*
včera
Rozhovory | Slovácko - Slavia
17.03.2024
Milan Heča a jeho hodnocení utkání v Teplicích
17.03.2024
Z PLOCHY | Jan Kalabiška po zápase v Teplicích
16.03.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Teplicích
14.03.2024
Rozhovory | Teplice - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 978 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku
06.11.2023
Fanoušci v zápase proti Hradcu

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

13.04.2024 od 15:00

Městský stadion MB

Přihlášeno
18
fanoušků

Hodnocení nevydařeného půlroku Slovácka v dnešních novinách

19.11.2008, středa, 09:00
noviny_velky.jpg
 
Mladá fronta DNES
 
Slovácko tápe. Kde je chyba?

Neděle, 11. října 2007. Druholigové Slovácko veze z Příbrami remízu 0:0 a tým trenéra Pavla Malury díky tomu po podzimu vede tabulku a směřuje do první ligy. Střih.

Neděle, 16. října 2008. Debakl 0:4 v Ústí nad Labem znamená, že klub z Hradiště přezimuje na 14. místě druholigové tabulky. S pouhým dvoubodovým náskokem před rezervou Sparty Praha.

Slovácko
má za sebou opravdu bláznivý rok.

„Největší chybou bylo odvolání Pavla Malury. Od té doby se to se Slováckem táhne. Takovou chybu udělala už Sparta, když z prvního místa odvolala Straku,“ tvrdí bývalý kouč rezervy Slovácka a současný trenér druholigových Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

Právě ligovou Spartu teď situace Slovácka nejvíce připomíná. Chcete příklad?

1. Časté změny trenérů

Čtyři kouči za 365 dní. Fluktuace mužů na lavičce ambiciózního klubu je nevídaná. Malura byl odvolán loni v prosinci a na jeho místo usedl Leoš Kalvoda. „Ztratili jsme čtrnáct bodů a udělali spoustu chyb. Z těch utkání jsme mohli vytěžit víc,“ tvrdila tehdy na adresu Malury šéfka klubu Marcela Mrázková.

Kalvoda ale vydržel jen do 26. kola, po porážce 0:1 v Ústí nad Labem byl odvolán. Slovácko měl do první ligy dovést Jiří Dekař, který předtím vedl dorostence. Ani jeho mise ale neskončila úspěchem. V létě pak nastoupil slovenský kouč Ladislav Jurkemik.

2. Nevydařená přestupová politika
 
Během uplynulého roku Slovácko takřka z gruntu přebudovalo celý kádr. Hlavně v létě se děly věci. Sedm hráčů přišlo, sedm odešlo. Kdo z letních posil zaujal? Snad jen slovenský gólman Filipko a záložník Randa, který je se třemi góly společně s Chmelíčkem nejlepším střelcem týmu. Zbytek zapadl do šedivého průměru.
 
„Tým jsme přecenili. Mysleli jsme si, že má navíc,“ přiznal sportovní ředitel Petr Pojezný.

Nedařilo se hlavně záložníkovi Bergerovi. Z Třince přišel s vizitkou tvořivého špílmachra, který Slovácku chyběl. Realita? V závěru podzimní části už ani nenastupoval.

3. Psychicky zdecimovaný tým

Bylo to jako ve špatném filmu, v němž se neustále natáčí jeden záběr a ne a ne ho dotáhnout k dokonalosti. Jurkemikův tým v každém domácím střetnutí přikoval soupeře na jeho polovinu, ale šance si vytvářel s obrovskými problémy.

Na hřišti soupeře to byla jiná, ale podobně nevydařená story. Hrubá individuální chyba v obraně Slovácka, obdržený gól a následné marné pokusy o vyrovnání. Psychicky zdeptaní hráči si poté nepřihráli ani na tři metry a pokud něco nevymyslel tahoun Gonda, slovácký nápor byl hodně platonický.
 
4. Tlak od fanoušků
 
Ne, k napadení autobusu s hráči nebo výhrůžkám po nevydařených zápasech v Hradišti na rozdíl od Sparty nedošlo.
 
Ale každá trpělivost má své meze. Příznivci Slovácka patří mezi nejlepší a nejvěrnější v druhé lize, s týmem cestují na všechna venkovní utkání. Když jejich tým hrál v sobotu dopoledne v Sokolově, neváhaly za nimi vyrazit tři autobusy fanoušků ve tři hodiny ráno.
 
Teď se při pohledu na výsledky Slovácka souží. Při domácím zápase s Bohemians Praha 1905 dokonce rozvinuli transparent „Hráči nehrají. Vedení nepracuje. Funguje tu něco?“

Autor: Petr Skácel


Sportovní ředitel: Tohle jsme nečekali ani ve zlém snu

Kdybyste sportovnímu řediteli Slovácka Petrovi Pojeznému před startem sezony řekli, jak mizerný podzim jeho mužstvo čeká, asi by vám nevěřil.
 
„Zpětně si říkám, že jsme podcenili možnosti týmu,“ přiznal Pojezný.

* V jakém ohledu?

Mysleli jsme, že máme na víc. Ale dostali jsme se do krize a už se nezvedli. Potvrdilo se, že pokud sestoupíte, musíte se vrátit do první ligy hned. Jinak je před vámi trnitá a dlouhá cesta. Nemá cenu si lhát, co nás teď čeká. Kdy jindy přebudovávat tým, než v takové situaci? Máme šikovné mladé hráče.

* Fanoušci vám vyčítají, že se nepovedly letní přestupy. Snad s výjimkou Filipka a Randy se posilám v týmu moc nedařilo.

Kubáň se k nám vrátil z Brna, toho za nováčka nepovažuji. Formánek hrál úplně špatně. Berger nesplnil to, co jsme si do něj vložili. Finančně i herně. Je to dobrý fotbalista, ale nedařilo se mu. Největší zklamání pro mě je Psohlavec. Druhou ligu podcenil. I tady se musí makat.

* Má trenér Jurkemik stále důvěru vedení klubu?

Dnes (v úterý) jsme měli sezení. Povykládali jsme si jako chlap s chlapem. Teď předložíme analýzu majiteli klubu panu Zemkovi. Já nemám pravomoc odvolávat trenéra. Je na panu Zemkovi, jak podzim vyhodnotí. Tohle nikdo z nás nečekal ani ve zlém snu.

* Jak se podle vás pan Zemek rozhodne?

Mužstvo nějaký impulz potřebuje. Otázkou je, zda to bude radikální řez kádrem nebo výměna trenéra. Možné je i obojí. Možná nám pan Zemek řekne, že ho fotbal na podzim tak otrávil, že se všichni budeme muset uskrovnit. Jako majitel klubu na to má právo. 

Autor: Petr Skácel


Trenér: Srážely nás velké individuální chyby

V létě přišel do Slovácka s vizitkou pracovitého a rázného kouče. Měl být mužem, který slovácký celek dovede zpátky mezi fotbalovou elitu.
 
Po podzimu však Ladislav Jurkemik moc důvodu k dobré náladě nemá. „Vůbec jsem nepočítal s tím, že se budeme potácet takhle dole,“ kroutí hlavou slovenský trenér.

* Co Slovácko nejvíc sráželo?

Velké individuální chyby. Přihrávali jsme hráčům soupeře míč přímo na kopačku a z toho jsme dostávali hloupé góly. V posledním kole v Ústí jsme dvacet minu nepustili domácí za polovinu hřiště a z první střely jsme inkasovali.

* Tým očividně trápila i střelecká nepohoda. V šestnácti kolech jste nastříleli jen třináct branek.

Sliboval jsem si branky od Chmelíčka, ale ten si zlomil ruku a když už se vrátil, nejdřív se vykartoval a pak onemocněl. Ani neměl šanci dostat se do formy. Přitom je to výborný hráč, pomohl by nám.

* Nechybělo týmu někdy i větší nasazení?

Souhlasím. Na to, jaké podmínky mají hráči v klubu vytvořené, by měli pracovat o poznání víc. Navíc jsme nedokázali podat stejný výkon v několika zápasech za sebou. Chyběl nám hráč, který by tým vyburcoval. Soupeř nás pokopal a my prohráli. Taková ale je druhá liga.

* Přemýšlel jste o rezignaci?

To mám odejít a nechat to tady v takovém stavu? Nejsem z ničeho znechucený. Všechno nebylo špatné, do týmu se třeba dostali mladí hráči z akademie.

* Kolik posil byste chtěl v zimě získat?

Potřebujeme dva útočníky, středního a defenzivního záložníka. A nestačí, aby jen uměli hrát fotbal. Musí být fyzicky odolní. 

Autor: Petr Skácel

 

Kapitán: Nechytili jsme start soutěže. A pak už se to vezlo
 
Vyjma dvou let v Liberci strávil celou fotbalovou kariéru v Uherském Hradišti. Obránce Pavel Němčický pamatuje zlaté časy, kdy 1. FC Synot hrál o postup do evropských pohárech, ale i následnou korupční aféru, po níž odstartoval pozvolný pád klubu z Hradiště.
 
Takovou mizérii, jakou momentálně prochází Slovácko, však ani Němčický ještě nezažil. „Fotbal, to nejsou jen výhry a postupy do vyšší soutěže,“ říká smířeně 31letý kapitán.

* Na jaře budete hrát o záchranu druhé ligy. To je pro vás asi novinka.

Máte pravdu. Se Synotem jsme nikdy podobné problémy neměli, hráli jsme nahoře. I v první lize. Měli jsme výborný tým a i když nám po korupční aféře v roce 2004 sebrali dvanáct bodů, stejně jsme se zachránili. Ještě loni jsem hráli do posledního kola o postup. Teď to bude něco úplně jiného.

* Proč se Slovácko na podzim souží?

Nechytli jsme začátek soutěže. V Opavě a s Ústím jsme inkasovali v poslední minutě a místo čtyř bodů jsme měli jeden. Tamto všechno začalo. A hlavně jsme byli tragičtí v zápasech venku. Z osmi utkání máme jen tři body. Pak nemůžeme myslet na lepší umístění.

* Navíc ani nedáváte góly.

Jsme druzí nejhorší v lize. Chybí nám kanonýr, který dá patnáct gólů za sezonu. Takový je třeba Peťa Faldyna z Jihlavy. Takový hráč by se nám hodil.

* Jak nese vaše trápení trenér Jurkemik?

Je na něm poznat, že je z toho špatný. Je to pro něj nepříjemné. V jednu chvíli měl nůž na krku, musel ze dvou zápasů udělat čtyři body. Asi si angažmá ve Slovácku představoval jinak. Máme jiné ambice, než hrát o záchranu. Ale je to realita. Bohužel. 

Autor: Petr Skácel

 
Pohled: Nic tu nefunguje. Co na to majitel?

Uprostřed podzimu se na hradišťském stadionu objevil nápis: „Hráči nehrají! Vedení nepracuje! Funguje tu něco?“
 
V každém jiném klubu by fanoušci v případě podobné krize, v níž se Slovácko už dlouho plácá, reagovali extrémněji, „náckové“ v Drážďanech dokonce kopali na hřišti hroby hráčům. To příznivci Slovácka sice dokáží situaci výstižně pojmenovat, klubu však zachovávají až neskutečnou věrnost a poslušnost. Masivnější podpory si v soutěži užívají jen pražští Bohemians 1905.
 
O to větší škodou, či spíše hazardem je fakt, že vedení Slovácka dosavadními kroky ukazovalo neschopnost, jak klub z krize vyvést.
 
Začalo to před rokem odvoláním kouče Malury, když byl v čele tabulky. To, spolu s dlouhým chráněním neúspěšného následovníka Kalvody, Slovácko připravilo o postup.
 
A letos? Nejprve výkřik do tmy o zájmu o Kollera. Když pak první zápasy ukázaly, že letní změny se až na výjimky zcela nepovedly, nepřišla žádná reakce. Polovina září si přitom vyloženě říkala o hráčské posílení a pár týdnů poté bylo zřejmé i to, že povadlý tým dokáže nastartovat jen nový kouč. Do toho přišlo zcela netaktické prozrazení možné fúze se Zlínem či nezvládnutý lov na jihlavského střelce Faldynu.
 
Viníků druhé zpackané sezony v řadě, kteří si říkají o výměnu, se proto jeví více než dost - od hráčů, přes trenéra až po samotné vedení.
 
Reagovat může jediná osoba, majitel klubu Zdeněk Zemek. Dokáže to? Uvidíme v příštích dnech.
 
Autor: Radek Štěrba
 
 
Slovácký deník

Kouč Slovácka Jurkemik nechce utíkat z boje
 
Fotbalisté 1. FC Slovácko zakončili nepovedený podzim čtyřbrankovým debaklem v Ústí nad Labem. „Porážku jsem si vůbec nepřipouštěl. Myslel jsem si, že kluci zmobilizují síly a vezmou si zpět body, které jsme s Ústím ztratili doma na začátku sezony,“ ohlíží se za krutým závěrem podzimní části druhé ligy trenér Slovácka Ladislav Jurkemik. I přes špatné výsledky věří, že bude u mužstva pokračovat. Rozhodnutí by mělo padnout dnes na schůzce s vedením a majitelem klubu.

* Před necelými čtrnácti dny jste říkal, že výhry s Hradcem Králové a v Ústí nad Labem by mohly celkový dojem z nepovedeného podzimu hodně vylepšit. Jeden bod z těchto utkání je proto asi velkým zklamáním.

Je to velké zklamání. Věděl jsem, že po výhře nad Fulnekem bude velice těžké doma podruhé naplno bodovat. Ale vůbec jsem nepočítal, že prohrajeme v Ústí. Byl jsem přesvědčený, že mužstvo bude chtít soupeři vrátit porážku. Nakonec to ale dopadlo špatně, dostali jsme čtyři góly a ještě jsme si i pokazili skóre.

* Kde hledat příčiny porážky?

Rozhodlo to, že jsme za stavu 0:0 a 1:0 neproměnili dvě vyložené šance. Pak jsme dostali druhý gól do kabiny a třetí ranou přímo do šibenice. Mrzet nás může také první gól, který jsme si po Filipkem špatně vyraženém balonu dali prakticky sami.

* Herně jste údajně za domácími nezaostávali. Ovšem dostat čtyři góly - to je příliš...

Je to strašně moc. Přitom i jejich trenér řekl, že zatím žádné mužstvo je tak nepřitlačilo. Vždyť my jsme je dvacet minut nepustili za půlku. Jenže co z toho, když jsme dvakrát sami před brankářem a nedáme gól. Oni pak třikrát vystřelí na bránu a dají tři góly. Lidem, kteří na tom utkání nebyli, se to pak těžko vysvětluje.

* Nešlo ale lépe bránit, aby se domácí nedostávali do střeleckých pozic?

Určitě. Soupeři jsme ke gólům pomohli i našimi chybami. Při prvním gólu mohl Filipko balon chytit a ne jej vyrážet, navíc obránci měli mít lépe obsazeného dorážejícího hráče. Apak přišly na řadu dvě chyby Němčického. Nejprve jsme mohli mít čistý balon, jenže on to dal hlavou na roh, po kterém jsme dostali druhou branku, při třetím pak soupeři přihrál přímo na nohu.

* Čím to, že takové chyby vyrábějí zkušení hráči?

Asi je to tím tlakem. Jsme dole a zřejmě s tím mají problémy. Možná chtějí udělat něco navíc, jenže se to obrátí proti nim. Nejhorší je, že jsou to nevynucené chyby.

* Po výhře s Fulnekem bylo od hráčů cítit odhodlání ještě se pokusit poprat o postup. Myslíte, že ten je teď definitivně ztracen?

Ve fotbale nikdy nemůžete říct, že je něco definitivně ztracené. Vemte si třeba zrovna Ústí. Na začátku sezony bylo poslední, pak semu ale povedla šňůra výher a podívejte, kde jsou dnes. Je ale pravda, že k tomu potřebujete i velký kus fotbalového štěstí. Je ale potřeba i větší nasazení, než mají hráči u nás.

* Budete u mužstva pokračovat. Máte stanovený termín nějaké schůzky s vedením či majitelem klubu?

Zítra (dnes - pozn. aut.) si máme sednout s majitelem. Uvidíme, s čím přijde.

* Vy sám neuvažujete, že se vzdáte trenérského žezla? Nebo je to tak, že nechcete utíkat z boje?

Proč bych utíkal?Nemám proč!

* Pokud u mužstva zůstanete, co se musejí změnit, aby Slovácko na jaře předvádělo jiný fotbal a především mělo lepší výsledky?

Především musí přijít čtyři kvalitní hráči. Ale opravdu kvalitní. Dva do útoku a dva do zálohy.

Autor: Michal Sladký
 

Deník Sport

Postup? Tři kandidáti
 
Kdo postoupí do první ligy? Budou to Bohemians 1905, Jihlava, Dukla, nebo favority pozlobí Sokolov? O těchto tématech můžete až do března jen teoretizovat. Druhá liga totiž ulehla k zimnímu spánku. Už její podzimní část však z hlediska postupových ambicí hodně napověděla...
 
Sedm. Až o tolika týmech se před sezonou mluvilo jako o kandidátech na postup. Realita? Zástup adeptů prořídl. Na čele přezimují „klokani“, o bod zpět je Jihlava. Další dva ztrácí trio Dukla, Čáslav, Ústí nad Labem. Překvapivé? Pro někoho z části ano.
 
„Překvapením je určitě Čáslav, naopak mi nahoře chybí Slovácko, které hraje o záchranu. Kdyby to bylo naopak, odpovídalo by to přibližně tomu, co jsem tipoval před soutěží,“ říká Jiří Kotrba, fotbalový expert a někdejší kouč Sparty.
 
Současné postavení Bohemians 1905 a Jihlavy se očekávalo. Podzimní částí soutěže propluly oba kluby nejlépe, ani jim se však nevyhnula zaváhání. Tým z Vysočiny dokonce dvakrát padl doma, Vršovické zase postihla po úvodních čtyřech kolech krize, během níž šest střetnutí čekali na vítězství.
 
„Neviděl jsem tým, který by v druhé lize vyloženě dominoval. V dřívějších letech to bylo jiné, třeba v sezoně, kdy postoupil Žižkov. Ten všechny ostatní vyloženě přehrával, podobné mužstvo nyní v soutěži chybí,“ míní Václav Daněk, jenž po 9. kole opustil lavičku Fulneku.
 
I „Bohemka“ s Jihlavou má podle Daňka rezervy. „Bohemians těží hodně z domácího prostředí. Když jsem je viděl hrát venku, zase tak přesvědčiví nebyli. A i když třeba zápas vyhráli, rozhodně netahali za delší konec,“ nabízí svůj pohled někdejší ligový kanonýr. „A Jihlava? Hraje pěkný kombinační fotbal podpořený střeleckou potencí kanonýra Faldyny, přišla mi v některých utkáních suverénnější než Bohemka, ovšem soupeře také vyloženě neválcovala,“ dodává Daněk.
 
I tak však zůstávají oba celky hlavními adepty v boji o postup mezi českou elitu. „Bohemka prvoligová být musí. Podle mě to je jasný postupující, na jaře se o to může okrást jen sama. Jihlavě bych to přál taky,“ přemýšlí Kotrba.
 
S ním souhlasí i Daněk. Kromě Bohemians a Jihlavy však zmiňuje ještě další celek. „Dukla!“ prohlásí bez dlouhého přemýšlení. Klub z Julisky vstoupil do soutěže bídně. Po šesti kolech měl na kontě pouhé tři body! Pak se však Dukla obdivuhodně zvedla a díky dvanácti utkáním bez porážky se záhy objevila mezi druholigovou smetánkou.
 
Na dosah postupových příček se drží překvapivě také Čáslav a Ústí nad Labem, u těchto týmů se však očekává, že budou na jaře spíše ztrácet. „Ústí se v poslední době nebývale daří, ovšem nevěřím tomu, že to bude trvalého rázu. Stejně jako Čáslav má hodně hráčů jen na hostování, jestli v zimě odejdou, může to tým narušit,“ předpovídá Daněk.
 
A co Sokolov, či Opava? Nezaútočí ze závětří? „Sokolov má dobrý kádr, ale ztráta je již celkem velká. Není to nemožné, ovšem hodně těžké. Opava je zase silná doma, ale myslím si, že po nepovedeném začátku už své postupové sny přehodnotili, “ uzavírá Daněk.
 
Naplní se prognózy?

***

IDEÁLNÍ JEDENÁCTKA PODZIMU PODLE SPORTU
ŠVENGER
(Čáslav)
KOLÍNEK NIKL BREZINSKÝ RYCHLÍK
(Opava) (Bohemians 1905) (Čáslav) (Bohemians 1905)
SVATONSKÝ MORÁVEK GEDEON VAJDA
(Dukla) (Bohemians 1905) (Dukla) (Fulnek)
JIROUŠ FALDYNA
(Sokolov) (Jihlava)

Autor: Aleš Roll
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
21.11.2008, pátek, 21:29 - Co píší dnešní noviny o Slovácku
21.11.2008, pátek, 16:00 - Dražba dresů 1.FC Slovácko - Vydražte si dres!
20.11.2008, čtvrtek, 23:59 - Analýza Deníku Sport: Slovácko po podzimu? Všechno špatně!
19.11.2008, středa, 16:15 - Řešení současné situace slováckého fotbalového klubu
18.11.2008, úterý, 17:00 - Co se píše o Slovácku v dnešních novinách?
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace