*
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Hradci Králové
11.04.2024
Rozhovory | Hradec - Slovácko
07.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Fryšták po zápase v Liberci
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Co píší dnešní noviny o výhře Slovácka nad Vítkovicemi?

22.05.2008, čtvrtek, 13:55
noviny_velky.jpg

Mladá fronta DNES


Slovácko má postup ve svých rukou

Pokud fotbalisté Slovácka vyhrají všechny tři zbývající zápasy, vrátí se po roční pauze do první ligy. Rozhodla o tom včerejší domácí výhra 3:1 nad Vítkovicemi a výhodné výsledky soupeřů.

Slovácko, které po odvolaném Leoši Kalvodovi poprvé vedl Jiří Dekař, se po téměř dvouměsíčním čekání dočkalo domácí výhry. „Máme postup ve svých rukou,“ spočítal si po chvíli přemýšlení kouč.

K rychlému vedení pomohlo domácím deštivé počasí. Ve 12. minutě totiž brankář Kraus neudržel po Šultesově přímém kopu poměrně lehký, ale mokrý míč, který Chmelíček pohotově dorazil za čáru.

Slovácko se uklidnilo a drželo si až do přestávky mírnou převahu. Po lehkovážném vstupu do druhého poločasu ale tým nečekaně inkasoval, když v 51. minutě Doležalova hlavička snad ze tří metrů prošla Bolkovi mezi nohama do brány.

Zaskočený slovácký favorit v sobě těžko hledal sílu na odpověď. Nebyl to souboj s protivníkem, ale se strachem ze ztráty postupu.

Rozhodující úder přišel po dvaceti minutách. Stýskalův centr od kraje hřiště poslal hlavou do brány Lysoněk. „Vstup do zápasu nám vyšel, chtěli jsme na soupeře vletět a podařilo se nám vstřelit gól. Šance měl i Ineman. Jenže pak jsme odešli, hosté vyrovnali, ale gól nás nesrazil, právě naopak,“ prohlásil Dekař.

Zklidnění domácí hráči už pak utkání kontrolovali. Výhru ještě pojistil svým druhým gólem Chmelíček, který utekl obráncům a obstřelem kolem vyběhnutého brankáře upravil na vítězství 3:1.

„Nový trenér přinesl nový impuls. Udělal menší čistku v kádru, v tom to nebylo, ale tah mu vyšel. Byl to jeden z nejtěžších zápasů, ale po výhře jsme už zase naplno v boji o postup,“ poznamenal útočník Aleš Chmelíček.

Autor: Radek Štěrba

Mladá fronta DNES


Dekař: Dva dny jsem skoro nejedl

Ideální premiéru na lavičce druholigových fotbalistů Slovácka zažil nový trenér Jiří Dekař. Přestože tým převzal teprve v pondělí po odvolaném Leoši Kalvodovi, dovedl ho k důležitému vítězství 3:1 nad Vítkovicemi.

Díky tomuto triumfu zůstal celek z Uherského Hradiště ve hře o postup do nejvyšší soutěže. Tři kola před koncem ročníku ztrácí na druhou Příbram tři body.

„Poslední dva dny jsem byl hodně nervózní, moc jsem toho nesnědl,“ přiznal Dekař, který před svým nástupem k druholigovému celku vedl dorostence Slovácka.

Jaký byl váš první zápas?
Jsem rád, že mi vyšel. Po dobrém nástupu jsme odešli, ale vyrovnání nás nesrazilo. Právě naopak, a to mě těší. Kolo přineslo zajímavé výsledky, ale tak je to celou sezonu. Teď máme všechno ve svých rukou.

Na uvolněný post trenéra prvního týmu jste se dostal poměrně nečekaně. Překvapila vás nabídka?
Docela ano. Všechno se odehrálo hodně rychle, neměl jsem ani čas pořádně se rozloučit s klukama z dorostu. V pondělí jsem si jel sbalit věci na Širůch (tréninkové centrum mládeže Slovácka - pozn. aut.) a už v podvečer jsem vedl první trénink.

Co jste hráčům řekl úvodem?
Nic světoborného. Představil jsem se jim a probrali jsme, co nás ve zbytku ligy čeká. O jejich výkonnosti mám přehled, chodil jsem se dívat i na tréninky A týmu. V tom problém nebude.

Jaká v mužstvu panovala atmosféra?
Samozřejmě, že moc veselá nebyla. Musíme hráče dostat do pohody. Je potřeba, aby se soustředili na zápas, který právě hrají, a nemysleli na to, kolikátí jsou v tabulce. Nesmí se nechat ničím rozptylovat. Závěr ligy bude vyhecovaný. Musíme se dívat sami na sebe a zvládnout všechna zbývající utkání.

Jako váš asistent bude působit Miroslav Hlahůlek. Proč jste si vybral právě jeho?
Pracujeme spolu už tři roky. Známe se velmi dobře a vyhovujeme si. Ani na chvíli jsem neváhal, koho si vybrat. Navíc Mira je místní klubista a srdcař, to taky není k zahození.

Hned po příchodu k mužstvu jste poslal do rezervy Kaspřáka, Görnera a Eismanna. Proč?
Na co je mít v kádru 27 hráčů? Proto jsem tři z nich vyřadil. Na jejich postech dělám změny. Šanci dostanou jiní. Z dorostu jsem si vytáhl několik kluků, kteří se můžou porvat o místo. Hodíme je do vody, ať plavou. Třeba mladý Kerbr je ve formě. Jen je škoda, že s námi momentálně není Reinberk, který patří mezi tahouny dorostu, ale v pondělí odjel na sraz reprezentační devatenáctky.

Tým jste převzal v situaci, kdy se mu postup do první ligy hodně vzdálil. Kde hledat příčinu jarního tápání Slovácka?
Zápasy jsem sledoval z tribuny jako divák, ne jako trenér. Proto nechci hodnotit práci bývalého trenéra. Ale dá se říct, že chyběly hlavně góly. Doma jsme porazili jen Krč, ve zbytku utkání scházela jedna trefa navíc. Jindy zase bylo až moc obdržených branek. Od obojího chyběl kousek.

Autor: Petr Skácel s přispěním Radka Štěrby

Slovácký deník


Chmelíček vrátil Slovácko do hry

Stačila jedna výhra a fotbalisté Slovácka opět mají postup do nejvyšší soutěže ve svých rukou. Nový kouč Hradišťských Jiří Dekař, který v neděli nahradil Leoše Kalvodu, si tak odbyl vítěznou premiéru a jeho tým poskočil na třetí příčku druholigové tabulky.

1. FC SLOVÁCKO – VÍTKOVICE 3:1 (1:0)

Nový trenér Slovácka Jiří Dekař splnil slib a sestavu domácích oživil dvěma mladíky. Doprostřed zálohy se postavil Jiří Perůtka a na hrot útoku Milan Kerbr, syn stejnojmenného vicemistra Evropy z roku 1996.

A domácí začali od podlahy. Už ve 12. minutě zakroutil přímý kop pod břevno Šultes, gólman Kraus jej stačil vyrazit pouze k nohám dobíhajícího Chmelíčka, pro kterého již nebyl problém doklepnout míč do prázdné brány – 1:0. „Pak jsme ale bohužel přenechali iniciativu hostům a měl jsem trošku strach, aby se neopakovaly předchozí domácí zápasy,“ řekl domácí trenér Jiří Dekař.

Jeho obavy se málem naplnily. Natěšeným fanouškům sice dodala o přestávce na dobré náladě informace o konečných výsledcích ostatních aspirantů na postup, ze kterých vyhrála pouze Příbram, jenže nedlouho po začátku druhého poločasu je zmrazil Doležal, který hlavičkou vyrovnal – 1:1. „Inkasovaný gól nás ale nesrazil, naopak nás postavil na nohy,“ všiml si Dekař. Jeho svěřenci začali jezdit po zadku a v 72. minutě se dočkali zasloužené odměny. Stýskalův přímý kop lízl hlavou Lysoněk a míč se snesl přesně k tyči vítkovické brány – 2:1! „Škoda, že jsme vyrovnaný stav neudrželi trochu déle,“ litoval kouč Vítkovic Alois Grussmann. „Za chvilku jsme navíc inkasovali třetí gól a bylo rozhodnuto.“

Ten opět obstaral nejlepší střelec domácích Aleš Cmelíček, který tak dvěma zásahy vrátil Slovácko do postupové hry.

Autor: Michal Sladký

Sport


Slovácko - Vítkovice 3:1

Nový kouč Dekař udělal revoluci v sestavě (do rezervy poslal Görnera, Kaspřáka a Eismanna) a Slovácko zabralo. I nováčci Kerbr s Perůtkou přispěli k zaslouženému triumfu adepta na postup. Ale dlouho to bylo drama, hosté se statečně drželi. Po Chmelíčkově dorážce Šultesova přímého kopu sice domácí vedli, jenže pak Doležal hlavičkou z malého vápna vyrovnal. Vítězný gól zařídil bek Lysoněk ťuknutím hlavou do Stýskalova centru. A pojistku přidal v závěru po sóle Chmelíček.

Nejlepší hráči: Chmelíček, Gonda, Ineman.

Autor: Michal Koštuřík
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
23.05.2008, pátek, 13:30 - Zájezd do Hlučína vyprodán! Další objednávky již nebereme...
23.05.2008, pátek, 12:40 - FC Slovácko - FC Vítkovice 3:1 (1:0)
23.05.2008, pátek, 11:03 - Nový trenér byl nervózní hlavně z novinářů + VIDEO
23.05.2008, pátek, 10:46 - Rozhovory po zápase proti Vítkovicím
21.05.2008, středa, 21:42 - Slovácko zdolalo Vítkovice 3:1
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace