*
včera
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Hradci Králové
11.04.2024
Rozhovory | Hradec - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Co se píše o sparťanské remíze Slovácka v novinách?

27.04.2009, pondělí, 16:59
noviny_velky.jpg

Jak hodnotí další remízu fotbalistů Slovácka na Spartě B pondělní české noviny? Přinášíme přehled článků.


Dobrý den s Kurýrem

Slovácko remízovým králem
 
Slovácko drží stále jarní neporazitelnost, jenže už šest kol čeká na pocit z vítězství a to se samozřejmě podepisuje na postavení v tabulce. Mazurovi svěřenci se stále nemohou dostat do klidného středu tabulky.
 
 
I na pražském Strahově měli k vítězství blíže než soupeř, ale byla z toho další, už jedenáctá remíza. Do první šance se dostal ve 14. minutě Sládek, kterého našel zpětnou přihrávkou Perůtka. Mladý útočník poslal svoji ránu jen do tyče. Už za dvě minuty připravil výborně hrající Perůtka přetaženým centrem vyloženou šanci pro Clebera a ten ji proměnit dokázal.
 
Domácí se vzpamatovali po dvaceti minutách. Po rohovém kopu zakončoval Podaný a Filipko vytáhl skvělý zákrok. Za dvě minuty posoudil „sparťanský“ rozhodčí Ardeleánu zákrok Randy na Folprechta jako penaltový, ale Rada při jeho exekuci zklamal. Míč poslal do tyče. Hosté byli nebezpečnější i po změně stran. V 58. minutě si Ondřejka zpracoval na hranici šestnáctky míč a nádhernou střelou pod břevno nechal vyniknout Švengra. V 65. minutě zahrávali domácí trestný kop. Filipko nedokázal vyhrát vzdušný souboj s obrovitým Kadlecem, který hlavičkoval do tyče a odražený balon poslal sám do brány. Hosté se nechtěli smířit jenom s jedním bodem. Nejblíže měli k zisku tří bodů v 82. minutě. Sládek se nádherně uvolnil, velmi dobře a pohotově vystřelil a Švenger opět vytáhl jeden ze svých zázračných zákroků.
 
SPARTA PRAHA B 1:1 1.FC SLOVÁCKO

9 Střely celkem 13
5 Střely na branku 5
4 Střely mimo branku 8
6 Rohy 5
11 Fauly 20
1 Ofsajdy 0

Autor: Aleš Mazúrek

 

K vítězství jsme měli opět blíže

Slovácko opět nebylo daleko plnému bodovému zisku na soupeřově hřišti. Stejně jako ve Vítkovicích vedlo a stejně jako ve Vítkovicích obdrželo branku, na kterou nedokázalo gólově odpovědět, přestože šancí mělo dost.

„Je to pořád jen o jednom gólu. Ve Vítkovicích jsme dali jenom ten a doma jsme nedokázali skórovat ani jednou. Pak sbíráme pouze po bodu a pořád se nedokážeme vymanit ze spodu tabulky. Pak ani mužstvo nepředvádí hru, na kterou má. Na Spartě jsme odehráli docela dobrý zápas, který jsme nechtěli prohrát. Měli jsme blíže k vítězství a vyrovnat soupeře jsme nechali jen vlastní chybou. S aktivitou jsem spokojen i s vytvářením šancí. Jen škoda toho zakončování, tam nám to dělá stále problémy. Bohužel, když jeden gól dostaneme a nepřidáme druhý, tak nemůžeme vyhrát,“ posteskl si trenér Slovácka Josef Mazura.

Jeho protějšek byl spokojený, přestože Sparta tříbodový zisk potřebovala mnohem akutněji. „Ač na domácí půdě, tak je pro nás bod cenný. Jsem rád, že kluci našli sílu a Kadlec srovnal na 1:1. Zpočátku to bylo hodně vyrovnané utkání. Bohužel jsme neproměnili penaltu, což nás dostalo psychicky trochu dolů. Po ní bylo Slovácko fotbalovější a bylo lepší s míčem. Do druhého poločasu to bylo lepší a bylo vidět, že jsme udělali dobré změny v sestavě, které se nám zúročily ve vyrovnání. Myslím, že remíza je zasloužená. Slovácko bylo fotbalovější, působilo zkušenějším dojmem, ale my jsme to zvládli,“ chválil si zisk bodu Zdeněk Svoboda.

Autor:
Aleš Mazúrek


HODNOCENÍ HRÁČŮ
 
Filipko (5) - Předvedl skvělé zákroky, ale souboj s mladičkým obrem Kadlecem měl vyhrát. U míče měl být dříve.
Kubáň (6) - Další podařený výkon v řadě. Už by se mohl odhodlat i k větší podpoře ofenzivy.
Cleber (6) - Po dlouhé době dokázal jako jeden z mála proměnit nabízenou šanci. Jeho výkon by však mohl být více kolektivní.
Kordula (5) - V defenzivě je velmi dobrý. Defenzivu by však mohl podložit kvalitnější rozehrávkou a založením protiútoku. Němčický (6) - Ve středu obrany se našel. Rozumí si s Formánkem i Šimáčkem, který vykartovaného kapitána nahradil.
Perůtka (7) - Poctivý přístup k fotbalu se mu vyplácí. K důrazu začíná přidávat i fotbalové a myšlení.
Ondřejka (5) - Mazura mu dal šanci a začíná ji chytat za pačesy. Individuální, hezky zakončená akce z 58. minuty o tom svědčí.
Stýskala (5) - Podal dobrý výkon, ale od režiséra hry se přece jen očekává trochu více.
Šimáček (5) - Při standardce měl jako nejvyšší z obránců pohlídat domácího obra. Před Filipkem však byl trestuhodně sám.
Randa (6) - Dobrý výkon, který mu nepokazil ani „penaltový“ faul na Folprechta. Rozhodčí si jej spíše vymyslel.
Sládek (5) - V poli se zlepšil, jenže zahazuje jednu tutovku za druhou a to by si jako koncový útočník neměl dovolit.
Görner, Kazár i Holub hráli méně jak třicet minut.
 
Autor: Aleš Mazúrek

 
STŘÍPKY ZE SPRCH
 
Lukáš Kubáň si vydobyl pevné místo na kraji obrany a dokázal své výkony stabilizovat na velmi slušné úrovni. Přesto není sám se sebou spokojen. „Nemůžu být spokojen. Soustředím se na celý tým, a ten jen remizoval. A upřímně říkám, že jsem naštvaný. Měli jsme tady na výhru. Kontrolovali jsme balon a soupeř se prosadil nejvyšším útočníkem, což jsme si měli pohlídat. Pak nás potopila neproměněná šance.“
 
Jiří Perůtka se dostal v posledních zápasech do výborné formy, i když střed hřiště, kde se cítí nejlépe, je pro něj momentálně zapovězený.  „Trenér mě tam postavil a já si nemohu vybírat. Jsem rád, že vůbec hraju. Do utkání jsme vstoupili dobře. Měli jsme nějaké šance a podařilo se nám vstřelit branku. Pak jsme ale trochu polevili, ale vedení jsme udrželi. Druhá půle byla vyrovnaná bez větších šancí a rozhodla ji standardka. Jinak bychom to asi udrželi. V závěru jsme byli nebezpečnější, ale stále se to opakuje. Nedokážeme proměnit šance. Od toho se to odvíjí.“
 
Peter Sládek se stává smolařem mužstva. I tentokrát se dostal do vyložených šancí a ani tentokrát je nedokázal proměnit. „Té první šanci, kdy jsem trefil tyčku, chyběl do brány opravdu jen kousek. Myslím, že jsem to neřešil zle. Tak tak jsem na míč dosáhl a nestihl jsem pořádně zamířit. Při té druhé už ano a beru to na sebe. To měl být gól. Měl jsem to napálit po zemi. Těch šancí už je dost a já si přestávám vědět rady co s tím.“
 
Zle se hodnotilo utkání i Pavlu Němčickému, který opět zahrál ve středu obrany velmi dobře.  „Nemluví se mi lehce. Měli jsme opět řadu šancí. Dali jsme tyčku, ale na druhé straně jsme mohli z penalty inkasovat a Mira Filipko tam chytil gólovku. Mysleli jsme, že to ve druhé půli udržíme. Soupeř se do velkých šancí nedostal a my jsme inkasovali ze standardky, a to jsme nemuseli. Jsme z toho smutní, i když bod musíme brát.“
 
Autor: Aleš Mazúrek

 
Kráčí Slovácko do Evropy?
 
Slovácko sice jelo na Bazaly s jednobrankovým náskokem, ale upřímně řečeno, moc šancí se mu nedávalo. Baník vzal utkání jako zápas jara a podle toho vypadala i příprava na něj. Změna trenéra, speciální soustředění… Slovácko reagovalo překvapivými zásahy do sestavy, když se v základní sestavě objevil rychlonohý Ondřejka a Čtvrtníček, kteří horko těžko hledají pevné místo i v juniorce. „Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany na rychlé brejky a Ondřejkovy rychlostní předpoklady jej pro tuto taktiku předurčovaly,“ vysvětloval překvapivý tah trenér Josef Mazura. Vstup do zápasu se mu vydařil. Patnáct minut Baník Slovácko svíral, ale vyloženou šanci neměl. Naopak Chmelíčkovi stačilo, kdyby pozorně sledoval míč a využil hrubky brankáře Bučka. Když tlak Baníku slábl, podařil se Rajtoralovi centr, který se Randovi ztratil ve slunci, a osamocený Mičola s přehledem srovnal předzápasový náskok hostí. Tento gól jako by domácí ukolébal. Zřejmě si mysleli, že ten druhý, postupový přijde sám. Jenže nepřišel. Ve druhé půli Slovácko opticky vyrovnalo hru, ale do šestnáctky hostí se příliš nedostávalo. Až v 65. minutě. Cleber potáhl míč až do pokutového území, přetaženým centrem našel Čtvrtníčka, který se opřel do míče a zkusil ránu na zadní tyč. Do míče se však vložili domácí obránci a od Bolfa putoval míč do sítě Baníku. „Mířil jsem na zadní tyč a někdo z baníkovců udělal krok proti míči a ten skončil na opačné straně,“ popisoval šťastnou trefu její autor. Na Baník padl stín a do konce zápasu se nedokázal z vyrovnání vzpamatovat. Hosté tak měli možnost rozhodnout o svém vítězství. Cleber však místo přihrávky na zcela volného Randu volil nedůrazné zakončení rychlého protiútoku. Slovácko si tak na Bazalech vychutnalo postupové radosti.
 
Autor: Aleš Mazúrek
 
 
Do Synottip arény
 
Slovácko letos kráčí pohárem. Po Brnu, Kladnu i Baníku Ostrava mu páteční los přisoudil do semifinále mistrovskou Slavii Praha. „Už si není koho vybírat. Na zápas v Synottip aréně se budeme všichni určitě moc těšit a bude to pro nás vyvrcholení letošní cesty pohárem. V prvním utkání se budeme snažit uhrát co nejlepší výsledek a věřím, že na druhý zápas u nás přijde plný stadion,“ těší se na zápasy s mistrem nejzkušenější hráč Slovácka Pavel Němčický. Pikantní bude tento duel i pro trenéra Slavie Karla Jarolíma, který se na Slovácko rád vrací. „Pro mě to bude návrat na místo činu,“ připomíná své předchozí úspěšné působení na Slovácku. Semifinále se, stejně jako čtvrtfinále, odehraje na dvě utkání. To první se uskuteční ve středu 6. května v pražské Synottip aréně od 18.00 a měla by ho přenášet Česká televize. Odveta bude o týden později 13. května od 18.30 na stadionu v Uh. Hradišti. Na utkání hrané na v současnosti nejmodernějším stadionu u nás pořádá fan klub 1. FC Slovácko zájezd.
 
Autor: Aleš Mazúrek
 
 
Mladá fronta DNES

 
Ve sběru remíz Slovácko pokračovalo i proti Spartě

Na úvod jara třemi góly zničili Jihlavu. Poté ještě 1:0 vyhráli nad HFK Olomouc. Od té doby ale fotbalisté Slovácka ve druhé lize sbírají jen nerozhodné výsledky.

V zápasech totiž vstřelí nejvýše jeden gól. Sobotní remíza v Praze s juniorkou Sparty (1:1) tak byla pro Slovácko už šestou v řadě. „Naše zápasy jsou o jednom gólu,“ povzdechl si pro klubový web kouč Josef Mazura.

Šest kol před koncem je Slovácko na kraji vyrovnaného středu tabulky. Ze 13. pozice má náskok čtyř bodů před Spartou a pěti bodů před HFK Olomouc na sestupové patnácté příčce. A důvod je jasný - s pouhými 19 vstřelenými góly má Slovácko hned po zbědovaném Fulneku nejslabší útok v soutěži. Zato šestý Sokolov vstřelil branek více než dvojnásobek.

„Přitom jsme odehráli dobré utkání, znovu jsme měli blíž k vítězství, stejně jako v domácích zápasech. Je to škoda, protože s těmito body bychom se nemuseli strachovat o záchranu a ještě lepší hra by pak už přišla sama,“ poznamenal Mazura.

Na liduprázdném Strahově se o atmosféru staral jen autobus slováckých fanoušků a těm udělal radost v 17. minutě Brazilec Cleber zužitkováním křížné přihrávky od Perůtky.

Krátce poté sparťan Jakub Rada z pokutového kopu trefil jen tyč, stejně jako v 65. minutě při své šanci Jan Kadlec, ten ale srovnat dokázal z následné dorážky.

Střeleckým smolařem byl znovu mladý slovácký útočník Peter Sládek. Už v úvodu utkání trefil tyč a deset minut před koncem mohl svému týmu zajistit vítězství - poté, co se perfektně zbavil obránce, však jeho ránu skvěle zlikvidoval sparťanský brankář Švenger.

Slovácko bylo fotbalovější, působilo zkušenějším dojmem než naši mladí hráči. Bod je hodně cenný,“ uznal kouč Sparty Zdeněk Svoboda.

Autor: Radek Štěrba
 
 
Sport
 
SPARTA B - SLOVÁCKO 1:1
Úvod vyšel hostům, nejprve Sládek trefi l tyč a o čtyři minuty později proměnil přihrávku Perůtky ve vedoucí gól Cleber. Pak dali o sobě vědět sparťané, brankář Filipko se blýskl při šanci Podaného. Rada navíc vzápětí neproměnil penaltu, nařízenou za faul na Folprechta, když mířil do tyče. Vyrovnání přišlo až po přestávce. Jan Kadlec nejprve hlavičkoval do tyče a dorážkou skóroval. Zajímavý zápas končil spravedlivou remízou.
 
Nejlepší hráči: Švenger - Cleber, Sládek.
 
Autor: Martin Šula

 

Slovácký deník

Slovácko v Praze opět jen remizovalo

Druholigoví fotbalisté Slovácka si ve druhé lize připsala již šestou remízu v řadě. Tentokrát - v rámci 24. kola -přivezli bod ze Strahova, kde se rozešli smírně s béčkem pražské Sparty. Slovácko si tak udrželo mírný bodový odstup od sestupem nejvíc ohrožených týmů, mezi něž patří právě Sparta B.

SPARTA PRAHA B - 1. FC SLOVÁCKO 1:1 (0:1)

Hosté sice nastoupili k utkání s nelichotivou vizitkou střelecky nejméně produktivního týmu na hřištích soupeřů, ale už ve 13. minutě jejich útočník Sládek trefil tyč Švengerovy branky. O čtyři minuty později domácí kapitulovali. Po přihrávce Perůtky poslal Moravany do vedení brazilský záložník Cleber Silva Nascimento. V polovině prvního poločasu mohl vyrovnat Jeslínek a po něm i Podaný, brankář hostí Filipko byl ale na místě. Jedinečnou šanci ke srovnání skóre měli mladí sparťané ve 24. minutě, kdy po faulu na Folprechta nařídil sudí Ardeleánu penaltu, Jakub Rada však trefil jen levou tyč Filipkovy svatyně.

„Tento okamžik nás poslal psychicky hodně dolů. Od té chvíle bylo Slovácko fotbalovější a lepší na míči,“ podotkl domácí trenér Zdeněk Svoboda.

Jenže hostům to nebylo nic platné. „Bohužel nás stále trápí koncovka. Kdybychom přidali druhý gól, mohlo být rozhodnuto,“ litoval na klubovém webu Svobodův protějšek Josef Mazura, jehož zklamání znásobila 65. minuta.

Na centr Glasera naskočil střídající Jan Kadlec a hlavičkovým pokusem nejprve orazítkoval tyč slovácké branky. Balon se však k němu odrazil zpátky a Kadlec jej zblízka doklepl do sítě - 1:1.

Rozhodnout o výsledku mohl deset minut před koncem Sládek, gólman Švenger však jeho střelu vyrazil. „Je to škoda. Kdybychom dávali góly, tak jsme vyhráli tři poslední zápasy a nemuseli jsme mít problémy se záchranou,“ povzdechl si kouč Slovácka.

Domácí Zdeněk Svoboda byl spokojený. „I když jsme hráli doma, tak je ten bod pro nás hodně cenný. Myslím však, že přestože bylo Slovácko fotbalovější, tak remíza je zasloužená.

Autoři: Denis Postler, Michal Sladký

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
02.05.2009, sobota, 09:29 - Přetrhne Slovácko konečně šňůru remíz?
30.04.2009, čtvrtek, 09:35 - Chmelíček - příliš častý marod
28.04.2009, úterý, 19:00 - Zájezd do Synottip Areny jen za 250,- Kč! POZOR VČETNĚ VSTUPENKY!
27.04.2009, pondělí, 10:00 - Slovácké Beachové Léto - KaraokeStar 3
27.04.2009, pondělí, 08:47 - Zájezd na Bayern vs Leverkusen jen za 2300,- Kč!
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace