*
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Hradci Králové
11.04.2024
Rozhovory | Hradec - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Co píší dnešní noviny o výhře Slovácka na Dukle

05.05.2008, pondělí, 10:38
noviny_velky.jpg Mladá fronta DNES

Slovácko spasil v nastavení Šultes

Běžela třetí minuta nastaveného času druholigového zápasu mezi fotbalisty Dukly Praha a Slovácka. Stav byl 1:1 a hostující favorit se zoufale snažil vstřelit rozhodující gól.

Poslední akci zápasu rozjel Racko, který našel rozběhnutého Gondu. Na jeho skvostný centr si naskočil hlavičkující Šultes a o zlomek vteřiny poté stovka fanoušků Slovácka vybuchla nadšením. Kandidát postupu poprvé na jaře vyhrál venku.

„Konečně se k nám přiklonilo štěstí,“ vydechl po vítězství 2:1 trenér Slovácka Leoš Kalvoda.

Hosté do zápasu vstoupili výborně. Hned po třech minutách se trefil Matůš, který z patnácti metrů vypálil přesně k tyči. Po hodině hry však Dukla po rohovém kopu vyrovnala.

Závěrečný tlak Slovácka moc nebezpečný nebyl. Vygradoval teprve v posledních minutách.

„Šultes měl ještě před gólem další dvě šance, ale ujala se až poslední,“ vydechl si Kalvoda, který poslal do hry od úvodu zápasu tři ortodoxní útočníky.

Střelec vítězné branky Šultes, který nastoupil na pravé straně zálohy, byl hodně vidět.

„Když přišel na hřiště Racko, posunul se na hrot a dal gól. Hrál dobře,“ ocenil dvaadvacetiletého hráče kouč.

Hosté herně neoslnili. Přesto vezou domů důležité tři body. Díky nim udrželi kontakt se špicí druholigové tabulky.

„Už jsme na jaře odehráli kvalitnější utkání. Ale tentokrát jsme jej dokázali dovést do vítězného konce,“ výstižně poznamenal Kalvoda.

Slovácko na jaře uspělo teprve podruhé, výhra přišla v nejvyšší čas.

„Snad nás nakopne před důležitým utkáním proti Hradci Králové,“ myslí trenér na příští kolo.

V něm do Uherského Hradiště přijede další aspirant na postup, jehož trénuje Pavel Malura, ještě na podzim kouč Slovácka.

Autor: Petr Skácel



Slovácký deník

Kalvoda zůstává

Co neměli v zápasech předešlých, naplno pobrali na Dukle. Co? Značnou dávku štěstí. Fotbalisté druholigového Slovácka po zaváháních s Čáslaví, HFK Olomouc a Jihlavou naplno bodovali v Praze na Dukle. Svou vítěznou branku na 2:1 vsítil záložník Pavel Šultes ve třetí minutě nastavení - 15 vteřin před hvizdem! Neskrývaná radost, úleva a obrovský kámen spadly ze srdcí celé lavičky.

DUKLA - SLOVÁCKO 1:2 (0:1)

„Odehráli jsme daleko kvalitnější utkání v minulých kolech, kde jsme však výsledkově selhali. Tentokrát se k nám ale přiklonilo potřebné štěstíčko. Jsem opravdu rád, že se nám to podařilo,“ usmíval se viditelně spokojený Leoš Kalvoda, trenér 1. FC Slovácko. „Snad jsme se tím nastartovali a už budeme ubírat jiným -správným směrem, hlavně doma,“ zadoufal padesátiletý kouč adepta na postup.

Kalvoda si výhrou na půdě sestupem ohrožené Dukly navíc vydobyl další setrvání na lavičce. Případná prohra by ho s největší pravděpodobností stála krk.

„Takový je sport. Odvolání by samozřejmě mohlo přijít. Pořád ale tady jsem a kluci bojovností ukázali, že se o postup porveme,“ bere střízlivě situaci v klubu.

Slovácko se ujalo vedení už po 150 vteřinách zápasu. Matůš skákavou střelou poslal hosty do vedení. „Tak rychlý gól jsem ještě nedal,“ culil se střelec.

Po hodině hry však Dukla srovnala hlavičkou Hanuse. Šultes však vydřel výhru. Slovácko tak po 24 odehraných kolech stále může myslet na postup.

„Je to ještě otevřené. V sobotu k nám přijede Hradec, což považuji za zápas jara. Bude to mít příchuť boje o postup. Navíc dorazí na Slovácku oblíbený trenér Malura,“ uvědomuje si Kalvoda. Zatímco Slovácko míří za postupem, sobotní sok Dukla se přibližuje nebezpečně k hranici zapomnění.

„Pro mě je to velice složité… Hledám slova. Všechno je to proti nám. Nejen fotbal. Jednou se to omluvit dá, ale vícekrát ne. Ať si to každý vysvětlí podle sebe. Nemůžu se k tomu vyjadřovat. V českém fotbale je totiž zakázáno kohokoli kritizovat, což je v demokratické společnosti unikum. My můžeme jenom koučovat. Ale jak, když kabina výkony ostatních nejmenovaných trpí?“ hněval se na rozhodčího Karla Hrubeše Günter Bittengel, trenér Dukly.

Autor: Jan Zelenka



Sport

DUKLA–SLOVÁCKO 1:2

Ve třetí minutě nastavení urvalo Slovácko po gólu Šultese na Julisce výhru, která ho nechává ve hře o postup. Dlouho se ale schylovalo k další blamáži favorita, byť nad Duklou vedl už od 3. minuty, kdy míč napálil k tyči Matůš. Další jeho jedovka však minula tyč a po rohu hlavičkoval nebezpečně nad Lysoněk, takže hosté vedli v půli jen o gól. Dukla působila zakřiknutě. Když už byl v šanci Nečas a obhazoval si v pokutovém území soupeře, zahrál Ineman rukou. Jenže hlavní arbitr nenašel odvahu odpískat penaltu. Domácí se zvedli až po půli a dočkali se vyrovnání, když Hanus chytře lízl hlavou roh na vzdálenější tyč. Slovácko se snažilo znovu chytit dech. Rozhodnutí padlo až v úplném závěru, kdy se zblízka prosadil hlavou Šultes.

Nejlepší hráči: Kulvajt – Gonda, Šultes.

Autor: René Machálek



Dobrý den s Kurýrem

Konečně to vyšlo

Slovácko na pražské Julisce herně příliš neoslnilo. Především ve druhém poločase se zbytečně stáhlo a celkem lacino přišlo o brzké vedení. Nakonec se na něj usmála štěstěna a odvezlo si tři body za druhou jarní výhru. „Určitě jsme odehráli lepší utkání, doma s HFK, s Jihlavou i v Čáslavi, bohužel jsme je nedotáhli, i když jsme měli daleko více vyložených šancí. Tentokrát se k nám potřebné štěstíčko obrátilo, když jsme zvítězili brankou v nastavení. Jsem rád, že se nám to podařilo, i když pro Duklu je to kruté... Ve druhém poločase jsem očekával, že Dukla se zvedne. My jsme se možná začali trochu obávat o výsledek, a tak jsme přepustili otěže utkání. Vyrobili jsme několik zbytečných rohů. Čtyřikrát jsme dokázali z přední tyče míč odvrátit, popáté už jsme z něj inkasovali. Pak se však hráči zvedli a musím je za to pochválit. Hlavní pochvalu zaslouží Gonda, který vzal zodpovědnost na sebe a závěrečnou akci připravil. Jeho centr na Šultesovu hlavu byl parádní. Doufám, že jsme se tímto zápasem nastartovali a že by se naše další zápasy mohly ubírat jiným směrem než dosud,“ obracel se k dalšímu utkání, v němž čeká Slovácko Hradec Králové, trenér Leoš Kalvoda.

Jeho protějšek byl závěrem utkání zklamán a moc se mu do hodnocení nechtělo. Příčiny porážky hledal spíše mimo hřiště. „Je pro mě obtížné hledat slova bezprostředně po zápase, bohužel je poslední dobou všechno proti nám a nejen fotbalové štěstí, ale i ostatní okolnosti, které k utkání patří. Jednou se to dá omluvit, ale nelze to omlouvat každé domácí utkání. Sráží to morálku hráčů, reagují na to stejně jako lidé v okolí hřiště. Je těžké pak držet disciplínu v kabině, aby se neprojevila červenými kartami na hřišti. Už ty okolní vlivy ale přestávají bavit i mě,“ snažil se hledat vinu za porážku mimo svůj tým trenér Dukly Praha Günter Bittengel, který tak narážel na situaci v šestnáctce hostí, po které se domácí dožadovali penalty za ruku.

Autor: Aleš Mazúrek
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
07.05.2008, středa, 09:30 - FK Dukla Praha - 1.FC Slovácko 1:2
06.05.2008, úterý, 19:02 - Report z Dukly - Tak jsme tu, největší chuligáni
05.05.2008, pondělí, 20:44 - TVS: Rozhovory po zápase proti Dukle
05.05.2008, pondělí, 20:00 - Jak si vedli bývalí hráči Slovácka v 1. lize? + některé zahraniční soutěže
04.05.2008, neděle, 16:48 - Slovácko šťastně zvítězilo na Dukle + VIDEO TISKOVKY A NEDĚLNÍ VÝSLEDKY
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace