělé články, člověk se dozví něco o jiných táborech a zároven' zjistí jak je vnímán jinde náš support.

  • Šovkovskij - 08.11.2012, čtvrtek, 15:17
    (0)

    Jihlava vždy byla a bude hlavně hokejové město. Fotbal nikdy v Jihlavě neměl tradici a že jsou současné návštěvy solidní je spíš důkazem opravdu toho, že je na Vysočině hlad po nejvyšší soutěži. Předpokládám, že až se fanoušci fotbalem nabaží, opět budu návštěvy na fotbale tristní. Osobně musím říct, že na hokeji v Jihlavě jsem několikrát byl a atmosféra perfektní. Samozřejmě, extraliga by Dukle hodně pomohla, protože ty návštěvy na hokeji nejsou optimální, ale když o něco jde, třeba derby nebo play-off, tak ty návštěvy jsou vynikající a jsou důkazem toho, že Dukla je hokejové město a má potenciál. V Jihlavě na druhou ligu 5000 lidí nikdy nepřišlo... nemluvě o tom, že hokejisté odehrají v domácím prostředí 26 zápasů, kdežto fotbalisté 15, je potom zákonité, že ty návštěvy se rozmělní. A je rozdíl jít jednou za 14 dnů na fotbal a jednou/dvakrát týdně na hokej.

  • Matesss - 08.11.2012, čtvrtek, 14:46
    (0)

    pekny rozhovor a presne, at v sobotu vyhrajem my lepsi:) FCS

pristi
 Další články:
19.11.2012, pondělí, 19:25 - Report z výjezdu na Baník
17.11.2012, sobota, 23:06 - Zápas proti Olomouci, ukažme se !
12.11.2012, pondělí, 18:00 - Report ze zápasu s Vysočinou Jihlava
12.11.2012, pondělí, 09:09 - Juniorka v úterý - sraz v kotli !
05.11.2012, pondělí, 14:43 - Vlajkonoši v Olomouci
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace