*
včera
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Hradci Králové
11.04.2024
Rozhovory | Hradec - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Co se píše o Slovácku v dnešních novinách?

22.09.2008, pondělí, 16:29
noviny_velky.jpg

Co se píše o zbytečné domácí remíze fotbalistů Slovácka s Vítkovicemi (1:1) v dnešních novinách?

Mladá fronta DNES
Trápení Slovácka nekončí, vítězství ztratilo v závěru
Uherské Hradiště - Křeč, nervozita a ztráta vítězství minutu před koncem. Druholigové utkání s posledními Vítkovicemi domácím fotbalistům Slovácka vůbec nevyšlo. Jen remizovali 1:1.
„Opravdu nevím, co k tomu mám říct,“ soukal ze sebe kapitán Pavel Němčický.
Slovácko se na podzim souží. V osmi kolech vyhrálo jen dvakrát a zápas s Vítkovicemi byl zřejmě vrcholem dosavadní mizérie. Přitom scénář zpočátku nevypadal špatně. V prvním poločase bylo lepší a zásluhou brilantního sóla Gondy ve 33. minutě vedlo.
Ale po pauze to byla bída. „V útoku jsme neudrželi míč, a proto byla obrana neustále pod tlakem soupeře. O gól jsme si koledovali,“ přiznal trenér Ladislav Jurkemik.
Trest opravdu přišel. A byl hodně krutý. V 89. minutě tečoval střelu hostujícího Pleška do sítě Němčický. Brankář Kovář, který svůj tým do osudové chvíle držel parádními zákroky, neměl šanci.
„Mám obrovskou radost. Vždyť to byl můj první gól ve druhé lize,“ smál se dvacetiletý záložník Plešek.
To už bylo moc i na diváky, kteří své hráče vypískali. Nelíbil se jim hlavně druhý poločas, kdy Slovácko směrem dopředu tápalo.
„Zase jsme udělali chybu ve středu hřiště a byla z toho inkasovaná branka,“ poznamenal Jurkemik. „Náš problém je v útoku. Když něco nevymyslel Gonda, nevytvořili jsme nic.“
Ztracené body v úplném závěru? To se Slovácku stalo už potřetí. Oproti duelům v Opavě a proti Ústí nad Labem však tentokrát soupeř vyrovnal naprosto zaslouženě.
„Poprvé jsme neprohráli zápas, ve kterém jsme inkasovali jako první. Jsem spokojený,“ usmíval se hostující trenér Vlastimil Palička.
Autor: Petr Skácel

Dobrý den s Kurýrem
Tučné pokuty pro fotbalisty Slovácka
Hrozba, která visela nad hráči po porážce v Třinci, se stala realitou. Mužstvo totiž nesplnilo podmínku, kterou byla sobotní výhra nad Vítkovicemi, a tak hráči l. FC Slovácko budou muset zaplatit pokutu.
„Dobře to vystihl trenér Jurkemik po zápase v Třinci. Hráči si je svým výkonem udělili sami. Nechceme je svými rozhodnutími otravovat, ale své slovo držíme. Takže hráče čeká pokuta dle prémiového řadu, který myslí i na pokuty, a je nejvyšší možná, kterou řád umožňuje," brání se vy slovit konkrétní částku manažerka l. FC Slovácko Marcela Mrázková.
Klub však nehodlá udělovat jen pokuty. Do konce září, kdy končí přestupní termín, se ještě pokusí přivést posily. Neodradilo jej ani rozhodnutí arbitrážní komise, podle které je výstupní klauzule z jihlavské smlouvy nejlepšího druholigového střelce Petra Faldyny neplatná.
„Chci se do Jihlavy vypravit v týdnu a znovu o uvolnění Faldyny jednat,“ nehází flintu do žita Mrázková. Další možností by bylo hostování nejlépe zkušeného útočníka. „V útoku máme největší potíže. Nedokážeme vepředu udržet míč a záloha i obrana se pak dostává pod stálý tlak,“ vysvětluje trenér Ladislav Jurkemik, kde jeho svěřence nejvíc tlačí bota. V hledáčku klubu uvízl slovenský útočník Tomáš Oravec, bývalý forvard ligové Viktorie Žižkov. Aktuálně hájí barvy Artmedie Petržalka. Klub však opustil majitel, takže loňský mistr Slovenska rozprodává kádr. „Víme, že měl zdravotní problémy, ale už by měl být v pořádku. Pokusíme se o hráči jednat,“ připouští příchod Oravce sportovní ředitel klubu Petr Pojezný.
Autor: Aleš Mazúrek

Gondův gól na reparát nestačil
Po studené třinecké sprše měli prvoligoví fotbalisté 1. FC Slovácko odčinit porážku v domácím prostředí s posledními Vítkovicemi. Ale ani výkon ani výsledek náplastí na bolavá srdce nebyl, a tak je neminou pokuty slíbené za potupu v Třinci. Že to nebude snadné, ukázala už 7. minuta, když Němčický chyboval a Pulkert obhodil Kováře, ale naštěstí i bránu. Slovácko se rozjíždělo velmi pomalu. První šanci si vypracoval Sládek, jehož střelu zblokovala obrana, a pak Psohlavec, který hlavičkoval vedle. Pak se dlouhé minuty nebylo na co dívat. Až se ve 31. minutě připomněl trestným kopem Gonda. Stejný hráč se za dvě minuty už nemohl dívat na fotbalovou bídu v podání spoluhráčů. Vzal si na polovině hřiště míč, prošel až na hranici šestnáctky, odkud přesnou ranou k tyči překonal Uvarenka.
Po změně stran se zdálo, že domácí svoji aktivitou soupeře udolají. Už v první minutě nedosáhl na Gondův gólový centr Psohlavec a za tři minuty hasili hosté požár na poslední chvíli před Randou. Slovácko pokračovalo v náporu a gólový úspěch si při premiéře mohl připsat Sládek, kterému gólovou střelu vyrazil na roh Uvarenko. Jenže to bylo ze strany domácích vše. Hosté postupně přebrali aktivitu a začali hrozit.
Hanákovu bombu z 56. minuty Kovář vytáhl na roh.
Vítkovičtí byli před domácí bránou stále častěji a domácí si svojí pasivitou koledovali o gól. K němu měl blízko v 88. minutě Hailnák, který svoji tutovku ještě spáli Už za minutu však domácí opět zmatkovali před vlast tní bránou a korunou všeho byla Pleškova střela, kterou Němčický tečoval do protipohybu brankáře Kováře - 1:1.
Domácí se pokusili o zvrat a už za minutu se opět vyznamenal Uvarenko proti Čtvrtníčkově bombě z hranice šestnáctky, která volala po gólu. Pak se hosté už v poklidu ubránili a utkání skončilo překvapivou, ale zaslouženou remízou.
Autor: Aleš Mazúrek

O vyrovnávací gól jsme si řekli sami
Na Slovácko padla deka. Nepovedlo se mu utkání v Třinci a odpustku svým fanouškům nepředložilo ani proti Vítkovicím, přestože šlo o poslední celek tabulky. Ten dokonce spoléhal na krizi Slovácka. „Věděli jsme, že se Slovácku nepodařilo utkání v Třinci, že mají vysoké ambice a že budou celý týden mobilizovat. Čekali jsme těžké utkání, ale věděli jsme, že jsme v momentálně lepší pohodě, protože se nám podařilo doma porazit Bohemians. Jsem spokojený s výsledkem a hlavně s tím, že jsme si za druhý poločas vyrovnání zasloužili. Nebyla to žádná náhoda, protože jsme byli hodně nebezpeční. Poprvé jsme dokázali neprohrát utkání, když jsme inkasovali první gól. Předtím byli kluci v psychickém šoku po obdržené brance. V sobotu se to nestalo a to je vedle získaného bodu velká deviza do dalších zápasů,“ pochvaloval si trenér Vítkovic Vlastimil Palička.
Domácí kouč musel zkousnout další hořkou pilulku, ale sportovně uznal, že jeho tým na víc neměl. „Hráče jsem upozorňoval, že Vítkovice, přestože jsou poslední, ukázaly, že umí hrát fotbal doma proti Bohemce. S námi to opět potvrdily. Hlavně ve druhém poločase šly za vyrovnáním cílevědomě a po naší chybě opět, stejně jako v Třinci, jsme inkasovali. Za druhý poločas si soupeř bod zasloužil. Nedokázali jsme udržet míč vepředu, ve druhém poločase jsme se ani nedokázali dostat do pořádné šance, až v samém závěru za stavu 1:1. Je to pro nás kruté, že jsme inkasovali dvě minuty před koncem, ale o gól jsme si sami řekli tím, že jsme nedokázali podržet míč ani v záloze a ani v útoku. Vlastně kromě Gondy jsme se o nic vážnějšího nepokusili. Remíza je proto spravedlivá,“ uznal neúspěch svého týmu Ladislav Jurkemik, který litoval, že ve svém mužstvu nemá více hráčů, jako je Michal Gonda, který se jako jediný pokoušel na soupeře něco vymyslet. „Čekal jsem podobnou aktivitu i z druhé strany. Víc jsem čekal i od Perůtky, ale toho vrátilo kousek nazpět zranění. Ale zápas byl o celém mužstvu. V závěru jsme se měli více zmobilizovat a udržet míč vepředu,“ litoval dalšího nepovedeného závěru trenér 1. FC Slovácko.
Autor: Aleš Mazúrek

Střípky ze sprch
Více jak tři tisíce fanoušků odcházelo v sobotním večeru domů zklamaných. Jediný, kdo si zasloužil pochvalu z hráčů, byl Michal Gonda, který zařídil vedoucí branku. „Oba záložníci se rozestoupili, tak jsem si to hodil mezi ně, Švestka couval, tak jsem se rozhodl vystřelit, on to líznul a padlo to k tyči. Zápas jsme ale nezvládli. Druhý poločas byl špatný, zatáhli jsme se a směrem dopředu jsme neudrželi míč. Měli jsme to aspoň udržet, ale ani to se nám nepodařilo a inkasovali jsme zase v devadesáté minutě.“
Trenér Jurkemik sáhl opět ke svému oblíbenému tahu a z béčka si vytáhl mladičkého útočníka Petera Sládka, kterému to v posledních utkáních za juniorku střílelo.
Tentokrát však vyšel naprázdno. „O tom, že bych mohl hrát, jsem se dozvěděl ve středu ráno na tréninku juniorky.
Pak si mě vzal trenér Jurkemik a řekl mně, že by byl rád, kdybych prodal svoji střeleckou formu z béčka.
V prvním poločase mně mohl přihrát Gondič. Dával bych to do prázdné, on ale hledal Perůtku. Ve druhém mně přihrál, já to trefil levačkou a brankář mně to vyrazil.
Mohl jsem to ale vyřešit lépe.“ Se svěšenou hlavou odcházel ze hřiště i kapitán mužstva Pavel Němčický. „Nehráli jsme vůbec dobře. Nešlo nám to fotbalově. Byli jsme nervózní a kazili jsme spoustu přihrávek. Vůbec jsme se nedostali do rytmu utkání. Přesto jsme šli do vedení, ale když inkasujete v 89. minutě, tak to je rána. Nemělo by se to stávat, ale bohužel potřetí jsme dostali góla v samotném závěru. Na to se ani nedá nic říct.“ Premiéru v bráně si odbyl také Přemysl Kovář, který zaskočil za zraněného Filipka a nechybělo mnoho a připsal si nulu. „Byla tam chyba už při centru. Nevím, proč to Hroťas pouštěl, mohl to jednoduše odkopnout na roh. Pak se to dostalo na šestnáctku, odkud vystřelil, a Němča mně to tečoval do protisměru. Chtěl jsem se odvděčit trenérovi za důvěru. Škoda toho gólu.“
Autor: Aleš Mazúrek

Slovácký deník
Slovácko zkolabovalo potřetí v závěru zápasu
Již potřetí v dosavadních osmi kolech druhé ligy inkasovali fotbalisté 1. FC Slovácko v samém závěru utkání, a přišli tak o důležité body. S Vítkovicemi vedli zásluhou Gondy až do 89. minuty, pak ale hostující Plešek s pomocí domácí obrany vyrovnal.
1. FC SLOVÁCKO - VÍTKOVICE 1:1 (1:0)
Slovácko nastoupilo v brance s Kovářem, který nahradil zraněného Filipka, v útoku dal trenér Jurkemik příležitost devatenáctiletému Peteru Sládkovi. Ten dal o sobě vědět už po třech minutách hry, kdy jeho střela skončila těsně nad. Vzápětí kontrovali hosté. Němčický v šestnáctce minul míč, ten se dostal k Pulkertovi a jeho přízemní bomba jen těsně minula Kovářovu branku.
Po půlhodině hry přišly velké chvíle Michala Gondy. Nejprve si udělal z obránců Vítkovic Hanáka a Poznara slalomové tyče, jeho střelu gólman Uvarenko ale vyrazil na roh. Ochvíli později ovšem prošel z poloviny hřiště až do velkého vápna a na jeho střelu tentokrát brankář Vítkovic nedosáhl. „Gonda přešel na druhou stranu a tam nám činil velké potíže, z čehož vyplynul i jeho gól,“ nechal se slyšet trenér hostí Vlastimil Palička. „Kubáň s Gondou si mohou měnit místa. Záleží na nich, kdy tak učiní,“ vysvětlil zajímavý tah kouč Slovácka Ladislav Jurkemik.
Domácí záložník měl prsty i v poslední vážné akci první půle. Do jeho přihrávky se opřel Randa, Uvarenko byl ale na místě. Po přestávce po dalším Gondově vybídnutí zkoušel štěstí Sládek, jeho přízemní křižná střela ale těsně minula branku Vítkovic. Pak už převzali iniciativu hosté a vyrovnání několikrát viselo na vlásku. Kovář nejprve v gólové šanci vychytal Hanáka, přesnost pak chyběla střelám Pulkerta a Dericha. Tři minuty před koncem pálil do boční sítě opět Hanák. Domácí si z tohoto varování nevzali ponaučení a v předposlední minutě za to zaplatili. Po zmatcích v jejich šestnáctce se míč dostal k volnému Pleškovi a ten jej s pomocí teče jednoho z domácích obránců dostal do sítě. Nerozhodný stav ještě mohl změnit Čtvrtníček, jeho ránu ale Uvarenko vytlačil na roh.
„Je to velké zklamání, ale musíme si přiznat, že bod si soupeř zasloužil,“ řekl Ladislav Jurkemik, kterého naštval výkon jeho svěřenců ve druhém poločase. „Vůbec jsme neudrželi balon, naopak soupeř šel cílevědomě za vyrovnáním. Dostat gól v závěru je sice kruté, ale bylo to spravedlivé,“ uznal domácí trenér. Jeho protějšek Vlastimil Palička byl pochopitelně spokojený. „Ještě jsme letos nebodovali v zápase, kdy jsme jako první inkasovali. Jsme rádi, že jsme to zlomili.“
Autoři: Michal Sladký, Stanislav Dufka

Remíza bude stát hráče 150 tisíc
Nejlepším hráčem Slovácka v duelu proti Vítkovicícm byl neúnavný záložník Michal Gonda. Hlavně v prvním poločase z něho byli obránci Vítkovic nešťastní. Bylo ho doslova plné hřiště.
Jeho první gólová šance ještě v síti gólmana hostů Uvarenka neskončila, ale o pár minut později už si brankář hostů vyzkoušel, jaké je to být na hřišti jenom do počtu.
„Šel jsem vlastně s míčem sám od půlky hřiště. Před šestnáctkou jsem viděl dva hráče soupeře a namířil si to mezi ně a překvapivě lehce jsem prošel. Potom už zbývalo jenom přesně zamířit. Jsem rád, že to tam spadlo,“ popsal svůj první podzimní zásah do černého.
I když se mohlo zdát, že Gonda sehrál jedno z nejlepších utkání v dresu Slovácka, tak on sám si to rozhodně nemyslí. „Už jsem zažil i lepší zápasy než proti Vítkovicím. Hlavně vepředu jsme ve druhé půlce vůbec neudrželi balon a míče se okamžitě vracely na naši polovinu. Na obranu se potom valil jeden útok za druhým. Nakonec se nám to nevyplatilo,“ posteskl si Gonda.
Druhá půle zápasu patřila Vítkovicím. Michal Gonda to jenom potvrzuje. „Myslím, že jsme se zbytečně moc zatáhli. Soupeř dobře kombinoval a konec utkání nám nevyšel vůbec,“ povídal se smutkem v hlase.
Vedení klubu po výprasku v Třinci udělilo mužstvu podmíněné pokuty. Veřejně vyhlásilo, že pokud se nevyhraje doma s Vítkovicemi, hráči budou muset sáhnout do peněženky. O kolik peněz budou chudší? S tím Michal Gonda nedělal vůbec žádné tajnosti. „Jednalo se o sto padesát tisíc korun na celé mužstvo. Řešit by se to mělo po víkendu,“ dodal.
V záloze Slovácka vedle Michala Gondy nastoupil i Jiří Perůtka, který také těžko hledal slova k výkonu celého mužstva. „Výsledek je pro nás velikým zklamáním. Snažili jsme se celý zápas odjezdit, jak nejlíp to jenom půjde. Myslím si, že jsme makali na sto procent, ale těsně před koncem jsme bohužel dostali smolný vyrovnávací gól. Velká škoda, že jsme neudrželi alespoň to jednogólové vedení. Myslím si, že remíza je pro nás až příliš krutá,“ míní Perůtka.
Autor: Stanislav Dufka

Němčický: Není to nic veselého
Slovácko dál pokračuje v rozpačitých podzimních výkonech. Po zápase s Vítkovicemi byli nespokojeni všichni. Diváci, trenér a také hráči v čele s kapitánem Pavlem Němčickým. Ten hned po utkání spěchal do kabiny rozhodčích podepsat zápis, ale přesto ochotně odpověděl na několik dotazů. Celý rozhovor probíhal za hurónského pokřiku vítkovických hráčů, který se nesl z jejich kabiny. Severomoravští fotbalisté oslavovali remízu na půdě favorita jako vítězství.

Zdá se, že po dnešním kole už máte blíž ke spodku tabulky než k avizovanému boji o postup?
No, je to tak. Uteklnám začátek soutěže a je jenom na nás, abychom se z toho dostali. Nikdo za nás ty body neuhraje. Musíme se semknout a začít konečně vyhrávat.

Co říkáte dnešnímu zápasu?
Nehráli jsme vůbec dobře, i když jsme šli do zápasu s cílem získat tři body. Nevím, co k tomu říct, těžko semněhledají slova.

Čím to, že jste nehráli podle vašich představ?
Nešlonámto fotbalově. Byli jsme zbytečně nervózní a kazili jsme i poměrně lehké balony. Nemohli jsme se vůbec dostat do zápasu a hrát uvolněný fotbal.

Nechybělo tam z vaší strany víc důrazu?
To nebylo o důrazu. Prostě námto dneska vůbec nevyšlo. Akdyž dostanete gól dvě minuty před koncem, tak to je rána. Věřte, že to není nic veselého ani pro nás.

Byl to už třetí zápas, kdy vám unikly body v samém závěru utkání. To by se asi nemělo stávat, ne?
Bohužel, stalo se. Takový je fotbal. Určitě to zamrzí, inkasovat vsamémzávěru. Je to smutné, ale musíme se z toho znovu poučit a nějakým způsobem to vyhodnotit.

Dneska vám ani nepomohli diváci. Během zápasu byl z tribun slyšet dokonce pískot…
Myj sme jim také nepomohli. Nehráli jsme dobře, a divák, když si zaplatí, tak si může zanadávat. To je jejich problém. Já se starám o náš výkon, a ten nebyl dneska vůbec dobrý.
Autor: Stanislav Dufka

Sport
Slovácko - Vítkovice 1:1
Další selhání Slovácka. Tápající Jurkemikův výběr si dal v 89. minutě po Pleškově střele polovlastní gól a přišel o další body. Zápas měl přitom rozehraný na výhru. Tahoun Gonda, suverénně nejlepší hráč Slovácka, se v první půli prokličkoval středem hřiště a rutinérsky zavěsil k tyči. Fotbalová paráda však domácí nenastartovala. Hosté byli nebezpečnější. Pulkert s Hanákem stříleli ve velkých šancích těsně mimo. Slovácko také podržel rezervní brankář Kovář, náhrada za zraněného Filipka.
Nejlepší hráči: Gonda, Kovář - Švestka.
Autor: Michal Koštuřík

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
25.09.2008, čtvrtek, 14:50 - Zájezd do Mostu - ZRUŠENO
25.09.2008, čtvrtek, 10:07 - Martin Juřička: Z univerzity na stadion a zpět
24.09.2008, středa, 16:30 - Přemu Kováře mrzí, že jeho premiéra nebyla vítězná
24.09.2008, středa, 11:23 - TVS: Rozhovory po zápase proti Vítkovicím
23.09.2008, úterý, 10:37 - Fotbalové Slovácko tápe. Pomůže pokuta?
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace