*
včera
Rozhovory | Budějovice - Slovácko
21.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Patrik Blahút po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po Plzni
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
23.04.2024
Fanoušci v zápase proti Plzni
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024

Co píší noviny o trenérské změně ve Slovácku?

19.05.2008, pondělí, 09:48
kalvoda2_velky.jpg

Mladá fronta DNES

Kalvoda končí. Nahradí jej Dekař?

Pouze pět měsíců vydržel na lavičce druholigových fotbalistů Slovácka trenér Leoš Kalvoda. Padesátiletý kouč, který do Uherského Hradiště přišel v zimní pauze z HFK Olomouc, po páteční porážce v Ústí nad Labem (0:1) v klubu skončil.

„S jeho přístupem jsme byli spokojeni, ale neměl výsledky,“ zdůvodnila rozhodnutí ředitelka klubuMarcela Mrázková.

Kdo bude Kalvodovým nástupcem? Ve středečním utkání proti Vítkovicím by měl mužstvo vést Jiří Dekař, šestačtyřicetiletý kouč staršího dorostu Slovácka.

A na lavičce prvního týmu možná vydrží i déle. „Je to jedna z variant,“ připustila Mrázková.

Možností je ovšem víc. Padají jména bývalých trenérů Stanislava Levého nebo Luďka Klusáčka.

„Nehledáme trenéra na tři týdny,“ uvedla Mrázková. „Rádi bychom získali podobný typ jako byl pan Kalvoda: zkušený a razantní kouč.“

Kalvoda: Chtěl jsem posily
Podzimní mistr získal pod Kalvodou v jedenácti jarních utkáních pouze jedenáct bodů a ve hře o postup do první ligy jej drží jen špatné výsledky konkurentů.

„Pan Kalvoda je výborný trenér a férový člověk, o to více mě mrzí, že jsme se museli rozloučit,“ poznamenala Mrázková.

Odvolaný kouč byl na verdikt klubového vedení připravený.

„Je snazší vyměnit trenéra než jedenáct hráčů,“ přiznal Kalvoda, kterého mrzela zejména špatná koncovka. „S proměňováním šancí měli hráči potíže i na tréninku. Některým z nich chybí střelecké umění.“

Zkušený trenér zpětně lituje toho, že se mu během zimní přestávky nepodařilo vedení klubu přesvědčit o nutnosti výrazněji posílit kádr.

„Už před jarem jsem upozorňoval, že potřebujeme posílit,“ podotkl Kalvoda. „V případě postupu je nutné doplnit kádr minimálně na pěti postech. Jinak by tým v lize čekal zase boj o přežití.“

Mrázková tvrdí, že o tomto handicapu ví. „Pokud postoupíme, kádr bude obměněn,“ ubezpečuje.

Autoři: Petr Skácel, Radek Štěrba



Sport

Nahradí Kalvodu Levý?

Tohle už se nedalo ustát…Vedení 1. FC Slovácko po porážce v Ústí nad Labem (0:1) ukončilo spolupráci s neúspěšným trenérem Leošem Kalvodou, který s mužstvem získal na jaře chudičkých jedenáct bodů. Druholigový klub hledá nového kouče, oslovil mimo jiné Stanislava Levého.

Kalvodovým dočasným nástupcem je bývalý obránce Jan Palinek, který vedl třetiligovou rezervu. Ale protože nemá profesionální licenci, bude mít k ruce kouče dorostu Jiřího Dekaře. To bude platit asi až do konce ročníku.

„Máme vlastní trenéry, k hysterickému hledání někoho nového pro čtyři kola není důvod. Ti dobří jsou vesměs pod smlouvami,“ uvedla šéfka Slovácka Marcela Mrázková. Ve hře je podle ní pět až šest jmen, i experti ze zahraničí.

Přesto včera klub jednal s jedním nejmenovaným koučem. K dohodě však nedošlo. Mezi oslovenými byl i Stanislav Levý, který na jaře skončil v Plzni a Slovácko vedl ještě před dvěma lety. „Je to dobrý trenér,“ mínil člen představenstva Petr Pojezný. „Ano, pan Levý je jedním z kandidátů. Chceme hodně razantního trenéra. Musí být na hráče pes,“ potvrdila Mrázková.

Problémem je, že oblíbenec slováckých fanoušků vyráží na čtrnáct dní do Mexika. A nemůže tak tým převzít před koncem sezony. Osloven byl údajně také zlínský stratég Pavel Hoftych.

Autor: Michal Koštuřík



Dobrý den s Kurýrem

Kalvoda nepřežil Ústí, vystřídá jej Dekař!

Pouhá dvě vítězství, pět remíz, čtyři porážky a jedenáct bodů z jedenácti utkání. To je tristní bilance trenéra Leoše Kalvody na lavičce 1. FC Slovácko. „Nezvládli jsme remízové zápasy doma. Pokud by se nám podařilo je vyhrát, tak jsme byli někde úplně jinde. Přitom šancí jsme si vypracovali v těchto utkáních dost. Bylo to však o umění tyto šance proměnit a taky trochu o štěstí,“ hledal příčiny svého nezdaru dnes už bývalý kouč Slovácka, který s odvoláním příliš nepočítal.

„Ve hře je stále dvanáct bodů a šance na postup není ztracená. Klíčový bude domácí zápas s Vítkovicemi a vlastně každý další.

Práce ve Slovácku mně bude chybět. Bavila mě a rozuměl jsem si i se svými spolupracovníky,“ přidával Leoš Kalvoda. Jenže poslední porážka v Ústí nad Labem mu už definitivně zlomila vaz. Porážka a také matný výkon Kalvodových svěřenců přiměly vedení klubu jednat rychle. Hned po utkání se přímo v ochozech sešli s trenérem a celou situaci probírali. Noc po zápase Kalvoda ještě ustál, ale sobotní ráno se mu stalo osudným. „Pro neuspokojivé výsledky rozhodlo představenstvo klubu odvolat trenéra Leoše Kalvodu i jeho asistenta. Pozápasový trénink vedl trenér juniorky Jan Palinek. V současnosti jednáme s vytipovanými kandidáty na trenérský post,“ řekla v sobotu dopoledne generální manažerka 1. FC Slovácko Marcela Mrázková.

Spekulaci, že by mužstvo do konce sezóny vedl Palinek, samotný trenér popřel. „Sobotní trénink jsem vedl, protože po odvolání trenérské dvojice jsem byl třetím v řadě. O tom, že bych měl mužsvtvo vést i nadále, nic nevím. Nikdo se mnou nejednal,“ tvrdil v neděli dopoledne samotný Palinek, který navíc nemá potřebnou trenérskou kvalifikaci. Dalším mužem, kterého by fanoušci viděli rádi na Kalvodově místě, je Stanislav Levý, který utkání v Ústí dokonce sledoval. „Po fotbalech jezdím a v pátek nic jiného nebylo. Ke Slovácku samozřejmě vztah mám, ale abych tam šel hned trénovat, nepřipadá do konce sezóny v úvahu. Jednak jsem ještě vázán výpovědní lhůtou v Plzni a pak mám až do 7. června nabitý program, který by mně novou práci neumožnil. Po sezóně se ale nebráním jednáním a možná se objevím v některém z klubů, kde jsem prožil příjemné období. A Slovácko mezi tyto kluby patří. Ale není to jen Slovácko,“ naznačuje Stanislav Levý, kam by mohly mířit jeho další fotbalové kroky.

„Máme v hledáčku trenéra, který je momentálně vázán smlouvou v prvoligovém klubu a do středy asi nestihne vyřídit formality, proto je pravděpodobné, že do konce sezóny si vypomůžeme z vlastních trenérských zdrojů. Zítra dopoledne máme finální jednání, na kterém nabídneme post trenéra A-mužstva pro nejbližší utkání Jiřímu Dekaři. On si vybere svého asistenta,“ přidal v nedělním večeru nejčerstvější informace sportovní ředitel Petr Pojezný, který zároveň potvrdil, že klub má stále zájem o postup do nejvyšší soutěže. Novým mužem na lavičce Slovácka se tak do konce sezóny asi stane dosavadní trenér ligových dorostenců Jiří Dekař, pod jehož vedením ligoví dorostenci bez potíží zachránili nejvyšší soutěž. „Vyčkám na rozhodnutí klubu, ale pokud bych byl určen já, s chutí se tohoto úkolu ujmu. Bojovat o postup je pro mě výzva a přece nenechám svůj klub ve štychu. “ nebojí se případné nové role Jiří Dekař.

Autor: Aleš Mazúrek



Slovácký deník

Trenér Kalvoda ve Slovácku skončil

Druholigoví fotbalisté Slovácka jsou bez trenéra. Po páteční porážce v Ústí nad Labem došla vedení klubu trpělivost a s okamžitou platností odvolalo z funkce kouče Leoše Kalvodu. Jméno jeho nástupce zatím není známo, existuje však možnost, že by tým ve zbylých čtyřech zápasech vedl trenér B-mužstva Jan Palinek.

Leoš Kalvoda přišel na Slovácko v zimní přestávce a vedení klubu do něj vkládalo velké naděje. Měl být strůjcem postupu do nejvyšší soutěže, kde se měl tým pod jeho vedením natrvalo usadit. Realita ale byla zcela jiná. V jedenácti utkáních mužstvo dokázalo jen dvakrát zvítězit a získalo bídných jedenáct bodů. Logickým vyústěním bylo odvolání trenéra.

„Mrzí mě to, na pana Kalvodu jsem hodně vsázela, ale takový je prostě fotbal,“ pravila předsedkyně představenstva 1. FC Slovácko Marcela Mrázková, která zdůraznila, že s koučem ukončili spolupráci po vzájemné dohodě.

„Impulz vzešel od vedení klubu,“ opáčil ovšem Leoš Kalvoda, kterého mrzí, že nemohl svou misi v Uherském Hradišti dotáhnout do konce, ať už by byl jakýkoliv. „Výsledky ostatních mužstev nás stále drží ve hře o postup, takže jsem nechtěl končit,“ nechal se slyšet zkušený lodivod. Kalvoda si podle svých slov není vědom žádné zásadní chyby, které by se měl dopustit. Mužstvu prý hlavně scházelo štěstí.

„Zatímco my jsme nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance, soupeři potrestali každou naši chybičku,“ posteskl si dnes už bývalý trenér Slovácka, který je přesvědčený, že celek má stále na to, aby kýžený postup vybojoval. „Klukům bych to přál. Důležité bude, jak zvládnou nejbližší zápas s Vítkovicemi,“ dodal Kalvoda. Společně s ním padl i asistent Jaroslav Horák.

Hradišťská lavička tak osiřela, nástupce stále není znám. „Nechceme udělat ukvapené rozhodnutí, čas nás netlačí,“ podotkla překvapivě Marcela Mrázková. Další zápas přitom čeká Slovácko už ve středu, kdy přivítá Vítkovice. Šéfka klubu uvedla, že vedení vybírá hned z několika kandidátů, jakékoliv jméno ale odmítla prozradit. „Měl by to být typ trenéra, jako byl pan Kalvoda, jen ještě důraznější,“ prozradila pouze.

Každopádně existují dvě možnosti. Buď mužstvo převezme zcela nový kouč, nebo se vlády nad áčkem ujme někdo z trenérského týmu Slovácka. Před časem vedení naznačilo, že by sezonu mohl dotáhnout do konce sportovní manažer Lubomír Blaha.

„Má přijet majitel klubu pan Zemek a s ním to budeme řešit. Do té doby bych k tomu nerad něco říkal,“ nechtěl spekulovat Blaha.

Jako možnost číslo dvě se jeví kouč juniorky Jan Palinek, který vedl sobotní trénink áčka.

„Myslím, že to byl jen záskok,“ odhaduje skromně bývalý obránce Slovácka, pod jehož taktovkou se na jaře juniorce v MSFL velmi daří. Palinek by ovšem mohl mužstvo vést jen neoficiálně, protože nevlastní potřebnou trenérskou licenci.

V úvahu by mohli přicházet i trenéři fotbalové akademie Jiří Dekař či Roman Sklenář, kteří naopak profilicenci vlastní. „Možné je, že do středečního zápasu povede mužstvo prozatímní trenér a jméno nového kouče oznámíme až později,“ naznačila Marcela Mrázková.

Autor: Michal Sladký
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
20.05.2008, úterý, 08:56 - Novým trenérem Slovácka je Jiří Dekař (ROZHOVOR)
19.05.2008, pondělí, 19:20 - Před tréninkem proběhly změny v kabině..
19.05.2008, pondělí, 16:35 - Rozhovor s Jiřím Dekařem - novým mužem na palubě
19.05.2008, pondělí, 09:28 - Co píší noviny o prohře Slovácka v Ústí?
18.05.2008, neděle, 20:35 - V zápase s Vítkovicemi povede mužstvo trenér dorostu, Jiří Dekař
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace