*
21.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Patrik Blahút po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po Plzni
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Fotbalová akademie shání deset milionů. Pomůže město?

17.04.2012, úterý, 18:52
hlupik_velky.jpg

Vrcholový mládežnický fotbal na Slovácku letos čeká velká bitva o peníze. Pokud ji prohraje, můžou se regionální fotbalové talenty postupně klidit z elitní republikové scény. 

Řeč je o Fotbalové akademii při prvoligovém 1. FC Slovácko. Nad financováním čtyř dorosteneckých, šesti žákovských a šesti přípravkových mužstev hrajících nejvyšší možné soutěže visí otazník. Akademie totiž bude muset „zalátat“ desetimilionovou díru v rozpočtu. O takovou částku bude letos chudší podpora ze strany společnosti Synot, respektive Nadace Děti-Kultura-Sport.

„Nadace letos 1. FC Slovácko podpoří dvěma miliony korun, přičemž jsou tyto prostředky určeny pro Fotbalovou akademii,“ potvrdila mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová. Nadace přitom byla dosud nejvýznamnějším sponzorem akademie, například loni do jejího rozpočtu napumpovala dvanáct a půl milionu korun.

Po úpravě loterijního zákona platné od začátku letošního roku ale firmy podnikající v hazardu už nemají zdaleka tolik prostředků pro sponzorování sféry veřejného života. Musejí nově odvádět vyšší daně do rozpočtů státu a obcí.

A právě toho hodlá využít uherskohradišťský fotbalový klub. „V blízké budoucnosti požádáme nového příjemce části zisků z loterií, tedy město Uherské Hradiště, o dorovnání tohoto příspěvku. Výsledek jednání bude odrážet zájem či nezájem města a tohoto regionu o zdravý rozvoj dětí a činnost na úrovni mládežnického fotbalu,“ prohlásil ředitel 1. FC Slovácko Vladimír Krejčí.

Jméno Heslo
text
  • mag - 23.04.2012, pondělí, 09:49
    (0)

    Synot společně s gambrinus, jsou největšímy sponzory celé české ligy a ne,že dá jen když musí. Když vrátí osmdesát procent městu, tak ať město dá tyto peníze tam, kde je dával Synot.

  • Pecan - 20.04.2012, pátek, 02:22
    (0)

    Synot má peněz dost, je to jeho neochota sem něco dat. Už jsem to psal kdysi, ale okorád mě tady všichni sjeli. Synot dává jenom to co musí, nedává nic navíc. Je ale plus, že to aspoň dávali do regionu, to bylo skvělé. Navíc ale nedají nic i přesto, že zisky mají určitě velké. Ten vámi kritizovaný zákon má ve své podstatě logiku, kdyby fungoval tak, jak má. Ač se nám to nelíbí a pro náš region je to nevýhodné, protože Synot je od nás, tak Synot ty peníze sbírá z celé ČR, ti gambleři ty synoťácké automaty hrají tady, ale taky třeba někde v OStravě, Plzni, Budějicích atd. Podle mě je principielně správně, že by se ty peníze měly vracet plošek všude tam, kde je firma inkasuje - tzn v případě těchto loterijních společností po celé ČR. Problém vidím v tom, že při přerozdělování těchto peněz se určitě klasicky zase půlka peněz někma záhadně ztratí a užitek z toho nebude mít nikdo. Pro náš region je to bohužel bolestié, já si to uvědomuju a mrzí mě to, ale principielně je to správný zákon dle mě. Výhodu ta přímá finanční pumpa do UH měla kromě svého velkého finančního objemu také v tom, že peníze putovaly tam, kam měli a tak efektivita využití byla řekl bych 100%. Teď se půlka peněz ztratí a Hradiště na tom ještě celkově tratí, protože místo 150 milionu dostane 15 a zbytek dostnaou jina mesta, ktera predtim nemela nic.

  • eLucky - 19.04.2012, čtvrtek, 07:56
    (0)

    to duffino: nekde si zjisti jak je to s pronajmem za "trzni" hodnotu, jak je to proklamovano, např. v Jihlavě, nebo v Opavě. Tam totiž klub platí opravdu diametrálně odlišnou částku za pronájem. Je tam jen nepatrný rozdíl. Zatímco u nás se o veškerou údržbu stará klub, tak v těchto městech to hradí město, takže když si to spočteš dokupy, tak vlastně ty kluby platí za stadion míň a naopak naše forma pronájmu stadionu je daleko nákladnější oproti ostatním klubům, které mají stadion v pronájmu.

  • Šovkovskij - 19.04.2012, čtvrtek, 02:06
    (0)

    Gazdík=KONEC a udělám vše proto, aby tento kouřič Kalouska tady skončil. DEBIL!!!

  • Šovkovskij - 19.04.2012, čtvrtek, 02:04
    (0)

    Anonyme bez registrace: Samozřejmě že tu všechno sport a veškeré jiné dění pořád Synot sponzoruje, ale logicky v meně míře! Však Gazdík a Kalousek to doplatí:-)) Ze svých koryt už si nakradli dost a pan Gazdík má v programu rozvoj regionu. Že to nikde nevidím? Ale s mafiánem si rád podá ruku, neboť ví, že to je jeho konečná. Tyhle kurvy už nikdo volit nebude, obvzlzášť tady, zmrdi.

  • Babu - 18.04.2012, středa, 15:53
    (0)

    duffino: děláš si srandu? Pronájem je sice za pomyslnou korunu, ale víš o tom, že všechno ostatní platí klub? údržbu trávníku, výměnu, zavlažování, vyhřívání.. v jiných městech /a to nejenom v Plzni a Boleslavi/ sype město mnohokrát víc peněz. Tady radši bude 2000 nových sedaček na atleťáku než nějaká snaha pomoci Slovácku dodělat stadion.

  • rim - 18.04.2012, středa, 15:33
    (0)

    FC Synot Staré Město !!!!!!!!!!!!!! He-Já Synot navždy!

  • Buchlovjak - 18.04.2012, středa, 15:28
    (0)

    Přesně tak...Synot se bude řvát na věky věků a nikdy tomu nebude jinak...je to tak všude, že i to co už dávno neexistuje se řve a to že se to někomu nelíbí je holt jeho problém. Já bych toto co se tu řeší nechal na jiných a my fans by jsme se měli probudit a začít jezdit na výjezdy a pořádně fandit na domácích zápasech...FCS nafurt!

  • JUVE - 18.04.2012, středa, 15:05
    (0)

    SYNOT sa bude rvat dycky az do smrti !!!

  • Bez registrace - 18.04.2012, středa, 14:41
    (0)

    Já osobně jsem z "podpory" Synotu hodně zklamaný. Taky bych uměl dávat miliony z nadace, když bych musel. Kabrňáci jsou ti, co dávají když nemusejí. Hold taková je doba a někteří by i své vlastní děcko nechali umřít hlady... Už po korupční aféře se na nás fanoušky Valenta vysral a nechal fotbal skoro zbankrotovat. Hlavně že se dál řve Synot!

  • None77 - 18.04.2012, středa, 11:28
    (0)

    S tím Synotem to může být asi pravda.Myslím, že ani změna zákona nebrání Synotu v tom, aby klub podporoval jako v době, kdy byl jeho vlastníkem.A je pravda, žil-li by Valenta senior, situace je zcela jiná... V tom regionu je konglomerát více firem, které by ten klub dostaly na úroveň Plzně. Ta Plzeň stojí hodně na Škodě nebo spíše na Doosan, ale není to mnoho let, co hokej i fotbal byli v Plzni na hraně přežití a ty regionální firmy ty kluby podpořily. Stejně jako nyní Vítkovice Baník. Klub má v tomto obrovskou výhodu, že fotbal je v regionu žádaný lidmi a i přes rozporuplnou a kolísavou kvalitu domácích zápasů je na poměry v ČR solidní návštěvnost. Jestliže se jde v duchu hesla jeden kraj, jeden klub, pak už je to trochu i společensko politická otázka a to město musí opravdu tlačit na to, aby byl ze strany těch firem zájem. Další otázka je, jestli není v možnostech Synotu, respetive I.Valenty zabezpečit pro klub sponzora v rámci jeho obchodních vztahů - např. KKCG, který i díky vlastnictví MND Hodonín jistou vazbu na region mít může. Ale opět by tam měla být i iniciativa a podpora ze strany města.

  • eLucky - 18.04.2012, středa, 10:24
    (0)

    to Pan Puk: je fakt, ze sem slysel, ze strasne moc firem rikalo, ze Synot ma penez dost, at si fotbal sam. No vicemene se Synot ted obratil ke svemu diteti (akademie) zady, kdyz dal dotaci par supek. Tim dal celkem jasny signal, ze na Slovacko skoro sere. Osobne si myslim, ze kdyby byl nazivu Valenta senior, tak tento stav NIKDY nedopustil! Bohužel... to už je minulost:( Teď můžeme děkovat, že po Valentovi přišel jiný mecenáš v podobě Zemka, protože bez něj bysme neutáhli asi ani druhou ligu. Prostě město musí přestat bojovat s klubem a naopak s ním spolupracovat a když někomu z venku přiklepne stavbu za čtvrt miliardy, tak přeca není možné, aby z toho nic nešlo zpátky do regionu.

  • eLucky - 18.04.2012, středa, 10:18
    (0)

    to None77: nj, jenže u Boleslavi je to Škoda, která je krutě závislá na marketingu, takže je jasná volba kam s reklamou fotbal v Bolce. To třeba u Zbrojovky je naprosto nepodstatné, kór v republikovém měřítku, tam by mělo cenu až marketing na úrovni evropy - poháry. A proto si myslím, že Plzeň má prachy zase od Plzeňské škodovky. Každopádně určitý tlak na firmy tímto směrem může město i region vytvářet. Velice často mývají firmy určité ústupky od města, kraje, atd, tak by tyto instituce na opláktu mohli požadovat větší angažovanost ve sponzoringu zájmových aktivit, včetně FCS.

  • Pan Puk - 18.04.2012, středa, 10:14
    (0)

    Myslim si ze Slovacku nepomaha aura Synotu. Jednak mi prijde ze se Synot stavi k Slovacku dost maccesky. Zda se mi ze Slovacko berou pouze obchodne (coz ekonomicky chapu, ale z hlediska historie klubu a stadionu ne), ale zaroven se ke sponzoringu Slovacka stavi velice laxne. Nebo vam prijde ze je SynotTip jako sponzor aktivni na stadionu i mimo nej ve spojeni se Slovackem?. Dalsi veci je, ze skutecnost, ze nas sponzoruje Synot muze odrazovat dalsi partnery, kteri si muzou myslet ze Slovacko ma diky SynotTipu penez dost. Podle mne by se mel Synot bud postavit k Slovacku celem a byt generalni partner se vsim co k tomu patri (coz by se mi libilo), nebo uvolnit cestu jinym partnerum a prestat si hrat na (ne)sponzora.

  • None77 - 18.04.2012, středa, 09:56
    (0)

    to eLucky: jasně, to může být také asi příčina, že firmi nemají místního nebo vůbec českého majitele. Ale právě si myslím, že v tomto by společná iniciativa s městem mohla pomoci, tj. aby i město vytvořilo na ty firmy tlak ten klub podpořit, protože když najde klub silného partnera, nemusí ani město poté klubu tolik přispívat a může být více peněz na jiné činnosti.Plzeň nebo Mladá Boleslav mají také sponzora místní firmy, patřící zahraničním společnostem.

  • duffino - 18.04.2012, středa, 09:55
    (0)

    Nebudu se zde pouštět do sofistikovaných rozborů, protože je to na debatu několika dní a ne hodin. Spíš jsem chtěl jen podotknout, co tu zmíněno není a to je, že město podporuje klub i nefinančně. Má snad jiný klub pronájem sportovního zařízení zdarma? (kromě atletů, tam nevím). Pokud vím, ostatní sportovní kluby si svá hříště, ať již venkovní nebo halové, musí platit. To jen tak pro doplnění otázky sponzoringu ze strany města.

  • eLucky - 18.04.2012, středa, 08:52
    (0)

    to None77: klub samozřejmě v oslovování sponzorů je aktivní. Bohužel u všech jmenovaných firem je nechuť do většího sponzoringu Slovácka... proč, to je otázka pro jednotlivé firmy. U většiny je to i o tom, že tyto firmy nemají místní majitele.

  • None77 - 18.04.2012, středa, 08:42
    (0)

    Pablo88:Napsal si to velmi přesně a je to tak. Valentovi jr. patří velký dík za vše, co udělal pro region, nejen pro fotbal, ale i celkově v rámci regionu.Na druhou stranu ačkoliv je ten loterijní zákon paskvil, loterirjním firmám zůstávají i po tom zdanění a odvodech obrovské zisky,s nimiž můžu majitelé naložit dle svého uvážení.Je to spíše otázka asi toho, jestli se Synotu po tom všem co si v rámci fotbalu v UH užili, chce do toho ještě nějak zasahovat nad úroveň, kterou drží v současnosti. Ale pablo má pravdu v zásadní věci, tady v regionu je mnoho firem, které mohou klub finančně podpořit. Otázka je, proč se tak neděje. V této souvislosti se tak ptám, jestli někdo neví, zda v rámci klubu neexistuje pracovní skupina, která by byla složena ze zástupce klubu(asi ředitel a někoho zvedení města), kteří by společně vedli jednání s firmami o sponzoringu. Myslím, že představitelé města (starosta, místostarosta) mohou společně s vedením klubu zajistit něco jako společensko-psychologický předpoklad pro to, aby firmi v regionu fotbal podpořili. Ikdyž jsou firmy vlastněny zahraničním vlastníkem, ve firmách pracují lidé odsud, tak by mělo být v zájmu všech - města i vedení těch firem se na propagaci a nějakém progresu celého regionu podílet - a fotbal je cesta, která dokáže ten region zviditelnit na úrovni celé ČR asi ze všech oblastí nejvíc.

  • eLucky - 18.04.2012, středa, 08:31
    (0)

    to Pablo88: samozrejme se s tebou nedá nesouhlasit v tom, že v regionu je ohromná spousta dalších organizací, které peníze potřebujů, není jenom Slovácko, o tom žádná! ALE jak je psáno v článku, ve Slovácku nachází takřka každodeně svoji zábavu 400 dětí různého věku. Ukaž mi nějaký jiný spolek, který se stará o tolik dětí. A že si má akademie na sebe vydělat... podle mně je to odsud posud. O vydělávání na hráčích se dá mluvit od dorostu, po žáky se ještě většinou talent pořádně neprojeví a nemáš z něho nic. Navíc je tu velké nebezpečí, že zdrhne, aniž bysme z něho někdy něco měli. Čili z toho mi plyne, že přirozeně ta část akademie, která se stará o přípravky a žáky by měla být dotovaná, u dorostu už je v existenčním zájmu samotného klubu, aby měl dobrý dorost a měl by se o to postarat klub, ale u žákovských týmů a přípravky je to ve velké většině prodělečné pro klub a víceméně je to především přínos společnosti v tom, že se klub postará o zábavu dětí a jejich výchovu. Proto si myslím, že by měl tento stupeň akademie platit stát,město,kraj...

    Ze zisku, které by pak měl případně klub z prodejů odchovanců, bych radši viděl, kdyby je klub investoval do rozvoje stadionu, případně rozvoje klubu. Obojí přináší takovou reklamu městu a reginou, která se nedá srovnat s ničím jiným!

    Pokud se povede euro 21 za dva roky, tak to bude taková reklama pro UH defacto zadarmo, samozřejmě je potřeba i investice do stadionu, jakou by si nikdy nezaplatilo! Stejně tak, kdyby se tu vybudoval klub, který by občas nakoukl do evropských pohárů, tak by to byla obrovská reklama pro celý kraj i město.

    Jenže tady si pořád vidíme enom na špičku nosu a hledíme socialistickým náhledem na to, aby všeci měli něco, ale nikdo neměl moc. Nebyt toho, že Synot cpal skoro všecky peníze, které musel ze zákona odvést v ČR, do tohto kraja, tak bysme tu dneska neměli asi fotbal, ale taky bysme přišli o 50% všelijakých folklórů, apod. Těžko budete hledat na celém Slovácku spolek, který nežádal dotaci v rámci některého grantu DKS a který ji zároveň nedostal a není za to neskonale vděčný Nadaci a Valentovi a teď... nikdo z nich neví co bude. Všem musí být jasné, že tolik peněz jako přes DKS sem z Prahy prostě nikdy nedoteče, takže na tom bude tratit celé Slovácko, nejenom fotbal... o který jde sice mně v prvé řadě, ale taky mám tento kraj rád, su tu doma a dycky tu doma budu. Ale co... hlavně když v Praze budu mnět na další drobně na 20 metrů tunelu Blanka... tam je díra bezedná;)

  • KEIKIN - 17.04.2012, úterý, 21:10
    (0)

    Pablo88: politiku bych sem netahal už. Valenta jr převzal dílo po svém otci, bohužel tzv. korupční kauza vše zastavila. Od té doby je podpora menší, ale pořád je. Měli bysme být rádi i za to málo. TeĎ máme kotel mladých v repre, třeba se jeden z nich chytí a pak ho prodáme za těžké lowe do Dortmundu...akademie Barcelony určitě ztrátová nebude, klub by se jí jen tak nevzdal.

  • Šovkovskij - 17.04.2012, úterý, 20:33
    (0)

    Jinak já osobně nežiji v Čechách, ale na Moravě, jak někdo z Moravy může vypustit z úst, že bydlí v Čechách:-)

  • Šovkovskij - 17.04.2012, úterý, 20:11
    (0)

    Pablo88: V kostce chceš říct, že Valenta ty peníze musel dávat ze zákona a nyní je nedává, protože to ze zákona nemusí. No že by to bylo z toho důvodu, že tyto peníze byly přečerpány od Valenty a Nadace právě na stát a města? OK, tak ať to město a stát zaplatí tak jak Valenta, do poslední koruny a to pochopitelně nejen na Slovácko. Když mohl Valenta, může teď i město a stát, ty prostředky teď mít budou. Ale já ti povím, jak to dopadne, to z regionu co nezůstane v Praze, se poztrácí zase někde jinde a výsledek je takový, že na to doplatí celý region. Tady jde v první řadě totiž o to, že ten systém, který tu doposud byl, byl naprosto fungující a prosperoval z toho celý region. Co se týče té Akademie, možná sis všiml, že po Řezníkovi byla totálně rozkradená a je jasné, že nějaký pátek potrvá, než bude zase na úrovni, což teď je, podívej se na tabulky a výsledky mládežnických týmů a kolik konkrétně hráčů je v reprezentaci. Shodou okolností dnes bylo do národních mužstev nominováno sedm hráčů! A že vznikl tento paskvil, za to samozřejmě může Gazdík a Kalousek, kteří s návrhem přišli. To, že to prošlo i Senátem, je věd druhá.

  • Pete - 17.04.2012, úterý, 20:06
    (0)

    Každý,kdo má trochu zdravého rozumu musí uznat,že na tom,co píše Pablo,něco je. Sice to je na můj vkus napsané až moc na kost a ta problematika není až tak jednoduchá,ale není vše černé a bílé.

  • Pablo88 - 17.04.2012, úterý, 19:57
    (0)

    né panové Gazdík a Kalousek, ale ti vaši levičáci z ČSSD v Senátu, co zkur...původní návrh, který počítal, že větší podíl dostanou města a teď díky klukům VV a ČSSD v Senátu je, co je. Jestli město ten rozdíl dorovná, tak to bude skandál! Ať si Slovácko peníze sežene a město přispěje adekvátní díl z celkového výnosu, tj. z cca 15 mil. Ve městě jsou i jiné činnosti než fotbal. Víte proč je fotbal tak zkorumpovaný? Korupci se daří tam, kde je dost peněz! Jak asi mají sehnat náhradu malé venkovské oddíly třeba z Vések, Mařatic nebo kulturní zařízení, když se 2/3 z výnosu loterijní daně dají na jeden klub, klub, který nedokáže z té prý kvalitní akademie prodat žádného hráče...Je to i tlak na marketing klubu, aby se naučil pracovat s tím, co má. Chápu, že pro mnohé z vás tady je jen fotbal, ale jsou zde i jiné aktivity, které skutečně tím zákonem trpí. A taky si myslím, že město podporuje klub už tak přiměřeně. Strašně by mě zajímalo, kde jsou jinak ty důkazy, že ten si nakradl...to samé můžu říct o Valentovi! Valenta se svými jakože dary pro město pouze splňoval zákon moji milí. Pokud nevěříte, tak si zákony přečtěte. On byl POVINEN coby majitel loterijní společnosti dávat určitý podíl zisku na veřejné účely a že to dělal v UH? No ježiš! Dyť tady měl sídlo firmy- její pobočku registrovanou v Čechách! Co by to bylo za člověka, kdyby povinný díl zisku na veřejné účely investoval především v Rakovníku, Litomyšli,...a ne v rodným kraji?? Valentu jr. všichni opěvujete jako modlu a na de facto své dílo se vy..l, rozumím, že omezil celkově sponzoring v Čechách, ale mohl aspon na přechodnou dobu zůstat u rodného kraje. Víte, jestli klub spoléhal má jen jednoho dominantního sponzora mimo vlastnictví Z Group, tak je asi něco shnilého ve státě slováckém a firmách zde, nemyslíte? Jak je sakra možné, že firmy jako Tescoma, Hamé, RI Okna, Zbrojovka Brod nemají zájem sponzorovat klub, který je vcelku dobře uchycen v elitní soutěži?? Základním problémem tohoto klubu není mistr ministr Kalousek ani Valenta, ale buď neschopnost klubu oslovit kvalitně velké firmy nebo spíš neochota zdejších manažerů něco pro vrcholový fotbal v kraji udělat. :-/

  • Šovkovskij - 17.04.2012, úterý, 19:06
    (0)

    Nejlepší by asi bylo, kdyby částku uhradili viníci, tj. např. pánové Gazdík a Kalousek. Pan Gazdík, coby autor zákona, mimochodem pocházející z regionu (už jsem taky četl, jak budou okleštěny např. Slavnosti vína a kdyby jenom ty, o dalších např. charitativních, kulturních a sportovních akcích nemluvě) a pan Kalousek coby ministr financí, si ostatně už nakradli dost.

pristi
 Další články:
28.04.2012, sobota, 08:51 - Melichárek: Formu se snažím celý týden směrovat k víkendovému zápasu
25.04.2012, středa, 15:47 - V sobotu na Slovácko již na 18:30! Koncert ve Slovácké Dědině a pivo za 10,- Kč
23.04.2012, pondělí, 09:31 - Vychytal Slavii a zvítězil. Melichárek si vychutnal český ligový debut
23.04.2012, pondělí, 07:45 - Slovácko na Slavii zvítězilo gólem Korduly
17.04.2012, úterý, 12:09 - Slovácko nedává góly, nákopy na Doška v utkání s Hradcem nestačily
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace