*
včera
Rozhovory | Budějovice - Slovácko
21.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Patrik Blahút po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po Plzni
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024

Co se píše o Slovácku v dnešních novinách?

10.07.2009, pátek, 10:18
noviny_velky.jpg

Posílení o dva nové hráče, novinky ohledně působení Víta Valenty i hodnocení dosavadní přípravy. Mimořádně zajímavé čtení o Slovácku se sešlo v dnešním vydání českých deníků.

Mladá fronta DNES

Ve Slovácku jsou dva noví cizinci

Dva zahraniční fotbalisté se včera poprvé hlásili na tréninku fotbalistů Slovácka.

Nováček první ligy se dohodl na dvouletém působení se slovenským stoperem Peterem Struhárem z mistrovského Slovanu Bratislava a prozatím na zkoušku získal i srbského záložníka Srdana Staniče.

Slovácko
už podepsalo smlouvy s obráncem Urbánkem, záložníkem Abrahámem a útočníkem Švancarou a ještě plánovalo přivést po jedné posile do každé řady. Příchodem 191 centimetrů vysokého Struhára, který poslední půlrok prožil na hostování v Petržalce, navíc klub reagoval na to, že dva tradiční stopeři mají aktuálně zdravotní potíže.

„Už jsme domluvení, je ještě potřeba vyřídit formality,“ řekl ředitel Slovácka Vladimír Krejčí na adresu 25letého Slováka.

O dva roky starší Srb Stanič hrával za OFK Bělehrad či ruské týmy FK Chimki a Spartak Moskva. Vminulé sezoně působil ve VTK Diósgyöri. A v jednom z nejpopulárnějších maďarských klubů patřil i přes nevydařenou sezonu mezi nejlépe hodnocené hráče.
 
„Měl by to být tvořivý středový záložník. Odehraje přípravné střetnutí s Třincem, kde by měl ukázat své kvality,“ uvedl kouč Josef Mazura.

Sobotní utkání se původně mělo hrát na hřišti soupeře, nakonec jej ale bude od 17 hodin hostit stadion v Kunovicích.

Do té doby by mělo být jasno o budoucnosti dalšího tvořivého středopolaře Víta Valenty, který je v týmu od začátku letní přípravy.

„Při čtvrtečním jednání s jeho manažerem jsme si vzájemně nastínili představy, v rámci možností klubu jsme Víťovi nabídli maximální podmínky, aby tady mohl spokojeně působit, a v pátek chceme znát jeho konečné stanovisko, ať bude jakékoliv,“ poznamenal ředitel Vladimír Krejčí, který potvrdil, že ze širšího kádru odchází záložníci Petr Filipský a Zdeněk Šturma na přestup do třetiligového HFK Olomouc.
 
Autor: Radek Štěrba
 
 
Slovácký deník
 
Valenta by se měl upsat Slovácku

Vít Valenta pravděpodobně zůstane ve Slovácku. Už dnes by mohl s uherskohradišťským klubem podepsat nový kontrakt, ačkoliv v průběhu včerejšího dne chodily spíše negativní zprávy.

„Už to tak vážně vypadalo. Klub mi nabídl smlouvu, která se mi však příliš nelíbila. Dali jsme si ale ještě jednu schůzku. Na té se naše představy sblížily a vypadá to, že ve Slovácku nakonec zůstanu,“ potvrdil samotný fotbalista.
 
Na nedostatek nabídek si přitom stěžovat nemůže. Stále se o něj velmi intenzivně zajímají zejména holandské kluby. „Po devíti letech v zahraničí bych si ovšem rád zase zahrál nejvyšší českou soutěž, i když vím, že si tím asi na delší dobu zavřu dveře do ciziny, protože české kluby preferují víceleté kontrakty, aby nemusely každý rok výrazněji měnit kádr,“ je Valenta smířen i s touto alternativou.
 
Zahraniční nápadníci to tak budou mít při vyjednávání velmi složité. „Skutečně by se muselo jednat o výjimečnou nabídku, kvůli které bych své rozhodnutí ještě změnil. Ve Slovácku jsem spokojený a nemám důvod odcházet. Na hřišti si na sebe začínáme zvykat, dobře vycházíme i s trenérem a stojí za námi výborní fanoušci,“ vypočítává všechny výhody 26letý hráč, jenž se už v přípravě zapsal ve dvou případech i do střelecké listiny.

Autor: Robert Štach
 
 
Sport
 
JAK SE SLOVÁCKO CHYSTÁ NA LIGU: Nováček. Ale ne outsider

Jako hokejová Kometa Brno. I tak lze připodobnit euforii, která začíná pozvolna ovládat Uherské Hradiště a okolí, kde sídlí prvoligový nováček 1. FC Slovácko. Lační příznivci už skoupili dva tisíce permanentek, vedení nakupuje slušné posily.

„Nechceme být ustrašený outsider. Nejsem zvyklý hrát o záchranu,“ vyhlašuje šéf klubu Vladimír Krejčí.

Švancara, Abrahám, Urbánek. Samá známá jména se přes léto objevila v kabině trenéra Josefa Mazury. A to není zdaleka všechno. Očekává se příchod borců i ze zahraničí.
 
„Mám slíbené další posily do každé řady. Běhá se kolem toho. Chceme sem dostat kvalitu,“ přiznal včera Mazura.
 
„Rádi bychom je přivedli co nejdřív,“ potvrdil Vladimír Krejčí.

O jednoho avizovaného nováčka do základní sestavy však Mazura zřejmě přijde. Záložník Vít Valenta, jenž hrával osm let belgickou a nizozemskou ligu (naposledy ve Volendamu), zatím nepřijal nabídku smlouvy. A to přesto, že s týmem od začátku přípravy trénuje. Na včerejší soustředění do Starého Města už neodjel.
 
„Víťa u nás byl víceméně na zkoušku. Byla to pro něj příležitost. Dali jsme mu nabídku odpovídající našemu klubu. Když ji nepřijme, tak se rozejdeme. Do pátku dostal čas na rozmyšlenou,“ informoval Krejčí.
 
„Netrápí mě to. Víťa se musí sám rozmyslet. Je to věc nabídky a poptávky,“ pokrčil rameny trenér.
 
NECHTĚJÍ ŽOLDÁKY

Klub, jenž se mezi elitu vrátil po dvou letech odkoupením práv od Čáslavi, nenabírá „žoldáky“. S hráči podepisuje delší smlouvy.
 
„Kdo tady jednoznačně nechce hrát, ten nebude. Hledáme fotbalisty, kteří pro nás budou aktuálním přínosem,“ shrnul jasně ředitel, který ze sebe nenechá vypáčit jména možných posil. To je jeho zvyk, který porušil jen jednou. A to tento týden, kdy potvrdil příchod mladého brankáře Dominika Rodingera ze Slovanu Bratislava. Jak to dopadlo? Rodinger dlouho váhal a klub na něj přestal čekat. „Vidíte, hned se to nevyplatilo,“ upozorňuje Krejčí s tím, že na angažování parťáka ke zkušenému Miroslavu Filipkovi intenzivně pracuje.

V přípravě nováček válí. Vyhrál všechna čtyři utkání. A to kouči paradoxně vadí. Nedivte se mu. Před rokem zažil něco podobného ve Zlíně. Po báječných výsledcích před startem soutěže přišlo obří trápení v lize. A Mazura se záhy musel pakovat.
 
„Chtěl bych, abychom v přípravě prohráli. Ale nevím, jak to hráčům říct,“ pousmál se v lehké nadsázce. „Když si vzpomenu na Zlín, straší mě to,“ dodal už vážně.

VYHLÍŽEJÍ PRVNÍ KOLO

Už dnes lze říct, že Slovácko je na nejvyšší soutěž po všech stránkách připraveno. Na stadionu se dělají jen kosmetické úpravy, kádr má solidní kvalitu.

Fotbalově
vášnivé město už se nemůže dočkat prvního kola. Do Uherského Hradiště dorazí Plzeň. „Na zahajovací zápas je to jeden z nejtěžších možných soupeřů,“ mínil Krejčí. „Kvalitou je velmi silný a na druhou stranu pro fanoušky ne tak atraktivní. Tohle spojení je hodně smrtelné. Jakékoliv zaváhání bude brát náš příznivec nesmírně kriticky. A uspět bude moc těžké,“ podotkl.

Klub je nadále finančně podporován rodinou Valentů, která řídila i bývalý Synot. „Jejich činnost je velice záslužná. Pomáhali i v těch nejtěžších časech,“ připomněl Krejčí.
 
A co to srovnání s hokejovou Kometou? „V Brně jde o mimořádný jev,“ uznal. „Ale na fotbalové poměry je zájem lidí ve Slovácku také mimořádný. Máme velkou podporu fanoušků. A to je zároveň pro nás velký závazek.“

Autor: Michal Koštuřík


"Švanci" už řídí kabinu

Chcete důkaz, jak žije Slovácko fotbalem? „Už teď mám asi třicet zájemců na lístky na první zápas. A to nejsem odsud,“ zdůrazňuje záložník TOMÁŠ ABRAHÁM, jedna z posil nováčka. Po pětiletém angažmá v tureckém Denizlisporu a půlročním hostování v řeckém Xanthi poznává fotbalovou euforii v Uherském Hradišti.

* Jak na vás působí nováček nejvyšší soutěže?

„Velmi příjemně. Hned na první schůzce jsme byli s panem ředitelem Krejčím víceméně domluveni. Organizace, zázemí, tréninkové plochy, to všechno je na úrovni. Před týdnem se mi narodil syn, proto jsem se chtěl vrátit domů. A pokud možno co nejblíže Brnu, kde bydlím. Měl jsem také nabídku z Trnavy, ve hře bylo Turecko, Rakousko i Řecko.“

* Dokážete se soustředit na fotbal, když máte tak malé dítě?

„Přítelkyně je hodně šikovná. Je to naše první dítě, takže se do toho oba dostáváme. Já můžu momentálně pomoci akorát s nějakými nákupy. Zatím jsme v kontaktu přes mobil, vídáme se přes počítač. Brzy si najdeme v Hradišti bydlení a budeme spolu. Rádi bychom měli byt blízko spoluhráče Petra Švancary, který má dvě děti a naše partnerky se znají. Už na tom vedení pracuje.“

* Předpokládám, že Švancara po příchodu ze Žižkova ihned ovládl kabinu. Je to tak?

(směje se) „No jo. Přišel a začal to řídit. Švanci je prostě takový. Na to musíte mít povahu. Ale zná míru. Rozhodně bude platný i po fotbalové stránce.“

* Finančně jste si návratem do české ligy jistě pohoršil...

„To je jasné. Ale zahraničí dá zase člověku zabrat. Tam jste odkázán sám na sebe. Vše si musíte zařídit, naučit se jazyk. Žádného překladatele jsem neměl. Možná že pět let stačilo. Ale když budu hrát ve Slovácku dobře, třeba se ještě někdo ozve a zase to venku zkusím.“

* Vedení hodlá angažovat další posily. Jednou z nich by mohl být Libor Došek, váš parťák z Xanthi. Jakou v tom hrajete roli?

„Vůbec žádnou. Tyhle věci jsem nikdy nedělal. V kontaktu s Liborem nejsem. Jen jsem o této možnosti slyšel. Když se mu sem bude chtít, pomůže nám. Je to dobrý útočník, umí dávat góly.“
 
Autor: Michal Koštuřík
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
13.07.2009, pondělí, 19:56 - Rozbitý nos? Tak jsem si premiéru nepředstavoval, říká posila Slovácka
12.07.2009, neděle, 11:11 - Mazura: Takhle se o ligový dres nehraje
11.07.2009, sobota, 10:03 - Budoucnost Srba Staniče určí dnešní zápas
09.07.2009, čtvrtek, 10:00 - V pátek všichni na náměstí! Bude Show jak prase...
08.07.2009, středa, 21:41 - Gólman Rodinger do Slovácka určitě nepřijde
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace