*
DNES
Ženy | Miroslav Zbořil a Markéta Klímová před utkáním se Spartou
včera
Rozhovory | Slovácko - Slavia
17.03.2024
Milan Heča a jeho hodnocení utkání v Teplicích
17.03.2024
Z PLOCHY | Jan Kalabiška po zápase v Teplicích
16.03.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Teplicích
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 978 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku
06.11.2023
Fanoušci v zápase proti Hradcu

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

13.04.2024 od 15:00

Městský stadion MB

Přihlášeno
18
fanoušků

Co se píše o Slovácku v dnešních novinách?

02.03.2009, pondělí, 10:18
noviny_velky.jpg

Jak hodnotí noviny víkendovou vítěznou generálku Slovácka proti Kroměříží? Přečtěte si zajímavé články z dnešních vydání Mladá fronty DNES, Slováckého deníku i Dobrého dne s Kurýrem.

 

Mladá fronta DNES

Slovácko bylo při vítězné generálce rozpačité

Byla sice vítězná, ale ještě víc sedí generálce fotbalistů Slovácka před jarním startem druholigového jara označení rozpačitá. Tým Josefa Mazury porazil třetiligovou Kroměříž 1:0.

„Byla to generálka amy se na to vítězství hodně nadřeli. Po herní stránce to nebylo dobré,“ uvědomoval si kouč Mazura.

O jedinou branku se postaral už v 9. minutě hlavičkou levý záložník Cleber, který svůj povedený výkon korunoval ještě dalšími dvěma pokusy do tyčky a břevna. Kroměříž však většinu zápasu nečekaně kousala, její hráči se dvakrát ocitli ve vyložených gólových pozicích.

„Kroměříž se ukázala jako houževnatý mančaft, docela nás potrápila pohybem. Vyhrát o jeden gól je málo,“ řekl obránce René Formánek.

V nominaci chyběli zranění Kubáň, Kordula a proti předpokladům i francouzský záložník Hani. Slovácko jej dost možná zatajilo před pozorovatelem z Jihlavy, prvního jarního soupeře, který byl na zápase přítomen.

Trenér absenci nového špílmachra vysvětlil takto: „Haniho zapracováváme do mužstva a chtěl jsem, aby odehrál celý zápas, proto jsem jej poslal hrát za juniorku.“

Výkon záložní řady byl proti slabšímu soupeři docela zklamáním, dařilo se jen levému kraji. Optimálně se neukázali ani útočníci.

„Výkon týmu určitě byl k zamyšlení,“ přiznal Mazura. „Dva posty v sestavě zůstávají s otazníkem. Proti Kroměříži naší hře chyběl především konstruktivní střední záložník.“

Kromě výkonu jej zarmoutil i fakt, že jeho tým odehrál kvůli počasí za celou přípravu na přírodní trávě jen jeden zápas. I generálku musel nakonec hostit umělý povrch v Kunovicích. „Možná by zápas vypadal jinak na přírodní trávě, ale nedá se nic dělat. Věřím, že před začátkem jara ještě něco na stadioně odtrénujeme, aby si hlavně noví hráči na to prostředí přivykli,“ poznamenal trenér Josef Mazura.

Autor: Radek Štěrba

 

Slovácký deník

Slovácko v generálce zvítězilo, ale neoslnilo

Fotbalistům 1. FC Slovácko generálka na jarní start druhé ligy příliš nevyšla. Na umělé trávě v Kunovicích sice třetiligovou Kroměříž těsně porazili, herně ale příliš nepřesvědčili.

1. FC SLOVÁCKO - KROMĚŘÍŽ 1:0 (1:0)

Největší zklamání přišlo už několik dnů před začátkem zápasu. Sněhová nadílka a počasí totiž nedovolily utkání odehrát na Městském stadionu v Uherském Hradišti, fotbalisté tak museli vzít zavděk kunovickou „umělkou“.

„Na přírodní trávě by možná zápas vypadal jinak, ale nedá se nic dělat,“ krčil rameny domácí trenér Josef Mazura, jehož svěřenci během zimní pauzy odehráli všechny zápasy pouze na umělém povrchu. „Jestli to může být problém? Věřím, že ne. Doufám, že se s tím kluci rychle srovnají. Snad ještě před prvním mistrákem absolvujeme pár tréninků na hlavním stadionu, aby si kluci převykli a noví hráči dostali trochu pod kůži atmosféru domácího hřiště,“ dodal zkušený trenér.

Slovácko začalo poslední přípravný zápas aktivně, na hrotu zlobil především Chmelíček a na levé straně zálohy Cleber. Právě brazilský štírek byl v deváté minutě na správném místě a hlavou uklidil Fujerikův centr do šibenice - 1:0.

Od té chvíle už se ale v Kunovicích hrála naprosto vyrovnaná partie. Slovácko hlavně nedokázalo podržet balon, jeho hře chyběl řád. Fanoušky hodně překvapilo, že se nejen na hřišti, ale ani na lavičce neobjevil Francouz Hani, který byl prezentován jako velká posila právě na post tvořivého záložníka. Zranění ani nemoc ale za jeho absencí nestály.

„Poslal jsem jej rozehrát do béčka. Bude totiž potřebovat víc času, než s ním budeme moci naplno počítat,“ překvapil Josef Mazura, který kvůli zdravotním problémům nemohl nasadit ani Matůše, Kordulu a Kubáně.

V první půli ještě dvakrát nebezpečně zahrozili hosté, na druhé straně měl pak na kopačce druhý gól Cleber, jenže tentokrát levačkou orazítkoval pouze břevno kroměřížské brány.

O přestávce vystřídal nevýrazného Holuba Kazár, který se ale postavil na levý kraj zálohy, a do útoku se k Chmelíčkovi postavil Cleber. A byl to znovu on, kdo mohl pohnout ukazatelem skóre, když z boku sám postupoval na bránu, míč se po jeho střele ale pouze otřel o pravou tyč.

„S výkonem dnes být spokojený moc nemůžu, nebylo to z naší strany ono,“ přiznal Josef Mazura, kterému tak nezbývá, než doufat, že v sobotu proti Jihlavě už to bude o poznání lepší. Jestli proti Faldynovi a spol. vyběhne stejná sestava jako v generálce, kouč Slovácka neprozradil. „Ještě nás čeká celý týden, takže uvidíme,“ nechtěl Mazura odkrýt karty.

Autor: Michal Sladký

 

Fanoušci 1. FC Slovácko na sobotním plese zpívali i tančili

Fanoušci fotbalového klubu 1. FC Slovácko si dali své dostaveníčko mimo zelenou hrací plochu. Netradiční možnost jim totiž nabídl ples, který byl zasvěcen pouze jim a oblíbenému klubu. Akce se konala v sobotu v hradišťské Redutě.

K tanci i poslechu hrála rocková formace Street 69 v čele s frontmanem Jiřím Strážnickým (ex-Scarlett Rose, Argema). Na své si přišli i milovníci jazzu a cimbálové muziky, kterým hrály jejich oblíbené kapely a seskupení. Odvážnější zájemci mohli vyzkoušet své pěvecké schopnosti v karaoke show.

Autor: Oleg Kapinus

 

Dobrý den s Kurýrem

Je to tady, jaro začíná!

Paní Zima si sice řekla v uplynulých týdnech o slovo, ale fotbalový kalendář neošálí. 7. března to na Slovácku vypukne. A hned pěkně naostro. Přijede totiž horký aspirant na postup celek Jihlavy. Generálka na sobotní duel se sice uskutečnila na umělé ploše kunovické Bělinky, ale Městský fotbalový stadion bude na sobotu připraven.

„Sníh jsme v noci ze středy na čtvrtek odfrézovali, zapnuli jsme vyhřívání a v těchto chvílích je hrací plocha bez sněhu. Uvidíme, jak bude potřeba vyhřívání nechat v provozu, ale věříme, že nám pomůže počasí. Hrací plocha by měla být na sobotu určitě připravena,“ říká hlavní správce stadionu Petr Lancouch.

Dočkat se nemohou samozřejmě i fanoušci, kteří si závěr zimní pauzy zpříjemnili vydařeným plesem, kde naladili spolu s některými hráči hlasivky. „Přema Kovář to vyhecoval a sálem se neslo Modrobílé srdce mé,“ pochvaloval si Marek Jurák atmosféru prvního ryze fanouškovského plesu, který zaplnil uherskohradišťskou Redutu.

Přestože bylo v tombole na tři sta cen a každý lístek tomboly byl vítězný, tři body s Jihlavou mezi cenami nebyly. Ty musejí vybojovat hráči na hřišti. A na duel se už těší. „Příprava je sice nutná, ale devět týdnů je až až. Na zápas a věřím, že i zaplněný stadion se už hrozně těšíme,“ tlumočí hlas z kabiny nejostřílenější hráč Pavel Němčický.

Do startu jara musí klub zvládnout ještě nezbytné povinnosti. Tou první je tisková konference, která se uskuteční ve středu, a tou druhou pak setkání s fanoušky. „Slovácké férovky“, která se koná ve středu 4. března od 17.00 v tiskovém středisku fotbalové stadionu, se zúčastní trenér týmu Josef Mazura, zástupci hráčů a také ředitel klubu Vladimír Krejčí.

„Mám rád otevřenou konfrontaci. Může vyjasnit názory všech stran a jsem přesvědčen, že vede k pozitivním závěrům. Já to ale jako konfrontaci neberu, fotbal je otevřená věc a tyto diskuze k ní patří,“ těší se na setkání s fanoušky tváří v tvář Vladimír Krejčí, který se pochopitelně těší i na sobotní premiéru. „ Je to to, k čemu směřuje naše práce. Osobně si přeju, abychom zvedli úroveň sportovních výkonu a také výsledky a zlomili dlouhodobý trend neúspěchů a na základě toho přivedli diváky do hlediště. Každopádně chci pozvat diváky i v těchto „těžších chvílích“, kdy nejsme v tabulce na výsluní, aby svému klubu pomohli. Všichni v klubu, od trenérů až po mě jako ředitele, uděláme pro splnění cílů maximum,“ říká ředitel klubu Vladimír Krejčí.

Autor: Aleš Mazúrek

 

Generálka napůl

Generálka na druholigové jaro se vinou počasí hrála na umělé trávě v Kunovicích. Mazurovi svěřenci tak v zimě odehráli na přírodní trávě jediné utkání v Olomouci. Povrch kvalitu hry ovlivnil. Přesto šli domácí do vedení už v 9. minutě, kdy se trefil hlavou Cleber po přihrávce Fujeríka. Jenže pak třetiligista vyrovnal hru a dokonce mohl srovnat po chybě Clebera. Hra domácích vázla především ve středu hřiště, kde se příliš nedařilo Stýskalovi a kde trochu překvapivě chyběl francouzský režisér Hani, kterého poslal Mazura rozehrát se do juniorky. Šancí tak bylo spíše pomálu. Ty vytvořené spálil především Cleber, který jednou trefil tyč a jednou po samostatném úniku v závěru olízl střelou jen boční síť.

Autor: Aleš Mazúrek

 

Mazura: Vrásky mně dělají zranění

V sobotu si odbude premiéru na lavičce Slovácka Josef Mazura, který přišel na začátku prosince a s mužstvem absolvoval celou přípravu

* Jak hodnotíte zimní přípravu?
Co jsme si plánovali v zápasovém zatížení, to jsme splnili, tak jako objemové parametry. Trochu mě jen mrzí, že jsme nemohli využívat více přírodních ploch, ale počasí bylo extrémní a na přírodní trávník nás moc nepustilo.

* Kdo vás v přípravě uspokojil a kdo v ní měl naopak rezervy?
Škoda zranění hráčů, kvůli kterým nemohli absolvovat část přípravy. Třeba Kordula. Lituji i zranění Kubáně, který si pochroumal koleno hned v prvním zápase a jeho zranění se vleče vlastně dodnes. Stále má před sebou léčebné procedury. Matůš je po artroskopii kolena a teprve začíná běhat, takže jarní start asi nestihne. Jinak přístup hráčů byl velice dobrý.

* Co vám napověděla sobotní generálka s Kroměříží?
Chtěli jsme se především připravit na Jihlavu. Na umělce se nám to herně příliš nepovedlo. V zápase nebyly špatné okamžiky, ale musíme pracovat především na střílení branek a proměňování šancí.

* V přípravě jste skutečně vstřelili málo branek. Je to slabina mužstva?
Nevím, jestli je to slabina. I v lize se střílí na takovýchto terénech málo branek. Vezměte si uplynulý víkend. Ale pracovat na tom musíme a budeme.

* Dělají vám vrásky zranění?
Dělají. Hlavně, že někteří hráči vypadli z tréninkového procesu. O těch dlouhodobějších absencích jsem hovořil, ale minulý týden chyběl pro nemoc Stýskala, Chmelíček měl drobné zranění. Kazára jsme vezli předčasně ze soustředění. Závěr přípravy se nám trochu rozpadl. Minulý týden jsme trénovali jen ve čtrnácti lidech. K marodům se přidali s drobnými potížemi i Jurkič a Cleber.

* Který ze zraněných hráčů vám chybí nejcitelněji?
Problémy máme ve středu hřiště. Stýskala zahrál velmi dobře v Olomouci, generálka s Kroměříží se mu zase příliš nepovedla, ale myslím, že to bylo vinou nemoci a absence v tréninku.

* Do středu hřiště máte i Haniho?
Hani je tady krátkou dobu. Navíc je to introvert a sžívá se s kolektivem hůř. Bude potřebovat více času na adaptaci.

* V zimě přišlo i s navrátilcem Görnerem osm nových hráčů. Podařilo se zabudovat všechny do sestavy a jak hodnotíte jejich přínos?
To teprve uvidíme. Holub gól v přípravě nedal, ale věřím, že na trávě mu to začne střílet. Zvláště když se dostane do zápasového rytmu. Cleber je přínosem, i když na jeho straně máme konkurenci. Určitě má na to, aby kolektivu pomohl. Jurkič musí o kvalitách přesvědčit. Görner se vrátil z Holandska, zrovna když vypadl Kordula. Už dříve tady střídal výborné i špatné okamžiky. Při absencích hráčů se s ním ale dá zacelit střed hřiště. Fujerík střídá lepší okamžiky s horšími.

* Kde vidíte možnosti svého týmu v jarní části soutěže?
Jihlava je základ všeho, když ji zvládneme, upevní si hráči sebevědomí. Pak jsou před námi další zápasy a budeme chtít získat co nejvíce bodů, abychom se dostali rychle do středu tabulky.

* Myslíte, že mužstvo může mít potíže se záchranou?
Myslím, že ne.

Autor: Aleš Mazúrek

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
05.03.2009, čtvrtek, 20:35 - Ve středu od 17.00 hod. Slovácká férovka + VIDEOZÁZNAM
05.03.2009, čtvrtek, 11:02 - Oficiální focení týmu
05.03.2009, čtvrtek, 09:45 - Slovácko se chce posunout nahoru
04.03.2009, středa, 15:21 - Vladimír Krejčí: Postup již letos na jaře není asi reálný...
02.03.2009, pondělí, 15:08 - Jaro začíná a s ním i Synottip Manager a tipovačka
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace