*
včera
Z PLOCHY | Milan Heča po zápase v Plzni
11.05.2024
TISKOVKA | Stanislav Hofmann po zápase v Plzni
11.05.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Plzni
09.05.2024
Rozhovory | Plzeň - Slovácko
09.05.2024
SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko | POHÁR ŽEN FAČR
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
07.05.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě podruhé
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám

Fans Slovácka: Policisté diváky neochránili - Aktualizováno

01.03.2011, úterý, 15:11
cetnici_velky.jpg

MF Dnes: Policisté bitce chuligánů přihlíželi z aut, zlobí se fanoušci Slovácka

Fanoušci fotbalového Slovácka kritizují policisty, kteří dohlíželi na bezpečnost během sobotního utkání s pražskými Bohemians. Podle domácích příznivců policisté dlouho jen nečinně přihlíželi, když chuligáni po zápase vyprovokovali rvačku v místní hospodě. Policie se kritice brání.

Podle svědectví domácích příznivců chuligáni Bohemians už před utkáním beztrestně vhodili pyrotechniku do fronty lidí čekajících u pokladny na lístky. Fanoušci Slovácka také kritizují, že po zápasu policisté dlouho jen z bezpečí svých aut sledovali, jak se pražští hromotluci pouští do bitky v hospodě u stadionu.

"První ráně se dá těžko předcházet. Přesný důvod, proč policisté seděli v autě, nejsem schopný říct, každopádně k zásahu došlo a žádné vážnější zranění ani materiální škodu hlášené nemáme," reaguje mluvčí hradišťské policie Aleš Mergental. "Celý incident navíc neproběhl tak, že by najednou přiběhla dvacítka fanoušků Bohemky, v tom to pro nás bylo složitější," dodal mluvčí.

Policisté po bitce zajistili dva fanoušky Bohemians, kteří se agresí dopustili přestupku proti občanskému soužití, a jednoho domácího příznivce. "Četníkům vyčítal, že jsou v autě úplně k ničemu," píší fanoušci Slovácka na svých stránkách.

"Bylo to jinak. Ten člověk neuposlechl výzvy policisty, protože příznivce soupeře opakovaně slovně napadal," upřesnil mluvčí Mergental.

Domácím fanouškům se také nelíbí, že fanoušci Bohemians oproti zvyklostem nezůstali čtvrthodinu po zápase ve svém sektoru. "Je to sice jen chvilka, ale má smysl. Využili jsme ji i tentokrát, kdy jsme fanoušky Bohemky drželi na ulici u jejich sektoru. Ale nejde to tak dělat dlouho, vždyť k tomu nemáme zákonné oprávnění," poznamenal Mergental. "V té hospodě dělali problém fanoušci Bohemky, kteří na fotbale ani nebyli," upozornil.

Slovácký Deník: Fans Slovácka: Policisté diváky neochránili

Policie podle fanoušků fotbalového Slovácka nezvládla dohled na pořádek při sobotním duelu mezi domácím klubem a pražskými Bohemians. Před stadionem mělo dojít k házení ohňů mezi lidi i potyčce za pouhého přihlížení strážců zákona.

Zřejmě nejvážnější konflikt se odehrál po skončení utkání, kdy skupina hostujících fans začala v okolí stadionu napadat ostatní diváky.

„Policisté tomu přitom v autě jen nečinně přihlíželi a vyčkávali na posily. Ty však přijely, až už bylo po všem. Výsledkem byl jeden zadržený fanoušek Slovácka, který jim vyčítal, že v autě jsou k ničemu,“ tvrdí fanouškovský web www.fcslovacko.com.

Jenže podle mluvčího uherskohradišťských policistů Aleše Mergentala byli zadrženi i dva příznivci pražského klubu.

Jméno Heslo
text
  • Ecthelion - 03.03.2011, čtvrtek, 19:08
    (0)

    spartan: Každé tr. oznámení, ať už na známého či neznámého pachatele, se podává na základě nějakých konkrétních podkladů, ne na základě domněnek. U daného případu nemůžu dostatečně hodnotit, zda došlo k tr. činu nebo ne, což jsem ve svém prvním příspěvku avizoval, možná kdybyste lépe četl, pochopil byste. A kdybyste lépe četl, milý diskutére, pak byste se i dočetl, že jsem psal o podezření, že byl spáchán tr.čin, ne o tom, že byl opravdu spáchán. Podezření není vědění. Cílem mého prvního příspěvku nebylo jednoznačně určit tr. čin, ale polemika o dané situaci, která obsahovala pochybnosti o označení jednání jako přestupku, což zjevně většina pochopila. Vy zjevně ne, tak si říkám, zda u vás neplatí to známé pořekadlo o potrefené huse. Dále jsem narážel na to, že hlavní roli zde hrála zejména špatná organizace ze strany Policie. A jak jsem uvedl na konci příspěvku, to jak to pan Mergental podal, mi přijde jako výmluva, ačkoli jsou si vědomi, že Policie pochybyla. A vaši narážku na ABL snad ani nemá smysl komentovat.

  • spartan - 03.03.2011, čtvrtek, 08:55
    (0)

    Ecthelion zcela jistě by jste pane študente práv měl vědět, že vite-li že je spáchán tr,č. je vaše povinnost to ozmáit.A pokud píšete študente že jste tam nebyl, tak z čeho praení vaše poznání o tom že byů spáchám tr.č. Jedna paní povídala, radio Jerevan? A tr. oznámení na neznámého pachatele jste asi ještě ve škole nebrali? Nemáte na mysli podobnou složku co u ní pracujete ABL??)))

  • Kalfas8 - 02.03.2011, středa, 23:26
    (0)

    To v tu chvíli nebylo moc možné a klidně si to přiznám v nějaké té obavě, že mě tam pak bude někdo nahánět( jak strážce zákona nebo pojebaný klokan)jsem od této myšlenky upustil...a navíc jsem se nestačil divit tomu sledu událostí

  • duffino - 02.03.2011, středa, 21:00
    (0)

    Já se jenom divím, že ty sedící cajty nemáte nikdo natočené aspoň na mobil. To by se to panu mluvčímu komentovalo jaksi ztěžka...

  • Greif - 02.03.2011, středa, 21:00
    (0)

    Škoda že nemáte jména těch 5 cajtů co seděli v autě na ty bych podal trestní oznámení ...

  • Ecthelion - 02.03.2011, středa, 17:14
    (0)

    spartan: Možná byste, milý pane, mohl vědět, že u nás neexistuje kolektivní trestní odpovědnost, tzn. že podat tr. oznámení na fanoušky bohemky jako celek nelze, musela by být známa určitá osoba, popř. více osob, které tak činily a tyto mohou být trestně odpovědné. Nehledě na to, že jsem psal, že jsem v daném místě nebyl, ale vzhledem k popisovaným skutečnostem je zjevné, že se nejednalo jen o přestupek proti obč. soužití. K podání tr. oznámení je třeba znát totožnost, popř. popis osoby páchající tr. činnost, v daném případě je nejlepší mít pořízený videozáznam. Nicméně povinnost podat tr. oznámení má každý, kdo byl nějak ať už přímo či nepřímo účasten páchání tr. činnosti, nebo ten, kdo se o něm dozvěděl a má tomu potřebné info, které jsem uvedl výše. Takže snad chápete, že povinnost má každý, ne jen policista či právník. Nebo je vaším cílem jen hloupě plácat na diskuzích?

  • Buris - 02.03.2011, středa, 16:23
    (0)

    Správně Kalfe, není co dodat. A mohli nám aspoň pučit ty obušky, když měli obavu, že by jim mohlo byt taky ublíženo. Ale oni si spraví sebevědomí při buzerování řidičů...

  • Kalfas8 - 02.03.2011, středa, 16:14
    (0)

    Dlouho předlouho jsem tady nic nekomentoval, ale tohle prostě nejde přejít jen tak...musím potvrdit spoustu skutečností co jsem tady četl...létající skleněné půllitry, špatně posouzené zatčení fanouška Slovácka, nahánění našich fanoušků parkem i např. ty snad dvěstěkilové hovada z Bohemky.nejvíc mě ovšem fascinovalo, jak slovy pět policistů sedělo v autě před krčkem a pouhopouhý jeden bohemák před autem.V klidu si otevřel dveře a začal na řidiče tohoto státního vozu pořvávat ať jde ven a ať si to s ním vyřídí, když neuposlechl tak ho jistý ,,fanoušek" začal tahat za ruku, ať teda opravdu vyleze.jediná reakce byla ta, že co nejrychleji zabouchl dveře, aby se ochránil :D a tento článek? komedie umocňující policejní neschopnost.příště nám dejte přes škvírku v okně obušky, ať se můžem aspoň bránit a radši jeďte pryč, ať nás ještě nezavřete!!!my vám ty obušky pak třeba vrátíme :D

  • spartan - 02.03.2011, středa, 15:42
    (0)

    Ecthelion jako příslušník podobné složky a právník , je snad tvoji povinností pokud byl spáchan tr.č, jít podat tr. oznámení, proč tak nekonáš?

  • Dany-Hull City - 02.03.2011, středa, 13:42
    (0)

    Ono to neni poprve co policejni organy na zapase slovacka selhali, myslim ze nabory na policii, nebyl opravnene, a divim se ze se tady nic nedeje. Jsem rad ze se to zacalo konecne resit. Zapas se spartou nebyl vubec odlisny, a do tretice ja nerad vzpominam na cestu na fotbal, kdyz tady hrala Olomouc!

  • Ecthelion - 02.03.2011, středa, 09:30
    (0)

    Malá oprava v prvním souvětí: "nezasahujících policstů".

  • Ecthelion - 02.03.2011, středa, 09:28
    (0)

    Jako příslušník podobné složky z jiného kraje a jako osoba, která má za sebou studium trestního práva na VŠ musím říct, že zde zřejmě došlo k pochybení zasahujících policistů. Je pro mě těžké to hodnotit, protože jsem tam nebyl, ale podle popisu svědků je zde důvodné podezření ze spáchání TČ "výtržnictví" podle ustanovení § 358 zák. č. 40/2009 Sb. a dále je zde minimálně podezření ze spáchání TČ "obecné ohrožení" podle ustanovení § 272 téhož zákona. Chápu, že je pro zainteresované jednodušší věc kvalifikovat jako přestupek proti občanskému soužití podle § 49 zák. č. 200/1990, ale formální znaky tohoto jednání nasvědčují spáchání tr.činu. To, že u vstupu na stadion bylo jedno policejní vozidlo, a to vzhledem k tomu, že je obecně známé, že fanoušci bohemky nejsou žádní beránci, je pouze ukázkou nedbalosti a organizační neschopnosti. Dále je třeba připomenout, že v jiných městech a dokonce i v nižších soutěžích je naprosto normální, že fanoušky hostujícího týmu doprovází kordon policistů na stadion a po skončení zápasu zpět. Děje se tak v zájmu zajištění veřejného pořádku a prevence možné kriminální činnosti. Co se týče těch taktických důvodů pana Mergentala, zajímalo by mě na jakém základě k tomuto závěru dospěl ? Více taktické bylo fanoušky podržet, aby snížilo riziko střetů s fanoušky domácích a v případě, že by to fanoušky hostů rozzuřilo a tito následně začali tropit výtržnosti, poškozovat majetek apod. je zde zákonný důvod pro zásah policistů proti takovým osobám. Pane Mergentale, to byla dosti chabá výmluva, jinak to nazvat nelze.

  • Greif - 02.03.2011, středa, 08:25
    (0)

    Co to je ?? - Někdy je lepší vypustit hned, než se rozzuří - takovej výblitek sme vživotě neslyšel vždyť je to naprosto všude běžné .. to jen naše policie je tak připosraná že si nedokáže zjednat pořádek?

  • ABC - 01.03.2011, úterý, 21:30
    (0)

    TO JE ONO NEPROFESIONÁLNÍ INDIVIDUA, KTERÁ ZŘEJMĚ NEPROCHÁZÍ ŽÁDNÝMI PSYCHOLOGICKÝMI TESTY A TO JE POTOM NEŠTĚSTÍ, KDYŽ SE JIM NĚKDO DOSTANE POD RUKY, JEJICH CHOVÁNÍ JE VELMI NEBEZPEČNÉ VŮČI LIDEM, NA HRANĚ ZÁKONA A SOUČASNĚ ALARMUJÍCÍ!

  • Dushanek - 01.03.2011, úterý, 21:30
    (0)

    Co dodat? Na miste nemuze clovek resit nic, protoze by mohl byt jeste zadrzen a po nejakem tom pivku na fotbale klidne dostat flastr za vytrznictvi pod vlivem..Tak jak dopadl jeden fanousek Slovacka. To ze me tam honilo 5 nacku kolem jejich auta a letaly po mne krygle..to asi cekali, az padne ta povestna prvni rana (ktera by ale samozrejme uz davno prvni nebyla..a to jsem byl od jejich auta asi tak 10 centimetru)! A co ze si clovek zapise aspon SPZ auta? Stejne by to nakonec nikoho nezajimalo a byly by jen zbytecne tahanice..A.C.A.B.

  • juancarlos - 01.03.2011, úterý, 19:39
    (0)

    stran Policajtů pro mě teda žádná novinka,chovají se prostě jako všichni a to tak,že jdou do akce jen v přesile. Se vůbec ještě za ty roky divím,že se tomuto někdo jěště pocivuje.Jak to bylo v jednom francouzském filmy "proč jsem o policie ? jsem zběbělý,líný,nic neumím tak co mi zbývá?" Stran Bohemáků též žádná novinka,že jsou mezi nima pěkní dobytci známe jěště z časů Synotu SM před postupem do ligy.Tak aspoň,některým konečně spadly ty naivní představy o zázračných a skvělých fanoušcích,kteří dokázali svůj klub vytáhnout z úpadku.

  • hospital25 - 01.03.2011, úterý, 19:26
    (0)

    já psal tuším v sobotu nebo neděli mail na PČR v UH ohledně tady těchto věcí ( policisté přihlížející napadání fanoušků atd.) zatím se mi nedostala odpověď tak sem zvědav jaký bude výsledek - zda bude vůbec nějaký. Napsal jsem tam zrovna i pár návrhů jak to chodilo v sezonách minulých a vcelku to šlo...

  • jusephe - 01.03.2011, úterý, 19:24
    (0)

    Uvedomte si, ze nas vzdycky dovezou busy vpodstate az ke stadionu... Kdezto ostatni jezdi na vyjezdy vetsinou vlakem nebo po vlastni ose a to pak de tezko uhlidat a delat nejake kordony...

  • Jiri - 01.03.2011, úterý, 19:13
    (0)

    Když mluvíte o těch výjezdech. Na druhou stranu jsem zažil mnoho výjezdů na kterých jsme se taky rozutekli po městě. Je to jiné jen v tom že fanoušci Slovácka nemají potřebu provokovat a dělat bordel. Samozřejmě že se vždy někdo najde ale většinou je to pro nás vyjímka. Ale je možné že mi to tak přijde jen u klasických výjezdníků, protože když s námi jede někdo nový tak je z toho průser :-)

  • Slovácko Kingdom - 01.03.2011, úterý, 18:02
    (0)

    Na to se dá říct jen... VČJČ! Pane Mergentale (zní to jako nějaký druh dortu) proberte se přiznejte si - Bohužel u policie je až příliš velký počet neprofesionálních zaměstnanců, protože být policistou není žádné terno.

  • PEPINO - 01.03.2011, úterý, 17:47
    (0)

    je to směšné co si policie dovolí vůbec napsat..měl to Mergental vidět na vlastní oči co se tam přesně stalo a změnil by názor..a určitě my jsme se s fanoušky bohemky prát nechtěli když byli trošku jiné váhové kategorie..a taky to dopadlo tak jak to dopadlo..!!police radši sedí v autě a v klidu to vše pozoruje co se tam dělo..

  • RNA - 01.03.2011, úterý, 17:47
    (0)

    Zajímavé, když ani nešli na fotbal, tak je tam mírné podezření, že jim o ten fotbal zas tak nejde, kor když měla většina z nich 150 kilo a 2 metry. Ti fízli seděli nečinně v autě aj v okamžiku, kdy docházelo k narušení veřejného pořádku. Jinak souhlasím, že pan Mergental asi nikdy nebyl na výjezdu, my čupíme v sektoru 15 minut po zápase, buzerace ze všech stran, v Brně nás málem vyslečou do naha a smíme jít jenom jejich kordonem a ani se nevychčíme. Olomoučtí chodí po městě, kradou šály, bijí lidi, fízli se taky jenom nečinně dívají, asi taky nemají zákonnou oporu pro zásah

  • Buchlovjak - 01.03.2011, úterý, 17:34
    (0)

    Pane Mergental toto nemůže myslet vážně, co tady říkáte. Mám takový pocit, že jste na tomto fotbale nikdy nebyl. Místo aby policie trestala své zaměstnance za nečinnost ještě se jich zastáváte. Co by jste říkal, až by došlo na nějaké ošklivé zranění když ti "beránci" z Bohemky házeli ohně na lidi čekající u pokladny??? A vyjádření typu o vystavění kordonu je čiročirý blábol. My ať jedem kamkoliv ven a je nás tam 5 nebo 500 tak nás po zápase drží v sektoru a čeká se na to až většina lidí odejde a nebo pro nás bus zajede až přímo ke vchodu do sektoru...např. Plzeň, Mladá Boleslav, Ostrava, Příbram, Budějovice, Teplice a spousty dalších. Nechcete mi namluvit, že tato situace není možná jen v Uherském Hradišti? A když říkáte že nechtete omezovat svobodu pohybu proč jsou tedy v ulici Stonky u hlavní brány stadionu vždy ty směšné zátarasy? Ty odhodí i osmileté dítě co tam bude projíždět na koloběžce...Přál bych si jediné aby se měřilo stejným metrem v ostraze po zápase ať jsem v Kladně, Plzni, Praze nebo Hradišti...! Je to prostě do nebe volající...a to jak ve třech policejních autech seděli zalezlí vaši podřízení jsem viděl taky na vlastní oči.A to nebylo v prostorách stadionu, ale na veřejném prostranství, kde mají konat to za, co jsou placeni. Mají udržovat veřejný pořádek.Nebo se pletu?Docela by mě zajímalo stanovisko nějakého policisty, který by se na to podíval střízlivým okem nestranného člověka a ne jen v rámci formulek svého mluvčího.

  • Goor - 01.03.2011, úterý, 16:35
    (0)

    Takže dotyční nebyli na fotbale a jenom tak z ničeho nic došli na Krček aby si dali pivo a při té příležitosti je domácí fanoušci vyprovokovali k tomu aby se do nich pustili. Vždyť to prase mělo 200 kilo a nevypadalo to, že se s ním chce někdo měřit! Se proberte fízlové zkurvení!

  • Šovkovskij - 01.03.2011, úterý, 16:12
    (0)

    Přečetl jsem si ten článek a samý alibismus. Je fakt, že někdy mají ohromná ramena(když jsou třeba proti jednotlivci, který nemá postavu Arnolda Schwanzeneggera), anebo si vychutnají někoho, kdo přejde těsně na červenou a dají mu pokutu 1.000 Kč! To vše schovaní za keřem a v nočních hodinách a v situaci, kdy nejezdí žádná auta. Tomu říkám ohromné hrdinství. Tohle se totiž stalo mně v minulé sezoně po skončení jednoho zápasu. Ale jak se jedná o situaci, kdy by měli prokázat opravdové hrdinství, profesionalismus a především pomáhat a chránit, tak buď sedí v autě, nebo popíjejí na benzince kafíčko. A propos, co se týče toho údajného napadení "fans" Olomouce, tak to si naše slovutná policie opět upravila po svém. K napadení hostujích rádoby fans sice došlo, ale až poté, kdy tito chuligáni (v žádném případě normální civilové) bezdůvodně napadali fans Slovácka a to i děi, ženy a důchodce. To ovšem naši úžasnou a velmi dobře placenou policii nezajímalo, neboť buď někde číhali, až někdo přejde cestu na červenou, nebo si vychutnávali capuccino někde na benzince.

  • KEIKIN - 01.03.2011, úterý, 16:07
    (0)

    Vzkaz pro Aleša: Pojeď nekdy na výjezd s fanúškama a uvidíš sám, jak se jinde "dodržuje" legislativa

  • Artigas - 01.03.2011, úterý, 15:49
    (0)

    jj, takhle dusit řidiče za lékárničku, gumy, vercajk, to jo, ale sebemenší problém a zalezou do Aralky...

  • Babu - 01.03.2011, úterý, 15:47
    (0)

    Je možné začít fanoušky usměrňovat, až když se začnou dopouštět protiprávního jednání. Rozhodně však nemůžeme přes Smetanovy sady vystavět kordon a někoho donutit, aby jím prošel,“ a co my?? my když někam přijedeme, tak možeme taky jenom vpravo a vlevo ne! Příkladem budiž třeba Brno, kde byly kordony policajtů a my sme tam procházeli jak trestanci..

  • kecipep - 01.03.2011, úterý, 15:17
    (0)

    Po říjnovém duelu s olomouckou Sigmou zase deset domácích fandů napadlo ve Smetanových sadech skupinu Hanáků a začalo je bít,“ uzavřel ohlédnutím se do loňska Mergental. - njn, takže nejsme o nic lepší

pristi
 Další články:
05.03.2011, sobota, 09:48 - Obere Slovácko před kamerami lídra tabulky?
04.03.2011, pátek, 09:59 -  Jak napravit nezdary? Tím, že porazíme mistra, říká Švancara před Plzní
28.02.2011, pondělí, 18:50 - Slovácko se doma trápí
27.02.2011, neděle, 20:31 - Slovácko - Bohemians 1:3, hostující výhru zařídili Štohanzl s Kaufmanem
27.02.2011, neděle, 09:56 - Proč ACAB? Protože VČJČ! Aneb nevěř četníkům!
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace