*
DNES
Rozhovory | Slovácko - Slavia
17.03.2024
Milan Heča a jeho hodnocení utkání v Teplicích
17.03.2024
Z PLOCHY | Jan Kalabiška po zápase v Teplicích
16.03.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Teplicích
14.03.2024
Rozhovory | Teplice - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 978 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku
06.11.2023
Fanoušci v zápase proti Hradcu

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

13.04.2024 od 15:00

Městský stadion MB

Přihlášeno
18
fanoušků

Podzim je za nama aneb o Slováckém podzimu

31.12.2007, pondělí, 12:00
fans1_velky.jpg Tak jako spousta novinářů bilancuje půlroční působení 1.FC Slovácko ve 2.lize, rozhodli jsme se poohlédnout i za zanechanou vizitkou fanoušků Slováckého celku.

Celé hodnocení asi musíme začít jetě v uplynulé sezoně, kdy se jarní část nesla v duchu vyhnání pěnězožíznivého škůdce, který náš klub jen vysával a nebyl ochoten nic investovat. V té době se aktivně zapojily věechny složky fanoušků a tak díky demonstracím před stadionem, choreem antiŘezníkovského významu či hřmotného pokřiku Řezník ven, se podařilo tohoto majitele z klubu vypudit. Do klubu přišel majitel nový a hned po dvou dnech se sešel se zástupci fanoušků. Na setkání v přátelské atmosféře zastupovali fanoušky dva členové FanClubu a dva členové sekce BWA. Na tomto setkání bylo vidět, že klub by po dvou letech strádání a sestupu do druhé ligy mohl mít opět ambice vrátit se mezi českou elitu. Tohle setkání bylo odrazovým můstekm pro dnes širokou nabídku dříve tolik opomíjeným fanouškům.

V létě FanClub připravil nultý ročník turnaje fanoušků v minikopané. Do celé soutěže se přihlásilo 12 mužstev různých věkových kategorií. Ač bez předchozích zkušeností si FanClub s turnajem poradil dobře. Turnaj ale přinesl spoustu zajímavých postřehů ze kterých se bude v příštích ročnících čerpat. Tento turnaj vyhrál tým Orel Staré Město.

Druholigová sezona se blížila a s ní i očekávání: Jak bude mužstvo silné? Jaká bude konkurence? A v neposlední řadě: Kolik lidí bude na druhou ligu chodit? První domácí zápas hodně napověděl. Slovácko přivítalo dobře hrající Sokolov a stadion se zaplnil více ne čtyřtisícovou návštěvou, soupeř hrál velmi dobře a i přes jeho velkou kvalitu dokázali domácí zvítězit. Domácí publikum vytvořilo dobrou atmosféru a mezi fanoušky se blýskla bojkovická sekce, která dala jasně najevo kdo bude králem slováckého chorea, FCS FOREVER. Další kolo se vyjíždělo dvěma autobusy na horkou půdu Opavy. O tom, že to bude až tak horké ale nepředpokládal nikdo. Hráči si sice odvezli bod, zato fanoušci se vraceli po nepříjemném napadení domácích Chalupářů s rozpačitými pocity. Velmi špatně odvedená práce domácí bezpečnostní agentury zapříčinila, že po napadení byly dva fanoušci Slovácka odvezeni do místní nemocnice na ošetření. Opavští si také po tomto útoku ze sektoru hostí odnesli spoustu suvenýrů. Pozitivum to přineslo jediné, sekce fanoušků Slovácka našli společnou řeč. V Opavě se fanoušci prezentovali choreem právě zmíněných opavských chalupářů a pak postupovým košem, do kterého padají znaky obou klubů toto choreo bylo už po napadení rozprostřeno vzhůru nohama.

Další domácí výhru nad Třincem sledovalo 3700 fanoušků a opět se předvedla bojkovická sekce FCS Forever se svým choreem. Ultras slovácký Garfield byl skvělým počinem ohodnocený potleskem celého stadionu. Na stadionu v Uherském Hradišti se také poprvé ozývá celostadionový pokřik Modrá-bílá. Následný výjezd na prázdný strahovský stadion, kde se hrálo proti Krči, absolvuje čtyřicítka věrných a vytváří domácí prostředí. Tým je rád za bod a eLucky poprvé osahává kozy. Opět se předvedli mladí Ultras z Bojkovic svým choreem. Při dalším utkání proti Bohemians opět návtěvnost překračuje čtyřtisícovou hranici a publikum žene hráče za vítězstvím. Objevuje se nový pokřik Povstaň a na choreu se nerozlučně objímají pánové Zemek s Malurou. Slovácké peklo v Olomouci se představilo v šestém soutěžním kole. Čtyři plné autobusy a spousta osobních aut přivezly fanoušky na utkání proti HFK. Tým vedený trenérem Kalvodou slovácký tým udolal, ale v ochozech neměli fanoušci FCS konkurenci. Místní kotýlek se jen smutně díval, jak se dělá fotbalová atmosféra. Oba tábory se ale společně i s celým stadionem minutou ticha rozloučily se zesnulým trenérem Marečkem. Fanoušci Slovácka o sobě dávali vědět po celou dobu utkání, před ním i po něm nápaditým choreem a bouřlivým skandováním. Po nevydařeném utkání spousta fanoušků čeká před stadionem v Uherském Hradišti na příjezd hráčů a snaží se je povzbudit do dalších zápasů. Rozzuřený čert z dílny FCS Forever jakoby vzhlížel na hráče, za ne úplně povedené utkání proti Čáslavi. Body zůstaly doma, ale ze stadionu odcházelo 3720 rozpačitých příznivců. Hráči vše napravují v Jihlavě, kam vyrazil dva autobusy fanoušků. V sektoru hostí je provedeno balónkové choreo i přes velkou vzdálenost k hřišti se po celou dobu utkání povzbuzuje. Po utkání si poprvé fanoušci s hráči společně zakřičeli pokřik Modrá-bílá a utváří se jakási nová děkovačka po vítězném utkání. Dalším domácím soupeřem se stala Dukla Praha a diváci na stadionu si kromě trojnásobného výkřiku gól, mohli smlsnout na choreu z nadané bojkovické dílny. Světlicemi prosvícený obličej fanouška ocenil stadion potleskem. Hráči společně s kotlem předvedli nacvičený pozápasový ceremoniál. Všichni se už těší na utkání o druhou příčku v Hradci Králové

Minimálně šlágr kola, hlásalo se o utkání Slovácka v Hradci Králové. A i na tuto štaci se vydává plný autobus fanoušků. Cesta v Hradci končí okružní jízdou kolem stadionu a spousta fanoušků vysedá z autobusu k nepoznání. Někteří díky slivovici, druzí díky barvičkám na obličej. V sektoru hostí se povzbuzuje od začátku do konce. Choreo není žádné, zato je fanoušky pořádně slyšet. Všichni odjíždí s rozpačitými pocity, kdy hráči dostávají v posledních vteřinách vyrovnávací gól. Atmosféra se na bod mrazu, ale teprve vyšplhala po utkání s Ústím nad Labem. Slovácko před tříapůltisícovou návštěvou prohrává. Utkání nemělo ani dobrou úroveň v kotli domácích, kdy spousta lidí si do sektoru přišla snad jen popovídat. Tento nešvar se začíná zápas od zápasu rozrůstat. I přes slušné zaplnění sektoru B3 je fandění velmi vlažné. Povedeným tedy zůstává pouze choreo složené z modrobílých kartónků, nápisů Náš klub Náš svět a obří zeměkoule se znakem Slovácka.

Blížil se finiš podzimní části, a po prohře s Ústím, a po ne příliš přesvědčivých výkonech v posledních utkání hráči zabrali. Za druhou výhrou na půdě soupeře vyráží opět plný autobus. Celý výjezd se nese v duchu známé písně jednoho poloslepého písničkáře.

Nejnižší domácí návštěva, čítající něco přes tři tisíce hlav, sleduje výhru nad soupeřem z Hlučína. V kotli se objevuje megafon, který by měl skandování v kotli ujednotit, tentokrát se to ale ne úplně daří. Začíná léčebná kůra kotle a nefandící jsou důrazně upozorněni především od Báleáků a BWA začíná se dařit tento nešvar léčit. Choreo se nese v duchu blížících se dušiček a sekce Bálešáci vytváří při jednom chorálu svou taneční choreografii. Následující týden se Městský stadion opět zaplňuje. Fulnek do ochozů přilákal čtyři tisíce fanoušků a na stadionu je taky hned víc veselo. Klub představuje nového maskota a vedení o poločase kope penalty pro dětský domov. Kotel očekává pořádnou šibenici v podání Fulhama nedočká se. Choreo je po delší době opět na síti a znázorňuje dřevorubce kácející stromy s názvy našich soupeřů a nápisem Porazíme všechny. Během zápasu se děkuje skandováním i nápisem Tomáši Vajdovi. Na závěr se ještě díky produkci BWA hráčům i fanouškům z Fulneku připomnělo, jak vypadá Slovácké peklo.

Na závěr to nejlepší. Poslední výjezdy jsou vždy něčím okořeněny (např. Plzeň 06 alias Stolmorovo Porsche) a ani tento nebyl výjimkou. Na poslední podzimní kolo, se vydaly čtyři autobusy. Od rána hustě sněžilo a nebylo jisté, zda se vůbec bude hrát. I tak se vyrazilo. O tom jak cesta proběhla bylo napsáno spousta článků. A tak díky poruchám autobusů na promrzlém stadionu v Příbrami fanoušci Slovácka a do 60. minuty pořád přibývali. Počtem vyrovnaná domácí návštěva, tak jen nevěřícně koukala, kde se pořád ti fanoušci ze Slovácka berou. Choreo je ve znamení blížících se vánoc a přání do Nového roku. Opět máme zraněné, díky místním pořadatelům a namrzlým schodům vyhledávají ošetření dva fandové. V Příbrami zůstává dvanácti členná výprava, která čeká na odvoz a zbytek vyráží domů. Po cestě ještě probíhá setkání s hráči a společné focení.

Začíná zimní pauza a všechny nás překvapila nečekaná a smutná zpráva, že mezi fanoušky už bude navždy chybět jeden z kotelníků, člen sekce Alcofans a především velký fanoušek Zdeněk Kusenda, který náhle podlehl nepříjemné nemoci ve věku 22let.

Je třeba zmínit i výjezdy na pohárové utkání do Protivanova, Uničova a Třince. Předevím mexická vlna a skvělá atmosféra na útulném stadionku v Protivanově stojí za vzpomínku.

Příchodem nového majitele fanouškovská obec opět myslí pozitivněji a začíná vyvíjet aktivitu. Na internetu se slušnými stránkami prezentují hned tři sekce a to jak FanClub, tak BWA a FCS Forever. Každé stránky jsou něčím specifické a tak se například můžete na stránkách FanClubu podívat na pozápasové rozhovory, na stránkách BWA si přečíst reporty z jiného pohledu a dění na poli Ultras a nebo se na stránkách fcs forever pokochat jejich choreo výtvory. A spousta dalíšch stránek se stále objevuje. Zlepšilo se vše i ve věci suvenýrů a tak dnes není nouze o čepice, vlajky, odznáčky, podpisové kartičky, a po velkém množství různých druhů šál. FanClub začal také ve spoluprací s klubem pořádat společenské akce ve VIP prostorech klubu, které získávají především kladné ohlasy. Dvakrát se uspořádalo sledování zápasu naší reprezentace a to proti Slovensku a Německu. Potřetí se VIP prostory otevřely na Mikuláše, kde si děti mohly přijít pro malý dárek, podpisy hráčů a třeba získat i nějaký ten suvenýr 1.FC Slovácko.

Fanoušci v podzimní části tak o sobě dali vědět a jejich umístnění by bylo určitě stejné jako tabulkové umístění hráčů. Vzhledem ke konkurenci fans ostatních klubů i s větším náskokem. Podzim i tak přinesl mnoho nových zkušeností. Na jaro všichni společně věříme, že i s novým trenérem bude tahle jízda pokračovat a po třicátém kole se na stadionu v Uherském Hradišti bude konat karneval fotbalové radosti.

Tak takový byl fotbalový podzim 2007.

Autor: Arsen79 (text) & eLucky (video)
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
04.01.2008, pátek, 10:15 - Slovácko má tři posily a další hledá
02.01.2008, středa, 14:00 - Rozpis přípravných zápasů
02.01.2008, středa, 12:59 - Hofi v nominaci na sportovce měsíce v kraji
31.12.2007, pondělí, 20:54 - A je to tady!
24.12.2007, pondělí, 16:09 - FCSlovacko.com Vám přeje pěkné svátky
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace